Da li su računi još u blokadi?
Prema poslovnoj, da.
Da li su računi još u blokadi?
Prema poslovnoj, da.
Kako se uvaljuju dionice.
Ovo ratno stanje će trajati tjednima, a svejedno netko misli da je danas dobra prilika za kupnju.
Svašta.
Ipak nije došlo do promjene trenda u Italiji. Opet preko 5000 novozaraženih. Nećemo se ovog virusa tako skoro riješiti.
Preko 14.000 zaraženih u USA u jednom danu!!!
Pa koliko će ih sutra biti, 25.000???
U Italiji manje zaraženih nego jučer. Ako bude tako još dva tri dana zaredom, trend će biti frend. Očekivano USA grabi velikim koracima. Bojim se da će tamo biti većih problema nego u Kini i Italiji, zajedno.
Ja sam sve prodao onaj dan kad je nafta potonula 30%,osim optime. Ako i bude prodaja telekoma, neće to biti cifre o kojima smo prije pola godine pričali.
Mora vam biti jedna stvar jasna, nitko ovdje nema prosjek ulaska 2kn. Svi su ili nadokuoljivali, ili prodali, pa opet kupili skuplje. Kolega Jubito je npr kupio po 2 kn, pa je na 8.2 kn kupio još 10 000 komada. Na ovoj cjeni vjerojatno je većina u minusu, u najboljem slučaju oko nule. Pt drvo prosjek kupovina je oko 6 kn...
Moj prosjek je 2,30Kn...s time da sam jučer kupio po 4,5kn.
A znali smo da će do ovog doći, pitanje je samo koliko će potrajati. Nadam se da će kroz 4 tjedna stvari većinom profunkiconirati. Pitanje je koliko će se gubitaka nagomilati u tom periodu i što će dugoročno biti s autoindustrijom. Nadajmo se najboljemu. Pitanje je i kolika će biti isplata dividende ove godine s obzirom na ovo sve ali dobra je stvar što mogu zagrebati i malo u iznos koji su planirali isplatiti u dividendu.
Pametno bi bilo da svi koji su najavili dividendu, odustano od toga. Tko će biti likvidan, preživjet će krizu.
Investicijsko osiguranje? Sto je to?
Zivotno? To je sve zanemarivo.
Ja očekujem slične prihode. Unutar 5%, pod uvjetom da drze državne dužničke portfelje u rezervama i kao ulaganja.
Osiguranje će biti vjerojatno stabilno. Problem bi mogao biti turizam, ali i riba. Obzirom da se većina njihovih proizvoda redovito šalje na susjedno talijansko tržište koje je tenutno koliko sam uspio shvatiti - u kolapsu. Barem privremeno.
Ok.
Od osiguranja očekujem barem 10-15 posto manje prihoda. Turizam može biti i nula. Riba će se prodati, evo im prilike i za nova tržišta.
20.02 je zabilježen prvi slučaj u Italiji, okolica Milana
U mjesec dana ih je poharalo.
Imaju puno smrtnih slučajeva.
Što li je pošlo naopako ? Da li su nešto propustili učiniti ?
Sada Austrija karantena, Francuska ? ,Srbija izvanredno stanje..
Trebalo bi pogledati dobni sastav stanovništva lombardije i te pokrajine u kini gdje je sve krenulo. Vjerujem da je tu kvaka.
Sve mi se čini da je sutra opet negativna blokada i prekid trgovanja od hanfe.
Greška je uspoređivati europu sa kinezima. Komunistički centralistički aparat je uvjerljivo jači kod ovakvih pojava. Oni mogu suzbiti ovakvu epidemiju u relativno kratkom roku. Zapadni svijet, sa svim svojim slobodama, je puno ranjiviji. Zato ćemo mi imati ne mjerljivo više žrtava i ekonomskih posljedica u odnosu na kinu, usprkos povoljnijem klimatskom dijelu godine. Ali inače, sve mi se čini da je britanski pristup ispravan... Vrijeme će pokazati da li me osjećaj prevario.
To ne bi bilo dobro po postojeće dioničare jer bi ih preplatili. Prihodi od turizma i osiguranja će se znatno smanjiti.
Zašto bi se prihodi od osiguranja trebali smanjiti?
Očekujem manje uplate kod životnog i investicijskog osiguranja. Manjak kod osiguranja imovine. Rušenje cijena kod AO osiguranja i kasko polica. Vi očekujete iste prihode kao i 2019.?
Mislim da bi bilo dobro da se ponovo pokrenu sa otkupom dionica kao što to HT lijepo radi
To ne bi bilo dobro po postojeće dioničare jer bi ih preplatili. Prihodi od turizma i osiguranja će se znatno smanjiti.
koje su šanse da završimo i karanteni tipa Italija po vama, ja sam neš načuo da bi se i to moglo uskoro dogoditi...
100%, za par dana
Vidjet ćemo, mislim da nema razloga za toliki pad. Sapn je među firmama koje bi trebale profitirati od svega ovoga.
Ni jedna firma neće profitirati od ovoga svega.
Neke će samo imati manje gubitke.
Kamikaze, ne kupujte dionice.
Ovo će trajati tjednima!
Statički gledati cijenu je bez veze ako niste.tržili. Dokupio sam Valamar iz niza razloga i nevjerojatne cijene koju nitko nije mogao znati. Zadnje sam kupio po minimumu cijene. Danas je RIVP najrizičniji ali očekujem da će rasti duplo u godinu dana. To što sam kupio AD plastik meni čini zadovoljnim jako, cijena je otišla gore to mi je bio dugo želja. HPB sam kupio jer vrijedi oko 3 puta više barem ali količina nije zadovoljavajuća. Ono što mogu objaviti da ću vrlo skoro nastojati kupiti domaću kompaniju sa srcem. Podravka je dosadna dionica do zla Boga, užasna ali nema više po 320 kn i žao mi.je te propuštene prilike. Jednostavno nisam imao fokus tamo. Ak ok ne uspijem kupiti Podravku kupit ću Zabu možda Pbz.
Bit će još prilika, velikih.
Nije ovo još gotovo. Rekao bih da je poluvrijeme, lagani predah.
Drugo poluvrijeme je u Americi, tamo tek nisu spremni za ono što slijedi.
A mi ćemo, skupa sa ostalim, roniti...
Jel ovo što je danas protrgovano vrijedi? Neće poništiti transakcije?
Jedino što b bilo fer je da ponište današnje transkacije, ovako samo produbljuju frustracije.
To su jutros trebali napraviti, sad su samo stvorili dodatni kaos.