Padat će ovo još danima, u to nema sumnje. Takav je sentiment.
Nije još trenutak za dokup.
Padat će ovo još danima, u to nema sumnje. Takav je sentiment.
Nije još trenutak za dokup.
Ne smatram ovu obavijest kao nešto važno. Ništa se nije promjenilo od recimo prošlog utorka. Ova obavijest je šablonska, proforme. Lijepo piše o mogućem kašnjenju. Očekujem prodaju ove godine. Dobra stvar je što će biti još nižih dokupa.
Vidim da se tu se i dalje crnči i drami...neki nisu shvaćali u Veljači, ne shvaćaju ni danas (kada je puno više informacija o ovom prirodnom virusu), neće shvaćati ni za 2 godine...ali to je njihovih 5min, neka uživaju
Pozdrav iz Tučepa!
Cca 50 % kapaciteta, nikad više Rusa.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ti/2195480.aspx
O koroni i opširno i sažeto.
Napuhano i preuveličano. Daljne širenje straha, panike i beznađa.
Treba ih sve pozvati na odgovornost kad virus prođe. Nitko neće odgovarati za ovaj teror, bijedu i lookdown koji su širitelji panike izazvali.
Sve više sam mišljenja da će ipak biti nešto od sezone u 7. i 8. mjesecu. Tek je početak Svibnja, koeficjent zaraze u većini Europe je ispod 1.
Kako će biti toplije, kof će biti i znatno manji. Ljudi se počinju trijezniti, na sve više strana se da isčitati da je rekcija na virus bila prepanična. Uglavnom, nije sve tako crno kako je izgledalo prije mjesec, dva. Što se virusa tiče, to je gotova priča, ne bitna stvar...i da se vrati najesen i čak dva puta većoj mjeri, karantena više neće biti jer to više nitko u svijetu ne može platiti.
Display MoreDisplay MoreUpravo pogledao intervju s dr. Johannom Giesecke poznatijem kao glavni švedski epidemiolog. Evo njegovog objašnjenja zašto je lockdown kriva politika.
Prvo se dotakao UK koji je bazirano na znanstveno neobjavljenom papiru (studiji) napustio blaže mjere. Drugo, Imperial College studija je koristila model koji nije uzeo u obzir povećanje kapaciteta hitne i intenzivne njege u bolnicama (recimo Švedska je utrostručila), hrpu drugih stvari su ostavili statički i dobili naravno krivi output. Treće, očito su uključene i brojke iz Italije a tamo je, danas znamo, proboj virusa bio sasvim drugačiji (kineski radnici, rani ulaz u domove za starije, starija populacija..).
Kaže u Švedskoj je pristup evidence-based. Polazi se od mjera koje su inače dokazane kao dobre, funkcionirajuće: često pranje ruku, izbjegavanje kontakta starijih i bolesnih, a zabranjena su samo veća okupljanja. Za to je trebalo promijeniti zakon (parlament!!). Ne zna čime su se vodile druge zemlje, očito ne dokazima-činjenicama. (To vidimo svaki dan: maske, da ili ne i kakve? Tko će reći sa sigurnošću?)
I sad dolazimo do problema: kojim kriterijima se vode tzv. izlazne strategije? Što se otvara prvo, škole ili dućani? Ako obrazovne ustanove otvaramo prve, da li prvo otvaramo fakultete ili osn. obrazovanje (osnovne škole, vrtići)? Tko odlučuje i na temelju kojih kriterija? To ćemo itakako ovih dana prakticirati u RH, bune se majke za djecu, bune se ugostitelji i turistički radnici... Jel će Capak min. tehničke uvjete davati za trgovine (očito da, već daje smjernice za isprobavanje robe, za kafiće...)
Što se tiče imuniteta krda, on se stječe sam po sebi, dakle štitiš ugroženu populaciju, ostale ne. Tako će Švedska biti u prednosti jer zemlje koje će izaći iz čvrstih lockdowna, mogu imati jači drugi val. Iako zaključuje da će svi imati, gledano godinu unaprijed od danas, vjerojatno slične rezultate epidemije a to je mortality rate na razini ozbiljnije sezonske gripe oko 0.1%.
Također ga brine da se pooštrene mjere koriste i u svrhe učvršćivanja diktatura, spomenuo baš Orbana. Ali događa se i drugdje. Političari su iskoristili priliku da pokažu čvrstinu i odlučnost. No kaže u demokraciji je nemoguće dulje vrijeme zaključati ljude lockdownom.
Inače je u mirovini i ovo radi sve za vladu jer je zabavno. Uglavnom izgleda zdrav u glavi. Ne kako ga neki predstavljaju kao bezobzirnog starca.
Čitajte, pratite i donosite zaključke sami (ovo je moj savjet).
Opa evo nas i u domaćim medijima...
Čovjek kaže da virus nestane nakon 2 sekunde nakon što padne na tlo. Veli da ovo dezifinciranje ulica, cesta, svega živog i neživog je glupost. Da nema šveda, mislio bi da sam potpuno poludio.
koje su ovo politike, tko se tu pravi blesav "Prema posljednjim podacima, Švedska ima nešto više od 20.000 potvrđenih slučajeva koronavirusa i više od 2.400 smrtnih slučajeva."...12% smrtnosti, pa jedino italija ima više i što je tu za pohvaliti
Smrtnost nije 12%. Nije ni 2%, nigdje. Vrijeme će pokazati. Ali to je već prožvakana tema.
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2179318
Evo i dinosauri okreću ploču
To nije razlog.
Razlog je procijenjeni pad BDP-a od 9,4% u ovoj godini. Čeka nas teska kriza i recesija. Banke nikako ne mogu dobro proći u njoj.
Tako je. Banke naknadno trpe udar i slabije poslovanje, tek 2021 će im se pokvariti krvna slika.
Više zaraženih u visoko globaliziranim državama, manje zaraženih u nisko globaliziranim. Da nije povratka dijaspore domicilnim državama, zaraza bi bila statistička pogreška. Šaka jada ili novostečeno bogatstvo, ovisi kako ko gleda na to. Ne treba ni gustoću naseljenosti zanemariti.
Još jednu stvar treba konstatirati... WHO se osramotio. Od početka krize su bili spori i tromi.
Njihova kasnija očitovanja su bili ne potpuna, tendeciozna i totalno promašena. Nameće se pitanje čemu takva organizacija.
Podsjećaju me na našu godpodarsku komoru.
Nakon što ste se uspješno ulogirali na stranicu SKDD, obavijesti o transakcijama, stanju ili promjeni na računu, dolaze na mail, unutar 2 dana.
Kol. dionicar je podijelio ispravnu informaciju.
Također potvrđujem. Isto sam napravio, sad na mail dolazi.
Nek sam se riješio te dosade. Hvala kolege!
Sto se tu sve da isčitati... Ugovor ističe, ako se ne riješe papira zbilja će i dobiti naftu. Ovaj drastičan pad je tehničke prirode!
Treba pohvaltiti glavnog švedskog epidemiologa. Kada je cijeli svijet protiv tebe, a ti i dalje ustraješ...to su čelična muda. Svaka mu čast!
To je pravi državnik. Ublažio udar na ekonomiju, a žrtava bi bilo manje-više jednako i sa rigidnim mjerama. Švedi imaju pol-position nakon korone. Svaka čast i sretno.
Display Morema meni su dodijelili nedavno Raiffeisen obvezni mirovinski fond – kategorija B, al po kojem kriteriju odaberu i dodijelu mi fond od RBA kada uz njega postoje i:
-AZ OMF kategorije B
-Erste Plavi OMF kategorije B
-PBZ CO OMF kategorije B
Dioničar sam PBZ-a...
ali kada sam počeo raditi o mirovinskim fondovima nisam ništa znao, niti mislio na njih. samo sam primio pismo da sam korisnik RBA OMF-a. I sada mi nije jasno po kojim oni kriterijima svrasavaju ljude u koji fond od PBZ CO, ERSTE ili neki drugi? zašto su meni dodjelili baš RBA -.-
Nasumični odabir. Ako želite, jednom godišnje u mjesecu vašeg rođendana, možete se prebaciti u drugi fond ili drugu kategoriju.
Pa jednostavno je. Nije to nikakva baba roga. Kupiš udjele u nekom njihovom indeksnom fondu (recimo S&P500) i eto te na tržištu preko bare. Na tebi je jedino da vidiš kad ćeš kupiti i kada prodati.
Ili kupis direktno dionice koje hoces preko Revoluta... Lovu na Revolut prebacis direktno sa tekuceg racuna u HR banci ili kako vec zelis...
Kolega, koliki je godišnji trošak kartice?
i ja mislim da ce u adpl biti sve gore i gore ubrzo......😂
Da se može, shortao bi adpl... To bi bio zicer, kao optima.
Evo jedan prijedlog... Umjesto da piše 13 hours ago, staviti sat i minute pisanja posta. Gubim sekunde dok otkrijem kad je tko pisao. Bravo za novog admina i njegovu ideju o seljenju postova kod oftopičarenja...već se dosta osuo forum od bespotrebnog baniranja.
Veliki pad cijene Plave Lagune od 9,29%
Kad ste već to javili, mogli ste i navesti da je na prometu od 9000 kn.