I konstrukcija da će Turska izaći iz Nato-a da bi ratovala sa Grčkom...da Turska nije u Nato-u već 70 godina sa Rusima bi zaratili barem jedno 10 puta,
Posts by goldfinger
-
-
#Vergilije,
Koliko je to sad komada otprilike?
Nisam slao punomoć jer nisam siguran da je to dobra ideja.
Ako bude 20kn dobro, ako bude 60kn opet dobro.
Svakako izvrsna inicijativa.
-
To su bili futuresi, koji su dospijevali. Ne ova klasična cijena nafte o kojoj se priča.
-
Dovoljno vam govori činjenica koliko jedna postsocijalistička zajednica investira, u jedan ne produktivan sektor, da smo već davnih dana zakasnili ravnopravno oporezivati investicijske klase. Da se razumijemo, što manje poreza to bolje, ali ako već postoje oni moraju biti ravnopravni, bez iznimka.
-
Kod talijana je sve samo ne čudno što pada vlada. Tamo je prosjek jedna godina, zadnjih valjda 50godina.
-
Ja bih se zabrinuo na podatak o povećanju prodaje škrinja i zamrzivača. Trebalo bi prebrojiti sve sestre u susjedstvu.
-
Jedne godine sam izašao do kraja iz pozicije. Nakon nekog vremena, ponovo se vratio i opet sam ponovo morao poslati podatke. Naravno, prvo sam zujao na dan isplate
-
Svake godine ista priča
-
misliš, u prijevodu, ima previše neradnika koji bi živjeli lagodno od kapitala a ništa ne radili?
kao uostalom i većina nas ovdje
no nekako to ne ide: ameri su sve živo i neživo prebacili na proizvodnju u Kinu i Taiwan, sad vraćaju čipove u US
da sam u pravu govori podatak da njima fali najviše ne- i polukvalificirane radne snage dok su se bijeli ovratnici našli na udaru nedavnih otpuštanja
Zbog tih imperijalnih težnji smo tu gdje jesmo danas, sa stilom života koji imamo. Inače bi bili tamo na razini parsto godina unazad.
A globalizacija je jedino pametno rješenje za normalan život diljem svijeta i upravljanjem imovine pojedinaca. Da se postave neki normalni okviri života.
Jer stvarno nije normalno da netko ima milijarde, milione (ma koliko god bio sposoban ili pametan stvoriti ... ili ukrasti "legalno"), dok drugi nemaju ni za vodu i osnovne životne potrebe. Iako ne vjerujem da ćemo mi to doživiti u sljedećem desetljeću, stoljeću..
Jedino što ti pojedinci upravljaju vojskama, pa onda teško da se to može samo tako jednostavno postaviti.
Da, nisam se dobro izrazio.
Problem je nacionalistički imperijalizam, ekonomski aspekt nas je uzdigao.
-
Globalizacija se nikada neće zaustaviti. Može napraviti dva koraka unutrag prije nego što jače poveže.
Zašto? Zato što ima previše prednosti za čovječanstvo da bi je srednjovjekovni sklopovi zaustavili.
misliš, u prijevodu, ima previše neradnika koji bi živjeli lagodno od kapitala a ništa ne radili?
kao uostalom i većina nas ovdje
no nekako to ne ide: ameri su sve živo i neživo prebacili na proizvodnju u Kinu i Taiwan, sad vraćaju čipove u US
da sam u pravu govori podatak da njima fali najviše ne- i polukvalificirane radne snage dok su se bijeli ovratnici našli na udaru nedavnih otpuštanja
To što je netko na drugom kraju svijeta spreman za novac nešto i odraditi, nije problem.
Kad im to više neće odgovarati proizvodnja se seli, pa i u krajnjem slučaju u izvorno radno tržište.
Radna snaga se može uvoziti, kao i sve ostalo.
To što se trenutno prebacuju tvornice ništa ne znači, dugoročno.
Doći će novi umiveni ruski car ili kineski komunist i proces će se nastaviti.
Jedino što je kao kamenčić u cipeli su ostatci imperijalnih težnji koje nikako
da otresemo. Ali i oni su nedvojbeno manji, kroz koje destljeće i oni će nestati.
-
Globalizacija se nikada neće zaustaviti. Može napraviti dva koraka unutrag prije nego što jače poveže.
Zašto? Zato što ima previše prednosti za čovječanstvo da bi je srednjovjekovni sklopovi zaustavili.
-
N znam kako vi, ali meni je dividendni prinos 10%.
Sve pohvale prvom nosu foruma, gosponu Tinu. Uvijek je znao kad treba uć sazad i izaći na ulazna vrata, a evo sad je nanjušio dividendu na nedavno devastiranom preduzeću. Svaka čast!
-
U krajnjem slučaju, nije recesija nikakav bauk. Treba i to odraditi. Uglavnom, ne bi trebala biti ni upola gadna kao zadnja.
-
FED dize za 75 punti.
Najviše od 1994. znači 28 godina. Bit će zanimljivo pratiti agresivnost dizanja kamata. Sljedeći sastanak je 26-27 srpnja, pa ćemo vidjeti koliko idemo gore.
Veli da će biti opet između 50 i 75...
-
Kako god bilo, zadovoljan sam što ima prodavača. Dokupljujem zadnjih dana.
-
Nakon još jednog lockdowna i nemaju nekog izbora.
Po logici bi trebali imati veću inflaciju nego ostali, što dalje znači da će se dobrim dijelom izbrisati zarada srednjeg sloja u zadnjih par godina,
Ne znam po kojoj logici. Kod njih su referentne kamate još uvijek dvostruko veće od inflacije i nije bilo helikopterskog novca kao na zapadu. Znači da prostora za nižu kamatu pboc ima još. Opasnost im je prelijevanje inflacije iz vana.
Je, imate pravo.
Sad sam provjeravao...3,7%. Ostalo mi je u sjećanju da je dosta niže.
-
Kina i dalje u monetarnom kontra smjeru u odnosu na zapad
Nakon još jednog lockdowna i nemaju nekog izbora.
Po logici bi trebali imati veću inflaciju nego ostali, što dalje znači da će se dobrim dijelom izbrisati zarada srednjeg sloja u zadnjih par godina,
-
duge su to jahte,najduže
-
Gospon Havi,
nije mi bila namjera nikog vrijeđati, štoviše ovo se ne tiče toliko vas koliko ostalih rašista. Ja sam vezan za ovu temu jer redovno ljetujem sa zelenskim na njegovim megajahtama. Over and out sa ovom temom.
-
Hajmo ponovo...2014. godine ukrajnici nakon 15 godina uspjevaju presjeć rusku kandžu i okrenuti se zapadu, prema EU. Rusi vrše aneksiju krima i potiču i podupiru balvan revoluciju u donbasu. Tko je tada spominjao Nato??? Ili je priča sa Natom nastala kasnije?Dakle, danas su Finci i Švedi nacisti? Teško probavljam ove šizofrene zaključke. Erdogan, koji zatire svaki čin Ataturka, je veliki državnik?