Više ne pušim, pa nemam tih problema. Zato sam si otvorio još jednu pivu, taman za spavanje
Posts by goldfinger
-
-
Iz osobnog iskustva, zvijezda nikad urednija.
A prije je bila neuredna ? Ne provociram, pitam jer nisam pratila to društvo prije postupka izvanredne uprave iz jednostavnog razloga jer nikad nisam imala ni jednu dionicu Zvijezde.
Nakon što su podmirili račun iza 90 dana, tamo negdje prije 10 godina, plaćali su mi po predračunu. Sad plaćaju u 30-45 dana.
-
btw., ima li itko informacije kako "novi" Agrokor tretira dobavljače?
neki od istih su i dalje izlistani na ZSE.
čisto da ne bi gledali i Agrokor 2.0.
Iz osobnog iskustva, zvijezda nikad urednija.
-
ma da vise oce zavrsit ova spunica pa makar i po 5 kn ... dvi godine citam ove pizdarije ...ZAVRSI VISEE
Lako tebi, ja se već pet godina kiselim. Valjda će se riješit kroz pola godine, turšija mi na uši izlazi.
-
Ne sviđa mi se ideja o dividendi, ali se neću buniti
-
evo, i Viro nam je pred lansiranjem, al ne može, jer netko protiv njega vodi hibridni rat!
Kibernetički napad...pa nemaju struje za kompjutere. Kakav napad,rat,...
-
Ajmo se vratit malo u prošlost….ne tako davne 2018. ATPL je u prvih devet mjeseci imala dobit od 4,3 mil kn uz prosječne dnevne vozarine od 11.215 USD. Odnosno ostvarili su oko 1,3 mil kn po kvartalu te im je breakeven očito bio oko 11k USD/d, čak i niže ako uzmemo u obzir pad operativnih dana u navedenom razdoblju.
„Ostvarena je dobit u visini od 4,3 mil. kuna. Društvo nije imalo problema s likvidnošću. Prosječni dnevni TC ekvivalent po brodu u prvih devet mjeseci je iznosio 11.215 USD bruto, odnosno 65,44 USD po DWT, što je porast na godišnjoj razini od 28,5% u odnosu na isto razdoblje 2017.g., a sve kao direktna posljedica rasta prosječnih vozarina i dodatnog poboljšanja upravljanja flotom. Time je gotovo u potpunosti kompenziran gubitak operativnih prihoda (-1,50%), usprkos 513 operativnih dana manje“
U toj istoj godini, u q3 su ostvarili 1.173 mil kn neto dobiti. Malo sam škicnuo podatke o BDI u tom razdoblju i prosječna vrijednost BDI-a je bila 1.608. S druge strane 17.01.2021. vrijednost BDI bila 1707 i samo je rasla sljedeća 2 mjeseca.
Osim samog BDI-a, potrudio sam se i malo pogledao na starom forumu kako su se kretale vozarine za PNMX i SUPRE u tom razdoblju…koliko vidim vozarine za PNMX nisu prešle 14k USD, a za SUPRE preko 13k USD dok za Handy nisu bile preko 10k USD.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. U Q1 2021 prosječni dnevni spot za PNMX je 16.650 USD/d, za SUPRE 15.600 USD/d a za HANDYE 13.870k USD/d. E sad, ako im je brekeven ostao isti kao i 2018 (oko 11k USD), a moguće da je i niži što zbog refinanciranje dugova što zbog značajnog pada operativnih dana u promatranoj 2018., na samo 4 supre i 2 handya koja su na spotu su zaradili 13,1 mil kn (ako su ugovarali spot po prosječnoj cijeni i ako su imali iskorištenost flote od 96%; kroz povijest su dokazali da uvijek ugovaraju iznadprosječne vozarine pa možemo to i sad očekivati).
Glavna nepoznanica i dalje ostaje kako plove 5 pnmxa koji su na petogodišnjem TC, ako su vezani uz indeks realno je očekivat +15mil kn u suprotnom je potencijal budućeg rasta dobiti poprilično ograničen.
Ako bude ispod 10 mil kn (bez jednokratnih stavki, dokovanja i sl.) onda znači da nemaju 6 brodova na spotu…ili da su PNMX ugovoreni da plove s minusom što mi je manje vjerojatno od prve opcije.
I ono najvažnije, i dalje vozarine galopiraju...luda kuća
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kvalitetna i pametnaa analiza. Rijetko videna ovdje. Jedini je problem, a gotovo sam siguran, ali pricekajmo, da im sad brake even nije ispod 13.500. Ali pricekajmo tih par dana pa cu i ja biti pametniji. Ne da mi se objasnjavati zasto.
Koji je dodatni trošak, osim najma par brodova?
-
Ma nema šanse, gledao sam ugovore od TPNG, kad su se tankeri koristili kao plutajuca skladista, raskidali su ugovore i slali ih na SPOT, a TPNG je imala predikciju koliko kratko ce to sve trajati(i uprava je pogodila) pa je opet iskoristila klauzule u ugovoru. Ovdje je uprava svjesna da ce ovaj run trajati po svemu sudeci preko godinu dana. Dobit je oko 15 m, neki predvidaju 20 m plus. Bude li tih 15-20 m to je odlicno, a imajuci u vidu da ce Q2 i Q3 biti jos bolji. Toliko se trguje ovih dana da cisto sumnjan da oni blizi oltaru vec ne znaju koliko je dobro izvjesce. Pametniji cemo biti za samo dva dana.
U tome je cijela stvar.
FI je iscurio.
Ovo je HR.
Ljudi...
Da. Do prošlog tjedna očekivao sam 10milja dobiti za q1, ali sad očekujem barem 15 milja.
-
-
Mjesecima cijena dionice nije reagirala na dobre vijesti iz sektora.
Čini se da će u par dana nadoknaditi taj propust.
Sva sreća je da ZSE efikasan kao i državni službenik... ima se vremena za ući u donicu...ono 100 puta.
-
Nisam upućen. Da li je i Mercator bio jamac Agrokorovog kredita?
-
Nije Buffet u svemu pogodio, ali njegova imovina dokazuje da je bolji nego 99,99999% investitora. Kladiti se na običnog investitora protiv Buffeta je kao kladiti se da će od 5 šuteva više pogoditi amater iz kvarta nego Michael Jordan, može se dogoditi, ali to je rijetkost.
Uz loše vanjske faktore na koje ZABA ne može utjecati, vlasnička struktura je koma, kao i kod PBZ-a i mogu se odlučiti na squeeze out, a svako malo su i u nekim korupcijskim aferama.
Moje je mišljenje da ovo vrijedi 40-50 kn, i ni lipe više, ali naravno, burza je ta koja evaluira dionice, dugoročno Mr. Market pokaže tko je u pravu.
Stoji.
Male su šanse za squeeze out i uostalom da su to htjeli, davno bi to napravili.
A što se tiče korupcijskih afera...pa to su bankari, ko će biti u tim afera ako ne oni
-
Moje je mišljenje da su banke sada jedan od najgorih sektora za ulaganje. Ne vjerujem da ZABA vrijedi više od ove cijene.
Da li znate da je Buffet prodao praktički sve banke koje je posjedovao u zadnjih pola godine ? Neke su imale fundamente na razini P/E 10, a financijski su daleko moćnije od ZABA-e. Pročitajte što nadolazeća kriza i hiperinflacija znači za banke.QuoteDuring 2020, Berkshire Hathaway (ticker: BRK.A and BRK.B) sold positions in JPMorgan Chase (JPM), Goldman Sachs Group (GS), PNC Financial Services Group (PNC), and M&T Bank (MTB), while sharply reducing a longstanding holding in Wells Fargo (WFC).
Imao je Buffet i krivih koraka zadnjih godinu dana.
primjerice, kupio je zlato na vrhu da bi ga prodao ispod...isto i aviokompanije.
Nije on bezgrešan...i mislim da je i ovdje fulao.
-
Atpl uvik bila i ostala!
nekada je normalna promjena cijene bila +-40-50 kn a danas evo treba 4-5 dana za to i to vrlo rijetko, osim toga, kada se tako nešto dogodi sve ostale dionice gotovo zamru ili se rasprodaju radi brzog ulet/izleta
ja vidim ne uobičajeno visok promet do 10:51, za ZSE standarde. I dobar plus crobexa
-
Što ti je masa...prije dva tjedna dionica se štapom dirala. Sad se ne pita za cijenu, samo daj
-
TA kaže do 215 max u ovom valu, pa da i to ispratimo...
Bravo Mitko, lizalo 215.
Sad konsolidacija ispod.
-
TA kaže do 215 max u ovom valu, pa da i to ispratimo...
-
Ne znam kako vi gledate na situaciju, ali meni se čini da je bid discipliran.
Ne srlja sa kupnjom, računa se da ima više prodavača koji baš i ne cijene svoju imovinu.
-
Osim svih negativnosti koje ste naveli valuacije i slabe dividende su još jedan razlog zašto sam se povukao sa zse. Više stvarno ne vidim ništa što bi htio držati na ovim razinama.
Kad bi imali recimo kodt na 800, Ht na 100kn, Jdgt na 600, zabu na 30 ili eru na 800 ne bi imao problema s ostankom i dugoročnim držanjem.
Sve skupo a slabo perspektivno ili ne valja.
Ništa od navedenog nije precijenjeno, gledajući dugoročno.
Rado bi i ja još 15% niže od navedenog, ali ne ide...
-
Struka zapravo nema pojma mogu li cijepljene osobe prenositi virus. Kao što i većinu drugih stvari nemaju pojma.
Stranica 13: http://www.snz.unizg.hr/app/uploads/20…ne_uredjeno.pdfQuoteMožemo li biti prijenosnici ako se cijepimo, zašto je potrebno i dalje nositi maske nakon cijepljenja? (prof. Kaić, prof. Trkulja)
U kliničkim ispitivanjima nisu kao end point gledali asimptomatsko vironoštvo na sluznici i ne zna se zapravo može li osoba koja je cijepljena, unatoč tome što je zaštićena, prenositi infekciju s jedne na treću osobu bez da sama oboli. To će se vjerojatno znati sljedećih mjeseci jer su Englezi već počeli to pratiti i čekamo rezultate njihovih istraživanja, ali do tada se iz predostrožnosti preporuča da cijepljene osobe nose masku.
Malo znaju, ali i to im je dovoljno za policijske satove, oduzimanje prava na rad i forsiranje maski na otvorenom.