1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • April 24, 2022 at 10:54 PM
    Quote from tin
    Quote from mitkko

Steta sto im je cjelokupno poslovanje u USD.

Kolega milo je pojasnio poantu...jasno je i da su troškovi u dolarima....ali viši dolar znači u slučaju dobiti i veća dobit u kunama...a FI se izražava u kunama.

Pokušajte smireno pročitati rečenicu kolege mitkko

• Tankerasi strani i domaci

• Infinity
    • April 22, 2022 at 7:37 PM
    Moskva starom taktikom ‘probija‘ sankcije, EU u travnju povećala uvoz ruske nafte!
    Hrvatska je među deset najvećih uvoznika ruske nafte u EU, ali konačna destinacija nije RH
    novac.jutarnji.hr

Za lakše izracune ton/milja unknown ruta dominantna

Files

1F8E304B-E9DA-4628-B4CD-5F8E460B381F.jpg 31.25 kB – 0 Downloads

• Infinity
    • April 19, 2022 at 9:22 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Milijarder

Zaista nelogično!

I šta ćemo sad? :) :/

Kako bi rekli... sada promatramo :)

Možda samo skupljaju cash ako slucajno uskoro bude kakav dokap nekog podcijenjenog brodara 🤭😝.

• Infinity
    • April 19, 2022 at 6:23 PM
    Quote from mitkko

Buduci da su narucili dvije novogradnje, to mi govori da vjeruju u dugotrajno dobru perspektivu dry bulka. A ako je to tako, onda mi ova prodaja nikako nije logicna. Da su prodali 20 g star brod ne bih nista rekao, ali ovako...

Naime, trenutno je 1y TC oko 29k USD, sto znaci da su jednostavnim fiksiranjem broda na samo jednu godinu mogli zaraditi vise od 6M USD - to daje P/E malo iznad 3. Ali ako ubrojimo i scrap vrijednost broda broda koja trenutno iznosi 7M USD, to znaci da su brod prakticne vrijednosti najmanje 13M USD vrijednosti prodali za svega 19,5M.

A ako ne vjeruju u dugotrajni oporavak sektira (kako Marielena kaze - a nagodinu tko ziv tko mrtav), pa zasto onda kupuje nove brodove?

Osim jednog do 3Q ?? ostali panamaxi su zarobljeni a dug postojan….

Malo balansirati.Bude li i dalje dobro lakše se širiti,obnavljati i gađati dividendama.

Okrene li na loše lakše se diše…

• Infinity
    • April 19, 2022 at 6:11 PM
    Quote from Parica
    Quote from Marielena

Ovo je ZSE naravno pa su jutros vjerojatno kupovali oni koji su imali inside info.

Po meni vijest nije ni dobra ni losa...cak mi je vise negativna jer sam se nadao da ce ipak d novogradnjama ici u povecanje, a ne samo pomladjivanje flote...ali ima jos 1 sigurna i 2 opcijske novogradnje pa cemo da vidimo kako ce odigrat...

Sama prodajna cijena je ocekivana i u skladu sa procjenom vrijednosti broda...onako odokativno, brod su prodali po trenutnim P/E 4,5 (brod dnevno zaradjuje 15k USD, na 300 operativnih dana je to 4,5mil USD godisnje, a prodan je za 19,5 mil USD)...obzirom na volatilnost sektora i makro neizvjesnosti to je fer cijena (imho)..

S druge strane sad su puni keša i divka ne bi trebala bit upitna...cak i fer divka (30kn-40kn)...

Sve mi se čini da će “nastradati” jos jedna supra uz jedan panamax nadam se ne i hendy ukoliko se odluce na sve opcijske.

Ulazimo u skalp period gdje se svasta moze ocekivati…

Isto navijam za prosirenje flote i friških dugoročnih ugovora ali su i sami najavili da nemaju namjeru prosirivati flotu…

Biti ce svakako zanimljivo.

Ston je izgleda na solidnom ugovoru iz Q4/21 (vrlo vjerojatno boljim od prijasnjeg) sto bi mogli pozitivno osjetiti kroz period do predaje broda s tim da 15% ubrzo ulazi u kasicu tako da ce biti jos pozitivnog efekta i zarade do same predaje…

Puno solucija je u đžiru…🍺🥜🍿

• Infinity
    • April 7, 2022 at 10:05 PM

U ovom globalnom kaosu supre se odlicno drze.Iako je malo je streslo zadnjih dana jos su to lipe dnevnice…valjda ce na jos bolje.

Capeovi malo da prorade bi moglo dodatno lansirati cilu našu ekipu.

Kinezi se ne predaju protiv nevidljivog neprijatelja,puno ih je pa misle da ce ga uvatiti 😅

Glavno pitanje jeli bilo friških ugovora u Q1?

Ako i je opet postoji mogucnost da je friški bolji od starog….

• DRY BULK

• Infinity
    • April 7, 2022 at 3:26 PM
    Quote from brajakica
    Quote from Infinity

Simpatično je kako pišete da ce doci iz GUG pa ce se kupovati sve skuplje.

Vidim da pratite trend takvih pa i sami radite isto.

350/450/450+…..

😂😂🙄😁

Nista zlonamjerno,malo ubijam dosadu 😉

:thumbup: ^^

Nikad nisam napisala da i ja ne spadam u kategeriju onih kojima treba doci iz GuG?

Da nije tako prodala bi 2021 optimu ranije i prije kupila atpl. 😢

Imate sada dodatni dokaz ;)

I vjerojatno ce biti jos koji :)

gresnica sam i javno priznajem🙏

I da nisam prodala na 570 ali to cemo jos vidjeti dali je bila greska :/ 😅 ;( 🤣

Display More

Nama pladanj još uvik prazan 😋

• DRY BULK

• Infinity
    • April 7, 2022 at 3:10 PM
    Quote from brajakica
    Quote from hugh

rijetko tko na ovoj temi spreman je objavljivati podatke kada su negativni......neznam zašto Vam negativne činjenice smetaju.......volim bit informiran oko svih dostupnih info......pa nije sve crno ili bijelo kako pokušavate prikazati u svojim postovima........polazite od pretpostavke briljantnih vozarina a kao kontru uzimate ww3.......postoji i puno toga između i u tom se rangu najčešće krečemo.......mi se ovdje "igramo" u svim nijansma boja između crne i bijele......

Meni ne smetaju "negativni" podaci.

Ovih dana sam vise puta objavila veliki pad vozarina i dionica "napisala da padaju kao kamen"?

Pisala sam i da mislim da je to kratkorocno radi čing minga.

Kupovala sam zadnjih dana atpl i prije toga oko 450 i na 350 prije toga.

Gogl nisam i vjerojatno ni necu, stoji mi nalog na 11$ jer sam previse vjerovala u "negativne" cinjenice?

Nadam se da vi i ostali moje komentare ne shvacate kao napad vec kao malo zezancije dok cekamo rasplet. 😅 :thumbup:

Sto nam drugo preostaje kada cijene dionica ne slusaju nase zelje? :/ :)

Bolje da vam ne napisem koje su moje zelje ^^ ;( 🤣

Display More

Simpatično je kako pišete da ce doci iz GUG pa ce se kupovati sve skuplje.

Vidim da pratite trend takvih pa i sami radite isto.

350/450/450+…..

😂😂🙄😁

Nista zlonamjerno,malo ubijam dosadu 😉

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Infinity
    • April 5, 2022 at 8:45 PM
    Quote from Manu

Novi ministar živi svoj hrvatski san. Do sada nije bio izložen javnosti a Plenki ga je iznenada izbacio u prvi plan. Čvrsto vjerujem da je učinio pogrešan potez koji će naštetiti obojici.

Svaka sličnost sa kupovinom Agrokorovih obveznica Knightheada nije slučajna.

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ijesti_ostalo_m

PS

Lik puca od love a ni kune nije uložio na zse. To puno govori o zse ali i o njemu. Igra samo na sigurno na granici zakonitosti a čini mi se da tu granicu često voli i prijeći.

ZSE backstage investitor

• CORONA virus

• Infinity
    • April 2, 2022 at 11:06 PM
    Više od 20.000 bankara i brokera spava u svojim uredima, dijele toalet s 20 ljudi bez pristupa tuševima
    www.poslovni.hr

A vidi ekipe ….100% u fokusu.

Preko tjedna se bar trguje a vikendima bi se mogli prekalkulirati, od viška vrimena svašta se po glavi izmota.

Blažena bila umjerenost. 😙

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Infinity
    • April 1, 2022 at 1:23 PM

Kremlin spokesman Dmitry Peskov reaffirmed on Friday that Russia will not turn off the gas supplies to Europe if buyers do not confirm payment in rubles today.

"Payment for deliveries that are occurring now should not be made today; it should be carried out at the end of the second half of the month, April or even early May," Peskov told a press conference amid suspicions that Moscow would cancel the gas deliveries due to the lack of confirmation of payment in rubles.

He further mentioned to the press that Russian President Vladimir Putin had been briefed on the attack on the Russian fuel depot near Ukraine, an incident that, according to Peskov, does not create a comfortable situation to continue peace talks.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • April 1, 2022 at 10:13 AM
    Quote from Mrcash

tko ne vidi da je ovo muljaza, taj je ili slijep , ili maluman ili je predugo bio u optimi čekajući 15 kuna ....

Koliko god se trudili izmuljati ukoliko im je to plan trenutne visoke vozarine i gomilanje keša im drastično to otežavaju.

Do datuma dokapa ce jos ojacati.Predhodni je bio podcijenjen+zarada do datuma sljedeceg i dodati puno bolju stabilnost u odnosu na prethodni pa jos i situaciju u kojoj bi postojeci dionicari imali prvu priliku mislim da nece riskirati ponuditi pre jeftino da nebi sklizlo iz ruke.

Opreza nikad dosta ali malo matematike nije na odmet.

Ima uvik i drugih izbora pa nek svak za sebe izvaže.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • March 30, 2022 at 5:12 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from D_artagnan

Šta sad nevalja? To što su ugovorili stari brod za cca 27k $/danu ??? Svašta nećeš ovdje pročitati hahahahaha

Pa šta ima bolje od toga da stari izamortizirani brod koji je za otpis ugovoriš da ti godišnje napravi prihod od 10 mil.$.. cca 40 kn/dionici 8)

Ovo je dionica koju definitivno treba imati u portfelju u nekom %. jbga očito neki neznaju zbrojiti 2+2 ?(

Valja itekako rekao bih deal desetljeca za ovaj brod ako nema skrivenih caka, samo sta nesto smrdi jer ovo je van svih okvira i norma koji su trenutno na trzistu pa onda trazimo sta smrdi, a informacija je stura za iscitat koliko od tih prihoda stvarno njima ostaje i jeli klasicni TC ugovor.

Neka smrdi sljedecih 5g. moze i drugi tako na 5 g. pa drito u rezaliste.

Ne bi se zalia ni ostala na 3 dugorocno i dva polovna kupiti cca 6g. Starosti da imamo što pratiti 😉

• Infinity
    • March 29, 2022 at 10:26 PM
    Quote from brajakica
    Quote from Infinity

Sell/buy mistake 😂

Ako cijena dionice raste oni bi trebali prodavati za balans?

Ako oni kupuju znaci da im se povecavaju uplate?

Inflacija tjera cash u fondove?

Ili menageri povecavaju udjel atpl u mixu dionica jer tu ocekuju veci rast?

A jednom ce i "profesionalci" institucionalci zbrojiti 2+2 :/ ;( :saint:

Display More

Nepoznate su mi i trenutno nejasne njihove namjere.

Udavili su posljednji rast agresivnijom prodajom pa sad lagano dokupljuju skuplje u kratko vrime.

Očekiva sam primirje pa daljnju prodaju nakon objave za Q1.

A nista, lagano kokice pa ih pratiti

(Nikako kopirati 😅)

• Infinity
    • March 29, 2022 at 9:58 PM
    Quote from josip100

OTP indeksni +99 komada...

Sell/buy mistake 😂

• MDKA (Medika d.d.)

• Infinity
    • March 25, 2022 at 4:38 PM
    Quote from zlocesti

Muljatori !

Prvo su vlastite dionice prodali Auctoru, i to priličnu količinu, valjda tisuću komada ispod tržišne cijene, a sada kupuju na tržištu .

No, glede mede i dividende, ovdje je običaj da dividende ne bude pa bude.

Auctor je valjda kupio tisuću komada da ih objesi na zid, za spomen

O muljatoraaaaaaaa

Majketimile 🤯

Triba proviriti jeli blizu 2 g. Auctoru da su kupljene.

Čisto da se vidi oće li ih vratiti nazad neoporezivo uz teško stečenu zaradu??

• Infinity
    • March 25, 2022 at 8:26 AM
    Žena bivšeg ukrajinskog zastupnika uhvaćena na granici s 30 milijuna dolara?
    UKRAJINSKI mediji pišu da je ilegalno prenosila novac preko granice.
    www.index.hr

Za siću se riješio žene na nekoliko godina !!

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Infinity
    • March 23, 2022 at 8:05 AM
    Quote from zlocesti

hugh

Možda zbog ovog ?

--------https://www.zerohedge.com/markets/schiff…s-until-it-cant

Interestingly, while the Fed cut rates, during the week of March 16, it expanded its balance sheet by another $43.6 billion. That pushed the balance sheet up to a new record high of $8.954 trillion.

The Fed hiked rates on Wednesday. But during the week that ended on that same Wednesday, the Fed printed another $43.6 billion and bought more US Treasuries. So in other words, the Fed is supposedly committed to fighting inflation and its hiking rates by 25 basis points in its efforts to fight inflation. Yet during the same week it’s hiking rates, it’s creating more inflation. It’s printing more money. It’s monetizing more government debt. Did it really have to do another 43.6 billion in QE on the very week that it’s hiking rates?”

Novog normalnog na sve strane

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Infinity
    • March 16, 2022 at 9:04 AM
    Quote from Yieldchaser

Kako li se to uklapa u veliki Orcelov plan isplate 16 milijardi eura dobiti do 2024. godine?

Iz talijanske su banke poručili da bi čak i u tom slučaju isplatili planirane dividende temeljem rezultata poslovanja u 2021. godini. Istaknuli su i da i dalje planiraju otkupiti svoje dionice u vrijednosti 2.58 milijardi eura, u okviru strategije koju je novi izvršni direktor Andrea Orcel najavio u prosincu, uz uvjet, kako su naglasili, da se stopa adekvatnosti kapitala zadrži iznad 13 posto.

Lagano prženje se nastavlja, 6.04. Cemo biti pametniji

• Infinity
    • March 15, 2022 at 2:59 PM

Zelensky admits Ukraine will not be joining NATO

Ukrainian President Volodymyr Zelensky stated in an online meeting of the Joint Expeditionary Force leaders on Tuesday that it must be admitted that Ukraine will not be joining the North Atlantic Treaty Organization (NATO).

“For years we have heard about allegedly open doors, but we have also heard that we cannot enter there, this is true, we must admit this,” he said.

Zelensky also once again called on NATO to set up a no-fly zone over Ukraine but noted that Kiev is well aware of what consequences this could have.

Jadni u klinču, gorke uspomene ce ostati.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt