Moglo bi okreniti
Posts by Infinity
-
-
Kad sjeda dividenda?
Zaboravio
28-og, kasno za dokup 😂
-
Kolegice zlockica mozete nam malo analizirati Jdpl?
Imam neki osjecaj da bi mogla raketa na stotku?🙂
Hvala
Kolegice zlockica, jos Vam je oko zamotano? Lijepo mi ozdravite pa se vidimo sa Jdpl na 100kn🙂
To se vidi bez gledanja 😆
-
još samo treba Pfizer-u poslat specifikacije za cjepivo i ajmo Jovo nanovo
Malo je smrtnost 80% za sad da nas dovoljno prestraše, tribaju smislit nešto što će nas proganjati u zagrobnom životu 😅
-
Jeli kapitalni prestao prodavati pa je cijena malo zivnula, a likvidnost nije neka?
Traži se netko hrabar da pojaca bid pa se lako provjeri 🤗
-
https://www.poslovni.hr/trzista/dizete…ijenile-4354429
Nešto su se pocele spominjati dividende za kreditnu sposobnost,skeptican sam ali bi tribalo provjeriti …??
Možda netko ima kakva saznanja?
Blesavo mi je da bar 10% vrijednosti portfelja ne uvažavaju odabranih dionica.
Najbliže se more dobiti lombardni kredit na zalog dionica koji po meni i nije loše iskoristiti ukoliko pofali manji dio keša uz jako dobro pokriće da nebi bilo joh i ajme.
Ali nisam siguran u taj podatak (meni i te kako pasalo jer kad na moju plaču zbrojiš dividendu onda bi bio kreditno sposoban skoro do maksimuma).
Mislim da je onaj koji je radio taj članak pobrkao dividende od dionica i dividende od D.o.o. - a! Jer do sada su banke prilikom izračuna kredite sposobnosti prihvaćale dividende iz D.o.o. - a. Dok dividende iz D.D.-a nisu prihvačale. Mislim da bi napametnije bilo poslat mail banci s tim upitom🤔
https://www.poba.hr/gradani/lombar…h-instrumenata/
Ovi izgleda daju, a dal' je povoljno , svako nek prosudi sam za sebe.
Da ali taj kredit je kratkoročni (do godine dana), a meni bi trebao dugoročni i da ga mogu otplaćivat u ratama (i možda malo niža kamata !cca 9 % je ipak malo previše).
Lombardni se moze plačati samo kamata pa nakon godinu dana produžiti kredit za još godinu (dodatni trošak)….Istina skup je i rizičan ali “ako”imaš cca 5% prinos od divd malo bolje izgleda ukupna godišnja kamata.. za nijansu 😅
Naravno kad dode koja dividenda zatvarati dio kredita…
Možda nije najbolje vrime za razmišljati u ovom smijeru???
-
Imam prijatelja koji godinama skuplja keš za kupiti stan.
Koliko god skupim uvik mi fali 10-ak tisuća € kaže….
Dobronamjerno sam mu odavno predložia da uzme dio na kredit pa stan u najam i tako bi ga ima i brže otplatia.
Sad ga nema i vec 2 godine plaća najam drugome a keš mu i dalje propada.🥴
I ja imam sličan problem novac ulažem u dionice i čekam da mi dionice porastu pa da prodam dvadesetak posto portfeljija i kupim stan, no na žalost dionice nikako da porastu, a najtužnije što mi uvijek ispada da moram rasprodati cijeli portfeljij za trenutnu vrijednost stana. 😢 I da banka me smatra kreditno nesposobnim😢😢😢😢😢
Nešto su se pocele spominjati dividende za kreditnu sposobnost,skeptican sam ali bi tribalo provjeriti …??
Možda netko ima kakva saznanja?
Blesavo mi je da bar 10% vrijednosti portfelja ne uvažavaju odabranih dionica.
Najbliže se more dobiti lombardni kredit na zalog dionica koji po meni i nije loše iskoristiti ukoliko pofali manji dio keša uz jako dobro pokriće da nebi bilo joh i ajme.
-
Imam prijatelja koji godinama skuplja keš za kupiti stan.
Koliko god skupim uvik mi fali 10-ak tisuća € kaže….
Dobronamjerno sam mu odavno predložia da uzme dio na kredit pa stan u najam i tako bi ga ima i brže otplatia.
Sad ga nema i vec 2 godine plaća najam drugome a keš mu i dalje propada.🥴
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ma/2403355.aspx
Je li ova najava Putinove kapitulacije i kraja rata ?
Vjerojatno smo nakon nekog vremena loših vijesti osuđeni na dva do tri tjedna malo pozitive pa tako u krug 😏
-
U EBRD-u sada očekuju da će hrvatski BDP porasti 6,5 posto, podigavši prognozu iz svibnja za 3,5 postotnih bodova, pokazuje izvješće objavljeno u srijedu. pod naslovom "Hoće li zima biti hladna.
https://hrportfolio.hr/vijesti/ekonom…-a-u-2022-70873
Ovo nam daju gratis 3,5% za ovu godinu?😙
Koli nas podcjenuju za sljedeću?
Nije pošteno prema Kinezu koji se stvarno trudi…. 😅
realno, teško, nominalno vjerojatno, umanjeno za inflaciju, znači da će pušiona biti manja od očekivanja, al opet je pušiona
Nitko nije primijetio oštar pad SPOT cijena plina i el. energije u Europi u zadnjih mjesec i pol???S obzirom da je market padao i zbog očekivanih astronomsko većih troškova za struju i plin...a i jaka inflacija je apsorbirala jedan dio pada na dioničkom tržištu. Recimo u Turskoj je inflacija 80%, a market im se u istom razdoblju više no duplo povećao.
a jel ti možda palo na pamet da nema demanda?
Ko manje popuši taj je pobjednik🙄
Osobno se ne natječem sa “najboljima”;nije ni njima lako.
Ne tražim ni neku ludu dobit,ipak svaka veseli u ovim turbulencijama.
Kad pogledam kako prijatelje i susjede jede a ja držim glavu iznad vode nekako mi isto lakše…
Spremia sam se i na gubitke ali me za sad ignoriraju,mnogi nisu imali tu “sriću”…
Ostajem strpljiv i pozdravljam “falši” rast BDP-a te čekam dane kad će se početi nestrpljivi izbjegli keš vraćati da me dodatno podigne u nove visine 😝
-
U EBRD-u sada očekuju da će hrvatski BDP porasti 6,5 posto, podigavši prognozu iz svibnja za 3,5 postotnih bodova, pokazuje izvješće objavljeno u srijedu. pod naslovom "Hoće li zima biti hladna.
Ovo nam daju gratis 3,5% za ovu godinu?😙
Koli nas podcjenuju za sljedeću?
Nije pošteno prema Kinezu koji se stvarno trudi…. 😅
-
Bude li redukcije u Austriji bi mogli proći sa minimalnim troškovima struje?🙃
Ali bitno da oni idu tužiti EU zašto su nuklearne elektrane proglašene zelenima...
Upravo situacija najvece nuklearke na području Europe u Zaporižju koju trenutno hlade dizelski generatori da mi ne pozelenimo nam opravdava tu zabrinutost…
-
Bude li redukcije u Austriji bi mogli proći sa minimalnim troškovima struje?🙃
-
Ako teritorijalni integritet naše zemlje bude ugrožen, mi ćemo naravno upotrijebiti sva sredstva koja nam stoje na raspolaganju, kako bismo zaštitili Rusiju i naš narod.
Ako iskreno misli zastititi svoj narod to nikako nije bacanjem taktičke!? -
Malo da potraje up trend pa u rasprodaju brodova,nekakvi dugoročni ugovori za dio flote i pokupiti dvi opcije….
…rišimo se svega u ovom kvartalu i u miru čekamo sljedeću dividendu 🤗
-
Lijepo je da mislite da DORH i USKOK imaju kapacitete shvatiti što se ovdje dogodilo. Uz svu želju i trud, oni jednostavno nemaju ljude koji razumiju išta vezano uz gospodarski kriminal.
Ne bi se složia da nemaju kapacitete.U kratko vrime su već shvatili da su Dane,Rada i Damir obitelj 😂
-
Prestali bi trzati da nas konstantno straše, nesta bi efekt. Flat-irali bi svi pa bi se loše odrazilo na trgovanje.
-
Dalekovod d.d. je postao jedna od rijetkih kompanija u Hrvatskoj koja je uspješno okončala predstečajnu nagodbu namirivši sve vjerovnike provođenjem sveobuhvatne transformacije poslovanja bez dodatnih zaduženja.
Ova mi je najdraža rečenica,ipak ima nade.
Možda se i ostali ugledaju na njih 🤌🏻
-
Škugorima je izgleda neko obeća nevidljivost pa ih nasanjka??
-
Neka izdanja kroz cili životni ciklus namaju ovoliko akcije koliko se sprovelo tu u kratkom periodu 🤔