1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • October 18, 2022 at 2:43 PM
    Quote from tizian1

Kad sjeda dividenda?

Zaboravio

28-og, kasno za dokup 😂

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Infinity
    • October 18, 2022 at 1:26 PM
    Quote from amerikanec
    Quote from amerikanec

Kolegice zlockica mozete nam malo analizirati Jdpl?

Imam neki osjecaj da bi mogla raketa na stotku?🙂

Hvala

Kolegice zlockica, jos Vam je oko zamotano? Lijepo mi ozdravite pa se vidimo sa Jdpl na 100kn🙂

To se vidi bez gledanja 😆

• CORONA virus

• Infinity
    • October 18, 2022 at 1:24 PM
    Quote from st-brajo

još samo treba Pfizer-u poslat specifikacije za cjepivo i ajmo Jovo nanovo

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…ndemije-1233387

Malo je smrtnost 80% za sad da nas dovoljno prestraše, tribaju smislit nešto što će nas proganjati u zagrobnom životu 😅

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Infinity
    • October 18, 2022 at 9:56 AM
    Quote from tiko1

Jeli kapitalni prestao prodavati pa je cijena malo zivnula, a likvidnost nije neka?

Traži se netko hrabar da pojaca bid pa se lako provjeri 🤗

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • October 16, 2022 at 6:53 PM
    Quote from darac11
    Quote from Infinity

https://www.poslovni.hr/trzista/dizete…ijenile-4354429

Nešto su se pocele spominjati dividende za kreditnu sposobnost,skeptican sam ali bi tribalo provjeriti …??

Možda netko ima kakva saznanja?

Blesavo mi je da bar 10% vrijednosti portfelja ne uvažavaju odabranih dionica.

Najbliže se more dobiti lombardni kredit na zalog dionica koji po meni i nije loše iskoristiti ukoliko pofali manji dio keša uz jako dobro pokriće da nebi bilo joh i ajme.

Display More

Ali nisam siguran u taj podatak (meni i te kako pasalo jer kad na moju plaču zbrojiš dividendu onda bi bio kreditno sposoban skoro do maksimuma).

Mislim da je onaj koji je radio taj članak pobrkao dividende od dionica i dividende od D.o.o. - a! Jer do sada su banke prilikom izračuna kredite sposobnosti prihvaćale dividende iz D.o.o. - a. Dok dividende iz D.D.-a nisu prihvačale. Mislim da bi napametnije bilo poslat mail banci s tim upitom🤔

Quote from havi

https://www.poba.hr/gradani/lombar…h-instrumenata/

Ovi izgleda daju, a dal' je povoljno , svako nek prosudi sam za sebe.

Da ali taj kredit je kratkoročni (do godine dana), a meni bi trebao dugoročni i da ga mogu otplaćivat u ratama (i možda malo niža kamata !cca 9 % je ipak malo previše).

Display More

Lombardni se moze plačati samo kamata pa nakon godinu dana produžiti kredit za još godinu (dodatni trošak)….Istina skup je i rizičan ali “ako”imaš cca 5% prinos od divd malo bolje izgleda ukupna godišnja kamata.. za nijansu 😅

Naravno kad dode koja dividenda zatvarati dio kredita…

Možda nije najbolje vrime za razmišljati u ovom smijeru???

• Infinity
    • October 16, 2022 at 4:15 PM
    Quote from darac11
    Quote from Infinity

Imam prijatelja koji godinama skuplja keš za kupiti stan.

Koliko god skupim uvik mi fali 10-ak tisuća € kaže….

Dobronamjerno sam mu odavno predložia da uzme dio na kredit pa stan u najam i tako bi ga ima i brže otplatia.

Sad ga nema i vec 2 godine plaća najam drugome a keš mu i dalje propada.🥴

I ja imam sličan problem novac ulažem u dionice i čekam da mi dionice porastu pa da prodam dvadesetak posto portfeljija i kupim stan, no na žalost dionice nikako da porastu, a najtužnije što mi uvijek ispada da moram rasprodati cijeli portfeljij za trenutnu vrijednost stana. 😢 I da banka me smatra kreditno nesposobnim😢😢😢😢😢

Dižete kredit? Evo što sve banke provjeravaju, stvari su se promijenile
    www.poslovni.hr

Nešto su se pocele spominjati dividende za kreditnu sposobnost,skeptican sam ali bi tribalo provjeriti …??

Možda netko ima kakva saznanja?

Blesavo mi je da bar 10% vrijednosti portfelja ne uvažavaju odabranih dionica.

Najbliže se more dobiti lombardni kredit na zalog dionica koji po meni i nije loše iskoristiti ukoliko pofali manji dio keša uz jako dobro pokriće da nebi bilo joh i ajme.

• Infinity
    • October 15, 2022 at 11:53 AM

Imam prijatelja koji godinama skuplja keš za kupiti stan.

Koliko god skupim uvik mi fali 10-ak tisuća € kaže….

Dobronamjerno sam mu odavno predložia da uzme dio na kredit pa stan u najam i tako bi ga ima i brže otplatia.

Sad ga nema i vec 2 godine plaća najam drugome a keš mu i dalje propada.🥴

• World politics

• Infinity
    • October 14, 2022 at 3:46 PM
    Quote from Ledica

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ma/2403355.aspx

Je li ova najava Putinove kapitulacije i kraja rata ?

Vjerojatno smo nakon nekog vremena loših vijesti osuđeni na dva do tri tjedna malo pozitive pa tako u krug 😏

• Infinity
    • October 13, 2022 at 10:05 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Infinity

U EBRD-u sada očekuju da će hrvatski BDP porasti 6,5 posto, podigavši prognozu iz svibnja za 3,5 postotnih bodova, pokazuje izvješće objavljeno u srijedu. pod naslovom "Hoće li zima biti hladna.

https://hrportfolio.hr/vijesti/ekonom…-a-u-2022-70873

Ovo nam daju gratis 3,5% za ovu godinu?😙

Koli nas podcjenuju za sljedeću?

Nije pošteno prema Kinezu koji se stvarno trudi…. 😅

Display More

realno, teško, nominalno vjerojatno, umanjeno za inflaciju, znači da će pušiona biti manja od očekivanja, al opet je pušiona :S

Quote from Junius

Nitko nije primijetio oštar pad SPOT cijena plina i el. energije u Europi u zadnjih mjesec i pol???S obzirom da je market padao i zbog očekivanih astronomsko većih troškova za struju i plin...a i jaka inflacija je apsorbirala jedan dio pada na dioničkom tržištu. Recimo u Turskoj je inflacija 80%, a market im se u istom razdoblju više no duplo povećao.

a jel ti možda palo na pamet da nema demanda? :/

Display More

Ko manje popuši taj je pobjednik🙄

Osobno se ne natječem sa “najboljima”;nije ni njima lako.

Ne tražim ni neku ludu dobit,ipak svaka veseli u ovim turbulencijama.

Kad pogledam kako prijatelje i susjede jede a ja držim glavu iznad vode nekako mi isto lakše…

Spremia sam se i na gubitke ali me za sad ignoriraju,mnogi nisu imali tu “sriću”…

Ostajem strpljiv i pozdravljam “falši” rast BDP-a te čekam dane kad će se početi nestrpljivi izbjegli keš vraćati da me dodatno podigne u nove visine 😝

• Infinity
    • October 13, 2022 at 5:56 PM

U EBRD-u sada očekuju da će hrvatski BDP porasti 6,5 posto, podigavši prognozu iz svibnja za 3,5 postotnih bodova, pokazuje izvješće objavljeno u srijedu. pod naslovom "Hoće li zima biti hladna.

https://hrportfolio.hr/vijesti/ekonomija/ebrd-vise-nego-udvostrucio-procjenu-rasta-hrvatskog-bdp-a-u-2022-70873

Ovo nam daju gratis 3,5% za ovu godinu?😙

Koli nas podcjenuju za sljedeću?

Nije pošteno prema Kinezu koji se stvarno trudi…. 😅

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Infinity
    • October 12, 2022 at 9:06 AM
    Quote from xdado
    Quote from Infinity

Bude li redukcije u Austriji bi mogli proći sa minimalnim troškovima struje?🙃

Ali bitno da oni idu tužiti EU zašto su nuklearne elektrane proglašene zelenima...

Upravo situacija najvece nuklearke na području Europe u Zaporižju koju trenutno hlade dizelski generatori da mi ne pozelenimo nam opravdava tu zabrinutost…

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Infinity
    • October 11, 2022 at 9:54 AM

Bude li redukcije u Austriji bi mogli proći sa minimalnim troškovima struje?🙃

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Infinity
    • October 5, 2022 at 10:57 PM

Ako teritorijalni integritet naše zemlje bude ugrožen, mi ćemo naravno upotrijebiti sva sredstva koja nam stoje na raspolaganju, kako bismo zaštitili Rusiju i naš narod.

Ako iskreno misli zastititi svoj narod to nikako nije bacanjem taktičke!?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • October 4, 2022 at 5:41 PM

Malo da potraje up trend pa u rasprodaju brodova,nekakvi dugoročni ugovori za dio flote i pokupiti dvi opcije….

…rišimo se svega u ovom kvartalu i u miru čekamo sljedeću dividendu 🤗

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Infinity
    • October 4, 2022 at 9:43 AM
    Quote from mikromakrto

Lijepo je da mislite da DORH i USKOK imaju kapacitete shvatiti što se ovdje dogodilo. Uz svu želju i trud, oni jednostavno nemaju ljude koji razumiju išta vezano uz gospodarski kriminal.

Ne bi se složia da nemaju kapacitete.U kratko vrime su već shvatili da su Dane,Rada i Damir obitelj 😂

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Infinity
    • October 3, 2022 at 9:13 PM

Prestali bi trzati da nas konstantno straše, nesta bi efekt. Flat-irali bi svi pa bi se loše odrazilo na trgovanje.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Infinity
    • October 3, 2022 at 9:08 PM

Dalekovod d.d. je postao jedna od rijetkih kompanija u Hrvatskoj koja je uspješno okončala predstečajnu nagodbu namirivši sve vjerovnike provođenjem sveobuhvatne transformacije poslovanja bez dodatnih zaduženja.

Ova mi je najdraža rečenica,ipak ima nade.

Možda se i ostali ugledaju na njih 🤌🏻

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Infinity
    • October 3, 2022 at 4:04 PM

Škugorima je izgleda neko obeća nevidljivost pa ih nasanjka??

• SPAN (SPAN d.d.)

• Infinity
    • October 3, 2022 at 1:55 PM

Obavijesti izdavatelja - EHO

Neka izdanja kroz cili životni ciklus namaju ovoliko akcije koliko se sprovelo tu u kratkom periodu 🤔

• Porez na kapitalnu dobit

• Infinity
    • October 1, 2022 at 7:49 PM
    Quote from komot

Ekipa, jel zna neko kakva je situacija s naslijeđenim dionicama pri prodaji koja je unutar dvije godine. Nisu kupljene tako da se ne zna ulazna cijena već naslijeđene.

Na datum posjeda bi se tribala gledati vrijednost dionice bez obzira na koji nacin je doslo do posjedovanja.

Nisam 100% siguran ali to bi tribalo biti to?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt