Kasne računi za struju, pitali smo HEP o čemu se radi
RAČUNI za struju diljem Hrvatske kasne.
www.index.hr
Al ga ovi preštelavaju,pogubili se pa kasne
Al ga ovi preštelavaju,pogubili se pa kasne
Sigurnije je igrati da Rusija nedaje gol 😝
I oni bez osjećaja solidarnosti u Božićne dane
Gđa Orhideja iz Nacionala ima čvrstu poveznicu Škugora i Plenkovića, imamo li društvene snage srušiti ovog korumpiranog premijera koji je smijenio koliko ono korumpiranih ministara
Neka stoji ovako, bojim se da samo gore možemo proći 🤦🏼
Dobro je sto je ovaj porez jednokratno.
Aj ga znaj oće li za 2023. biti kvartalni 🤌🏻😅
ili….
Nije ni toliki problem odvojiti jednom ali kad te neko jednom nasanjka glupo je takvom vjerovati u budućnosti.
Očito su računali na Škugorovu milijardu + jednu do kraja godine pa se sad nekako pokušavaju namiriti od poštenijih 🤭
Ovih dana …
-ATPL (dio kupljen prije divd,prodan sa minusom ne racunajuci divd)
+ARNT
+SPAN
+JDPL
…već se skupljaju minusi 😅
Strašno da su i brodare ubacili, oni će biti najveći gubitnici ovog zakona, s 0% na 33%. Brodari će nadrljati skroz, dobit im je u zadnje 4 godine nenormalno skočila, prije su bili gubitaši. Više uopće nemam sumnje da će dionice na ZSE brutalno pasti sljedeće godine, kako ćeš imati povjerenja u burzu kad ti vlada mjesec dana prije kraja godine uvodi porez za tu godinu, i to po jako visokoj stopi.
QuoteDodatni porez na dobit primjenjivat će se neovisno i usporedno s primjenom poreza na dobit, poreza po tonaži broda i drugih javnih davanja.
Dodatni porez na dobit obračunava se i plaća usporedno i neovisno od obveze poreza na dobit i poreza po tonaži broda prema posebnom propisu te drugih javnih davanja.
Obveznici dodatnog poreza na dobit su osobe koje su sukladno posebnom propisu kojim se uređuje međunarodna pomorska plovidba obveznici poreza po tonaži broda.
Ministar financija pravilnikom propisuje provedbu ovoga članka u vezi utvrđivanja porezne osnovice kod obveznika poreza po tonaži broda. QuoteTakođer se propisuje kako se dodatni porez na dobit obračunava i plaća usporedno i neovisno od obveze poreza na dobit i poreza po tonaži broda prema posebnom propisu te drugih javnih davanja.
QuoteOvim člankom propisuje se kako dodatni porez na dobit plaćaju i obveznici plaćanja posebnog poreza na dobit koji su sukladno posebnom propisu kojim se uređuje međunarodna pomorska plovidba realizirali pravo plaćanja specifičnog paušalno utvrđenog poreza na dobit koji se naziva porez po tonaži broda. Plaćanje poreza po tonaži broda je državna potpora i izračunava se kao razlika između obveze poreza na dobit koja bi se utvrdila primjenom propisa o oporezivanju dobiti iznosa plaćenog poreza po tonaži broda, pri čemu se za obračun porezne obveze ne podnosi Prijava poreza na dobit nego Prijava poreza po tonaži broda. Prijava poreza na dobit se podnosi samo za djelatnosti koje nisu obuhvaćene porezom po tonaži broda. Stoga se tim poreznim obveznicima za potrebe utvrđivanja obveze dodatnog poreza na dobit podatak o oporezivoj dobiti poreznog razdoblja uzima iz Računa dobiti i gubitka kao objedinjenog izvještaja.
Stavkom 4. ovoga članka Zakona propisano je da će ministar financija pravilnikom detaljnije propisati provedbu ovoga članka u vezi utvrđivanja porezne osnovice kod obveznika poreza po tonaži broda.
Ako bi bulker izbacia bukaporte (poklopac štive) automatski se smanjiva tonaža 😅
Preregistrira se i dalje služi “Pripuzu” pošto se scrap može smočiti.
….uz extra profit izbjegavati obilne kiše i jače vjetrove zbog možebitnog potonuća… 🤣🤣😆🤣
Izgleda da nismo dovoljno solidarni?
Kupiš prvu dionicu i u startu počastiš brokera.
Kompaniju skrate za glavu porezom.
Ako si sriće bude neka dividenda pa te opet oderu prirezom i porezom na dobit.
Dvi godine si “dužan” ukoliko si u plusu pa odbrojavaš dane za izbjeći dodatni skalp.
Hrvaš se sa virusom, izbjegavaš 3.svj. rat dok miriše barut iz nedaleke Ukrajine, bježiš od inflacije uzalud… nema čega nema.
Izdržiš,uspiješ i onda žele još ekstra.
Ajde još bi nekako razumia da se uzme individualno extra velikim dioničarima iako ni to nebi bilo fer…ali
…prijatelju moj ja ne želim biti solidaran na ovaj način.Ja isto plaćam skuplji plin a tvoji ga kradu,visoke cijene goriva koje su pravdale inflaciju dok INA broji $$$
(nisam je ja poklonio)
Zašto se u startu nije stabiliziralo cijene goriva jer vidimo da se extra profitiralo pa bi sve mekše bilo??
Ne mogu se pomiriti da je ovo solidarnost, ovo je bičevanje.
Srećom nemamo kamionđija izlistanih,oni bi xxl extra profite imali uz i za našu politiku.
Onda “daleki poslušni rođak” otvori firmu 1microsoft1 i njemu ruže cvjetaju.🤔
da i u cemu jeproblem?
ja boh bio sretan da mogu otvorit microsoft 2, i da npr svi distributeri windowsa moraju kupit od mene a ne od microssoft hrvatska. i sad zamislite samo da 1% uzmem na svakoj licenci za svaki microsofto proizvod...
Za vas bolje za microsoft hrvatska lošije…
ja znam kako bih aj rijesio te probleme... jednostavno!
naprosto bih sve vece firme rascjepkao na manje
![]()
ono.. predsjednik uprave tih manjh firmi je ista osoba
problem rijeüen i nema dodatnik poreza.
Npr microsoft hrvatska 1, microsoft hrvatska 2... cisto primjera radi. pravno sve cisto
Onda “daleki poslušni rođak” otvori firmu 1microsoft1 i njemu ruže cvjetaju.🤔
Domaćin Svjetskog kamping festivala sljedeće godine bit će Zaton Holiday Resort zadarske kompanije Turisthotel.
- 670 kg maslina
+ 90 L maslinovog ulja
Još da ti je dobro ka moje… 😜
Slažem se, slažem se. Ali trud i zalaganje nekih pojedinaca su katkad toliki da umre i više nego je potrebno. Ja sam recimo gotovo uvjeren da bi do WW2 došlo i bez onog tipa s brkovima ko Charlie Chaplin, ali ne znam da bi baš bilo Holokausta, tj. u tome obliku u kojem se dogodio.
Tako i današnji neumorni crypto "gurui", guraju mase nedužnih u financijski pakao u kojem će nestati milijuni pravoga novca. Sve te "valute" imaju "vrijednost" izraženu u pravome novcu. To je zanimljivo. Kako ide El Salvadoru? Kako ide ta shema s Bitcoinom tamo?
vidiš stvarno.
nisu se dugo oglasili oko svoje BTC pozicije 🤷
Očito nemaju dovoljno ni za komunikaciju 😅
India's Coal Minister Pralhad Joshi said on Wednesday that the country does not intend to move away from coal consumption in the foreseeable future.
Speaking at a parliamentary consultative committee meeting, Joshi stated that the demand for coal has not yet reached its highest point in India, concluding that it is set to play a significant role in the energy mix until and after 2040.
The minister's statement comes as world leaders discuss further cutting carbon emissions at the United Nations Climate Change Conference (COP27) in Egypt, where the UN Secretary-General Antonio Guterres stressed that the planet is moving toward "tipping points that will make climate chaos irreversible." Indian Prime Minister Narendra Modi abstained from attending the conference, sending the Union Minister for Environment Bhupender Yadav in his stead
+23% trenutni prinos za 2022.
Iako sam spreman na pad(ostalo je municije) očekujem rast.
VIX pada zajedno sa marketom zadnjih tjedan dana ili tako nešto?.......jel s njim sve u redu?.....
Nema volatilnosti, stabilno nizbrdo zato i pada 😜
Meni nije bas jasno zašto bi oni ulagali u TUHO i za njega izdvojili milijardu i pol kuna, a ne u proširenje flote ili neki drugi biznis kojim se bave. Nego bi dali nekom drugom da im upravalja s tolikom investicijom i naplaćuje im fee?!
Meni to nimalo ne pije vodu. To je po svim mjerilima prilično plaćeno, a Pavić i ekipa nisu ulagaci koji će nešto platiti fer. Ne znam, al imam dojam da se tu nešto drugo kombinira, a da se u javnost puštaju kojekakve price.
S druge strane dosta mi je čudno da su napisali cijenu plaćenu ključnim dioničarima. Iako to može imati veze i s time da se vidi tok novca jer kad nekome sjedne vise od 150 milijuna kuna na račun nije bas za zafrkavati se sa uredom za sprječavanje pranja novca i Uskokom.
Bas me zanima sto će biti jer sa TNPL i tom ekipom ne može biti “normalno ni jednostavno”.
Sa brodovima ima boljih i lošijih godina pa nije loše diverzificirati u nešto zdravo i profitabilno sa uzastopnim rastom…
Kolika bi tribala biti fer cijena ka je Pavić ovoliko ponudia? 🙄😜
Po mojim informacijama, Tankerska zeli preuzeti TUHO, ponudili Valamaru da im vodi taj dio biznisa, ali je Valamar odbio. Ako nađu partnera koji im odgovara, ici ce u preuzimanje, po meni ce im imaoci veceg postotka dionica dobrano to naplatiti, gledajuci vlasnicku strukturu i poznavajuci neke od njih.
Naglasavam, za sad nista od toga posto ih je Valamar odbio.
Tankerska je odbijena od većine dioničara neizglasavanjem izmjene statuta.
Valamar nije ni bio u mogućnosti za prihvatiti voditi biznis ukoliko su imali takvu ponudu.
Lako se nađe partner ako je potreban, nešto teže je doći do većine glasova koji bi to mogli provesti….
Ma ovo će bit jednokratan porez ko zna koliko godina. Zbog ovog je Marić i otkazao Plenkošenku ugovor.
Možda prođe u stilu ka onaj gaf ka su rekli da sva HR nafta ostaje u HR pa se ipak prisilno predomislili?
To me i najviše smeta što nešto bubnu pa se ti misli oće ili neće.Nema nikakve sigurnosti makar bila loša.
Heh za Marića se već spominjalo zbog čega je navodno otiša a bojim se da će se još podosta razloga nanizati…