Sve mi se čini da je najbolje za🗝ati ovu temu na neko vrime.
Posts by Infinity
-
-
Puno upitnika zasad.
U svakom slučaju odlična ideja ako će sa tim + onim na računu isplatiti novogradnje da nema kredita i kamata... a nek to što bi ošlo na kamate kroz xy godina daju nazad kroz divku
Da vozarine nisu za poželjet, niti plove po tim trenutnim
Za razliku od JDPL koji dobije povoljnije pa i uz odgodu Atlantskoj je skuplje financiranje jer nema državu iza leđa a banke čerupaju pa ima smisla dokapitalizacijom do jeftinog novca.
Smatram da je to dobro ako se ide u tom smijeru, kad kamate budu u padu može se u otkup i poništavanje (nešto i za podiliti upravi koja bi se mogla i nas sjetiti) ili nova jeftinija zaduženja za ulaganja.
Plan je bia još jedan brod prodati pa bi se moglo dodatno smanjiti zaduženje odnosno rasipanje na kamate,likvidnost…
Takvu politiku su i najavili.
Malo su iznenadili dokapom,barem mene priko oka gledajući JDPL kad ono s druge strane….
-
Izgleda da je u pravu, ljudi se poceli vracati u Rusiju. Cca 25 000 ih uslo nazad priko granice u vrlo kratkom roku,kreću se prema Moskvi
dok jedni zure prema moskvi drugi zure iz moskve
Jadni ljudi masno placaju za bijeg.
Ko zna sto ce se jos događati ali ovako uništiti sebe i oko sebe u par miseci za ne virovati
-
Ma pustimo pricu, nego, sto kaze Verdi??
Izgleda da je u pravu, ljudi se poceli vracati u Rusiju. Cca 25 000 ih uslo nazad priko granice u vrlo kratkom roku,kreću se prema Moskvi
-
Vjerojvatno je i prijašnji agramov račun iz top 10 bia Bobanov.
Pokušaj zastrašivanja većim nalogom proša neslavno.
Sićan se da se nakon rasprodaje “Agrama” uključia i s glavnim računom laganom prodajom da uvede dodatni “strah” ali neuspješno, cijena je išla up pa je kasnije kupova lagano ili prebaciva s Agrama na glavni racun?
U zadnje vrime također netko,meni se čini, davi cijenu.Ako ko prati knjigu kad je Agram izaša do kraja?
Kako god, glavno da je akcija.
-
Naglašeni prioritet je smanjenje duga koji također diže vrijednost.
Mislim da to triba poštivati.
Nitko nas ne tira u posjed,također ima more drugih izdanja koji se bave drukčijim politikama pa se može pokucati na druga vrata.
Opet imamo nekakve dividende pa svak za sebe odlučuje kojim putem ići…
Možda se s vrimenom i promini politika,za sad je kako je i najavljeno.
-
Ne pričajte ništa..HPB me ruje
Valjda će netko prijaviit nešto sa Cryptom...
da, da, i nerealizirana dobit budućega razdoblja zna zaboljeti
Srića njegova da je ZABA pala pa ima di 😅
-
Niti jedan komentar na jutrošnju vijest da je odbijena tužba malih dioničara vezano za skupštinu od prije 2 godine.
Niti za naše suce koji 2 godine trebaju za presudu. Prvostupanjsku, možda budu i produžeci.
Nažalost ova i sve slične situacije su se već implementirale u gene ZSE investitora.
Cik-muk,spusti glavu i idi dalje!!
Uskoro se usavršavamo (?) pa ćemo imati bar code koji će pri skeniranju odma pokazati 0 (nulu) - skrati će nam dodatno trošak vrimena.
Noga u guzicu je korak naprid,valjda će prestati više u glavu.
Tek onda možemo početi razmišljati kontranapadu koji je trenutno nemoguć protiv cilog kolektivnog,tmurnog, uništavajučeg sustava.
Kad sve zapasaju zasja će (financijsko)sunce ali ne nama.
Ponosno poisti familijarni ručak je nekima nedohvatljiv osjećaj ,tu postotak ne igra
-ostatak eto njima.
-
hmm.
meni tu nekaj nije jasno.
naslov kaze "predlaze vecu dividendu..."
E sad ona je veca nego prosle godine u eurima al danas dionica kosta 169€ i dividenda je 5,31€(kao i 2021), a prije godine dana je kostala 116€ i tad je dividenda bila 3,98€
kad pogledamo postotak ispada da je dividenda s 3,43% prosle godine dosla na danasnjih 3,14%. Meni to ne izgleda kao povecanje nego kao smanjenje.
Jesam li ja nesto propustio?
Mozda su mi datumi krivi ?
Propustili ste kupiti po 116€ i sad primiti drugu dividendu kojoj bi bia lipši postotak 😅
-
Još malo se strpiti za popuštanje kamata pa da dionice narastu,napokon 😅
-
Dokapitalizacija bi primarno tribala smanjiti državni udio.
Mislim da nema nekog straha sa 10 000 M€ u blagajni i dobrim dugoročnim ugovorima za dio flote.
-
U cca 5mj. JDPL dva broda se pridružila floti koja je nedavno imala 5 brodova- u postotku masivan rast flote.
Kratkoročne obveze prema bankama uz dolazak drugog broda gotovo nepromijenjene u odnosu na prošli kvartal.
Šestomjesečna odgoda plačanja obveza Visa će uz puno bolje vozarine bulkera u odnosu na prošli kvartal lipo dopuniti blagajnu.
Prenesenog gubitka više nema,dugove sad servisira 7 brodova.
Izdvojiti cca 800 000€ za dividendu se nebi ositilo a na trenutnu cijenu dionice bi bia lipi povrat i napravilo bi dar-mar.
-
Plus minus sve skup nula.
Dali dolazi kupac i koliko vredi ladroplov po dionici.
Svak čast kad ste uz ovoliko događanja našli nulu
-
Nesta je preneseni gubitak ,ima se keša.
Preporod Jadroplova u najgorem kvartalu.
Sad već i Vis skuplja žetone.
Ja super zadovoljan startom za ovu godinu.
Sljedeći FI ce biti jos bolja krvna sllika.
-
evo jedna od onih pjesama za koju vjerojatno svi znamo, osim šta ne znamo tko pjeva
A vidi ove zanimljive
-
Po 54 upalo
-
Koja panika na kraju dana...kada će izvješće, jel stiže?
Koliki minus ocekujete?
-
Svi su nešto utihnuli..netko dolazi....kuc kuc..
tko je?...kore....šta kore?...kcija...šta kcija?
...korekcija...
Skužili smo već jučer kada si jučer "pitao" za savjet u vezi sljedeća dva tjedna da si u kešu.
Kolega se sve nešto virtualno igra pa je moguće da je i keš posta virtualan.
Visibaba bi mogla biti prava 😅
-
Najviše me bocka zaviriti u kratkoročne obveze.👀
-
Nevjerojatno što rade. I onda će nam još prodavati priču kako vladin intervencionizam nema veze s rastom cijena nekretnina i da su samo slučajno u korelaciji.
Od jednog srbina kupe i preplate,drugom poklone i tako u krug.
Najgore biti Hrvat u ovoj državi