mislio sam i ja tako na himr-a jer vrijedi puno više. kad su je srokali skoro me infakt maznuo. sreća i bog pa su se smilovali i do dan danas otkupljuju po istoj cijeni. ali to su mirovinci sa tuđom lovom, ovdje su privatnici i to mogu umrtviti i rađe ljubavnici kupiti novi auto nego podijeliti sa nekim koga nikad nije ni vidio. i što je najgore sve je po zakonu.
Atlantska je sama po sebi rizična trenutno i podcijenjena.Cijena je tu di je zbog Tankerske i njenog udjela.Da je dokapitalizira bilo ko drugi na svitu situacija bi bila trenutno sigurno bolja a za dalje bi dirigiralo tržište rasutog tereta.
Dokap je namišten u q3 za koji se smatralo da ce biti puno bolji nego je ispalo i tu nismo imali sriće. Da se dokapitaliziralo po max cijeni od 60€ dobili bi više love a izdalo bi se manje dionica.dodatno su nas nasamarili dionicama ispod cijene dokapa.
Tankerskoj je vrhunski upalo ali su ih "naživcirala" sljedeća dva kvartala,panamski kanal (za koji ste Vi tvrdili da nema nikakvog utjecaja i da tud prolazi 75%? američkih brodova) sad još imamo situaciju sa Suezom ,skuplje gorivo koje također ima svoju težinu sa vozarinama i opet inflatornu situaciju koja ide u prilog limenkama.Eskalacija vrlo moguća.
Trenutne okolnosti idu nama na ruku i ključna će po meni biti Igorova odluka i u kakvoj su kombinaciji ako i jesu.Imamo li nekog kapitala koji je spreman dodatno zakuhati situaciju?U najgorem periodu godine se odlično držimo svašte se još može dogoditi kroz ovih 28 dana koliko ponuda traje.
Uglavnom ne bi uspoređiva nijednu situaciju oko drugih otimačina i preuzimanja osim ovih koje uključuju prstiće Tankerske i ovog sektora jer već imamo solidan obrazac koji je dovoljno žalostan.