daleko je od 5 knjigovodstvena, to je skoro 25% rasta ....
Posts by frico
-
-
čeka se hoće li uprava nastaviti kupovati na burzi ili će iznenadno se pojaviti neka kupovina van burze
-
I kako sad protumačiti ovo izvješće kao dobro ili loše , 🕵♂️ , kako će se ovo odraziti na cijenu dionice ?
izvješće standardno osim što su napokon nešto odradili... nadam se da su dobro proslavili...
-
od dosadne dionice u 3 godine x 10.... pa tko je šta uhvatio....
-
Ovaj dio poziva na Glavnu skupštinu mi je nedorečen, tj. po kojoj cijeni bi Uprava obračunavala dionice onima koji unose svoj kapital u zamjenu za te dionice i time povećavaju temeljni kapital za polovicu sadašnjeg.
Da tu nema nešto na štetu ostalih nas malih dioničara.
„Ovlašćuje se Uprava Društva da, uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora jednokratno ili u više navrata izdavanjem novih dionica poveća temeljni kapital Društva, ali najviše s iznosa od 17.977.569.85 EUR….. za iznos 8.988.784,92 EUR…..na iznos od 26.966.354.77 EUR…..Uprava je ovlaštena odlučiti izdavati dionice za uloge u stvarima i pravima.
Ovlasti Upravi iz prethodnog stavka ovog članka daje se na razdoblje do najviše pet godina od dana upisa u sudski registar izmjene statuta kojim je dana ovlast.
Uprava može izdavati nove dionice uz isključenje prava prvenstva upisa novih dionica dioničarima Društva.“
To se ne trebaš bojati, imaš presudu, neki hoteli...uglavnom, lik je radio dokap po 20kn a tržišna je bila 400 ili nekaj slično, poništio mu trgovački sud dokap zbog povrede čl. 211 ZTDa...komu se da neka to detaljnije istraži, ali stojim kod svoje tvrdnje (osim za točnu cijenu) pod punom krivično i materijalnom odgovornošću, za slučaj da hanfa čita ...inače ove druge odredbe koje spominješ su tipizirane i uobičajene.
ne može se tek tako odrediti cijena , sve to treba ići na revizije i ostale stvari... teško da bi ti bilo ispod računovodstvene cijene ...
svakako je bilo zanimljivo vidjeti dva članka jedan ispod drugog gdje će prvo izdati nove dionice a zatim kupovati na burzi.... to nikad nije nitko napisao u jednom pozivu....
-
Valjda ekipa kupuje jer znaju malo više od ovih koji prodaju ...
-
ne znam ja kolega ali snam da je BVPS 4 eur
bit će zanimljiv poziv na skupštinu...
moguće vijesti...
- izlazak iz pred stečaja
- isplata dividende
- otkup vlastitih dionica
-
Joso lagano kupuje svaki dan pomalo , danas 1000, sutra 2 000, onda 4 000
-
u zadnjih 13 godina je barem trošak plača bio 200 000 000 kn....
-
Do milijun kuna plaće dobilo je 6 menadžera. Uz već spomenutu Sandru Uzelac, u toj je skupini i Marko Domijan, glavni izvršni direktor Atlantske plovidbe (922.605 kuna), Danko Deban iz Ingre (861.674 kune), Stjepan Adanić iz Janafa (813.773), Hrvoje Kekez iz Đure Đakovića (577.114 kuna) te Slavko Ledić iz Kraša (537.024). U vezi Janafa i Kraša valja naglasiti kako je Adanić predsjednik
-
E da znate koliko sam ja iz Splita ljubomoran na vašu Arenu. Lipa, funkcionalna, na odličnom mjestu kraj glavnih prometnica, ma top. A nama strašilo u rupi kod škvera.
Šaljite nam Ingru dole, skupa sa Arenom.
Koje su te dvi arene bila mačapija...... Split se izvukao i platio relativno malo svoju arenu....