Umjesto divke, podijelili postojecim dionicarima par dionica 😅. Recimo ja bi tako da naprave 😎
Nadam se da neće. Naime, u trezoru je svega 1% dionica tako da...
Umjesto divke, podijelili postojecim dionicarima par dionica 😅. Recimo ja bi tako da naprave 😎
Nadam se da neće. Naime, u trezoru je svega 1% dionica tako da...
Prodao se MB ston za 19.5m$.
Ne mogu naći članak na hellenicshippingnews.com od neki dan koji je pisao kako se ubrzano izdavaju dozvole u Kini za nove rudnike i proširenje postojećih rudnika. S druge strane, krenuli su i njihovi tipični problemi...
Velike količine željezne rudače u lukama su se konačno počele smanjivati odnosno Kina je počela podizati proizvodnju čelika. Bar ja to tako vidim. Očekujem da će se trend smanjivanja nastaviti i ubrzati što će posljedično 'nabaciti' pritisak na Cape-ove. Oni uobičajeno drže oko 120mt u vrijeme najveće proizvodnje - za referencu...
WEEKLY: Imported IO port stocks analysis on Mar 11 | Mysteel Global
Ovakvih priča bi moglo biti sve više zbog manjka sirovina. Lako je moguće da će ovu godinu na kraju obilježiti upravo manjak sirovina za svjetsku ekonomiju kao i manjak energije. Da se razumije, pišem iz pozicije ATPL dioničara.
Zastrašujuće... Mislim da ovo dugoročno ne može biti dobro za bulkere jer ovako visoke cijene mogu zagušiti potražnju...
P/NAV = 0,63 (za primjer: DSX=0,69, EGLE=0,82)
Ovo bih posebno istaknuo jer pokazuje da ATPL nije značajno podcijenjena u donosu na svoju branšu iako sentiment foruma sugerira drugačije. Utoliko ne očekujem ovaj tjedan neko veliko otključavanje vrijednosti.
Vjerojatno je izvješće već tamo, kao i hrpa drugih. ZSE ih polagano objavljuje cijeli dan. Stići će kad stignu na red za kontrolu i objavu.
Danas ako dobro gledam:
BDI 2040 (-36)
Čestitke na dvogodišnjici. Ja sam nekoć daaaaavvvvnnoooo pisao na forumu mojnovac. Lijepo je vidjeti da nešto sličnog formata postoji kod nas za današnju ekipu željnu kapitalnih dobiti...
Hvala ti puno!
Pozdrav svima.
Pitanje je jako kratko - gdje radite tehničku analizu dionica sa ZSE?? Nekoć su agram brokeri nekakav alat ali nakon redizajna web aplikacije praktički više nemaju ništa koliko vidim.