Umjesto divke, podijelili postojecim dionicarima par dionica 😅. Recimo ja bi tako da naprave 😎
Nadam se da neće. Naime, u trezoru je svega 1% dionica tako da... ![]()
Umjesto divke, podijelili postojecim dionicarima par dionica 😅. Recimo ja bi tako da naprave 😎
Nadam se da neće. Naime, u trezoru je svega 1% dionica tako da... ![]()
Prodao se MB ston za 19.5m$.
Ne mogu naći članak na hellenicshippingnews.com od neki dan koji je pisao kako se ubrzano izdavaju dozvole u Kini za nove rudnike i proširenje postojećih rudnika. S druge strane, krenuli su i njihovi tipični problemi...
Velike količine željezne rudače u lukama su se konačno počele smanjivati odnosno Kina je počela podizati proizvodnju čelika. Bar ja to tako vidim. Očekujem da će se trend smanjivanja nastaviti i ubrzati što će posljedično 'nabaciti' pritisak na Cape-ove. Oni uobičajeno drže oko 120mt u vrijeme najveće proizvodnje - za referencu...
WEEKLY: Imported IO port stocks analysis on Mar 11 | Mysteel Global
Ovakvih priča bi moglo biti sve više zbog manjka sirovina. Lako je moguće da će ovu godinu na kraju obilježiti upravo manjak sirovina za svjetsku ekonomiju kao i manjak energije. Da se razumije, pišem iz pozicije ATPL dioničara.
Zastrašujuće... Mislim da ovo dugoročno ne može biti dobro za bulkere jer ovako visoke cijene mogu zagušiti potražnju...
P/NAV = 0,63 (za primjer: DSX=0,69, EGLE=0,82)
Ovo bih posebno istaknuo jer pokazuje da ATPL nije značajno podcijenjena u donosu na svoju branšu iako sentiment foruma sugerira drugačije. Utoliko ne očekujem ovaj tjedan neko veliko otključavanje vrijednosti.
Vjerojatno je izvješće već tamo, kao i hrpa drugih. ZSE ih polagano objavljuje cijeli dan. Stići će kad stignu na red za kontrolu i objavu.
Danas ako dobro gledam:
BDI 2040 (-36)
Čestitke na dvogodišnjici. Ja sam nekoć daaaaavvvvnnoooo pisao na forumu mojnovac. Lijepo je vidjeti da nešto sličnog formata postoji kod nas za današnju ekipu željnu kapitalnih dobiti... ![]()
Hvala ti puno! ![]()
Pozdrav svima.
Pitanje je jako kratko - gdje radite tehničku analizu dionica sa ZSE?? Nekoć su agram brokeri nekakav alat ali nakon redizajna web aplikacije praktički više nemaju ništa koliko vidim.