1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Mcvily77

Posts by Mcvily77

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • May 10, 2022 at 9:41 AM
    Quote from havi

Kao kaj sam i pretpostavio, nazalost nitko nije poslusao kaj Uprava ima reci analiticarima u vezi rezultata.

Al zato na brodarima, Lencu, bankama i ostalom svi sve znaju , a zapravo nagadjaJu i svatko prodaje svoju pricu .

Moglo se cuti kako su napravili cudo od posla za Tate&lyle prilikom nedavnog splitanja na dvije kompanije.

I recimo koji su im prioriteti poslovanja.

Kaj je njima bitno, a ulagaci nerijetko na to gledaju samo usputno.

Uglavnom nije nezanimljivo poslusati i steci dojomove kako se prica i kompanija razvijaju i u kojem smjeri idu.

Koje su im kljucne prepreke a koje zapreke.

Vratimo se mi forumaskoj standardnoj prici, jel brod skupo ili jeftino prodan , ukljucuje li ugovor neke druge obveze i slicno .

Kaj je sve u domeni spekulacija.

Nesto konkretno , kao na Spanu-u nitko ni ne pita.

Tesko je otic na skupstinu, poslusati conference call ili poslati konkretan mail i traziti informaciju od predstavnika same kompanije.

Da ne mislite da samo drukam, imam i brodare, vlen i ikba.

Display More

To je za Vas Vanjske bitno, ja iz prve ruke znam kakav posao je odrađen za Tate&Lyle i gledam iznutra razvoj firme nekoliko godina :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • May 6, 2022 at 10:16 AM
    Quote from LeoNT

Fi 4. kvartal

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…7181c32ef08.pdf

...i mojedionice.com imaju jednaki info koliko vidim

Aha, to je zbog ovoga kolko vidim:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Netko tko bolje zna knjigovodstvo i financije bi mogao pojasniti kaj je ovo, i kolko vidim, to je dodano nakon oporezivanja.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • May 5, 2022 at 5:45 PM
    Quote from LeoNT

Neke brojke

Dobit u zadnja 4 kvartala:

2Q21 692,171.00
    3Q21 6,950,452.00
    4Q21 16,772,215.00
    1Q22 17,842,005.00
    Total: 42,256,843.00

Eps (TTM): 21.55961378
    P/E (TTM) za share price 243: 11.27107389

Mislite da ce dobit za 2Q biti bolje od ovih proslogodisnjih 700k kuna?

Skupo?

4 kvartal je bila dobit cca 8M kn ak se sjećam dobro.. otkud ovih 16M?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Mcvily77
    • May 3, 2022 at 2:13 PM
    Quote from tin
    Quote from Mcvily77

29.4. je objavljena dividenda od 5 kn nakon sjednice, ne danas:

COI-SPAN-98ca77ff633507990efca7b5479c70b6.pdf (zse.hr)

Danas je samo išao poziv na skupštinu na kojoj će se glasati o istoj.

Ok hvala na ispravci kolega. a dionica je od tada porasla za...24 kn..sa 222 na danas 246 kn...znači 24 kn na dividendu od 5 kn naravno isto su kao i ATPL imali odličan kvartal...na to sam stavio poantu.

Nema na čemu.. Poanta o utjecaju divke na cijenu i promet: stoji, nema tu dileme :)

• Mcvily77
    • May 3, 2022 at 2:04 PM
    Quote from tin

SPAN je danas objavio dividendu od 5 kn po dionici...prije dva dana dionica je bila 226 kn a danas 246 kn...toliko o utjecaju isplate dividende na cijenu dionice...očigledno je da je ekipa znala da će ići isplata divke jer je dionica u zadnja dva dana porasla sa 222 na 241 kn plus danas 5 kn....mislite da će na ATPL biti drugačije??? Ne bi me začudilo da danas pred kraj počne udaranje po asku.

02.05.2022.CT230,00241,00229,00241,00234,43+5,24 %407.4001.734.759,00
    29.04.2022.CT223,00229,00223,00229,00226,04+3,15 %415.0271.136.317,00

SPAN d.d.

SPAN
    248,00242,00

246,00HRK +2,07 %

29.4. je objavljena dividenda od 5 kn nakon sjednice nadzornog odbora, ne danas:

COI-SPAN-98ca77ff633507990efca7b5479c70b6.pdf (zse.hr)

Danas je samo išao poziv na skupštinu na kojoj će se glasati o istoj.

I nakon te objave je počeo eksponencijalni rast, (do objave nije bilo nijedne transakcije)

Ovo da je Ekipa prije znala je povlaštena informacija, a o tome se dosta vodi brigu u Spanu. Znalo se da je najavljen raspon dividende i da će biti odluka na toj sjednici. Dakle čekalo se s prstićem na mišu do objave :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • May 2, 2022 at 11:08 AM
    Quote from LeoNT

Zadnja dva kvartala, svaki po 17-18 miliona kuna dobiti. Znači, zadnja dva kvartala dobit 18 kuna po dionici.

Profitabilnost očito raste, prihodi također.

Recimo 30ak kuna po dionici dobit ove godine... konzervativno.

To bi bilo 60M Dobiti cca..

Čak ni ja nisam toliki optimist :D

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • April 29, 2022 at 2:09 PM
    Quote from SOUR

Interesantan podatak Goodwill im je s nekih ustaljenih 19,5 mil. kuna porastao na 47.379.447 kn. Ne znam baš na ZG burzi da neko ima takav napredak nečijeg mišljenja o firmi.

Znam otprilike kaj je Goodwill, al bum proguglao i refreshao znanje :).

Nego gdje se može taj podatak pronaći? Gledam po ZSE, al sam valjda mutav ak je tamo objavljen :(

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • April 29, 2022 at 1:57 PM

Predmet: Poziv na prezentaciju revidiranih rezultata poslovanja za 2021. godinu i nerevidiranih rezultata prvog kvartala 2022. godine za Span Grupu i Span d.d.
    - Ostale informacije koje nisu propisane informacije
    Span d.d. ovim putem obavještava, kako će u petak, 6. svibnja 2022. godine u 09:00 sati po srednjoeuropskom
    vremenu (CET), održati prezentaciju revidiranih rezultata poslovanja za 2021. godinu kao i nerevidiranih rezultata prvog kvartala 2022. godine za Span Grupu i Span d.d., putem aplikacije Microsoft Teams.

Molimo zainteresirane da, najkasnije do srijede 4. svibnja u 14:00 sati, potvrde svoje sudjelovanje e-mailom na
    sljedeću e-mail adresu: investors@span.eu, kako bi dobili nužne poveznice za spajanje. Prijava treba minimalno
    sadržavati ime i prezime te e-mail adresu osobe koja se prijavljuje.

Display More

COI-SPAN-38b54b911e8e752286743f05f455d254.pdf (zse.hr)

Aktivno popodne danas u uredu :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • April 29, 2022 at 1:48 PM

Brzo čiste ove na 225 :D

edit: andddd... It's gone :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • April 29, 2022 at 1:32 PM
    Quote from LeoNT

CEO je rekao da nece ici u penziju prije nego sto dionica dosegne 1000. :)

Nisam to ulovio, al ne čudi me izjava :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • April 29, 2022 at 1:17 PM
    Quote from LeoNT

?!?!? 17 miliona kuna dobiti u prvom kvartalu?

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…8636844fccb.pdf

ludilo...

Baš sam htio kolegi odgovoriti da je vjerojatno dobro kvartalno izvješće, čim su maximalnu dividendu stavili ( ja sam očekivao 3 kn cca), al ste me preduhtirili :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • April 21, 2022 at 9:53 PM
    Quote from LeoNT

tko i sto stoji iza ulaska SPANa u fintech:

https://lidermedia.hr/tvrtke-i-trzis…services-142302

"Identity Consortium tehnološki je startup fokusiran na digitalnu transformaciju uz istodobno poštovanje prava na zaštitu osobnih podataka građana. Prvi i zasad jedini hrvatski regtech osnovao je 2018."

Znam da se razvijalo neko GDPR riješenje još prije par godina, ne znam u kojoj je fazi trenutno.

Po ovome goreiz članka bih rekao da pojačavaju na tom segmentu djelovanje.

• Serije i filmovi

• Mcvily77
    • March 28, 2022 at 4:22 PM
    Quote from brajakica
    Quote from Milo

Hvata se zalet,prije nego sutra poskupi gorivo😂😂

znaci za dobar trejd danas kupiti jeftino gorivo, sutra prodaja skupljeg goriva i sa zaradom kupnja shipping dionica ili 4 HRasana 🥐? A ovi koji danas ulecu s viskom likvidnosti love bolje pozicije u ocekivanju sutrasnje potraznje i izbjegavaju inflatorne skare na rok od par sati✂️⌛ili cekaju objavu za FI1Q za sell on news ⏳pa ⛏️ u ruke☢️

:S :saint:

Pomozite dobri ljudi ima onaj jedan dobar film kada se za vrijeme kubanske krize srusi avion a lik pospremi obitelj u pripremljeni bunker pod zemlju jer je mislio da su krenuli nukl projektili.

Sin mu izade 20 godina kasnije na povrsinu sa dionicama koje vrijede pravo bogatstvo. Komedija ali prikladna za ova vremena.

Vrijedilo bi ga ponovo pogledati.

Naslov filma je:/ 🙏:?:

Display More

"Blast from the past"

Zabavan film :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • March 15, 2022 at 12:39 PM
    Quote from Roki

Evo malo podataka o Ekobitu:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Izvor: http://www.companywall.hr

ne znam koliko su podaci točni, vidim da na žalost podataka od 2021. nema. Ako je netko uspio iskopati 2021. neka ih objavi.

Display More

Kolko se sjećam (ako se nije u međuvremenu mijenjalo), predaja GFI za prethodnu godinu je rok do kraja 4.mjeseca, za javnu objavu do kraja 6.og, vjerojatno zato nikaj ne nalaziš :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • March 15, 2022 at 10:08 AM
    Quote from slovojed12

Dobar potez Spana!
    Ekobit je solidna softverska firma i ovo su definitivno akvizicije kakve mogu koristiti Spanu da digne profitabilnost.

Dodatno, Ekobit je organizator (do Covida) cijenjene developerske konferencije pa i tu se Span može približiti developerima da dođu kod njih raditi i pomoći im na tom putu.

Dev dio se pokušava ojačati već godinama i jedan je od fokusa firme.

Imali smo solidan odjel u Osijeku al se raspao prije par godina.

5% rast odmah :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • March 15, 2022 at 9:22 AM
    Span preuzeo domaću softversku tvrtku Ekobit
    Ekobit je specijaliziran za razvoj softverskih rješenja, stoga njihova ekspertiza dolazi do izražaja i kroz vrijedno intelektualno vlasništvo i zapošljava u…
    www.vecernji.hr

Prema odluci dosadašnjih vlasnika društva Ekobit, dio cijene u iznosu od 3.266.496,00 kuna bit će plaćen dionicama Spana u svrhu ispunjenja Plana dodjele dionica radnicima Ekobita, stoji u priopćenju Spana.

Izgleda da je je ovo razlog onog otkupa vlastitih dionica :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • March 8, 2022 at 12:16 PM
    Quote from Huncvut

Kaj se dešava i kamo vodi pad?

A kaj bi se dešavalo?

Rat je u Ukrajini>Span ima ured u Ukrajini>Percipira se kao rizik

Quote from narko

Ne bave se socijalnim poduzetništvom, ali, firma koju nije briga za zaposlenike završi tako da ni zaposlenike nije briga za firmu ...

https://rep.hr/vijesti/tvrtke…-hrvatsku/8298/

Ako je rješenje da ti ljudi dođu u Hrvatsku, dobrodošli su.

Jedan kolega je već ovdje, 7 na putu. 10ak ih je ostalo u kijevu.

Jedan je mobiliziran.

Ostali su van sukoba u graničnom području.

zadnja informacija je da rade i dalje remotely koliko m to prilike dopuštaju.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • March 2, 2022 at 7:35 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/SPAN/COI-SPAN-26f51a4fab292e370783854d548de0d6.pdf

Objava za investitiore vezana za Podružnicu u Ukrajini i udio iste u prihodima, rashodima i ostalim parametrima u društvu.

• Mcvily77
    • February 28, 2022 at 5:51 PM
    Quote from hugh

ajd nek' netko "prevede" ovu dobit.......vozim trenutno.......

Ak dobro gledam Bilancu:

447M : godišnja dobit,

355M : 4.Kvartal

Ček... dfak? 3 put više u zadnjem kvartalu neg sva 3 prethodna zajedno 8| 8|

edit: aha vidim postali ste objašnjenje, reko da nisu drogu neku prevozili zadnji kvartal :D

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mcvily77
    • February 28, 2022 at 11:48 AM
    Quote from Parica
    Quote from dionicar

i koliko bi to bilo po Vasim procjenama po dionici ako isplate recimo minimum od 20% ?

Pa ukupna dobit ce bit oko 25mil kn (nadam se)...20% je 5mil kn, a imaju 2 mil dionica...znači minimalna divka cca 2,5kn...ja očekujem oko 3,5kn da malo poguraju cijenu :)

Bome si fino procjenio.. ja sam osobno očekivao nešto malo iznad 20.. :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt