Kaj se dešava i kamo vodi pad?
Posts by Huncvut
-
-
Hvala Barbosa.
Dakle, što se tiče limita, pričamo o uplati s transakcijskog tekućeg računa na drugi račun (u ovom slučaju na ZABIN IBAN). Postoje dnevni i mjesečni limiti. Možda to imate povećano na neki visoki iznos pa ne morate to povećavati.
-
Kad cete Vi dobit PIN nemam pojma, valjda bi ga trebali dobit danas/sutra...
P.s. morat ce te otvorit brokerski racun i onda kod brokera zatrazit registraciju SPAN dionica, nakon toga morat ce te nazvat SKDD i sa PIN-om potvrdit registraciju nakon cega ce Vam dionice bit prebacene na brokerski racun i raspolozive za trgovanje...
Da, jasno mi je to da vi već imate sve spremno (koji imate dionice od ranije), zato sam pitao. Ok, razumijem, mada barbosa kaže da postoji i ova druga varijanta.
Ne treba pin, e-ulagatelj na skdd i ulaziš sa tokenom banke ili osobnom, isto kao i na e-građani, dati nalog za registraciju brokeru koji ti da broj naloga i tamo potpisati tokenom i to je to
U redu, hvala. Tu opciju mi direktno iz SKDD nisu rekli, iako sam zvao u dva različita dana i pričao s dvije različite agentice.
Trebao si odmah 10.9 potpisati sa bankom ugovor o otvaranju brokerskog računa, potom bi ti banka automatikom otvorila račun u SKDD-u(ukoliko ga nemaš), te bi kroz nekih 7-8 dana od potpisa brokerskog ugovora dobio poštom pin i lozinku za aktivaciju računa na SKDD. Ništa ti sam ne radiš.
Užasno je koliko su šalteruše u banakama neobrazovane, imaš doslovno 4-5 stranica A4 formata proizvoda koje banka nudi i ove to nisu kadre naučit, nego ljudima ama baš sve krivo govore ili im jednostavno prodaju priču kako se to ne može i otjeraju klijente.
Prvo sam išao u PBZ kako bi mi to napravili (jer sam isto dobio takve upute od nekog drugog), onda su mi rekli da moram to napraviti u ZABI gdje kupujem dionice (?). Onda su u ZABI rekli da su oni samo posrednici i da to oni ne rade, itd. Uglavnom, zbunjujuće i netočne informacije na sve strane. Čak mi je agentica u PBZ-u rekla da ne mogu telefonski povećati transakcijski dnevni limit Što je opet netočno. Potpuno si u pravu što se tiče svega.
-
Pozdrav od malog ulagača u Span Kako nemam apsolutno nikakvih iskustava oko dionica i trgovanja istima, malo po malo se upućujem u stvari. Međutim, jedna stvar mi za sada nije jasna. Kupio sam dionice zadnji dan (10.9.2021.) i sve je proteklo u redu. Zvao sam SKDD što moram dalje i oni su rekli da ću dobiti poštom nekakav PIN i ostalo što mi znači da sam registriran kod njih te da onda mogu potražiti brokera (to će mi biti moja banka gdje imam račun). Poštu do danas nisam dobio poštu, a jučer (srijeda) sam ih zvao i rekli su da je jučer poslana svima. E sad pitanje na temelju toga - kako sam ja danas mogao trgovati tim kupljenim dionicama?