Trebati će pogoditi dno i onda eksplozija u par mjeseci. Samo dno treba znati pogoditi
Posts by miljenka5
-
-
Problem AD plastika je što su dosta vezani za renault koji je loše vođena kompanija i koja za 5 godina možda neće više ni postojati...
-
Meni nije jasno zašto se stalno netko postavlja na kupovnoj strani. Neka fino padne pa da možemo kupovati na nekim nižim razinama. Tko to brani cijenu kada se vidi iz aviona da će padati puno niže? možda opet bude i po 100kn
-
Ako je sada najgore razdoblje ne treba sada prodavati, nego valjda kupovati.
Za tjedan dana se rezultati, koja su vam očekivanja. Meni su očekivanja kvartalni prihodi 260mil, a dobit 1mil.
Prvotno sam mislio da će biti i kvartalni gubitak, ali rublja je dosta ojačala zbog skupog plina i nafte pa će tečajne razlike nadoknaditi gubitak hrvatskih tvornica.
-
ma to adris kupuje. Ima keša koji mu bezveze stoji, diverzificira turizam, a može si to priuštiti...
-
Adris je napola turist ili naturist
-
U hrvatskoj se IPO-i u pravilu prodaju prvi dan na otvaranju. Sudjelovao sam na 5 ipo-a i uvijek sam tako napravio i uvijek sam dobro napravio. Treba iskoristiti hype, divim se dugoročnima.
-
Riješeno sve po 218. Najlakša lova ikada. E da je više tih ipo-a
-
Sljedeći tjedan tko nije kupio moći će moje po 200kn. Ionako sam planirao uletiti izletiti i pobrati vrhnje.
-
Činjenica je sljedeća. Sljedeća dva kvartala će vjerojatno biti slaba, a kako se auti čekaju i po 9 mjeseci kada se razrješi situacija sa čipovima biti će dobiti kao nikada do sada. Znači samo treba pogoditi dno cijene u sljedećih par mjeseci i za godinu dana smo na 220kn. Dno je teško pogoditi pa ću već ispod 170kn početi lagano grickati. Tko bude uspješniji detektirati dno taj će biti uspješniji. Ovdje dosta jednostavna priča sa svjetlom na kraju tunela.
-
Pa dno bi moglo biti negdje na 120 do 125kn
-
Izgleda da gospon Boban misli kompletno izaći, a ima još 45000komada.
Kako mislim još podosta kupiti, možemo li se bar mi forumaši dovovoriti da se maknemo sa kupnje do jedno 160kn.
Ako misli prodati da to dobijemo jeftinije...
-
https://listed-sme.com/CMS/Documents/…bb3beb062cd.pdf
Po meni jedna dobra analiza, ali mislim da podcjenjuju prihode...
Svaki ozbiljni imaoc treba pročitati
Pozdrav!
-
Pa prodaje Josip Boban. Ima još samo 60000komada za prodati. Ovim tempom za tri mjeseca je out
-
Ja ne očekujem dobar prvi kvartal. Pad prihoda minimalno 15% i dobit maksimalno 10 do 15 milijuna kuna.
U pandemiji je to extra dobro, ali tek ostatak godine bi trebao biti dobar.
-
Čujte ako vam je p/e od 26 jeftino dsamo navalite
Upravo vam prodajem ht i kupujem adpl...
-
Pa mora pasti za iznos dividende inače bi to bio besplatan ručak.
Pad prodaje auta u EU prošle godine je bio 24.3%. Pad pridoda plastike -20.2%. Dokle god su bolji od tršišta (a to su već godinama) ovu dionicu držim.
Kada postanu lošiji od tržišta prodajem. Za sljedeće tri godine očekuje se rast tržišta, a plastike veći rast od tržišta.
Za 3 godine prodajem plastiku na 300kn, a tada će imati oko 150mil kuna dobiti. Mada tada će dividenda biti 24kn što na 300kn daje 8% pa je opet možda i neću prodati.
Poanta je da ova dionica ne nudi spektakularnu zaradu kao ingra, ali će uvijek biti dobra bazna dionica. Tkome to nije po volji treba je jednostavno prodati.
-
U biti da rumunjsko pridruženo društvo nije isplatilo dividendu nebi ni oni nama. Ali kako su to već uračunali u godišnje izvješće vjerojatno će je ipak isplatiti.
Ako ne isplate tada u prvom kvartalu imamo ostvarenu dobit +12.3mil
-
Ako izglasaju dividendu moraju vratiti 12.3 milijuna kn. Možda ipak bolje ne isplatiti dividendu...
-
Po meni je razlog za dividendu u ESOP-u.
Radnicima su podjeljene dionice koje će se otplaćivati preko dividende. Ako nema dividende teško će radnici otplaćivati dionice (nisu to multimilijunaši). U biti se njima ide u susret i isplatiti će se onoliko koliko je dovoljno da se otplate te dionice.
Drugo u prospektu za uvrštenje u prime market piše da će isplatiti dividendu uvijek kada su u mogućnosti pa se moraju držati i prospekta da ne bude mrtvo slovo na papiru.