za delist ne vidim razloga, jer nebi mogli menadjerima i ostalima isplacivat velike bonuse da nema dividende
upravo tako, pa kupuju vlastite dionice da nagrade zaslužne, zašto delist onda?!
za delist ne vidim razloga, jer nebi mogli menadjerima i ostalima isplacivat velike bonuse da nema dividende
upravo tako, pa kupuju vlastite dionice da nagrade zaslužne, zašto delist onda?!
Odmah po otvaranju Europa krenula padati, naročito banke.
Deutche bank odmah -6.4%
Unicredi -3.4%
ne vidim neki armagedon, osim ako pod tim podrazumijevate pad cijelog tržišta < -0.5%
Ne znam što bi si mislio, prvo je prodavao Volarević i to ne dogovorene transakcije, sada prodaje Pavlović i to pomalo stihijski - daj što daš. Sve je to ekipa koja je od početaka bila sa Grgićem, a Pavlović mu je uz bezpogovornu poslušnost odrađivao najprljavije poslove...
Ako su trazili dopune predanim papirima, onda su moguce odgode jos niz tjedana.
I u čemu je problem da odgoda bude još 4-5 tj?..pa tada dolazimo na vrijeme inače u prosjeku uobičajeno za ponude za preuzimanje, pogledajmo zse ponude za preuzimanje do sada samo - recimo odgoda još 4 tj, onda ponuda plus isplata još max 6 tj, dakle za maximalno 2,5 mj se zaradi 4%...to je godišnje preko 16%. Jesam ja lud ili je to super prinos? Ili možda imam posla sa svima koji natuku 50% godišnje . Kako je ono jednom netko na forumu napisao - pola nas laže, a pola ne govori istinu
.
I sve ovo pod pretpostavkom da će cijena u ponudi biti 610, ako bude viša, onda je zarada ohoho
koliko je realno na hpb očekivati dividendu?..pitam u svjetlu današnje zabine obavijesti o divki
mene samo zanima zašto su dva insajdera prodavali ili još prodaju ako je sve divno i krasno?..samo to, o ostalom pojma nemam
Display MoreZnali smo: čim je Tankerska u igri nema poštene igre. Vuk dlaku mijenja ali ćud...... sramota za Interkapital, da vidimo što će sada HANFA izvesti. SEC sa zanimanjem prati ovaj lov u mutnoj barici
poznavajući rad Hanke, mislim da oni neće ništa poduzeti, jer u tablici je sve dobro izračunato i tako će oni zaključiti da je sve u redu,
sreća je naša što se ovakvi pokušaji događaju samo u Zadru i okolici, tako da nam TK i dalje može biti spokojno, a investitori bezbrižni za ulaganje,
mišljenja sam da će i strani ulagači ohrabreni ovakvim događanjima pohrliti na burzu, kao što idu na ljetovanje i izboriti se za dionicu viška na ovom transparentnom tržištu,
kod nas dosta toga ide po sistemu AP (ako prođe), a ako ne, onda samo pošteno i skromno se nadati Zlatnoj kuni ( ili će sada po novome biti Zlatni €uro) za osobite zasluge u gospodarstvu,
![]()
![]()
prilično dobar deal, minimum 610, možda i više
Očito mislite da tankerska preplačuje i po ovoj mogučoj najvišoj cijeni?
nisam shvatio?...kako preplaćuje, kad su ovima nudili (možda i dali?) 5808, doduše kroz dulji vremenski period
prilično dobar deal, minimum 610, možda i više
meni se čini da su oni upisali obveznice ili dobili neki oblik kompenzacije. Zašto? Tanakerska im je undila 4550, oni nisu pristali, a pristali su na 4600, dakle nešto više od 1% od početne ponude Tankerske. To mi nema smisla osim ako nisu dobili nešto za uzvrat...
Jasno je meni što ja mogu ali se ne radi ovdi o meni nego o njima.
Ako se “njima” ne stane na kraj možemo samo čekati kad će “nas” dokrajčiti.
da slažem se, i najbolji način da im se stane na kraj je natjerati ih da plate punu cijenu ako je bila veća od 4600, to nam je svima u zajedničkom interesu
…bili su i u upravi.
Ja se osijećam oštečen,prevaren i ne bi mi bilo drago da mi se takve stvari dogadaju u budućnosti na svim ostalim pozicijama.
Ovo je velika stvar.
pa ako se utvrdi da su stekli po većoj cijeni, dobiti ćeš tu razliku od zajamčenih 4600 do veće cijene, a ako ti to ne paše, možeš ne prodati svoje dionice u ponudi. Ako oni onda u ponudi steknu 95%, po zakonu ti mogu za istu cijenu kao u ponudi preuzeti te dionice, a tebi jedino što tada preostaje ako se ne slažeš sa cijenom - možeš u izvanparničnom postupku tražiti nadoplatu između cijene u preuzimanju i cijene koju utvrdi vještak, ako je ista veća.
No tada (u slučaju da su u ponudi stekli minimum 95%), u svakom im slučaju moraš prodati dionice, pitanje je onda samo cijene.
stoji ti usporedba sa agrokorom, imho je izvanredna uprava eklatantan primjer negacije slobode vlasištva, ali o tome će vjerojatno Strasbourg dati konačan sud...ovo je 1/1, bili su vlasnici, prodali, finito - jedino da vidimo po koliko
Prodavačima oduzeti novce a kupcu oduzeti dionice te ih povući/rasparati.
Tek onda bi mogli zamišljati “uređeno tržište”
Prodavač,kupac i posrednik su nas pokušali izigrati i nebi tribalo biti dovoljno da ostane na najvišoj cijeni.
to ne možeš napraviti, već je prodano, prodavatelji su raspolagali svojom imovinom - pa nismo u komunizmu, Ustav jamči vlasništvo . OstaJe samo za utvrditi je li cijena stjecanja veća od 4600, kao što kaže vodoinstalater, ako su upisali obveznice, moraju ponuditi 5808, što daje premiju od cca 25% na trenutnu cijenu
.
Zanimljiv članak, očito previranja u firmi još traju. Ovdje sam Hanfa treba utvrdit tokove novca od prodaje dionica ovih četvoro dioničara.
Ako su stvarno upisali spomenute obvenice u članku, onda vjerujem da bi Tankerska morala ponuditi krajnju ugovorenu cijenu i svim ostalim dioničarima.
Tankerska je to onda po zakonu OBVEZNA napraviti...čl.16.st.2. Zakona o preuzimanju dioničkih društava.
Dakle minimalno 4600, a možda i više...isplati se biti dioničar po ovim cijenama
brisati sve napisano, ne znam kako stornirati ovu poruku...
...Odnosno, da su uz pomoć Interkapitala dogovarali financijski model po kojem će za svoje dionice dobiti od 600 do 1000 kuna više od službene cijene ponuditelja!...
...Zbog čega svoje dionice, izgledno je, nisu htjeli prodati po cijeni od 4600 kuna jer su je smatrali preniskom. Zato su s Interkapitalom, brokerskom kućom koja je poznata iz Afere Borg, tražili model koji će im nakon prodaje nadoknaditi razliku do stvarne cijene kroz određene financijske aranžmane, tako da bi cijena za njihove dionice na koncu bila između 5500 i 5800 kuna...
...Informacija da su bivši dioničari i članovi poslovodstva Turisthotela prije prodaje svojih udjela dogovarali aranžman s većom cijenom dionica, snažno je uznemirila neke male dioničare s kojima smo razgovarali. Ni oni nisu zadovoljni ponuđenom cijenom od 4600 kuna po dionici jer drže da je Turisthotel daleko vrijednija tvrtka. Smatraju da je realna cijena dionice veća od tisuću eura, odnosno da je stvarna vrijednost tvrtke preko 300 milijuna eura, a ne 220 milijuna eura za koliko bi je Tankerska mogla preuzeti....
pa ovo onda za sve nas znači veću cijenu ...isplati se malo pričekati
ne mora to biti tako kolega, to bu vjerojatno kotiralo na zse, očekivano bi cijena trebala rasti sa odmakom vremena, teško mi zamisliti da bi netko mogao kupiti to po nominali od recimo 100 godinu i 11 mjeseci od izdavanja kada za mjesec dana od tada nastupa obveza države da isplati nominalni iznos (100) plus kamatu od recimo dosta licitiranih u medijima 3% po godini držanja, dakle ukupno 6 na ime kamate i sve zajedno 106. Prije će biti da će tada na burzi cijena biti blizu 106.
Apropos 3% kamate godišnje, mislim da im to ne bu prošlo, morati će dati više, država se sada zadužuje po 3,81%, zamislimo naslove u medijima - država uvaljala građanima po 3%, a na otvorenom tržištu drugima daje blizu 4%.
kolega, obveznica će svakako kotirati na tk ali mislim upravo suprotno od tebe, ako će netko morati kapitalizirati prije roka dospječa onda će prije ostvariti kapitalni gubitak + brokerska naknada nego izaći sa dobiti, teško da će se kupnja postaviti iznad nominale, prije da će biti ispod pa neka prodaje tko mora...
moguće, da budem posve iskren, imao sam iskustva samo sa nečim kao pandanom beskamatnim obveznicama , pa sam pretpostavio pacersku grešku - izdavatelj obveznica daje kamatu ovisno o vremenu držanja svakog pojedinog imatelja, nije to dionica kod koje dividendu dobije samo imatelj na dividend day, isprika svima na misinformation
da ispravim samog sebe, treba tu uzeti u obzir i godinu dospijeća, što je kraće vrijeme manja će biti kamata
mene dosta pitaju o tim obveznicama, svima od reda govorim da bolje da kupe ht ili ernt, em je veća dividenda em je za 3-4mj, odnosno, ne treba čekati god. dana
ne mora to biti tako kolega, to bu vjerojatno kotiralo na zse, očekivano bi cijena trebala rasti sa odmakom vremena, teško mi zamisliti da bi netko mogao kupiti to po nominali od recimo 100 godinu i 11 mjeseci od izdavanja kada za mjesec dana od tada nastupa obveza države da isplati nominalni iznos (100) plus kamatu od recimo dosta licitiranih u medijima 3% po godini držanja, dakle ukupno 6 na ime kamate i sve zajedno 106. Prije će biti da će tada na burzi cijena biti blizu 106.
Apropos 3% kamate godišnje, mislim da im to ne bu prošlo, morati će dati više, država se sada zadužuje po 3,81%, zamislimo naslove u medijima - država uvaljala građanima po 3%, a na otvorenom tržištu drugima daje blizu 4%.