1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. pikolito

Posts by pikolito

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • June 16, 2023 at 10:33 AM

Ovo je samo guglanje: :)

The taxable turnover includes the value of:
    All the standard-rated supplies including revenue, fees, and income from all business activities, rental of commercial properties, and rental of furniture and fittings (GST at 7% rate)

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• pikolito
    • June 14, 2023 at 9:36 AM

rizično je nemati ovu dionicu u portfelju, čisto cost benefit gledam...

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • June 12, 2023 at 11:31 AM
    Quote from BudFox

Kažem, dijona je na ATH, a mislim da sam sve s tim rekao, kao svojedobno i za VLEN kada je bio iznad 4 ojra..pa za ERNT već tjednima....pa za ATPL prošle godine, nastavi niz...sve piše...ajd bok...

usporedbe sa vlen itd i ajd bok bez bilo kakvih argumenata, kao neko dijete ^^ ^^ ^^ - bez uvrede naravno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, a različitost je dobra :)

span se nakačio na microsoft, e sad, ako se u prošlosti ponekad i isplatilo kladiti protiv microsofta, ta su vremena prošla, sa chat GPT, čak i njihovom namjerom da budu unisex u smislu prilagođavanja linuxu macu itd...ta su vremena prošla, slobodno bi se moglo umjesto G7 napraviti recimo G9 u kojem bi bili i microsoft i apple, eto takva su vremena došla

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • June 12, 2023 at 11:08 AM
    Quote from BudFox
    Quote from LeoNT

Izgleda mi kao da će se uskoro opet isprazniti prodaja, a iovako je već dosta šuplja.

Deseti nalog na prodaji je na 70. ^^

Šta ćemo ako nestane dijonica na prodaji...onda će dijona vrijediti beskonačno...

Dionica je trenutno precijenjena i bez previše potencijala rasta poslovanja...kažem trenutno...

Inače, diobio sam informacije da je počeo val otkaza u IT-u i u Hrvatskoj i prelio se sa stranih

tržišta, jer se smanjila potražnja i naručivanje stranih firmi za tim uslugama...

Display More

upravo sam predočio argument zašto mislim da će posla za SPAN u hr biti napretek, pa mnoge naše institucije/firme (pogotovo državne) nisu poduzele NIŠTA kad je riječ o cyber security...apropos tvrdnje da IT sektor vani šteka, hmm, microsoft rast samo office paketa 18%, azure prek 30%, sav ovaj hype oko Ai, tak, čini mi se malo nategnuta vaša tvrdnja, prije da je riječ o niveliranju nakon pretjerano optimističnih očekivanja za vrijeme korone

jel shvaćate ekipo gdje smo sada, pa ovo je nova industrijska revolucija sa AI, sadašnjost će nakon par godina izgledati kao pluskvamperfekt

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • June 12, 2023 at 10:41 AM

bit će posla za span, kad samo vidim HAK i kako su im stranice riknule tjedan dana...

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • June 7, 2023 at 2:30 PM

baš bi me zanimalo što za ovu dionicu kažu tehničari sada, nemam pojma o ta, ali mi izgleda da bi se trenutni razvoj situacije mogao u njihovom žargonu nazvati 'pokušaj proboja' iliti zatišje pred buru ;)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• pikolito
    • June 7, 2023 at 9:55 AM
    Quote from sonda
    Quote from zlocesti

Friška figa, umjesto zbora. Bez pogovora.

Rekao mi je nedavno dobronamjerni prijatelj da sam predmet podsmjeha čitavog foruma

Pa sam se odlučila uozbiljiti.

Jer volim se smijati, al' nisam smiješna :S

Ne znam jel ovo za podsmjeh šala ili za ozbiljno... i nadam se da je šala.

Iako moram priznati da se ja ponekad upravo tako osjećam, pa odustanem od pisanja. Bude mi i žao, jer mi predviđanje bude točno. Evo najsvježije je Podravka... o kako je krasno cijena testirala potporu i vidjelo se da leti gore. Al nisam htio ispast glupan. 🥴

Display More

samo hrabro, kaj te briga što drugi ljudi misle...meni je uvijek bolje čuti argumentiranu bedastoću nego neko ukalupljeno mišljenje, ne samo ovdje, nego općenito

• INGR (INGRA d.d.)

• pikolito
    • June 6, 2023 at 12:02 AM
    Quote from dionicar

Obzirom da sam ja 2007. Imao 19 godina adonke to točno bilo sa Ingrom 2007. ?

Bio je cijeli hype oko Ingre, dobili su izgradnju Arene Zagreb, dionica je sa nekih cca 2000kn narasla u par godina na 64000kn, imali su fantastične rezultate (zato jer su svoju paru između ostalog ulagali u druge dionice na zse, ako se dobro sjećam, a na zse je 2007. bilo ludilo od rasta), onda su najavili IPO (to nije bio IPO, nego obična dokapitalizacija, ali je tada bilo popularno koristiti taj izraz, imao je fensi-šmensi prizvuk, pa su Oppenheim i Ludviger - tadašnja vrhuška Ingre - to vješto koristili), na kraju su to upisali mnogi postojeći dioničari po cijenama puno većim od nominale, firma je prikupila sa time čudo casha,

mirovinci ulazili na peaku, a onda je došla kriza i ode sve u pm...to je ukratko bilo to.

Zanimljivo da se ono što se Ingri tada najviše spočitavalo - da nije imala ni vlastitu lopatu, već je to izvorno bila krovna firma preko koje su naši građevinari poslovali u inozemstvu - pokazalo kao njena najveća prednost. Preživjeli su u hibernaciji i hladnom pogonu na krilima Arene relativno bezbolno krizne godine, dok se konkurencija urušila kao kula od karata.

Ovom pričom naravno ne sugeriram ništa slično da će se ponoviti, tada je Ingra mudro odigrala i prikupila nemala sredstva u dokapu, a priča je do jednog trenutka super izgledala za postojeće dioničare...jbg, došla kriza onda, palo je sve tada.

Meni ovdje čak trenutni zaplet ok izgleda, kupuju insajderi po tržišnim cijenama, ne treba mi bolji buy signal...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• pikolito
    • June 5, 2023 at 10:57 PM
    Quote from renchi

Ja bi rekla da ćemo se načekati :). Strpljenja. Ulagati u male, svakodnevne stvari kao hrana, odjeća, lijekovi, trgovinice ...što manje to bolje i cyber security i slične, mislim security poslove....

moguće, može biti i onaj scenarij koji je verdi spomenuo, da isplata divke nije išla jer čuvaju lovu za akvizicije...a može biti i da ne žele mladoj prije udaje uzeti miraz...imho je neambiciozno trenutno nemati ovo u portfelju, dionica na ovim razinama nije skupa, a zbog svega spomenutog postoji potencijal rasta

• INGR (INGRA d.d.)

• pikolito
    • June 5, 2023 at 10:53 PM
    Quote from dionicar

I što za nas znače te nove dionice ?

možda i igraju na to da dignu cijenu dionice na npr 5-6-7+kn pa onda najave dokapitalizaciju po tim cijenama...ne bi im bilo prvi puta, prizivam 2007., tada su ulazili mirovinci, a to su nazvali IPO :D

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• pikolito
    • June 5, 2023 at 11:05 AM
    Quote from BudFox

Koja je ovo pušiona od dijonice...lojtrica i ekipa iz sindikata vas je navukla na kupovinu

sa izmišljenim lažnim člankom o preuzimanju i sada ste svi zarobljeni u niskolikvidnoj

dijonici...a kolegica čije se ime javno ne spominje vam je iskrcala par miljona kuna vrijednih

dijonica...sve je to škola na zagrebačkom berzanu..u svakom slučaju ovdje stalno nešto

stječeš.......ili novce ili znanje...pa tko što više voli...

super ovako izvoditi zaključke nakon mjesec - dva, tipično zse špekulantski ^^

• pikolito
    • June 1, 2023 at 10:00 AM

uh, kada slušam ove tvoje argumente prizivam početak 2008., bila je tada rasprava - ma neće kod nas rokati, mali smo, zatvoreni, super kapitalizirani, a tu su i mirovinci...

• pikolito
    • June 1, 2023 at 9:41 AM

zašto bi netko sa viškom likvidnosti ulagao u nekretnine na ovim razinama ako recimo uskoro može dobiti 5% u banci, a inflacija se smiri?...beton je nelikvidan, nisi zaradio dok nisi prodao, a treba netko i kupiti sve te nekretnine od onih koji su u zaradi za sada...više sam skloniji vjerovati da bi se moglo stvoriti usko grlo na prodaji...uostalom ako vani počne generalno padati cijena nekretnina, čista je utopija vjerovanje da će nas taj trend zaobići

to su ciklusi, nitko nije htio primirisati nekretnine od 2008 do 2016, prije toga od 2000 do 2008 rast, nekako je sve do sada išlo u osmogodišnjem ciklusu

• pikolito
    • May 31, 2023 at 9:51 PM

Tvrditi da neće doći do pada cijena nekretnina kod nas je dosta hrabro, recimo ovaj scenarij zamislimo - strancima dođe do značajnijeg pada cijena nekretnina na njihovim domicilnim tržištima, možete zaboraviti da će nastaviti tu uštrcavati lovu, čuvati će svoje peneze ko oči u glavi...u isto vrijeme ima puno ekipe što je svoj cash umjesto u banku utukla u beton, takve već sada polako svrbi dlan i razmišljaju si - pa digao si 40-50-60+%, izađi dok si u super dobitku...ako se tome doda očekivani rast kamata na štednju na recimo 5-6-7+% - što mislite hoće li to dodatno motivirati dvije prethodno spomenute skupine da se umjesto u zidove odluče cash staviti u banku (pogotovo uz očekivano smanjenje inflacije)? Ako se tome doda i kategorija koja stanove kupuje na kredu, a krediti skoče kao u usa na 7%, eto vam još jedan čimbenik koji govori u prilog pada.

Za sada je situacija u Europi neujednačena, ali se već pojavljuju pukotine u nekretninskom balonu, i Švedska i Beč bilježe minuse preko 10% na godišnjoj razini...

• pikolito
    • May 31, 2023 at 2:14 PM
    Quote from renchi
    Quote from pikolito

vidite kolegice (čije pisanje cijenim, razmišljate pomalo out of the box :) ), zse je u biti raj na zemlji ako se objektivno pogleda, tamo npr jedan SPAN na ipo ne bi bio toliko koliko je bio niti bi toliko dugo tavorio na cijeni malo iznad ipo, neefikasnost je najveća komparativna prednost ove burze, negdje na razvijenom marketu sve bi to već razgrabili algoritmi i kompjuteri, pa tamo nema perspektivne dionice koja se ne trži ispod (ne)realnih očekivanja...i ne samo ipo/preuzimanja, imate ohoho takvih primjera, na pamet mi prvo pada sapn na onim smiješnim valuacijama..

• pada li vam sapn ili span na pamet ?
    • na pamet mi prvo pada sapn na onim smiješnim valuacijama...

i span i sapn, i ipkk na p/e 2 u vrijeme bakićevog divljanja po zse, i oni mamutski nalozi na prodaji cros tamo 2013. prije nego ih je adrs kupio za 50% veću cijenu - taman da se čovjek zapita, pa jel taj na prodaji zna nekaj više od mene itd...i da ga to odvrati da uloži i bubreg...sve je to neefikasno tržište, prilike koje negdje drugdje ne bi postojale.

apropos birtića i njegovih ulaganja, pogledati donji klipić od 01:00, kome se naravno da ;) :

• pikolito
    • May 31, 2023 at 11:28 AM

ima tu ekipe koja je ozbiljne novce natukla i nakon 2008., prvi mi na pamet pada Bilbija i onaj all-in u rivp, pivci su čudo utukli u kras i mogli iskočiti sa +200%

Quote from verdi

tomislav nam je bio kao kontra indikator. drago mi je da opet piše. svaka pomoć je dobro došla u ovoj plitkoj bari.

nemojte tako, pogodio čovjek lura ^^

• pikolito
    • May 31, 2023 at 9:21 AM
    Quote from renchi
    Quote from Tozci

Barem danas mozete investirati gdje god zelite. Zasto uopce gubite vrijeme na ovom forumu i burzi koja je beznadna po vama?

Kakve to ima veze jedno s drugim ? Jeste li vi uopće pročitali post ?

Nije beznadna burza ako ima preuzimanja ili IPO. Ali to su rijetki dogadjaji. Burza, nazovi poduzetnici i regulatori su skloni prevari malih dioničara.

Od kuda ste zakljucili da ja ne investiram negdje i nesto ? Kada bi citali s razumjevanjem znali bi i gdje.

Ovaj forum ima zanimljivih tema. Pregledajte forumske teme i na nekima se da svasta naučiti.

Hoće li u đržavici biti jos gore ? Hoće.

Procitajte jos jednom post.

Display More

vidite kolegice (čije pisanje cijenim, razmišljate pomalo out of the box :) ), zse je u biti raj na zemlji ako se objektivno pogleda, tamo npr jedan SPAN na ipo ne bi bio toliko koliko je bio niti bi toliko dugo tavorio na cijeni malo iznad ipo, neefikasnost je najveća komparativna prednost ove burze, negdje na razvijenom marketu sve bi to već razgrabili algoritmi i kompjuteri, pa tamo nema perspektivne dionice koja se ne trži ispod (ne)realnih očekivanja...i ne samo ipo/preuzimanja, imate ohoho takvih primjera, na pamet mi prvo pada sapn na onim smiješnim valuacijama...

• INGR (INGRA d.d.)

• pikolito
    • May 29, 2023 at 12:10 PM
    Quote from SOUR
    Quote from pikolito

ne shvaćam, može pojašnjenje? :)

Da Ingra otkupi dionice od poznata dva dioničara iz prvih 10 koji stalno kupuju. Po asku pogotovo što mi je neobično.

ok, a ako se to desi, zašto je to loše za male?...meni je puno mjerodavnije što Deban kupuje recimo (osim ako nisi na njega mislio kada spominješ jednog od dva dioničara)

• INGR (INGRA d.d.)

• pikolito
    • May 29, 2023 at 11:47 AM
    Quote from SOUR
    Quote from pikolito

To se ne trebaš bojati, imaš presudu, neki hoteli...uglavnom, lik je radio dokap po 20kn a tržišna je bila 400 ili nekaj slično, poništio mu trgovački sud dokap zbog povrede čl. 211 ZTDa...komu se da neka to detaljnije istraži, ali stojim kod svoje tvrdnje (osim za točnu cijenu) pod punom krivično i materijalnom odgovornošću, za slučaj da hanfa čita :D ...inače ove druge odredbe koje spominješ su tipizirane i uobičajene.

Da nije taj plan predobar da bi štimao za male dioničare. Ima li smisla da možda nekoliko dioničara iz prvih 10 kupuju za Ingru.

U pozivu za GS:

"Ovlašćuje se Uprava Društva da, ovisno o financijskom stanju Društva, stječe vlastite dionice Društva..."

ne shvaćam, može pojašnjenje? :)

• INGR (INGRA d.d.)

• pikolito
    • May 27, 2023 at 10:58 PM
    Quote from SOUR

Ovaj dio poziva na Glavnu skupštinu mi je nedorečen, tj. po kojoj cijeni bi Uprava obračunavala dionice onima koji unose svoj kapital u zamjenu za te dionice i time povećavaju temeljni kapital za polovicu sadašnjeg.

Da tu nema nešto na štetu ostalih nas malih dioničara.

„Ovlašćuje se Uprava Društva da, uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora jednokratno ili u više navrata izdavanjem novih dionica poveća temeljni kapital Društva, ali najviše s iznosa od 17.977.569.85 EUR….. za iznos 8.988.784,92 EUR…..na iznos od 26.966.354.77 EUR…..Uprava je ovlaštena odlučiti izdavati dionice za uloge u stvarima i pravima.

Ovlasti Upravi iz prethodnog stavka ovog članka daje se na razdoblje do najviše pet godina od dana upisa u sudski registar izmjene statuta kojim je dana ovlast.

Uprava može izdavati nove dionice uz isključenje prava prvenstva upisa novih dionica dioničarima Društva.“

To se ne trebaš bojati, imaš presudu, neki hoteli...uglavnom, lik je radio dokap po 20kn a tržišna je bila 400 ili nekaj slično, poništio mu trgovački sud dokap zbog povrede čl. 211 ZTDa...komu se da neka to detaljnije istraži, ali stojim kod svoje tvrdnje (osim za točnu cijenu) pod punom krivično i materijalnom odgovornošću, za slučaj da hanfa čita :D ...inače ove druge odredbe koje spominješ su tipizirane i uobičajene.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt