1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. pikolito

Posts by pikolito

• Birtija

• pikolito
    • August 16, 2023 at 1:56 PM
    Quote from Lynx
    Quote from dionicar

No danas sam mišljenja da više ni čisti početnik neće pristati za manje od 1000 EUR neto ( ugovoreno u bruto 1 )....

Pa nije valjda da se uopće bilo gdje u toj industriji priča o bilo kakvm tome sličnim brojevima, ne danas nego bar 5 godina. Ne mogu vjerovati da bi netko u Hrvatskoj išao na fakultet, zaposlio se negdje kao inženjer, za bilo što ovome sličnom. To je prosječna plaća u RH, to je su brojevi koji dolaze u obizr u pričama o radnicima u proizvodnji, gradilištu, početnicima tamo,.

U mojoj industriji (IT) još prije više od 10 godina kad sam se ja zapošljavao početničke plaće za studente direktno s faksa su bile nešto više od toga (uz obećanja brzog rasta na godišnjoj razini, jer bez obećanja te vrste niti tada tu nitko te plaće ne bi prihvaćao).

moram te opovrgnuti, bila je 2015., sasvim slučajno sam znao dečka koji je završio fer, tada je radio u fini (.NET developer) za 7000kn. ovo naprosto nije istina, stojim iza svoje tvrdnje

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • August 8, 2023 at 12:47 PM
    Quote from Robbie
    Quote from pikolito

može info neki podrobniji o tome?

Prešli su 5% na Podravci, maloprije je stigla obavijest

Quote from josip100

Možda i prodaju, pa prebacuju u Podravku...

Vidjet će se na promjenama top 10 dioničara

joj sorry, mislio da govoriš o nastavku kupovanja span-a pa si mislio da mi je promaklo nešto...

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • August 8, 2023 at 12:44 PM
    Quote from Robbie

Pivac mesna industrija nastavlja i dalje kupovati na Zse

može info neki podrobniji o tome?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• pikolito
    • August 1, 2023 at 9:37 AM
    Quote from mooji
    Quote from pikolito

nisam primjetio da je bilo promjena u ponašanju Pivaca na zse kada je umro najstariji brat 2019., uostalom ako bih se kladio, rekao bih da je SPAN odabir ulaganja mlađe generacije Pivaca, recimo Miljenka...

Neven Pivac je onaj koji je prvi kupio dionice Span. Ne znam kada, ali imao je 2000 dionica na svoje ime prije sto je Grupa pocela kupovat. Verovatno je uzeo u IPO. Mislim da tu nece biti promijene strategije.

tnx za info...po toj logici ovo bi onda još moglo pogurati span, obzirom da je Neven sada glavni, iako su oni uvijek bili ravnopravni, Ivica malo iznad možda - primus inter partes

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • July 31, 2023 at 11:48 PM

nisam primjetio da je bilo promjena u ponašanju Pivaca na zse kada je umro najstariji brat 2019., uostalom ako bih se kladio, rekao bih da je SPAN odabir ulaganja mlađe generacije Pivaca, recimo Miljenka...

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• pikolito
    • July 31, 2023 at 11:09 PM
    Quote from Buafff
    Quote from pikolito

Ovo je game changer:

Ukrajinski ministar: S Hrvatima smo dogovorili korištenje njihovih luka

Ukrajina i Hrvatska dogovorile su mogućnost korištenja hrvatskih luka na Dunavu i Jadranskom moru za izvoz ukrajinskog žita.

Najavio je to Dmitro Kuleba, ukrajinski ministar vanjskih poslova nakon današnjeg razgovora s hrvatskim kolegom.

Kao odgovor na ovomjesečno povlačenje Rusije iz crnomorskog sporazuma o žitu, Hrvatska je ponudila korištenje svoje željezničke mreže i luka duž Jadranskog mora kao alternativnih pravaca za transport ukrajinskog žita.

Iz hrvatske vlade još nema komentara...

Display More

Po cemu je ovo game changer? Ako pogledas da imamo silos koji moze uskladistit 35000 t sipkih tereta, da je gaz na tom terminalu ispod 10 m, koliko toga se moze pretovarit u LKPC? Osobno ne znam, ali na stranicama LKRI koja ima silos 56 000 t i gaz u luci za ovu vrstu tereta od 15m, pise da godisnje mogu prebacit 1Mt sipkih tereta. Zakljucio bih da LKPC moze manje, eto nek je konzervativno 50% LKRI i nek ide full kapacitet toga (iako je pitanje zeljeznica i svega jer koliko znam mogli bi mi i vise ugljena ali zeljeznica je problem) to je nama godisnje 10% prometa.

Lipo, fino, pozitivno ali rekao bih daleko od game changera

Display More

rekao bih da si u pravu i puno bolje upoznat u tematiku, game changer je preteška riječ, ali ni 10% pretpostavljenih nije za baciti :)

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• pikolito
    • July 31, 2023 at 10:01 PM

Ovo je game changer:

Ukrajinski ministar: S Hrvatima smo dogovorili korištenje njihovih luka

Ukrajina i Hrvatska dogovorile su mogućnost korištenja hrvatskih luka na Dunavu i Jadranskom moru za izvoz ukrajinskog žita.

Najavio je to Dmitro Kuleba, ukrajinski ministar vanjskih poslova nakon današnjeg razgovora s hrvatskim kolegom.

Kao odgovor na ovomjesečno povlačenje Rusije iz crnomorskog sporazuma o žitu, Hrvatska je ponudila korištenje svoje željezničke mreže i luka duž Jadranskog mora kao alternativnih pravaca za transport ukrajinskog žita.

Iz hrvatske vlade još nema komentara na ove najave.

Važna odluka Putina. Ukrajina: S Hrvatima smo dogovorili korištenje njihovih luka
    RAZVOJ događaja u Ukrajini pratite iz minute u minutu.
    www.index.hr
  • SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • July 31, 2023 at 2:01 PM
    Quote from Backdraft
    Quote from pikolito

kaj se tiče kratkoročnog/srednjoročnog kretanja cijene, sad se sve svodi na to isplati li se kladiti protiv braće...ja ne bih

Ako su braca takvi mestri, zasto nisu kupovali nakon izvjesca? Pa cak dam i ja naucio da se span proda prije i vrati nakon objave

a joj da, zaboravio sam da na forumu nitko ne gubi :D :D :D ...da ti odgovorim na pitanje, žele količinu i briga ih za par % gore dole, hoće li biti u pravu, to ćeomo tek vidjeti, bili su na HMST i KRAS sa ovakvim dizanjem cijene, ali to ne mora niš značiti

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • July 31, 2023 at 12:59 PM

kaj se tiče kratkoročnog/srednjoročnog kretanja cijene, sad se sve svodi na to isplati li se kladiti protiv braće...ja ne bih

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• pikolito
    • July 18, 2023 at 11:22 PM

Burza je 2016. prva počela rasti prije nekretnina i svega ostaloga, bilo je na trenutke ludilo totalno, onda došao agrokor i sve zamrlo...imho ovo je samo nadoknada propuštenog. Ima love u sustavu, možda se čak opet stvori hype oko zse...opet, iskustvo me uči, uvijek kad sam tako razmišljao, desilo se s.anje, stoga ovoga puta od mene samo silenzio stampa :D

• pikolito
    • July 11, 2023 at 2:00 PM
    Quote from mesetar

Jesu li to oni kupovali još dok je bila 62,80 ?

Poslije toga nema obavijesti, jer bi već bila za 07.07.?

Ako netko stvarno kupuje, onda je to trebao pametnije, par puta otresti po bidu da se povuče i onda kupovati.

Ovako ispadne da se zapravo samo pumpala cijena.

Jer oko 60 je konstantno bio veliki ask i moglo se u miru kupovati bez dizanja cijene.

tako bi im se moglo prigovoriti i za kraš kada su kupovali, pa su opet mogli isti prodati šaranoviću sa 200% zarade...pametni su oni prijatelju moj, ne bi bili tu gdje jesu, a očito imaju i dobre savjetnike

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • July 11, 2023 at 9:43 AM

trenutno cijena SPAN ovisi isključivo o Pivcima, imaju puno previše municije za ovako plitku baru i mali market cap...

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • July 10, 2023 at 2:29 PM
    Quote from Sokolic

Još da nisam bio "racionalan" pa kratio više puta da kapitaliziram dobit...

nisi jedini

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • July 10, 2023 at 2:02 PM

jedna riječ za span - milina

• pikolito
    • July 7, 2023 at 11:47 AM

i još malo nastavno na temu:

Sve dublje potonuće njemačkog građevinskog sektora
    BERLIN - Građevinski sektor u Njemačkoj opao je najbržim tempom od veljače 2021. jer su više kamatne stope i gospodarska neizvjesnost opteretili potražnju,…
    seebiz.eu

• pikolito
    • July 6, 2023 at 11:42 PM

Kad se sjetim samouvjerenih tvrdnji forumaša otprije par mjeseci da cijene nekretnina ne mogu dole:

Je li vrijeme za prebacivanje kapitala iz nekretnina u druge oblike imovine?
    www.poslovni.hr
    Prekretnica na tržištu nekretnina: U Zagrebu pale cijene stanova i kuća
    www.poslovni.hr
  • SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • July 3, 2023 at 11:54 AM

zaba, same here ;)

• INGR (INGRA d.d.)

• pikolito
    • June 30, 2023 at 1:13 PM
    Quote from Dr.Kalica

Ekipa iz TOP 10 i/ili NO često kupuju.

Kad bi ova INGRA bila sposobna ugovoriti neke nove poslove, da ne ovisi samo o Areni, ovo bi bila zlatna koka. ZSE best buy.

Zna li netko što je sa onim poslom Jelsa-Vrbovska i Stari grad koji su ugovorili sa Slovencima.

Ukupna ugovorena vrijednost radova bez PDV-a iznosila je 33,26 milijuna kuna. Radovi moraju biti završeni do 30. lipnja 2023. godine

čuj, to neugovaranje poslova ih i spasilo u prošloj krizi, sjetimo se vdkt kako je kao na traci dobivao poslove prije stečaja...zahebani su građevinari, ciklička industrija, jedan krivo procijenjeni potez te može pokopati

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • June 21, 2023 at 3:41 PM
    Quote from Sheki
    Quote from SOUR

Kupovali su Slovenci tamo negdje pojavom koronavirusa po 230 kuna, pa na više. Ne bi se složio da nisu profitirali. Profitirali su oni na Spanovim dionicama i te kako. Mogli bi se neki hrvatski fondovi i Vladine institucije od njih učiti kako trgovati dionicama.

Naravno da su zaradili (25% u pet godina), al za jednog ozbiljnog đenerala ovo prodavanje pa kupovanje po 48, pa opet prodavanje pa kupovanje po 58, rebalansiranje zbog kako je kolega naveo gornje granice ok, al da se za sitno ponovo jeftinije kupi je po mom mišljenju neozbiljno. Dobro ajd, to da naši mogu od nekog nešto naučit nije baš neki kriterij vrijednosti tog nekog.

Pogledajte tu prodaju, pa kupnju od 03.03. na ovamo pa će bit jasno o čemu govorim.

možda moraju tako, održavaju isti postotak u portfelju, na nekom likvidnom marketu to se ne bi primijetilo, ovdje se sve vidi...

• SPAN (SPAN d.d.)

• pikolito
    • June 20, 2023 at 11:22 AM
    Quote from BudFox
    Quote from nascar

Obavijest od g. Saše Kramar iz Zagreba, Ulica Vladimira Nazora 12, o otpuštanju 10.000 dionica društva Span d.d.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…b340e1fac48.pdf

Dakle, krenula rasprodaja Uprave, a Sale ima toga kol'ko 'oćeš...dalo mu za nagradu...

da pozorno pratiš znao bi da je Kramar isto zadnji put otpustio dionice prije ovogodišnjeg rasta, dakle ovo je buy signal ^^

1. Privacy Policy
  2. Kontakt