Kako je to lijepo kad MM zna unaprijed da ide poveci nalog kupnje pa se sigurno makne sa aska na vrh transakcije.
dobro izgleda i rivp i arnt, obje potpomognute kupnjom insajdera...
Kako je to lijepo kad MM zna unaprijed da ide poveci nalog kupnje pa se sigurno makne sa aska na vrh transakcije.
dobro izgleda i rivp i arnt, obje potpomognute kupnjom insajdera...
ne treba ti etrade, to svatko može pogledati...
je li se negdje sa ovim lucidusom trguje? gledalica mi pokazuje da raste. portfelj mi narastao iz čista mira sve sam prekontrolirao jedina mogućnost je lcds ali ga ne vidim na gledalici u transakcijama. 35,20 je sad a čini mi se da je prije bio ispod 20,
hita otc?
A kako to da nikad nisu napravili squeez out na TNPL? A takodjer drze preko 95% vlasništva.
Bilo bi logično da ovladaju 100% drustvom, ali, ali, ali….
Nisu jer bi ih nalaz i mišljenje vještaka vjerojatno natjerao da se dobro isprse ...čisto sumnjam da neki od manjinskioh dioničara ne bi iskoristio mogućnost koju mu daje ztd
Ne znam zašto bi uopće bilo bitno hoće li bit istiskivanja ako je izvjesno da će bit izlistavanja. Jer i u tom slučaju moraju ponuditi pravičnu naknadu koja ne smije biti ispod 78.
Kada bi radili prijenos dionica manjinskih dioničara (squeeze out kolokvijalno), u riziku su da na zahtjev manjinskog dioničara iznos otpremnie odredi sud (čl. 300k ZTDa). U tom se slučaju mogu hebati sa svojim tumačenjem cijene, a vještak ju određuje, prema tome vrlo lako bi ista mogla biti puno viša od 78. Bilo je takvih slučajeva u praksi, na pamet mi prvo pada Siemens
Display Morehttps://eho.zse.hr/fileadmin/issu…318e280f5eb.pdf
Nakon provedene ponude za preuzimanje, Ponuditelj drzi ukupno 8.492.215 redovnih
otplacenih dionica u Ciljnom drustvu na ime, bez nominalnog iznosa, oznake TPNG-R-A i
ISIN oznake HRTPNGRAOOOO, sto predstavlja 97,24% temeljnog kapitala Ciljnog drustva,
te koje dionice trenutno daju 8.492.215 glasova na glavnoj skupstini Ciljnog drustva, stopredstavlja 97,24% glasova na glavnoj skupstini Ciljnog drustva.
dakle imaju za squeeze...možda se ne odluče jer kod squeeze outa možeš u izvanparničnom tražiti veću cijenu, a ovdje bi vještak na kraju mogao odrezati duplo od ovoga, zato im bolje povući dionice
...apropos mirovinaca, tu bi se knjiga dala napisati, samo kad se sjetim one epizode raiffeisena sa istt, za nepovjerovati
kada čovjek samo pogleda za koliko smo prodali stratešku imovinu, prvo jurčić za 1300, a onda i oni sanaderovi pokloni, mrak mu padne na oči...inače me u perspektivi ne bi iznenadili svakakvi scenariji na ovoj dionici, uključujući i dugotrajne obustave trgovanja (mislim da je najduža trajala 9 mjeseci), kao što je to bilo prije 10ak godina
vidim da se ovdje zdravo za gotovo uzima da to nebu više ispod 75, pitam se zašto je onda netko nedavno tnpl prodao nemalu količinu na 66...uglavnom sve opcije su otvorene, može up, može delisting, može odjednom nestati kupnje i izija vuk magare...
nemam pojma ali to je fiktivno stvaranje kupnje/prodajhe prema ZTK, čisto kao suza...uglavnom nebitno, vidim da danas pred otvaranje nije prakticirao to, čita forum možda ...osobno mi ne pada na pamet prijavljivati i biti druker, ali da ide na živce, ide...
eto kao što rekoh, povučen je...
I opet fingirani nalog na bidu, tako već mjesecima, pa se naglo puvuče neposredno prije otvaranja...nije mi jasno što hanfa radi, ovo je čisti prekršaj prema ZTKu, a bilo bi toliko lako dokazati - argument da je netko odustao od kupnje pali jednom, dvaput, a ne parsto puta i to uvijek prije otvaranja odnosno u 12:00...
ova si je ekipa htjela isplatiti dividendu i kada je počela korona i državne subvencije, pa je pod pritiskom odustala
Hvala na info!
gdje vidite da je to custody američki?...ja ui skdd ne vidim niš
ma koja natali, to je ono kad forumaš nastupa sa neopravdanim samopouzdanjem i pomiješa kruške i jabuke, znam obojicu na koje je mislio to su dijametralne suprotnosti
I tak ne, ošišale se ovce, naći će se i puno post festum pameti, a ovo ide dalje...
mislim da me se nije do kraja shvatilo, ovo je logička arbitraža, manje vrijedi dionica sada sa zadržanom dobiti nego što bi vrijedila na ex dividend day
...pa nije se ta lova ukrala, ako se uskratila isplata, učinilo se to prije svega sebi. Kako nije nitko jučer reagirao, gs je bila u 13:00, zar je moguće da nitko nije bio, pa moglo se tu na arbitraži zaraditi!? Stvarno je ovaj market maksimalno neefikasan, njegova najveća(jedina?
) prednost.
jesam ja tu lud ili što?...odustaje se od isplate dividende, kapital ostaje u firmi, a netko prodaje dionicu na -17%. Pa da je ex dividend prodavala bi se na -10%
bol zbog propuštene dobiti kod dionica često je intenzivnija od boli zbog stvarnog gubitka...
kolega, po vašem komentaru zaključujem da ste prodali danas preostalu količinu
Šalu na stranu, ekipo, samo jednom sam u svom burzovnom stažu vidio ovakve multiple kod donekle likvidne dionice, mislim da je to bio ipkk prije 10ak godina, i to je bila posljedica nekih računskih pretumbavanja, uglavnom dionica je začas odletila 100%, čini mi se da se i bakić bio uključio u vlakić tada.
I mala crtica o Sandri Uzelac, imam potrebu ovo spomenuti kako bih istaknuo nevjerojatno profesionalan odnos, bilo je to prije nekih 5-6-7 godina, žena je tada bila članica uprave, a riječ je bila o nekom planiranom glasanju na gs, uglavnom žena me redovito kontaktirala mobitelom i javljala se dok je bila na godišnjem obavještavajući me o razvoju događaja, ne zato što sam ja bio neki veliki stakeholder (jer nisam ), nego zato što tako doživljava svoj posao. Jasno da ova okolnost ne mora govoriti ništa o menandžerskim sposobnostima dotične, ali daje jednu skroz drugu sliku korporativne kulture u hr...Buffet bi se na prvu zaljubio u ovu moju pričicu