+ lrhc jednom smo sa ostojom zaradili, zasto ne bi opet
Posts by kanabis
-
-
Evo me prijatelju. Vracam se nazad nakon poduzeg odmora. Trenutno branim ovu poziciju, no vidim da cerp otpusti po 400 komada tjedno. Ne znam tko su sada zasluzni građani?
Znam da trezor ima pravo kupovati i da ce i ponistiti ono dionica sto imaju. No na prosloj skupstini su rekli da ne bi kupovali da ih hamfa ne proglasi za spekulante. Ne znam dali su u hanfi jos zivi? Vidim da nikakve odluke ne provode
-
Skoro godinu dana bez posta.
Imamo rusenje cijene od strane cerpa. Trezor bi se mogao aktivirati pa dogovoriti s njima kupovinu nekog paketica.
-
S cekanjem raste nesigurnost. Napetiji su oni unutra, nego oni vani.
-
Sve prodao. Ukupan minus 0,5%. Usao krajem 2mj u turiste. Bio u minusu 30%.
-
jdrn moze biti dorba prilika. Ulazio sam od 15 do 8kn. Ova godina je propala, no investicije su dovrsene i nagodinu bi prihodi mogli rast 50% u odnosu na 2019.
-
Istra je proglašena corona free zonom i valamar je najavio otvaranje hotela već ovaj mjesec. Treba otvoriti bilo kako da proračun ne pukne.
-
Kako se ne bi moglo muljati. Pa evo zamolite investitora da vam 2mj ne plati nista radi potpore drzave. I to ce vam svatko napraviti. A kako se kupi auto sa tim. Pa kupi se na nacin da vasa firma realno nema pad prihoda, ali cete vi to tako prikazati. 60 radnika x 5400kn potpore i po 3mj. I koliko se tu na kraju skupi? Nisam policajac da prokazujem one koji to rade, ali ih znam vise. Maric je rekao da on ima sisteme koji ce to otkriti. Ja mislim da nema. I steta sto svi upadaju u isti kos. I muljatori i oni koji su zatvoreni. Kazem ja imam pad od 25%, ali sam u odnosu na 2019 u plusu 30%, no moja firma je rasla za 50%, imam i 50% vise uposlenih. Dakle rasli su i troskovi u odnosu na 2019. Ako mi prihodi jos padnu, neke cu otpustiti na zavod, pa ih povuci kad budu trebali. Cujem da ima i takvih i da im daju punu placu umanjenu za ono sto im da zavod. Maric je koliko vidim u ovoj krizi ispao zec.
-
Turizam ce sigurno i nakon 3mj ostati pod donacijama drzave. Zasto to mislim? Kod knjigovođe sam saznao da jedino ja nisam dobio donaciju drzave jer nisam ni trazio. No dobili su građevinci, automehanicari itd kojima posao nije ni pao. I znate sta rade sada ti pametnjakovici? Kupuju auta i smiju se. Sto bi dalo naslutit da ce neki od njih i propasti, jer ce ovu lovu od drzave prokockati. No svi oni kojima je biznis zatvoren odlukom drzave bi trebali dobivati i dalje pomoc drzave. I tu su i turisti.
-
Kod mene su svi dobili poticaje. Za poticaj vam je dovoljan samo vas potpis ili potpis vaseg radnika. Nema ni zaduznica, ni nista. Vecina privatnika je zatvorila firme 21.3., no neki koji su mogli su vec za 7 dana otvorili i nije mi jasno kako svi imaju odma pad od 50%.
Ja realno imam pad od 25%, nisam zatvarao nista. No zato sto se ova godina uspoređuje sa 2019, kada su mi kapaciteti bili duplo manji, nemam prava na potporu. Ni ne treba mi nista, ali je Maric ovaj puta trcao pred rudom i silne milijune podijelio bez kontrole.
-
Treba otvoriti temu- koje firme bi mogle propasti ako kriza potraje cijelu godinu. Ima dosta kandidata na zse-u.
-
Probajte citat forumaske postove 2008 god. Svaki dan je sve tonulo a oni su mislili da je dno. Za 2mj se vise ni jedan stari nick nije pojavio na forumu. Tako ce biti i sada. Mi stari smo out. Ovo je pocetak za neke nove male ulagace.
-
Prijatelju kakvo sirenje panike. U trgovinama fali namirnica u ljekarnama lijekova. Pada promet svim djelatnostima, ide kresanje radnika i placa. Kako god to nazvali panika ili recesija ili ludost, ovo ce biti meteor za sve. Malo tko ce se izvuci dobro neokrznut. A ovo ce biti ujedno i prilika za one koji su poslovali na pozitivnoj nuli da konacno zbrisu van.
-
Kakvo zatvaranje burze. Zelite onemogucit ljudima da kupe kruh, mlijeko, lijekove. Burza mora radit. Sto cijena vise padne, brze ce raketa gore.
-
A u kini ih nece biti 100 000.
-
Kvart bilo je lijepo meziti po 15kn, ali to je bila neka druga prica. Sada ce rivp ici po 5 ev ebitda, zasto i jdrn ne bi isao po 8 ev/ebitda, a to ukratko znaci 6-7kn. Mislim da od toga nece vise. Naravno koliko vidim jaceg kupca ovdje jos nema, tako da je daljnje propadanje cijene sigurno.
-
Svaka cast kako si to uspio. ja sam bio onaj sa 500 jdrn na 10kn
-
Kad uci u turiste?
-
Propisat respiratore kao obvezu svakoj kuci, dodatak u autu i dobro, idemo dalje.
Meni se ovo cini kao najgore moguce stanje i tocka oporavka. Problem je jedino hrvatska koja se jos oporavlja od 91.
-
Meni je ovo hvala bogu samo razonoda. Prosle godine sam napustio burzu i sada sam se sa nekom sicom vratio. Najveci problem mi je stalan priljev kesa koji me golica. A taman sam bio rasprodo portfelj i prestao pratiti burzu.