Odlučio sam otvoriti račun na IBKR pa probati prvo s nekom simboličnom svotom da savladam sučelje a potom čekam dip i uljećem koliko mogu u ETF-ove.
Posts by MarkoG.
-
-
Hvala svima na odgovorima i savjetima.
ZB Global ima naknadu :
Naknada depozitara: 0,30 % Naknade za upravljanje: 2,00 %
I postoji još naknada za izlazak ako prodaješ unutar 6mjeseci što mene ne interesira. Naknade su uključene u cijenu udjela. Meni se to čini dosta jer kod kupnje ETF-a de-faco nema nekog dodatnog angažmana osim držanja skrbničkog računa. Možda je to prihvatljiv trošak jer bi ipak uložio veću svotu novca.zlocesti nisam mislio sada uletiti već bi pričekao razvoj situacije i eventualno korekciju na tržištu. Hvala na savjetu!
Šteta što Agram nema mogućnost kupnje stranih ETF-a, HR burza me ne interesira toliko, već sam dva puta imao loše iskustvo pa nekako nemam više povjerenja.
Erste invest čini mi se ima nižu naknadu od 0,45% + PDV za skrbničke usluge i 0,4% za brokersku naknadu putem internet Erste broker. Valjda mi je to najpovoljnije ako želim neku sigurniju varijantu za veći iznos, nisam vidio da se na ovom forumu spominju druge alternative osim stranih internet platformi poput IBKR ili T 212...
-
Pozdrav svima! Nakon par tjedana praćenja ovog foruma inspirirao sam se za ponovnim učenjem o investiranju na svjetskim dioničkim tržištima. Hvala svima koji nesebično dijele savjete i svoja iskustva. Meni je ovo prvi post i nadam se da ću u budućnosti doprinjeti ovom forumu.
Kad sam već kod prvog posta, interesira me što bi mi savjetovali ako odlučim uložiti par desetaka tisuća eura u neki of globalnih ETF-ova na duži rok. Dali ići samostalno preke neke od online platformi gdje možda nisam pokriven do kraja (do maks 20.000€ rijetki koliko sam shvatio) ili odabrati nekog od naših fizičkih brokera pa da sam donekle siguran s obzirom da se radi o većoj svoti novca?