Krasno, a odluke sa skupštine će bit objavljene u 17:00 sati. Bit će to vrlo naporan vikend za izdržati.
Na kojoj strani bit?....
Krasno, a odluke sa skupštine će bit objavljene u 17:00 sati. Bit će to vrlo naporan vikend za izdržati.
Na kojoj strani bit?....
To je nekako i bilo za očekivati, da će krenuti u tom smjeru.
Oni ne misle stati s ulaganjima i širenjem. Ovdje baš moraš biti long term ulagač ako hoćeš vidjet neku konkretniju zaradu.
Oriđiđi post kao odgovor na ovo gore mi je premješten, što je i u redu, jer je bio čisti off topic.
Uglavnom, svoj stav i razmišljanje sam rekao. Gotovo sam siguran da će se uskoro nešto ispregovarati i da će ta pšenica krenuti. To će srušit cijenu pšenice, a time i cijenu ove dionice. Neopravdano, al to će se dogoditi.
To je sve samo ne dogovor Rusije i Ukrajine. Eno čitam da Talijani vrše pritisak na Ukrajinu da to krene. Mislim... tko tu koga... više nemam pojma.
Onaj link, što ste kolega Moller stavili na temi ATGR, zapravo govori da će se sve napraviti da kriza gladi ne eskalira. Kriza je nastala zbog nestašice hrane i njenog poskupljenja. Meni to govori da slijedi zaokret, bez obzira na bombastične i katastrofične naslove članaka koji pišu o tome.
Meanwhile, lokalno, ovdje u Baranji, usjevi nisu u top formi. Suša je učinila svoje. Ono bitnije, već se špekulira o otkupnim cijenama. Ako saznam što, javim. Za sada se za ječam nudi oko 2,50 kn, što je s obzirom na troškove sjetve, ništa spektakularno.
Tako je svaki put.
Na ovakve dane, burza treba raditi do 12:00 sati.
Hehe, kad vam kažem...
Počelo je bit zbilja zanimljivo. Ovo je partija šaha s barem 4 igrača..
Ameri ne daju. Pazi, licemjeri Ameri ne daju. Dobro.... To mi je toliko ogavno da neću ni komentirati.
Pritom, Zelenskom ništa nije jasno... Koji je to glupan. Što si mislio da će se dogoditi?
Nadalje, pola Europe je pristalo na plaćanje plina u rubljima. Pa naravno....
Osim toga, počele su optužbe na račun Zelenskog da mu ljudi besmisleno ginu. Hm, zašto se ne čudim...
Digitalni ratniče Zelenski, u problemima si.
Vrijeme ekstra zarade je pri kraju....
Ne razumijemo se.
Ne mislim da je Putin dobročinitelj, ali očekujem da je strateg.
Neki dan sam pisao o tome, ali nisam elaborirao, pa evo da pojasnim.
Znači, da sam ja Putin, a poznato je da veliki umovi slično razmišljaju...
.... iskoristio bih tu situaciju, blokiranu pšenicu, u svoju korist. Šahovskim rječnikom, dao bih lovca za topa.
Trenutno je blokirana pšenica u Ukrajini nešto oko čega bi mogao nešto dobiti zauzvrat. Kad dođe žetva pšenice, to više neće biti toliko interesantno. A još manje će biti interesantno ako propadne. Nije to hrpa starog željeza kojeg možeš ostavit tek tako. Treba to održavati, tretirati... jer ako napadnu štetnici, pri tome ne mislim na glodavce, to se može baciti. Dakle, to je sada interesantno, a za koji mjesec bi moglo biti prekasno.
Opet ponavljam, ta roba ide u van! Na jedan ili drugi način, pod ovim ili onim uvjetima. Za ne više od mjesec dana. U to sam uvjeren.
Vi rezonirate na nekoj posebnoj razini i svaka vam čast na tome. Sviđa mi se što ste napisali. I u potpunosti se slažem s tim.
Ali ipak, treba bit svjestan šugave realnosti u kojoj živimo. Ne možemo se borit protiv toga, osim na nekoj lokalnoj razini. Hoću reć.. misli globalno, djeluj lokalno... tako možda nešto i možemo napraviti.
.
.
Da se osvrnem na današnje trgovanje.. sve je super, al očekivao sam da ćemo više odskočiti. Svejedno se nadam da je stvoren temelj na razini 1.650 kn, odakle ćemo hvatati nove visine.
Što bombone naprave.. 😅 ... i ja bih to probao.
Pisao sam neki dan o tome. Ja tipujem da ta roba mora krenuti. Prije ili kasnije. Rekao bih da je to pitanje dana ili tjedna.
Ove priče iz članka o prinosima, suši, poplavama, smanjenim urodima... svake godine se ponavljaju. To treba ignorirati, barem po mojim zapažanjima.
E sad, ono bitno - cijena dionice. Mislim da će Granolio nastaviti dobro zarađivati. Al cijene svega su se lagano ustabilile i mislim da će se to na marketu percipirati kao pušing, smanjenje zarade i zato očekujem pad cijene dionice.
Više nisam ni na kupnji, potrošio sam keš na druge papire. Al na razini ispod 40 kn ću dat svoj obol, tako da vi koji ste unutra, ne brinite. 😀
Zrno po zrno...
Ovo je paradoks mog pogleda na stvarnost, upravo zbog militarizacije i ratno huškačke politike na prostoru bivše Jugoslavije prestao sam kupovati ovu kvalitetnu dionicu i za sada držim ono što imam. Atlantic grupa ostvaruje gotovo 80% prihoda na ovim susjedski tržištima tako ova vijest me više rastužuje nego što me veseli.
Žao mi je što to tako doživljavate. Jer ipak, to su samo dodaci prehrani.
Mene s druge strane raduje informacija, ako je istinita, da su u razvoju surađivali s Prehrambenim faksom. Možda ta kuhinja donese još kakvu ekskluzivnu poslasticu.
Inače, macan na 1.650 kn je nestao, što me iznimno veseli. Naravno da sam se nadao tom scenariju, a evo i dogodio se. Mislim da se penjemo..
Zrno po zrno...
Display MoreOvdje sad treba biti oprezan.
Gledam vijesti sinoć, kaže Rusi su blokirali ukrajinske luke u kojima su blokirane puste tone žitarica. Čeka se neki mig da Rusi popuste i da brodovi krenu, a zauzvrat bi popustile sankcije prema njima. To se može dogoditi preko noći.
Žitarice i uljarice su burzovna roba, pa ako se dogodi takav scenarij, očekujem Granolio opet na 30 - 33 kn. Mislim, tome se nadam, jelte.
.... I sad nemojte čekat, kupujem ja i po 35, ali samo danas...
![]()
kolega, za takve spike imate temu Što smo danas(u petak) tržili?
Jesu ono bile vaše pet100ice po 45, s obzirom na cijenu koju sada nudite, jelte
još će to potrajati export-import svašta
Granolia sam se riješio, ima već neko vrijeme. Zaradio sam neku pinku i sad čekam pad. Ako dođe...
Ovdje je fora što su veliki pomaci u cijeni, pa se može nešto zaraditi, ali sad da bih kupio više od 500 komada, nema šanse.
Sad već ozbiljno razmišljam preći u Erste...
Što se tiče tog grafa od Vira, neki bi mogli pomisliti da je pitanje dana kako će se riješiti situacija.
Ali treba imati na umu da se trokut formirao preko godinu i pol dana.
Zapravo, uplate u eurima ili bilo kojoj drugoj valuti su i do sad bile moguće.
Jedino je problem kad neku od valuta treba prebacit u kune, jer trebaš isplatiti plaće i druge obveze, taj tečaj je vrlo nepovoljan i trebalo ga je ugradit u svoju cijenu robe ili usluge.
Tako da slažem se da će izvoznicima uvođenje eura jako puno značiti u smislu smanjenja troškova.
Ne znam, vrlo sam skeptičan prema tom rastu cijene dionice, bez obzira na poslovanje Valamara.
Jedno 5 godina pratim dionicu i firmu. Dobro smo se upoznali. Zato mislim da su 48 kn iduće godine vlažni snovi.
Ako bude, bit ću sretan, volim kad mi kolege zarađuju. Al ja to prodajem tamo negdje ispod 40 kn.
Ako se dosta trejda na Agramu, ne znam sad koji je iznos u pitanju i u kojem razdoblju, al provizija je 0,35%. Tako su mi zaračunavali prije par mjeseci kad sam baš mešetario.
Pa ispadne 5.700 kn × 0,35% = 5.719,95 kn.
Bez obzira na to, po par screenshot-ova od tebe Marine sam skontao da Erste daje odličan pregled prometa, dobiti i poreza koji treba platiti, što mi se jako sviđa. Tako dobar pregled Agram ne nudi.
ATGR... nemojte me sad razapeti zbog ovakve "tehničke analize", ali trenutno nemam bolje...
Neki dan sam komentirao kako mislim da bi bilo jako dobro da cijena ne propadne ispod 1.590 kn, jer je tu bilo prethodno mini - dno.
Sve je to na klimavim nožicama, tj. malom prometu, al cijena je ipak krenula gore, što je odlično, pogotovo ako se ima na umu u kakvim medvjeđim uvjetima zadnjih par dana je cijena rasla.
Da je probiti 1.650 kn, na konju smo. Bumo vidli...
Od nekad zanimljive dionice, ovo se pretvorilo u živu dosadu i mrcvarenje. Ne znam zašto ovo uopće držim. Ovo mi je prvo za likvidaciju iz portfelja, na tamo nekih 39 kn.
Cijene turista su brutala, s obzirom koliko ih je financijski uhebala Corona. Osim ADRS koji i nije punokrvni turist , sam se svega riješio.
Da budem iskren, na RIVPu sam izgubio masne... al grdo masne novce. Zbog korone.
Onda sam malo trejdao, nešto sam i vratio. Al gubitak je i dalje golem.
Ovo jednostavno nije dionica za držanje, već za trejdanje. Trenutno je situacija da bi je valjalo kupiti, nek naraste 1 - 1,5 kn i prodaja. Čisto na filing.
Baš me zanima kako će se odvijati trgovanje, i kuda će cijena, kad dođe do 40 kn. Ako dođe...
Od nekad zanimljive dionice, ovo se pretvorilo u živu dosadu i mrcvarenje. Ne znam zašto ovo uopće držim. Ovo mi je prvo za likvidaciju iz portfelja, na tamo nekih 39 kn.
Ovdje sad treba bit oprezan.
Gledam vijesti sinoć, kaže Rusi su blokirali ukrajinske luke u kojima su blokirane puste tone žitarica. Čeka se neki mig da Rusi popuste i da brodovi krenu, a zauzvrat bi popustile sankcije prema njima. To se može dogoditi preko noći.
Žitarice i uljarice su burzovna roba, pa ako se dogodi takav scenarij, očekujem Granolio opet na 30 - 33 kn. Mislim, tome se nadam, jelte.
.... I sad nemojte čekat, kupujem ja i po 35, ali samo danas...