1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. sonda

Posts by sonda

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sonda
    • April 20, 2023 at 11:52 AM

Naravno da je utihnulo. Pa jel vidite što se događa na pojedinim dionicama... svima su oči uprte u gledalicu i kalkulatori su u rukama... svi nešto računaju....

Gledam recimo ATGR.... <3 Nije neki skok, ali po dobrom starom običaju, kao da netko nešto zna prije ostalih. Znači, cijena ni ne mora rasti, samo nek ima trgovine. ^^

A i ovo za ATPL što je kolega Brljam komentirao, ne znam kako je inače jer ne pratim, ali nadam se da je ispravno zapažanje.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• sonda
    • April 13, 2023 at 8:29 PM

Jel da je to za nevjerovat?

Uz solidnu dividendu..

Oko ove dionice se najviše lomim, ne znam jel bih dokupljivao ili se kompletno riješio. 🤔

• sonda
    • April 13, 2023 at 6:32 PM

Kad ovdje cijena jednom eksplodira, tako negdje 2035., sve će se pušiti.

Ajde neka, dobro zarađuju, samo nek tako nastave.

• Razotkrivamo portfelje

• sonda
    • April 12, 2023 at 6:30 PM
    Quote from lovaccroatia

Evo da se i ja javim:

ERNT-25%

HT-20%

ZABA -15%

ATGR-15%

PODR-15%

RIVP-10%

Ovako otprilike izgleda moj portfelj.

Moja nekakva vizija je kupi dionice dobrih stabilnih kompanija i beri dividendu dok si živ.

Dodao bih još jednu dionicu u portfelj ali se ne mogu odlučiti koju :/

Display More

Po tom kriteriju kolega, dodajte SPAN i/ili KODT svakako.

Možda malo smanjiti ERNT.

• Što smo danas tržili

• sonda
    • April 3, 2023 at 4:42 PM

Ništa od easy money..

- ZABA

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• sonda
    • March 17, 2023 at 11:23 PM
    Quote from dionicar
    Quote from sonda

Očekujem puno veći pad od iznosa dividende.

Svi kalkuliramo nešto svoje... Ja ću je prodati početkom 4. mjeseca.

I već znam gdje ću dalje pakirati novce.

Gdje kolega ?

Nemam puno Zabe. Nekih 5% portfelja, uletio sam čisto špekulativno zbog eventualnog rasta zbog dividende.

Selim to u CKML, podebljat ću svoju poziciju na 15-ak posto portfelja. Tamo se nešto događa. Pratim trgovanje, netko kao da potiho skuplja. Dividenda je solidna, rezultati su dobri, uprava je ozbiljna. Držat ću je dok ne "odrade fundamenti". Takav sam osjećaj imao i za Granolio kad je bio ispod 30 kn, iako je to neka skroz druga priča.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• sonda
    • March 17, 2023 at 6:29 PM

Očekujem puno veći pad od iznosa dividende.

Svi kalkuliramo nešto svoje... Ja ću je prodati početkom 4. mjeseca.

I već znam gdje ću dalje pakirati novce.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• sonda
    • March 14, 2023 at 5:52 PM

Gledam ask pred kraj trgovanja, vrrrloo mršavo.

A i liznuli smo 60,40, napokon.

Ja sam unutra sa solidnom količinom, pa nemam više što kalkulirati, u smislu hoće li i koliko padati, ali ovo mi miriši na rast.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• sonda
    • March 9, 2023 at 10:01 PM
    Quote from Moller

malo je loše što već par dana netko 'ladno kupuje, a nije druge učesnike obavijestio o svojoj namjeri i bilo bi jako lijepo znati je li možda kupac netko bliže vatri,

Iskreno, gledajući trgovanje i zbivanja na ovoj našoj burzi, meni se čini da je to već normalno.

• sonda
    • March 9, 2023 at 8:47 PM

Moram priznati da sam sad malo zatečen.

Znači, planiraju otkup do 100.000 dionica koje će međusobno podijeliti.

Ja tu vidim rast cijene, bez obzira na FI, što je odlično, a nakon toga pad. Zapravo, pad me trenutno ne zanima, jer ću u međuvremenu prodati, samo je pitanje s koliko plusa.

E sad, što je tu loše...? 🤔

• sonda
    • March 9, 2023 at 5:39 PM

Dvije dobre vijesti ovaj tjedan, a diona ko uspavana ljepotica.

Ajde maco, buđenje!! 😄

• sonda
    • March 9, 2023 at 6:59 AM

Ne znam što se to u Njemi događa, sve nešto zatvaraju. Eno neki dan čitam da je Peek&Cloppenburg bankrotirao. Pa sve ne vjerujem.

• sonda
    • March 8, 2023 at 6:09 PM

Nego... kad i gdje je osnivačka skupština?

Vidim već pola statuta je napisano.

• sonda
    • March 8, 2023 at 6:04 PM

Samo treba iskra...

Sjetimo se samo prošle godine i ATPL.

A Francuzima se divim. Znači, da smo upola kao oni.

• sonda
    • March 8, 2023 at 5:56 PM

Osim toga, ne treba smetnuti s uma da je Trgovina Krk suvlasnik NTL-a d.o.o.

A NTL je keš mašina. 🤑

• sonda
    • March 8, 2023 at 5:46 PM

Bez Trgovine Krk nema ni Čakovečkih mlinova. Mislim da im prodaja nije ni u primisli. Godinama se ustrojavaju da bi bili to što su sad.

Sad je berba i rezultati to pokazuju. Dionica doduše kilavi i pitanje je hoće li ikad gore. Jedino je dividenda solidna i to je dovoljan razlog da nađe svoje mjesto u mom portfelju.

• sonda
    • March 8, 2023 at 5:32 PM

Vezano uz ukidanje poreza na kapitalnu dobit...

Ne kažem da je to nemoguće, al netko treba pokrenuti inicijativu. Neće se Plenki jedan dan samo probuditi i reći "danas ukidamo taj porez".

To poredim s ukidanjem članarine HGK-u. Udruga Glas piduzetnika je pokrenula inicijativu, pa je prvo bilo vidjet ćemo, pa malo pomalo, i ukinula se članarina za male firme.

Plenki kakav god da je, mislim da kod njega pale ARGUMENTI. Znači, daj mi prijedlog, argumentiraj, pa ću vidjet. A ovdje argumenata za ukidanje poreza ima. Čak mislim da bi i Gažićka bila za to.

I vraćamo se na početak - netko treba pokrenuti inicijativu.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• sonda
    • March 6, 2023 at 11:57 AM
    Quote from Sokolic

Ako probije 370 gdje je slijedeći otpor?

Teško mi je to reći, jer u slučaju KODT ne znam čega bih se uhvatio.

Fibo razine mi ovdje ništa ne govore, pa ih ni ne crtam.

Ono što je interesantno je da se KODT i dalje kreće u nekom trend kanalu od ranije. Nije to isti kanal, ali je recimo to tako, kut isti, pa mu to daje određenu jačinu. Zapravo, bilo bi dobro da bude neki odbijanac na višim razinama, imali bi se čega uhvatiti. Ovako je teško.

Pretpostavljam da će cijena reagirati odbijanjem kada naiđe na ljubičastu liniju, to vidim kao značajniji otpor. Ovisno kada će se to dogoditi, što kasnije to bolje, ali to su razine 385 - 395 €.

Files

KODT-R-A.jpg 156.02 kB – 0 Downloads
  • Tehnička analiza - komentari LIVE

• sonda
    • March 4, 2023 at 12:49 PM

Normani

KODT-R-A

Radi se o tome da se na KODT formiralo nešto nalik na rastući trokut. Rijetko kad je nakon formiranja ove figure kretanje cijene bilo mlako, pa sam zato rekao da očekujem da cijena neće stagnirati. Naravno da nisam siguran što će se dogoditi, samo predviđam.

Nadam se propadu cijene na 340 €, to bi bilo krasno. Ako ode preko 370 €, nemam što čekati, svejedno kupujem. Što se mene tiče, win-win situacija. ^^

Pretpostavka za tehničku analizu je volumen, a toga ovdje nema, pa i to treba imati na umu. Znači, možda bude jedan veliki ćorak od svega što sad ovdje pišem.

Files

KODT-R-A.jpg 133.13 kB – 0 Downloads

• sonda
    • March 4, 2023 at 6:56 AM
    Quote from Normani
    Quote from sonda

Ne očekujem nikakvu stagnaciju. Situacija se mora brzo i dramatično riješiti - dakle ili prema dolje ili prema gore i to značajno.

Zanimljivo. Zašto se situacija mora baš "brzo i dramatično" riješiti "prema gore ili prema dolje, i to značajno"? Koji je to čimbenik ili popratna okolnost da se to "mora" dogoditi?

Dakle, ti si prodao pa sad očekuješ da će se dogoditi upravo taj slijed, naime, najprije "dramatično dolje", a nakon što ti ponovno kupiš, onda će ići "dramatično gore". :) Ok, poznati su nam takvi scenariji od strane institucija, a u režiji fizičkih osoba i njihovih privatnih interesa. Ako si jedan od njih, onda je sve moguće, ako nisi, onda je upitno hoće li se dogoditi sve kako si zamislio.

Odgovorit ću malo kasnije na temi "tehnička analiza".

1. Privacy Policy
  2. Kontakt