Svaka vama čast na takvom shortanju. Meni je to predugo, ali ima smisla.
Trgujem na live računu, ali sam još u fazi da mi je ovo zabava, a ne zarada. Valjda zato jer mi ne ide.
Svaka vama čast na takvom shortanju. Meni je to predugo, ali ima smisla.
Trgujem na live računu, ali sam još u fazi da mi je ovo zabava, a ne zarada. Valjda zato jer mi ne ide.
Jučerašnji trade je završio sa skromnih 19 pipova u plusu, kako je cijena padala, spuštao sam SL, pa sam nešto i zaradio.
Formirala se nova prilika za ulaz. Kod ovakvih situacija uvijek kiksam, pa ću to napraviti opet. Imam dojam da će cijena probiti otpor, a zapravo probije potporu. Dakle, imamo mali HH i vidi se da je tržište bilo neodlučno. Doduše, treba imati na umu da se to dogodilo po noći. Testirana je Fibo razina povučena na H4 grafu. Postavio sam buy limit i veselo čekam rasplet situacije.
Malo da oživim temu...
Ovo je situacija kada ulazim. Doduše, ovdje sam ušao značajno ranije, na prethodnom testiranju trend linije, ali da nisam, sada bih ušao. TP sam postavio, ali je u podrumu, na sigurnom, 50 pipova niže.
Čak sam u iskušenju da za svaki slučaj postavim buy stop nalog, jer ako cijena ovo probije, rast neće biti mali.
Nervoza radi ernt, valamara i hapebeja?! Daj ulozi u atlantsku, jadroplov ili uljanik pa se javi. Koji si ti as
Sve mi se čin8ida je kolega pripremio materijal da iskoristi ovo rušenja na brodarima.
I ja dolazim u napast da izađem iz diverzifikacije portfelja, budemo vidjeli kako će se razvijati situejšn 😀
Palo mi je i to na pamet, da bih mogao zatrejdati s brodarima, ali ipak neću to napraviti. Već sam u brodarima i već sam spuštao prosjek. Jednom mora bit dosta.
U RIVP se vraćam kad padne, u HPB se isto vraćam, ali kad malo naraste, ne volim previše zaraditi, a u eru se možda ni ne vratim tako skoro.
A imam i raznorazne "plovidbe", tu sam dugoročni.
Display Moretento naš, pa gdje ima više vreća nego u mlinovima
+ATPL, nema puno prodavača, ali sipaju u vreću, skoro puna
p.s. nije prošlo puno vremena, sada već presipa
danas kolega Parica uživa, sam će napraviti miljon prometa
Da, dan ko stvoren za "uživanje"...divota, ne ponovio se...
Trgovao sam...kupio 550kom po avg. 429kn, a prodao 340 kom po avg 446kn...
Na papiru to izgleda odlicno, ali na portfelju i ne bas...unazadilo me za 45k kn zbog pocetnih 500 kom...
Nervozan sam sto znaci da do daljnjeg ne dokupljujem vise...a sto je najgore, ubilo mi volju za trgovanjem na drugim izdanjima...hitno mi treba "miran", dosadan dan...
Mene isto pere neka nervoza već par dana, bez obzira na dobre FI.
Neki dan sam prodao ERNT, danas RIVP i HPB. Nek se situacija malo smiri.
Ako ništa drugo, dobar dan za smanjit porez. 😁
Display MoreNema se tu što za reći, sve kako je već najavljeno.
Vjerujem da će "Trgovina Krk" pisati samo na računu, a maloprodajne poslovnice će se i dalje zvati "Metss". Tako bi svako razuman napravio, pa vjerujem da će i oni.
Što se tiče daljeg pripajanja, sljedeći na redu je, kako kažu u prvoj polovici 2022. godine, Trgostil d.d. Naravno, i oni se pripajaju Trgovini Krk d.d.
Zašto će Trgovina Krk biti nositelj maloprodaje, ne znam... "statutarni razlozi"... šta god... Uglavnom, sve to skupa itekako ima smisla.
Ne žale novaca za opremanje i modernizaciju. Počinju izgradnju još 4 prodavaonice. Krasno, nema što, ali u ovim uvjetima bi možda s tim valjalo malo pričekati.
Naravno da ce spojiti Krk, Trgostil i Metss.
Racionalizacija troškova i jeftinija nabava.
Samo ne vidim razlog da se ide u rebranding pod nazivom Trgovina Krk...
Sumnjam da će ići u bilo kakav rebranding, to zbilja ne bi imalo nikakvog smisla, niti ima potrebe.
Određeni troškovi će se smanjiti, iako tu ne vidim prostora za ludu uštedu.
A nabavu i sad dobrim dijelom odrađuju preko NTLa.
Bit će to prava mrcina, jednom kad se objedini. Jedino nisam siguran hoćemo li mi tu uskoro zaradit kakvu pinku. Idućih par godina nas čeka reorganizacija i proširenje prodajne mreže, znači keširanje da bi se to postiglo.
A i dionica kao da je bila likvidnija prije stock splita...
Display MoreNema se tu što za reći, sve kako je već najavljeno.
Vjerujem da će "Trgovina Krk" pisati samo na računu, a maloprodajne poslovnice će se i dalje zvati "Metss". Tako bi svako razuman napravio, pa vjerujem da će i oni.
Što se tiče daljeg pripajanja, sljedeći na redu je, kako kažu u prvoj polovici 2022. godine, Trgostil d.d. Naravno, i oni se pripajaju Trgovini Krk d.d.
Zašto će Trgovina Krk biti nositelj maloprodaje, ne znam... "statutarni razlozi"... šta god... Uglavnom, sve to skupa itekako ima smisla.
Ne žale novaca za opremanje i modernizaciju. Počinju izgradnju još 4 prodavaonice. Krasno, nema što, ali u ovim uvjetima bi možda s tim valjalo malo pričekati.
Trgovina Krk je puna keša kao šipak koštica!
Istina, ne ide im loše.
Kao ni Metss-u. A posebno mi se sviđa kako im suvlasništvo u NTL-u utječe na bilancu. 🤑
Pa jel nisu oni Trgocentar več kupili ili dobili pod dug a Trgocentrove trgovine več se odavno zovu Metss?.....
Govorim o Trgocentru Zabok, jedinom relevantnom lokalnom trgovcu na tom području.
Čkml i Trgocentar iz Zaboka nemaju veze. Osim ako ne postoji neka ideja o kupnji??
sa današnjim danom METSS postaje trgovina KRK!!! kaj upučeniji znaju o tome. malo mi neobično da na krajnjem sjeveru kupci sada kupuju u trgovini krk! kaj je sa trgostilom i trgocentrom? slijedeći za pripajanje?
Nema se tu što za reći, sve kako je već najavljeno.
Bottom line je ipak skoro 4M kn sveobuhvatne dobiti u kvatralu. I da, rashodovna strana je problem. Uglavnom, ne dramim previše. Čak sam malo dokupio.
Dobrim dijelom pad cijene i topljenje bida je zbog ostalih dobrih FI.
Nije mi problem izaći s gubitkom, al ovdje ostajem. Za dvije godine će biti bolje. 🙂
Meni trade na forexu traje plafon tjedan dana. Nemam vremena za praćenje vijesti i makroekonomskih prilika, nit mi se to da. A za skalpiranje treba stalno bit pred monitorom, za što također nemam vremena. Zato većinu trejdova odradim na M30.
I skontao sam da kad pratim više stvari, stalno pravim greške. Zato sam se odlučio za jedan valutni par i meni je dosta.
Malo me čudi neaktivnost na ovoj temi, jer znam da ima ekipe koja trguje valutama. Al ajd, dobro...
Trgujem isključivo EURUSD na M30 - H4. Budem opalio koji screenshot kad bude što interesantno da usporedimo mišljenja. Ako kog bude zanimalo...
Danas smo imali trostruki vrh, pa je cijena zveknula dolje. Iako, sve je to još u nekom kanalu i nedefinirano, budemo pametniji sutra.
Nisam mislio da će se cijena vratiti na 528, pa sam pazario na asku po 534. Bid se fino podebljao, pa sam odlučio ne čekati više.
Kolega mitkko, kažete da pratite brodare - jel vam se ne čini da bi baš na ATPL moglo doći do testiranja potpore na trend liniji? To bi se moglo dogoditi baš za koji dan, kad FI budu objavljena. Iako, trebalo bi čekati potvrdu za siguran ulaz, samo bi onda moglo bit kasno, trebalo bi bit brz na okidaču.
Mislim da je ovdje situacija tko je mislio kupit, kupio je, baš kako je i kolegica u postu iznad rekla za sebe. Gledam malo bid danas, poprilično je šupalj. Nema ništa loše u tome da se cijena malo smiri i ohladi.
Planiram kupnju i nije mi problem dati 540 kn, al sam na bidu par kuna ispod, treniram psihu. 😁 A i trend linija mi kaže da ima prostora i da bi moglo ići par kuna dolje.
Hvala hvala, jako mi je drago da je ova anketa totalno ozivjela temu i da ste ju svi super prihvatili jer bez toga nebi bilo nicega. Ljudski je stalno raditi usporedbe pa cak i po pitanju portfelja. Trebalo mi je neko vrijeme da osmislim koncept jer htio sam odrzati dovoljnu razinu anonimnosti zato su rasponi relativno veliki a opet dobiti nekakve podatke. Nisu statisticki relevantni radi malog uzorka al mislim da nam svima nesto govore.
Takoder pohvala svima na super informacijama koje neumorno dijelite na ovom forumu jer bez njih nebi recimo nikad usao u brodare i ostvario neke vrlo dobre zarade.
Moram se osvrnuti na ovaj post, odnosno zadnji dio rečenog.
Često se ovdje može čuti komentar tipa jadan onaj tko ulaže na burzi i donosi neke odluke vezano uz to temeljem onog što je pročitao na forumu.
Na burzi sam prisutan uz prekide nekih 10-ak godina i mogu za sebe reći da sam čitajući forume jako puno naučio. Naravno, kao vjerujem i većina, pokušavam uvijek donijeti neki svoj zaključak, ali da sam pročitao dobrih komentara, puno naučio i da su mi drugi ukazali na eventualnu priliku na burzi (i to nekoliko puta), svakako jesam!
Zbog svega toga se i ja imam potrebu zahvaliti svima koji pišu i koji svoja razmišljanja i znanja ovdje dijele. Hvala vam.
Pa da znaš da o tome razmišljam cijeli dan. Mislio sam trećinu dionica skratiti na toj razini, al pohlepa je zeznuta stvar.
Pa imaš kalendar dividendi s poviješću iznosa, pa biraj što to je volja. Prošla godina je to malo poremetila, pa to treba uzeti u obzir.
One s min. 3% prinosa ima koliko hoćeš. Samo, moje skromno mišljenje je da je to u ovim uvjetima malo.