1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. sonda

Posts by sonda

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• sonda
    • November 1, 2021 at 7:48 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from sonda

Nema se tu što za reći, sve kako je već najavljeno.

Vjerujem da će "Trgovina Krk" pisati samo na računu, a maloprodajne poslovnice će se i dalje zvati "Metss". Tako bi svako razuman napravio, pa vjerujem da će i oni.

Što se tiče daljeg pripajanja, sljedeći na redu je, kako kažu u prvoj polovici 2022. godine, Trgostil d.d. Naravno, i oni se pripajaju Trgovini Krk d.d.

Zašto će Trgovina Krk biti nositelj maloprodaje, ne znam... "statutarni razlozi"... šta god... Uglavnom, sve to skupa itekako ima smisla.

Ne žale novaca za opremanje i modernizaciju. Počinju izgradnju još 4 prodavaonice. Krasno, nema što, ali u ovim uvjetima bi možda s tim valjalo malo pričekati.

Trgovina Krk je puna keša kao šipak koštica! :)

Display More

Istina, ne ide im loše.

Kao ni Metss-u. A posebno mi se sviđa kako im suvlasništvo u NTL-u utječe na bilancu. 🤑

• sonda
    • November 1, 2021 at 7:09 PM
    Quote from tizian1
    Quote from hugh

Pa jel nisu oni Trgocentar več kupili ili dobili pod dug a Trgocentrove trgovine več se odavno zovu Metss?.....

Govorim o Trgocentru Zabok, jedinom relevantnom lokalnom trgovcu na tom području.

Čkml i Trgocentar iz Zaboka nemaju veze. Osim ako ne postoji neka ideja o kupnji??

• sonda
    • November 1, 2021 at 6:58 PM
    Quote from tollway

sa današnjim danom METSS postaje trgovina KRK!!! kaj upučeniji znaju o tome. malo mi neobično da na krajnjem sjeveru kupci sada kupuju u trgovini krk! kaj je sa trgostilom i trgocentrom? slijedeći za pripajanje?

Nema se tu što za reći, sve kako je već najavljeno.

Vjerujem da će "Trgovina Krk" pisati samo na računu, a maloprodajne poslovnice će se i dalje zvati "Metss". Tako bi svako razuman napravio, pa vjerujem da će i oni.

Što se tiče daljeg pripajanja, sljedeći na redu je, kako kažu u prvoj polovici 2022. godine, Trgostil d.d. Naravno, i oni se pripajaju Trgovini Krk d.d.

Zašto će Trgovina Krk biti nositelj maloprodaje, ne znam... "statutarni razlozi"... šta god... Uglavnom, sve to skupa itekako ima smisla.

Ne žale novaca za opremanje i modernizaciju. Počinju izgradnju još 4 prodavaonice. Krasno, nema što, ali u ovim uvjetima bi možda s tim valjalo malo pričekati.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• sonda
    • October 29, 2021 at 5:40 AM

Bottom line je ipak skoro 4M kn sveobuhvatne dobiti u kvatralu. I da, rashodovna strana je problem. Uglavnom, ne dramim previše. Čak sam malo dokupio.

Dobrim dijelom pad cijene i topljenje bida je zbog ostalih dobrih FI.

Nije mi problem izaći s gubitkom, al ovdje ostajem. Za dvije godine će biti bolje. 🙂

• Forex - Trgovanje valutama

• sonda
    • October 26, 2021 at 1:13 PM

Meni trade na forexu traje plafon tjedan dana. Nemam vremena za praćenje vijesti i makroekonomskih prilika, nit mi se to da. A za skalpiranje treba stalno bit pred monitorom, za što također nemam vremena. Zato većinu trejdova odradim na M30.

I skontao sam da kad pratim više stvari, stalno pravim greške. Zato sam se odlučio za jedan valutni par i meni je dosta.

• Forex - Trgovanje valutama

• sonda
    • October 25, 2021 at 5:21 PM

Malo me čudi neaktivnost na ovoj temi, jer znam da ima ekipe koja trguje valutama. Al ajd, dobro...

Trgujem isključivo EURUSD na M30 - H4. Budem opalio koji screenshot kad bude što interesantno da usporedimo mišljenja. Ako kog bude zanimalo...

Danas smo imali trostruki vrh, pa je cijena zveknula dolje. Iako, sve je to još u nekom kanalu i nedefinirano, budemo pametniji sutra.

• Što smo danas tržili

• sonda
    • October 25, 2021 at 5:06 PM

Nisam mislio da će se cijena vratiti na 528, pa sam pazario na asku po 534. Bid se fino podebljao, pa sam odlučio ne čekati više.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• sonda
    • October 23, 2021 at 10:26 AM

Kolega mitkko, kažete da pratite brodare - jel vam se ne čini da bi baš na ATPL moglo doći do testiranja potpore na trend liniji? To bi se moglo dogoditi baš za koji dan, kad FI budu objavljena. Iako, trebalo bi čekati potvrdu za siguran ulaz, samo bi onda moglo bit kasno, trebalo bi bit brz na okidaču.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• sonda
    • October 22, 2021 at 5:40 PM

Mislim da je ovdje situacija tko je mislio kupit, kupio je, baš kako je i kolegica u postu iznad rekla za sebe. Gledam malo bid danas, poprilično je šupalj. Nema ništa loše u tome da se cijena malo smiri i ohladi.

Planiram kupnju i nije mi problem dati 540 kn, al sam na bidu par kuna ispod, treniram psihu. 😁 A i trend linija mi kaže da ima prostora i da bi moglo ići par kuna dolje.

• Razotkrivamo portfelje

• sonda
    • October 22, 2021 at 10:02 AM
    Quote from Brunos

Hvala hvala, jako mi je drago da je ova anketa totalno ozivjela temu i da ste ju svi super prihvatili jer bez toga nebi bilo nicega. Ljudski je stalno raditi usporedbe pa cak i po pitanju portfelja. Trebalo mi je neko vrijeme da osmislim koncept jer htio sam odrzati dovoljnu razinu anonimnosti zato su rasponi relativno veliki a opet dobiti nekakve podatke. Nisu statisticki relevantni radi malog uzorka al mislim da nam svima nesto govore.

Takoder pohvala svima na super informacijama koje neumorno dijelite na ovom forumu jer bez njih nebi recimo nikad usao u brodare i ostvario neke vrlo dobre zarade.

Moram se osvrnuti na ovaj post, odnosno zadnji dio rečenog.

Često se ovdje može čuti komentar tipa jadan onaj tko ulaže na burzi i donosi neke odluke vezano uz to temeljem onog što je pročitao na forumu.

Na burzi sam prisutan uz prekide nekih 10-ak godina i mogu za sebe reći da sam čitajući forume jako puno naučio. Naravno, kao vjerujem i većina, pokušavam uvijek donijeti neki svoj zaključak, ali da sam pročitao dobrih komentara, puno naučio i da su mi drugi ukazali na eventualnu priliku na burzi (i to nekoliko puta), svakako jesam!

Zbog svega toga se i ja imam potrebu zahvaliti svima koji pišu i koji svoja razmišljanja i znanja ovdje dijele. Hvala vam.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• sonda
    • October 16, 2021 at 7:48 PM

Pa da znaš da o tome razmišljam cijeli dan. Mislio sam trećinu dionica skratiti na toj razini, al pohlepa je zeznuta stvar.

• Dividendne dionice

• sonda
    • October 16, 2021 at 5:18 AM

Pa imaš kalendar dividendi s poviješću iznosa, pa biraj što to je volja. Prošla godina je to malo poremetila, pa to treba uzeti u obzir.

One s min. 3% prinosa ima koliko hoćeš. Samo, moje skromno mišljenje je da je to u ovim uvjetima malo.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• sonda
    • October 16, 2021 at 5:07 AM
    Quote from komot

Malo si razmišljam, ova situacija s inflacijom i kreditima s fiksnom kamatnom stopom. Ima li ovdje stručnjaka da malo obrazlože rizike vezane uz navedeno.

Čini mi se da ima dosta kredita s fiksnom kamatom u bankama.

Koliko znam, krediti s promjenjivom kamatom su uvijek bili povoljniji od onih s fiksnom. Ali poslije slučaja Franak, nakon što su se ljudi opekli, počela se tražiti fiksna kamata. Sad je pitanje je li dolazi vrijeme kad se vraćamo na staro.

• sonda
    • October 16, 2021 at 5:00 AM
    Quote from Philidor

Budući da je kolega odmah napisao da se radi o njegovom prvom postu na ovom forumu, možemo deducirati da je aktivan na nekom drugom forumu na kojem ste i vi aktivni otkud ga je kopipejstao. Ne pratim druge forume pa ne bih znao reći je li tako.

Jesam li pogodio? :)

Više ne znam gdje sam što pročitao. 🙄🤣

• sonda
    • October 15, 2021 at 5:24 PM

Jel ovo plaćeni oglas ili WTF?? Zašto mi se čini da sam ovaj post čitao prije par tjedana??

• sonda
    • October 14, 2021 at 11:29 AM

Kad sam ranije malo proučavao Čakovečke mlinove, vidio sam da im Vražap stvara gubitke. Iako, nije mi jasno kako je to moguće, al eto moguće je.

Ali isto tako, ti gubici su poprilično mali, toliki da ne bi trebali utjecati na cijenu dionice.

Osim toga, ima tu još kandidata za likvidaciju.

Dobro u svemu ovome je da se tamo nešto ipak događa, to me veseli. Svakako dionica koja nije za nestrpljive.

• PODR (Podravka d.d.)

• sonda
    • October 13, 2021 at 7:15 PM

Koji specoši... koliko je teško nać fotku batka, pa ajmo stavit junetinu.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• sonda
    • October 8, 2021 at 7:09 PM
    Quote from zlocesti

Tankerska Next Generation

Iz ovakvih se uspavanih marketa ponekad rađaju snažni trendovi- A. Elder

Pogledajte Directional, plavu crtu :S

Papirom se trguje u rasponu unazad godinu dana, predvidiv je ko' gradski autobus

E sada, hoćemo li vožnju do još jedne stanice, ili ćemo trčati za busom, to ne znam

Uvjet je proboj linije 48 kn na veeelikom volumenu

Display More

Da, malo je dosadno obzirom koliko se dugo cijena kreće u tom rasponu.

E sad, može se reći da je potpora na 40 potvrđena i sad svakako idemo gore. Proboj tih 48 kn će bit uspjeh, al nisam siguran da ćemo to skoro vidjeti.

Ja sam davnih dana stavio nalog za prodaju baš na 47,80. Veći dio ipak čuvam za neke više razine.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sonda
    • October 8, 2021 at 6:45 PM
    Quote from NaBiduAsku

GRNL... ova cijena pšenice i ostaloga, sve ide u nebo... aktivirala se kupnja u zadnje vrijeme.

http://www.granolio.hr/hr/proizvodnja…ica-i-uljarica/

a valjda su im skladišta puna

Kad bi ova dionica bila samo malo likvidnija, vjerojatno bih je kupio par komada. Jer od ove godine više ništa neće biti isto. Cijene žitarica će samo ići gore. Proizvodnja je strahovito poskupila. Samo gnojivo... nikad nije bilo ovako skupo.

Ne znam kako oni inače rade, ali imati sada par vagona pšenice u silosu i čekati da cijena ode gore je trenutno unosan biznis.

• sonda
    • October 7, 2021 at 7:00 AM

Čini mi se da su se jučer stidljivo hvatale pozicije za idući tjedan. Očekujem da će i danas ask biti vruć. Koliko je to moguće na ovoj dionici, jel..

1. Privacy Policy
  2. Kontakt