Jucer prodao atpl po 410 i danas vratio na 390, motam novi burek 😁
Jako dobra fora. Ako sutra cijena bude na ovim razinama i ja ću to napravit... opet.
Kora po kora... burek. 😚
Jucer prodao atpl po 410 i danas vratio na 390, motam novi burek 😁
Jako dobra fora. Ako sutra cijena bude na ovim razinama i ja ću to napravit... opet.
Kora po kora... burek. 😚
Ni sam ne znam zašto, valjda iz dosade...
+ GRNL
Dobro jel vi vidite što bid pokazuje znakove života??
Odmah sam se probahatio i podigao ljestvicu. Nema jeftino..
Ništa mi nije jasno, ali znam da se nemam što odlučiti - 25.000 kn/god. ne dam, dakle biram drugu opciju.
Moram priznati da sam na prvu pomislio kako će u ponedjeljak nastati stampedo na prodaji, ali sad mislim da možda... dakle možda... sve ovo nije ni tako loše. Što ako je ovo priprema za shortanje??
Uglavnom, oni nas obavještavaju da se radi o važnim novostima vezanim uz promjene poslova poravnanja za transakcije izvršene na Zagrebačkoj burzi d.d.
A onda dalje nas upućuju na Popis financijskih instrumenata primjerenih za poravnanje u sustavu SKDD-CCP moguće je pronaći na internetskim stranicama SKDD-CCP (poveznica https://www.skdd-ccp.hr/portal/f?p=100:1:11355435532862:::::).
I.... jel netko našao taj popis, jer ja ga ne mogu naći??
Još ću malo bit dosadan.... Iz godišnjeg FI od SKDD-CCP stoji sljedeće:
"Društvo je u 2020. godini nastavilo s procesom licenciranja i postupanjima u odnosu na utvrđene regulatorne obveze te obveze u svezi operativnih pripema za početak rada. S početkom operativnog rada Društva, SKDD prestaje pružati usluge ugovorne namire, a poslove poravnanja transakcija sa Zagrebačke burze preuzima SKDD-CCP. Cilj Društva je pružati usluge poravnanja i upravljanja rizicima članovima (investicijska društva/financijske institucije) te im omogućiti sigurnije poslovanje na tržištu kapitala. SKDD-CCP procesom novacije centralno preuzima obveze ugovornih strana čime se postiže dodatna stabilnost tržišta i umanjuje mogućnost nastanka šokova uslijed neispunjenja obveza nekog od sudionika tržišta."
Sve se nekako mislim da smo se uzj.... bez veze.
Na ZSE ćeš (opet) vidjeti te promete kad se firme odluče, ili budu prisiljene, izaći na burzu. Mi imamo firme koje imaju promet od sto milijuna eura godišnje, a koje su doo. Nemaju ni volje ni potrebe izlaziti na burzu i pokazivati (prljavi) veš.
Trenutno na burzi imaš 10 normalnih firmi, ostali su tamo jer valjda ni ne znaju da mogu napraviti delisting...
Griješite, ostali su jer žele biti na burzi. Više ih ni ne treba. Tako je i u susjednoj Sloveniji. Kada bi cijela jugoistočne Europq odnosno sve države na tom prostoru imale 5-20 takvih firmi po državi, mogla bi se oformili jedna dobra lokalna Burza.
Ovo za grupiranje firmi u jednu burzu je dobra ideja, ali to je utopija. Neće se dogoditi.
I slažem se s komentarom od kolege iznad da na ZSE jedva da ima 10 -15 firmi koje uopće ima smisla gledati u cilju nekog ulaganja. A o nekom dugoročnom ulaganju nema govora, tu je par firmi koje nude prihvatljiv dividendni prinos i to je jedini razlog za bit dugoročan u nekoj dionici.
A nadam se više... Danas sam opet malo čvaknuo TPNG, al za kratki trejd. Pun sam tih dionica, više ne znam kud s njima.
Al sve manje vjerujem u neki spektakularan rast. Sve sam bliže odluci da ih sve rasprodam.
Spašavaj se tko može. Stiže novi soj virusa iz Bocvane. Ovo neće biti šala....
.... jel vidi tko kakvu dobru priliku za brzinsku zaradu, indexi pali vrhunski, ali gledam koliko je što palo, ne nalazim ništa zanimljivo za šoping. Baš bezveze..
Znači, opet diskontne cijene idući tjedan. Štednju na brokerski i u šoping. Što se mora, nije teško. 😁
Hoće vam doteći štednje na brokerskom???
A pa neće trebati. Sutra rješavam dobar dio ATPL, to će mi bit dovoljno da se dalje igram. Uostalom, nema potopa. Baš čudno. 😚
Hvala na brizi. 😜
Znači, opet diskontne cijene idući tjedan. Štednju na brokerski i u šoping. Što se mora, nije teško. 😁
Ne očekujem veliki pad turističkih dionica na Hr burzi, jer mi nemamo skijaški turizam a Korona se pokazala kao zimska bolest koja se ljeti povuče i pusti nas da odradimo dobru ljetnu sezonu😀
Slažem se što ste napisali za koronu, a i da, nema previše smisla da cijene padnu. A sad, hoće li pasti, ne znam... inercijom, tipujem da hoće.
Sad već možemo s velikom sigurnošću reći da će iduća tur. sezona biti odlična. Ono što me malo brine su ovi razni prosvjedi i neredi za koje se ne zna kako će završiti.
Prava katastrofa dogodila se na Bečkoj burzi nakon što je austrijska vlada jučer najavila uvođenje lockdowna https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…i-foto-20211120
Svaka vama čast na takvom shortanju. Meni je to predugo, ali ima smisla.
Trgujem na live računu, ali sam još u fazi da mi je ovo zabava, a ne zarada. Valjda zato jer mi ne ide.
Jučerašnji trade je završio sa skromnih 19 pipova u plusu, kako je cijena padala, spuštao sam SL, pa sam nešto i zaradio.
Formirala se nova prilika za ulaz. Kod ovakvih situacija uvijek kiksam, pa ću to napraviti opet. Imam dojam da će cijena probiti otpor, a zapravo probije potporu. Dakle, imamo mali HH i vidi se da je tržište bilo neodlučno. Doduše, treba imati na umu da se to dogodilo po noći. Testirana je Fibo razina povučena na H4 grafu. Postavio sam buy limit i veselo čekam rasplet situacije.
Malo da oživim temu...
Ovo je situacija kada ulazim. Doduše, ovdje sam ušao značajno ranije, na prethodnom testiranju trend linije, ali da nisam, sada bih ušao. TP sam postavio, ali je u podrumu, na sigurnom, 50 pipova niže.
Čak sam u iskušenju da za svaki slučaj postavim buy stop nalog, jer ako cijena ovo probije, rast neće biti mali.
Nervoza radi ernt, valamara i hapebeja?! Daj ulozi u atlantsku, jadroplov ili uljanik pa se javi. Koji si ti as
Sve mi se čin8ida je kolega pripremio materijal da iskoristi ovo rušenja na brodarima.
I ja dolazim u napast da izađem iz diverzifikacije portfelja, budemo vidjeli kako će se razvijati situejšn 😀
Palo mi je i to na pamet, da bih mogao zatrejdati s brodarima, ali ipak neću to napraviti. Već sam u brodarima i već sam spuštao prosjek. Jednom mora bit dosta.
U RIVP se vraćam kad padne, u HPB se isto vraćam, ali kad malo naraste, ne volim previše zaraditi, a u eru se možda ni ne vratim tako skoro.
A imam i raznorazne "plovidbe", tu sam dugoročni.
Display Moretento naš, pa gdje ima više vreća nego u mlinovima
+ATPL, nema puno prodavača, ali sipaju u vreću, skoro puna
p.s. nije prošlo puno vremena, sada već presipa
danas kolega Parica uživa, sam će napraviti miljon prometa
Da, dan ko stvoren za "uživanje"...divota, ne ponovio se...
Trgovao sam...kupio 550kom po avg. 429kn, a prodao 340 kom po avg 446kn...
Na papiru to izgleda odlicno, ali na portfelju i ne bas...unazadilo me za 45k kn zbog pocetnih 500 kom...
Nervozan sam sto znaci da do daljnjeg ne dokupljujem vise...a sto je najgore, ubilo mi volju za trgovanjem na drugim izdanjima...hitno mi treba "miran", dosadan dan...
Mene isto pere neka nervoza već par dana, bez obzira na dobre FI.
Neki dan sam prodao ERNT, danas RIVP i HPB. Nek se situacija malo smiri.
Ako ništa drugo, dobar dan za smanjit porez. 😁
Display MoreNema se tu što za reći, sve kako je već najavljeno.
Vjerujem da će "Trgovina Krk" pisati samo na računu, a maloprodajne poslovnice će se i dalje zvati "Metss". Tako bi svako razuman napravio, pa vjerujem da će i oni.
Što se tiče daljeg pripajanja, sljedeći na redu je, kako kažu u prvoj polovici 2022. godine, Trgostil d.d. Naravno, i oni se pripajaju Trgovini Krk d.d.
Zašto će Trgovina Krk biti nositelj maloprodaje, ne znam... "statutarni razlozi"... šta god... Uglavnom, sve to skupa itekako ima smisla.
Ne žale novaca za opremanje i modernizaciju. Počinju izgradnju još 4 prodavaonice. Krasno, nema što, ali u ovim uvjetima bi možda s tim valjalo malo pričekati.
Naravno da ce spojiti Krk, Trgostil i Metss.
Racionalizacija troškova i jeftinija nabava.
Samo ne vidim razlog da se ide u rebranding pod nazivom Trgovina Krk...
Sumnjam da će ići u bilo kakav rebranding, to zbilja ne bi imalo nikakvog smisla, niti ima potrebe.
Određeni troškovi će se smanjiti, iako tu ne vidim prostora za ludu uštedu.
A nabavu i sad dobrim dijelom odrađuju preko NTLa.
Bit će to prava mrcina, jednom kad se objedini. Jedino nisam siguran hoćemo li mi tu uskoro zaradit kakvu pinku. Idućih par godina nas čeka reorganizacija i proširenje prodajne mreže, znači keširanje da bi se to postiglo.
A i dionica kao da je bila likvidnija prije stock splita...
Display MoreNema se tu što za reći, sve kako je već najavljeno.
Vjerujem da će "Trgovina Krk" pisati samo na računu, a maloprodajne poslovnice će se i dalje zvati "Metss". Tako bi svako razuman napravio, pa vjerujem da će i oni.
Što se tiče daljeg pripajanja, sljedeći na redu je, kako kažu u prvoj polovici 2022. godine, Trgostil d.d. Naravno, i oni se pripajaju Trgovini Krk d.d.
Zašto će Trgovina Krk biti nositelj maloprodaje, ne znam... "statutarni razlozi"... šta god... Uglavnom, sve to skupa itekako ima smisla.
Ne žale novaca za opremanje i modernizaciju. Počinju izgradnju još 4 prodavaonice. Krasno, nema što, ali u ovim uvjetima bi možda s tim valjalo malo pričekati.
Trgovina Krk je puna keša kao šipak koštica!
Istina, ne ide im loše.
Kao ni Metss-u. A posebno mi se sviđa kako im suvlasništvo u NTL-u utječe na bilancu. 🤑
Pa jel nisu oni Trgocentar več kupili ili dobili pod dug a Trgocentrove trgovine več se odavno zovu Metss?.....
Govorim o Trgocentru Zabok, jedinom relevantnom lokalnom trgovcu na tom području.
Čkml i Trgocentar iz Zaboka nemaju veze. Osim ako ne postoji neka ideja o kupnji??