Brijem da ćemo ipak dan završiti u minusu. Vidim da kao fol nisu zadovoljni izvještajima u Americi, pa tamo možemo očekivati pad.
Posts by sonda
-
-
Čini mi se da Ameri usiljeno traže i rat i pad na buzama. Gledam jutros vijesti, skoro da slave što će burza past.
Izgleda neki big short se tamo događa.
Btw, za vikend sam opet gledao film The big short, stvarno je dobar. Tko nije, preporuka za pogledati.
-
Dobar šoping je obavljen. Hvataju se pozicije izgleda.
Trenutno na HPB-u najveći promet danas.
-
Upravo sam vidio... kako se to promijeni...
Čak je počelo neko nadbidavanje...
-
To su fore zbog kojih trader ne treba gledati, osim naravno ako se ne radi o day tradingu.
Imamo takvu situaciju, bar je bila, na ATGR. Može se pomisliti kako cijena neće nikud, ni gore ni dolje, al ipak se kreće. U par tjedana sam zaradio 10%, što nije zanemarivo.
Čini mi se da HPB ulazi u fokus interesa mnogima, i velikim igračima, pa su sve češće takve akcije na bidu i asku. Ne treba se previše uzbuđivati.
-
Znam samo da se kolega Marin83 žalio da su neke dionice strogo kontrolirane, ..
Pa zar nisu??? kako su sa HPB i TPNG nestali veliki nalozi sa aska, čim se pojavila mogućnost da se cijena u sveopćoj panici jako ne uruši ...ukratko ne smije rasti,ali ne smije ni padati, dok se ne nakupi dovoljno dionica, a uskput treba sačuvati i one već kupljene dionice od gubitka vrijednosti.
Eno i JDRN je namjerno štopan na 13kn, a cijena bila došla skoro do 15kn...
Sve to stoji. Što je netko neki dan komentirao, mali dobiju svoj dio dvorišta, mali prostor za igranje između tih kapitalaca. I hoćeš - nećeš, to je tako.
Gledam danas i na VLEN-u - netko prati razvoj događaja, gura cijenu gore. Do kad će izdržati, vidjet ćemo.
-
Vidim na nekim dionicama malo jače naloge na bidu, kao da se cijena gura gore. Zgodno, meni odgovara.
Znam samo da se kolega Marin83 žalio da su neke dionice strogo kontrolirane, pa sam pomislio da je krenuo u protunapad.
Priznaj....
-
Kako možeš otkazat nalog na neradni dan???
Na Agramu se može otkazati, samo što ga ne otkažu odmah, već je "u otkazivanju", pa to naprave kad počne trgovanje.
Za kupnju ne znam, nisam dugo radio.
-
Što sam tržio.... Ostali mi kupovni nalozi od petka, eto što sam tržio. ... 😪
Koji sam ja amater.
+ HPB
+ RIVP
+ ATPL
Sve bi to mogla biti dobra kupnja
Nadam se. Nisu neke masne količine, već se radi o dokupu, al mogao sam proći jeftinije.
Ma ne bi to bilo toliko tragično da jučer, u nedjelju, nisam bio na traderu, što inače ne radim. I mislim se kako trebam otkazati naloge, al sam na kraju zaboravio.
-
Što sam tržio.... Ostali mi kupovni nalozi od petka, eto što sam tržio. ... 😪
Koji sam ja amater.
+ HPB
+ RIVP
+ ATPL
-
ATPL..... Vrlo precizno testirano.
Jedino mi nije jasno zašto 200 EMA? Ako vam se da kolega, molio bih komentar.
Jer, u redu, ono sad trenutno nešto pokazuje, ali inače nam ne govori previše..
-
Nekome dojadilo čekati?
Upravo to sam pomislio kad sam išao gledati na kraju dana što se događalo. Ma i ja sam se riješio većeg dijela nedavno. Nije mi se dalo više čekati, a ne znam i što čekam.
-
odoh sebi kupiti burek, nema ovdje kruha
Možda bolje otvorit pekaru. Ode ti uskoro burek na 25 kn, a kruh na 18kn kako se čini.
Tako je.
Znači uskoro će forumska jedinica za zaradu "zaradio za burek" bit respektabilna, a ne posprdna. 😅
-
+ HPB
Čekao sam da prođemo 800 kn, to mi je bilo škakljivo. Idemo opet prema 850 kn. Bit će zanimljivo. Stvarno se nadam da će to proći glatko, jer u protivnom trostruki vrh je snažan signal za rasprodaju.
-
"mittko" ne postoji. Glupan sam!! Ispričavam se.
-
Poslije ovakvih podbadanja, kolega mittko će izgubiti bilo kakvu potrebu da nam nešto napiše. Ja sad ne znam jeste li vi pročitali što je on napisao ili koji k...
Otvore nam napiše kako trguje, kako odlučuje i sad mi nije jasno jesam li ja u manjini koji u tom vidi neku vrijednost. Dajte oladite... Tko ne kuži TA, ne znam čemu komentira.
Ne pišem ovo zbog kolege, ispast će da ga branim. Ne. Razlozi su puno sebičniji - pišem zbog sebe i svih onih koji žele nešto naučiti.
A kolega mittko, točno znam što radi - ljulja se u svojoj stolici pred kompom, pije kavu i čeka testiranje i eventualno probijanje otpora. To nije niti 405, ni 415, niti veći nalog na asku. I savršeno ga briga za "propuštenu" zaradu.
-
Ako kineziolog priča o poljoprivredi, onda je to ništa drugo nego snažan buy signal.
-
Gledam trgovanje ovdje danas, naročito bid i prva asocijacija mi je - BASE jumping.
Kao sa ruba litice, grdo za gledati.
Dakako, vratit će se cijena gdje joj je i mjesto, ali prije toga ćemo doživjeti svakava uzbuđenja.
Sad čekamo još da se pred sam kraj netko istrese i postavlja se pitanje - jel valja hvatati poziciju za idući tjedan??
-
Ovdje kao kod Medike - trguje se u malim količinama. 😁
Što je i u redu, jer ne treba ti puno ove kvalitetne robe. 😄
Dobit mi vrišti, još da imam kome prodati.
-
Šetaju otac i sin ulicom i vide kako 2 tipa nekog cipelare.
- Tata, da uletim? - pita sin.
- Ne još. - kaže otac.
Poslije pak koraka sin opet pita:
- Tata, da sad uletim?
- Ne još! - opet kaže otac.
Nakon par koraka, sin opet:
- Jel sad?!
- Ne još!!
Još par koraka naprave...
- Tata, jel sad?!?!
- Sad sine, sad!!!!
Za pola minute vrati se sin i kaže ocu:
- Stari, al smo ga razbili!! 🤣
.....
Hoću reć, još je rano za dokupiti. Mislim da će se cijene sad pacati na ovim razinama, prije nego će otić gore. Ja ću čekati, možda i cijeli tjedan, ako ne i duže.
Malu satisfakciju imam što sam nešto prodao u petak, mogao sam ja to i bolje. Šteta.