1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. sonda

Posts by sonda

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• sonda
    • March 24, 2022 at 6:17 PM
    Quote from juraj

https://www.vecernji.hr/vijesti/zelens…krajinu-1573166

sreća za nas dioničare da Adpl nema tvornice u Švedskoj

zeleni gdje se god javi videovezom trava ne raste,mislim da se previše uživio u ulogu i da svi ovisimo o zelenom,boli njega birga za cijeli svijet,traži on otvoreno nebo, pa to je WW3,nadam se da će se pojaviti netko razuman i reći dosta,granica komičaru je tu i tu,ovako zeleni potkuruje vatru po parlamentima i jedna šibica i sve u PM...pa da cijeli svijet posivi od nuklearnog praha zbog zelenog umjesto da zeleni sjedne za stol i posadi zelenu travu sa Putinom,malo se i napuše trave,Šaman im složi zeleni vodikov ugovor o dekarbonizaciji,ajmo dosta video zelenila..

Slažem se. Tip mi sad već malo ide na živce. Renault se povukao, vjerojatno zbog lošeg publiciteta.

Nema gdje se nije pojavio i prosipa jezikovu juhu svima redom. Nijemci nisu popušili njegovu priču. Imam dojam da ga nitko ne doživljava previše ozbiljno. I mislim da će mu se, kad rat prođe, takvi nastupi obit o glavu.

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • March 21, 2022 at 2:20 PM

Nema ovdje ozbiljne trgovine, ovo može bit samo razbibriga, to je valjda jasno.

Teško da će se na ovoj dionici ikad bit veliki prometi.

Na stranu to, jako je zabavno...

• PODR (Podravka d.d.)

• sonda
    • March 21, 2022 at 5:44 AM
    Quote from diokidina
    Quote from sonda

Tih 6,5% prihoda Belupa neće bit tako lako nadoknaditi. I drugi su izvozili u Rusiju, ostali su bez tog tržišta i sad će nastati gužva u šesnaestercu.

Ne mislim da će Podravka imati ozbiljnije probleme u poslovanju, al treba biti oprezan i ne treba srljati.

U cemu treba biti oprezan?!

Dva puta sa u zadnjih par mjeseci kupovao vecu kolicinu(cca 1000kom, prvi put na 600,drugi put na 620,i kasnije prodao na 700. Sad sam kupio ispod 600,i opet cu prodat na 700 mozda i nesto malo nize, jer mi je ulaz dobar.

Svaka čast onda. Ako će cijena ubrzo na stare razine, nema brige. Ali kad dođe vrijeme izvještaja, svašta bi moglo biti. Svima se stvara problem s plasiranjem robe koja je išla u Rusiju, zato to govorim.

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • March 20, 2022 at 6:26 PM

Čak mislim da nisu, ali sad bez guglanja ne mogu tvrditi 100%.

Dobili su taj famozni "klupski kredit" i otplata ide po planu, čak i bolje od toga. U godišnjem FI očekujem više detalja, barem je tako do sad bilo.

Sve skupa, vrlo obećavajuće i bez rata u Ukrajini, corona je bila dovoljna da lansira cijenu dionice. Firma će vjerojatno zaraditi velike novce u bliskoj budućnosti, ali ostaje taj dug koji nije mali.

• PODR (Podravka d.d.)

• sonda
    • March 20, 2022 at 5:47 PM

Tih 6,5% prihoda Belupa neće bit tako lako nadoknaditi. I drugi su izvozili u Rusiju, ostali su bez tog tržišta i sad će nastati gužva u šesnaestercu.

Ne mislim da će Podravka imati ozbiljnije probleme u poslovanju, al treba biti oprezan i ne treba srljati.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• sonda
    • March 18, 2022 at 6:23 PM
    Quote from Lemi
    Quote from Marin83

Na HPB sve manje i manje raspoloživih dionica na asku...90% malih je izašlo...

Jos uvijek cca 500kom do 1000kn, isto kao neki dan ;)

Klasika, kao i kod nekih drugih dionica. Misliš ask šupalj, ali kad se cijena digne, evo novih prodajnih naloga. Bit će tu još puno trgovine dok ne dođemo do 1000 kuna.

• Što smo danas tržili

• sonda
    • March 18, 2022 at 6:08 PM
    Quote from Moller

-podr

-atpl

+viro

+popodne odo' kupit makaruna

https://seebiz.eu/trzista/panika…stenine/272888/

To da će Talijani ostati gladni svog nacionalnog menija se dalo naslutiti još prošle godine, puno prije ove frke s ratom, samo su sada stvari dodatno zapomplicirane.

Tko je pratio, znao je.... komentirao sam to prije par mjeseci na drugom forumu...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sonda
    • March 18, 2022 at 12:21 PM

Ask se danas na nekim dionicama užario, velike kupnje su pale.

Krasan kraj tjedna... :love:

Gasim trader da mi se raspoloženje ne pokvari.

• Što smo danas tržili

• sonda
    • March 16, 2022 at 1:28 PM
    Quote from Marin83
    Quote from sonda

Pa gubici od prošle godine su otpisani, sad idemo iz početka. ^^

Tri riječi....aktivno upravljanje portfeljom... neću se hvalit, jer onda obično sutradan jako zaronimo.

Treba imati vremena i znanja za to.

Sva sreća pa postoji forum - u 9:15 pogledam što se piše, pa ovisno o tome taj dan trgujem. Ne žalim se, kao iz onog vica, bitno da se okreće.

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • March 16, 2022 at 1:21 PM
    Quote from Moller
    Quote from sonda

To s poskupljenjem pšenice je aktualno još od prošle godine, samo što će ove godine bit još više izraženo.

po meni je to s ovim cijenama repromaterijala čak i premalo poskupljenje, ne bih se začudio da cijena u žetvi bude između 550-600€, pitanje je što se dogodilo s poljima u Ukrajini,

pozitivno je da se dobar dio troškova u sjetvi obavio po još koliko toliko normalnim cijenama, ostaje nešto prihrane, zaštite, žetva i transport

Pa Granolio je u win-win situaciji, ne može ispušiti. Sve im odgovara. To je blagodat trgovca. E sad, jasno je meni da se ne bave oni samo trgovinom (otkup i prodaja žitarica, veleprodaja repromaterijala), ali da su trenutno u izrazito povoljnoj situaciji, to svakako jesu.

• Što smo danas tržili

• sonda
    • March 16, 2022 at 1:14 PM
    Quote from zlocesti

Ako svi zarađujete, a čitam da zarađujete, tko je spušio lovu ?

Burza je minus zero game

Pa gubici od prošle godine su otpisani, sad idemo iz početka. ^^

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • March 16, 2022 at 12:48 PM
    Quote from Moller
    Quote from sonda

Baš sam to komentirao na temi BCIN... 😁

ja sam tamo malo polupao lončiće i napisao tu cijenu po t,

evo ako se mogu ovdje ispričati da se ne vraćam na "mjesto zločina" :) MP cijena urea je 12000kn/t ili 11600kn/t u jumbo vrećama

inače sam jučer bio u kontaktu s ljudima iz brašne branše, kažu, pšenicu ne prodati, sačekati, 40% ide cijena još gore,

e sada, kako će se to reflektirati na dionice, neka svatko za sebe sam zaključi

To s poskupljenjem pšenice je aktualno još od prošle godine, samo što će ove godine bit još više izraženo.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• sonda
    • March 16, 2022 at 9:27 AM
    Quote from Zdenkica

Prvi put u povijesti sam sada kupio svoje prve dionice u životu.

I to AD Plastik po cca 94-97 kn. Učinilo mi se nestvarnim da
    je cijena toliko pala pa nisam mogao odoliti i ne uzeti jer smatram
    da firma bez obzira na trenutne probleme ima odličnu perspektivu.

Ako izuzmemo IPO HT-a, moja prva kupnja dionica preko tradera je bilo isto ADPL.... 2011. godine.... :)

Fora..

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • March 16, 2022 at 6:53 AM
    Quote from Marin83
    Quote from sonda

Ima vremena, neće cijena nigdje otići, već po običaju kod nas... i bez Putina.

Malo ste se privarili ode danas cijena gore, jako...a ja sam se taman bio namjestio na 28 kn...

Pa evo i mene iznenadilo. Al svakodnevna histerija u medijima o poskupljenjima je dala rezultat.

A prije samo neki dan je bilo na prodaji 1000 komada po 30 kn. Dugo smo se gledali ta ponuda i ja, al nismo kliknuli. Lažem se da ne žalim za propuštenom prilikom.

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • March 15, 2022 at 9:32 PM
    Quote from tollway
    Quote from sonda

UREA košta cca 1250 kn po toni.

KAN je oko 1000 kn po toni.

Zarada u segmentu veleprodaja će biti enormna!!!!! Ako su pametni...

Žitarice, ali i sve ratarske kulture, će otići u nebo, što zbog skupe proizvodnje, što zbog nestašice.

Ako država ne uvede zabranu izvoza, a nadam se da nisu toliko pametni, cijena leti u nebo.

kolega

da vam nije pofalila poneka nula iza brojaka!!??

Display More

Baš sam to komentirao na temi BCIN... 😁

• BCIN (BC Institut d.d.)

• sonda
    • March 15, 2022 at 7:03 PM
    Quote from Lemi
    Quote from sonda

Pšenica je posijana. Sad ide kukuruz.

S obzirom na ostale cijene, dakle gnojivo, pesticidi, nafta.... ratari s knedlom u grlu ide u proljetnu sjetvu. Al da će cijena bit dobra, to svakako.

Dobro ste namirisali zaradu. Al mislim da ste odabrali krivu dionicu.

Neke sorte sjemena kukuruza su vec skroz rasprodane za ovu godinu, ovo je super dionica za ovu apokalipsu od rata.

Cijena hibrida kukuruza ove godine je sitno poskupila u odnosu na prošlu. Ne očekujem tu neko veliko povećanje zarade. Zato mi ova dionica trenutno nije zanimljiva. To je branša u kojoj su karte podijeljene.

Ali... hm... nije da mi mašta ne radi. 🤓 Ovogodišnja sjetva je strahovito skupa. Sad se proizvodi sjeme za iduću godinu. Bit će paprena cijena sjemenske robe. Hoće li s tim skočiti zarada? 🤔 Hoće li neki igrač ispasti iz igre? 🤔 I još neka pitanja se postavljaju.... Previše je tu varijabli. Rano mi je za kupovinu dionice, ali pratim razvoj situacije.

• BCIN (BC Institut d.d.)

• sonda
    • March 15, 2022 at 6:51 PM
    Quote from Moller
    Quote from Lemi

https://www.agroklub.com/ratarstvo/trzi…-po-toni/74922/

Ove cijene ce stimulirati i one koji nisu sijali da posiju :)

sa cijenom uree od 1200kn/t bez 1000€/t pšenice neće biti kruha ni za turiste

I ja sam napravio sličan lapsus na drugoj temi, al vidim nitko ne trza....

Naime, UREA košta cca 12.000 kn po toni, a ne 1.200!! U manjini su oni koji znaju što nas čeka na jesen.

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • March 15, 2022 at 10:30 AM

Pridružio sam se otkazivanju prodajnih naloga... čisto da bude uzbudljivije. ^^ 8o

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • March 15, 2022 at 10:20 AM
    Quote from havi

Granolio je nažalost jedna od najnelikvidnijih dionica na domaćoj burzi. Zato za nju nema ozbiljnijeg interesa. Tu i tamo koji spekulant pokusava isprovocirati nešto, al ne isplati se. Na nekoj razini cijene, a ta vise nije toliko daleka očekujem pojačani interes za prodaju. Oni koji su davno stekli vece pakete dionica po znatno nizim cijenama od 5-15 kuna ići će kapitalizirati dobit. Ako naravno bude prilike za kapitalizacijom.

Mislim da za dionicu nema ozbiljnog interesa jer je dug prevelik, ali firma radi dobro. Trebaju proći godine da se stvari iskristaliziraju. Znači, trebaju par godina raditi dobro, da ne kažem vrhunski, dok se taj dug ne smanji na prihvatljivu razinu, pa će dionica možda ući u fokus ulagača. A i treba se stvoriti neko povjerenje da je firma stabilna. Par godina je dug period. A neizvjesnosti i opasnosti, gledajući iz perspektive ulagača na ZSE, ne nedostaje. Takva su bar moja razmišljanja.

Granoliju je sada berba na najjače. Sve se poklopilo kako treba. Samo da se država ne umiješa, ali kako do sad vidim, niti neće.

Treba sačekati godišnje izvješće jer u njemu dosta toga piše...

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • March 10, 2022 at 5:58 PM

Bit će tu svega. Prava igra još nije ni počela.

ZBOG RUSKE INVAZIJE, HRVATSKOJ PRIJETI NESTA

1. Privacy Policy
  2. Kontakt