Ako svi zarađujete, a čitam da zarađujete, tko je spušio lovu ?
Burza je minus zero game
Pa gubici od prošle godine su otpisani, sad idemo iz početka.
Ako svi zarađujete, a čitam da zarađujete, tko je spušio lovu ?
Burza je minus zero game
Pa gubici od prošle godine su otpisani, sad idemo iz početka.
Baš sam to komentirao na temi BCIN... 😁
ja sam tamo malo polupao lončiće i napisao tu cijenu po t,
evo ako se mogu ovdje ispričati da se ne vraćam na "mjesto zločina"
MP cijena urea je 12000kn/t ili 11600kn/t u jumbo vrećama
inače sam jučer bio u kontaktu s ljudima iz brašne branše, kažu, pšenicu ne prodati, sačekati, 40% ide cijena još gore,
e sada, kako će se to reflektirati na dionice, neka svatko za sebe sam zaključi
To s poskupljenjem pšenice je aktualno još od prošle godine, samo što će ove godine bit još više izraženo.
Prvi put u povijesti sam sada kupio svoje prve dionice u životu.
I to AD Plastik po cca 94-97 kn. Učinilo mi se nestvarnim da
je cijena toliko pala pa nisam mogao odoliti i ne uzeti jer smatram
da firma bez obzira na trenutne probleme ima odličnu perspektivu.
Ako izuzmemo IPO HT-a, moja prva kupnja dionica preko tradera je bilo isto ADPL.... 2011. godine....
Fora..
Ima vremena, neće cijena nigdje otići, već po običaju kod nas... i bez Putina.
Malo ste se privarili ode danas cijena gore, jako...a ja sam se taman bio namjestio na 28 kn...
Pa evo i mene iznenadilo. Al svakodnevna histerija u medijima o poskupljenjima je dala rezultat.
A prije samo neki dan je bilo na prodaji 1000 komada po 30 kn. Dugo smo se gledali ta ponuda i ja, al nismo kliknuli. Lažem se da ne žalim za propuštenom prilikom.
Display MoreUREA košta cca 1250 kn po toni.
KAN je oko 1000 kn po toni.
Zarada u segmentu veleprodaja će biti enormna!!!!! Ako su pametni...
Žitarice, ali i sve ratarske kulture, će otići u nebo, što zbog skupe proizvodnje, što zbog nestašice.
Ako država ne uvede zabranu izvoza, a nadam se da nisu toliko pametni, cijena leti u nebo.
kolega
da vam nije pofalila poneka nula iza brojaka!!??
Baš sam to komentirao na temi BCIN... 😁
Pšenica je posijana. Sad ide kukuruz.
S obzirom na ostale cijene, dakle gnojivo, pesticidi, nafta.... ratari s knedlom u grlu ide u proljetnu sjetvu. Al da će cijena bit dobra, to svakako.
Dobro ste namirisali zaradu. Al mislim da ste odabrali krivu dionicu.
Neke sorte sjemena kukuruza su vec skroz rasprodane za ovu godinu, ovo je super dionica za ovu apokalipsu od rata.
Cijena hibrida kukuruza ove godine je sitno poskupila u odnosu na prošlu. Ne očekujem tu neko veliko povećanje zarade. Zato mi ova dionica trenutno nije zanimljiva. To je branša u kojoj su karte podijeljene.
Ali... hm... nije da mi mašta ne radi. 🤓 Ovogodišnja sjetva je strahovito skupa. Sad se proizvodi sjeme za iduću godinu. Bit će paprena cijena sjemenske robe. Hoće li s tim skočiti zarada? 🤔 Hoće li neki igrač ispasti iz igre? 🤔 I još neka pitanja se postavljaju.... Previše je tu varijabli. Rano mi je za kupovinu dionice, ali pratim razvoj situacije.
https://www.agroklub.com/ratarstvo/trzi…-po-toni/74922/
Ove cijene ce stimulirati i one koji nisu sijali da posiju
sa cijenom uree od 1200kn/t bez 1000€/t pšenice neće biti kruha ni za turiste
I ja sam napravio sličan lapsus na drugoj temi, al vidim nitko ne trza....
Naime, UREA košta cca 12.000 kn po toni, a ne 1.200!! U manjini su oni koji znaju što nas čeka na jesen.
Pridružio sam se otkazivanju prodajnih naloga... čisto da bude uzbudljivije.
Granolio je nažalost jedna od najnelikvidnijih dionica na domaćoj burzi. Zato za nju nema ozbiljnijeg interesa. Tu i tamo koji spekulant pokusava isprovocirati nešto, al ne isplati se. Na nekoj razini cijene, a ta vise nije toliko daleka očekujem pojačani interes za prodaju. Oni koji su davno stekli vece pakete dionica po znatno nizim cijenama od 5-15 kuna ići će kapitalizirati dobit. Ako naravno bude prilike za kapitalizacijom.
Mislim da za dionicu nema ozbiljnog interesa jer je dug prevelik, ali firma radi dobro. Trebaju proći godine da se stvari iskristaliziraju. Znači, trebaju par godina raditi dobro, da ne kažem vrhunski, dok se taj dug ne smanji na prihvatljivu razinu, pa će dionica možda ući u fokus ulagača. A i treba se stvoriti neko povjerenje da je firma stabilna. Par godina je dug period. A neizvjesnosti i opasnosti, gledajući iz perspektive ulagača na ZSE, ne nedostaje. Takva su bar moja razmišljanja.
Granoliju je sada berba na najjače. Sve se poklopilo kako treba. Samo da se država ne umiješa, ali kako do sad vidim, niti neće.
Treba sačekati godišnje izvješće jer u njemu dosta toga piše...
Bit će tu svega. Prava igra još nije ni počela.
UREA košta cca 1250 kn po toni.
KAN je oko 1000 kn po toni.
Zarada u segmentu veleprodaja će biti enormna!!!!! Ako su pametni...
Žitarice, ali i sve ratarske kulture, će otići u nebo, što zbog skupe proizvodnje, što zbog nestašice.
Ako država ne uvede zabranu izvoza, a nadam se da nisu toliko pametni, cijena leti u nebo.
Bilo je uzbudljivo, al sam mislim da je bilo dosta.
Zelenski bi mogao prihvatiti što Putin traži, pa da se vratimo normalnom životu.
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…rofita-15165770
Igra se igra a ljudi ginu....na žalost.
Kao iz filma The big short, kojeg sam baš nedavno gledao i ovdje spominjao.... pogotovo ona scena u Las Vegasu kad Brad Pit popizdi na onu dvojicu kojima pomaže jer su počeli plesati od sreće zbog buduće zarade, pa im je predočio koja tragedija predstoji... i da prestanu plesati...
Izgleda da se i kod nas provode psihološke operacije. Tko to nama piše članke... I ajd sad ti vjeruj ovakvim vijestima.
Copy / paste sa tportala...
15:02 Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da će naredni dani “verovatno biti još gori” pošto se očekuje da če ruske snage dovesti teže naoružanje i nastaviti napade širom Ukrajine.
Govoreći posle vanrednog sastanka ministara spoljnih poslova NATO-a, Stoltenberg je rusku invaziju na Ukrajinu opisao kao “najgoru vojnu agresiju u Evropi u više decenija”.
Kontinuirano izazivamo:
- šaljemo Ukrajini 40 kamiona naoružanja i opreme u vrijednosti od 124 milijuna kuna,
- Plenković govori da je vojska podigla stupanj pripravnosti,
- naši plaćenici idu tamo,
- itd.
Da, naravno da je plemenito pomoći zemlji koja je napadnuta, ali na taj način mi direktno postajemo dio rata, u ratu koji je mnogo veći od nas. Putin je na početku rekao da će skupo platiti onaj tko se bude miješao.
Ovo je sukob u koji se mi stvarno ne moramo miješati niti nas itko što pita, premali smo da bi išta promijenili ionako, a samo možemo navući bijes Rusije na sebe. Dovoljno da nas Kremlj primijeti pa ako nas do sada nisu imali na nišanu, da nas ubuduće stave na nišan. U najmanju ruku u onom najvećem ludilu ako se odluče iskoristiti nuklearni arsenal imaju cca 6000 nuklearnih bojnih glava. Ja bi radije da nas zaborave nego da smo im na nišanu, pa da jedan manji dio tog arsenala odvoje za nas.
Pritom zaboravljamo da nam je Rusija i bitan trgovinski partner, i da ćemo nakon rata opet početi trgovati s njima. Ali naši vlastodršci nemaju nimalo taktičnosti, niti pameti.
kad smo se mi trebali braniti su nam zakeljili embargo na oružje a sad mi šaljemo jadnim Ukrajincima oružje. Europske radio postaje u 8.45 sve pustile giv pis a ćens... jadno, prozirno i licemjerno. EU je carstvo LAŽI
Dodao bih... EU je degutantno licemjeran. A SAD su posebna priča.
Osuđujem rat. Smatram da iste sekunde treba prestati. Ali ako se pogledaju zbivanja zadnjih par godina vezana uz Ukrajinu, EU itekako ima tu ima svoje prste i odgovornost. Gade mi se svi redom.
Ne znam zašto je on to odbio. Meni je to pogrešno. Da, negiranjem će stvar nestati.
Osim toga, posramili su i njega i onog koga predstavlja.... jeste vidjeli kako su fokusirali čin koji ne stoji dobro. Meni taj kadar govori kao da su htjeli reći "pogledajte ove glupane".
Osim toga, ne obraćaš se prevoditelju, već onom s kim pričaš.
Sve skupa, užas.
Pšenica je posijana. Sad ide kukuruz.
S obzirom na ostale cijene, dakle gnojivo, pesticidi, nafta.... ratari s knedlom u grlu ide u proljetnu sjetvu. Al da će cijena bit dobra, to svakako.
Dobro ste namirisali zaradu. Al mislim da ste odabrali krivu dionicu.
Danas će bit zenilo ako je suditi po Amerima.
Gledam vijesti... znači 'ladno su danas nagovarali klijente da ne dižu depozite i kažu da su u tome uspjeli.
Ja bih ipak rekao da ćemo sutra vidjet hoće li bit odbijanac ili proboj.
To bi nam moglo reći u kom smjeru će cijena idućih dana i tjedana.
Danas smo vidjeli da municije ne fali.
Sutra će svakako bit zanimljivo.