1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. sonda

Posts by sonda

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sonda
    • July 22, 2025 at 10:06 PM
    Quote from Sony

Nije za vjerovati,sve raste a Lenac tapka u mjestu,kupio sam ga točno prije dvije godine i narastao je za cijelih 40 centi a neke dionice lete.Vjerovao sam u tu firmu ali mislim da sam predugo u toj dionici a zarada nikakva.

Recimo da smo u sličnoj situaciji, ali VLEN mi je nobrainer teški. Ne pada mi na pamet to prodati. Sad više i pratim previše što se tamo događa, sjećam se samo kad sam kupovao, rekao sam si "čekaj, ovdje ćeš dić pinku". 🤣

Tehnički, cijena se upravo bori s probijanjem otpora u padajućem kanalu i izlaskom iz njega, tj. prelazak u up trend. I testira se otpor na Fibu. Imamo 2 grda otpora. Probijemo li to, ne trebam ni pisati što će bit.

Možda... ono mooožda da se još malo strpiš.

• sonda
    • July 22, 2025 at 9:38 PM
    Quote from vitoo
    Quote from Vule

Evo gospodo mogu ustvrditi da mi ova trgovina na nasoj i svj. Burzama pocinje smrditi odnosno nece vise gore sam se ceka prvi razlog za ozbiljan pad. Pa da vidimo koliko ce trebati od ove moje objave.. da vidimo je mi nos dobro govori.

Sve složeno za jednu mini korekciju

Mislim da se to , čak i na našoj burzi , vidi po mega volumen ima

Još ne, jer su polugodišnja tek počela izlaziti, a vidimo da svi razvaljuju. Doći će hlađenje, al ne tako brzo.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• sonda
    • July 22, 2025 at 9:31 PM
    Quote from Zvjezdani

Molim za oprez!

U nekoliko dana smo napravili impresivnih 45% rasta.

Smjer poslovanja je sada jasan i ako nastavimo ovako dobro i u 3Q, zaista smo na konju.
    To će biti potvrda da ima osnove na glavnoj skupštini tražiti da ADPL ponovno postane dividendna dionica. Mislim da će to predložiti i sama Klepo, ali daleko smo od toga.

Kratkoročno, prema TA može nam se dogoditi (zapravo to i očekujem) poznata Fibonaccijeva korekcija (Fibonacci retracement), naročito s obzirom na to da je pred nama raspetljavanje sa Trumpovim carinama, što je uvijek za tržište neugodno. U tom slučaju biti će zanimljivi leveli od 13,87€, a ako se i to probije onda i 12,90€.
    Ne očekujem da ćemo više ADPL gledati ispod 12€ , osim ako se ne dogodi neki veliki geopolitički ili drugi ekscesni događaj.

Ovo nije investicijski savjet i nemam čarobnu kuglu. Ne znam kuda će cijena ići, već na investicijskom forumu pišem što iščitavam iz tehničke analize koju sam izradio. Ne slušajte mene. Mislite svojom glavom i čuvajte svoje nofce!

Display More

Hvala za analizu. Uvijek je dobro čuti i tuđe razmišljanje.

Samo vidi.... Fibo se povlači od krajnjeg vrha do krajnjeg dna i obratno... Nisi dobro povukao, jer još uvijek nemamo vrh...😁 Nemoj bit tako pesimističan, možda to ode još gore. Onda ćemo o razinama potpore. 😜

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• sonda
    • July 21, 2025 at 6:53 PM

Za dobar polugodišnji FI je većinom zaslužan Q1, jer je već tada dobit eksplodirala. Sada se samo nastavilo.

Zašto ja prije 3 mjeseca dionica bila nezanimljiva, to ne znam. Al ovo se moralo dogoditi.

Prije par dana sam komentirao kako ne očekujem tako skori rast. Bio sam u krivu. I baš mi je drago. 8o

• Brokeri i brokerske naknade

• sonda
    • July 18, 2025 at 9:16 PM
    Quote from zekyzg

Da li može jedno pitanje - preporuku za domaću brokersku platformu ? Trenutno sam na EB ali oni nemaju opcija STOP naloga već samo LIMIT naloga…

Ovo su ti mogućnosti kod zadavanja naloga na Agramu, al nisam siguran je li to radi i ako radi, kako radi. Nisam isprobavao.

I to ti je na staroj platformi, jer imaju i novu.

• Best buy

• sonda
    • July 16, 2025 at 5:39 PM
    Quote from tanktrafo

Komplet izašao iz adpl i usmjerio sve na kodt.

Molim za savjet: Kamo dalje uložiti: kotr, dlkv ili kodt?

Ja sam novi tu :)

Hvala

Šteta za ADPL, al nije ti kasno da se vratiš. Možda da još malo sačekaš razvoj situacije. Svi smo to prošli... nemoj se živcirati.

Ne pišem da te utješim, već zbog ovog što si pitao... brijem da će SPAN eksplodirati. Nemoj odmah uletiti, prati malo situaciju pa odluči. Pusti što je rasla cijena, tipujem da to ide još glatko 10% gore i to u idućih 2 tjedna.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• sonda
    • July 16, 2025 at 5:26 PM

Moram komentirati, jer zadnjih par tjedana aktivno pratim situaciju ovdje.

Tehnički, razvoj događaja ovdje vidim malo drugačije od probijanja trokuta, što ne znači da sam u pravu. Al na GO sam, na mobu, pa mi se ne da patiti da stavim sliku.

Vidim... rastući kanal i vidim da je cijena naišla na potporu. Bilo je pitanje dana kad će eksplodirati. Sve jako lijepo i pozitivno. Jedino što nije tako lijepo je ta cijena 11,60-11,70 koju treba probiti. To će bit interesantno za pratiti.

Mislim da se u iduća 3 tjedna ništa bitno neće dogoditi. Cijena od 10,80 - 11,50. Tko bude htio dokupiti, imat će vremena. Tada slijedi opet testiranje potpore. A onda ćemo vidjeti... nadam se vatromet.

Drugi scenarij je da je ovo trostruki vrh. A zna se što to znači.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• sonda
    • June 26, 2025 at 7:23 PM

Sutra do 8.00 ćemo znati..

Neka crkavica će valjda biti.

• sonda
    • June 26, 2025 at 6:00 PM

I kolika je divka?

Al me živciraju, sve su dogovorili i šta sad čekaju. Grrr...

• sonda
    • December 14, 2024 at 7:14 AM
    Quote from Backdraft

Sve gledam koja je "dobra prilika" za ulaganje i vise se ne mogu odluciti. Ostao na VLEN, HPB i sito IGH.

Gledao HT pa mi "pobjegao", onda gledao Podravku pa mi "pobjegla", sad gledam SAPN , AUHR i Medika...

Imate neke prijedloge?

Pratim ERNT, VLEN i ATGR... očekujem da idući tjedan krenu gore.

Doduše, za ERNT nisam siguran, cijena ispipava dno, pa ako naleti na pijesak, slijedi dalji zaron. Al smrdi mi da bi se trend mogao okrenuti prema gore.

Za ostale 2 dionice stvarno mislim da su zrele za rast i to vrlo skoro.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• sonda
    • December 8, 2024 at 7:38 AM
    Quote from Junius
    Quote from sonda

U to sam toliko siguran da ozbiljno razmišljam da prodam ovo što imam i kupim niže.

Uvijek je pametno prodati na dnu.

I to mi ne bi bio prvi put. 🤭🤣

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• sonda
    • December 6, 2024 at 7:59 AM

Gledajući svoje primitivne grafove zaključujem da cijena još nije na dnu. Predviđam da će cijena još propasti 1,5 - 2 eura. U to sam toliko siguran da ozbiljno razmišljam da prodam ovo što imam i kupim niže.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• sonda
    • December 4, 2024 at 10:16 AM

Ipak samo vlažni snovi...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• sonda
    • December 4, 2024 at 7:11 AM

Pa ionako su ga mislili maknuti.

Njegov odlazak je dobra, a ne loša vijest.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• sonda
    • December 3, 2024 at 4:24 PM

FI je zbilja tragedija. =O

Nadam se da ima onih koji će i sutra prodavati. Ne bih riskirao s VLEN-om... cccc....

Sutra igramo najbrži prst i brza lova. :D

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• sonda
    • November 27, 2024 at 5:57 PM

Nije ostalo nezapaženo.

NEZADOVOLJSTVO PRIJEDLOGOM UPRAVE 'Povlačenjem dionica s burze nanosi se šteta i dioničarima i Atlantskoj plovidbi' - DuList
    Dioničar Atlantske plovidbe Hrvoje Vidan podnio je protuprijedlog na prijedlog Uprave ove brodarske kompanije o povlačenju dionica s uvrštenja na uređenom
    dulist.hr

• sonda
    • November 27, 2024 at 11:50 AM

Što ćemo, tek sutra saznati iznos dividende?

• sonda
    • July 27, 2024 at 1:27 PM
    Quote from Vule
    Quote from sonda

Sve štima.

856 000 € je dobit matice, a 7,3 M € je dobit grupe.

Ovo nije realno. Toliku dobit generirati godinama, a cijena dionice ista. To se mora nekad pokazati.

A zasto isplacuju dobit u divku samo od matice a ne od cijele grupe? Ne kontam? A dosada su isplacivali od cijele grupe

To se i ja pitam. Ne znam koje su im to fore.

I općenito, to spominjanje samo dobiti od matice u pozivu na GS... ne razumijem..

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• sonda
    • July 25, 2024 at 9:06 AM

Ako nekog zanima, izvještaj je vani.

Neću ništa linkati, neki će mislit da je krivi link, pa će svejedno otić potražit ga.. 🤣

Nisam nezadovoljan.

• sonda
    • July 21, 2024 at 11:20 AM
    Quote from Bull_over_Bear

Jel može netko pojasnit kako to da navode u pozivu za GS neto dobit od 856k

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Dok u izvještaju za prošlu godinu vidimo da je neto dobit 7.3mil?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Sta ce sa preostalih 6.4mil?

Sve štima.

856 000 € je dobit matice, a 7,3 M € je dobit grupe.

Ovo nije realno. Toliku dobit generirati godinama, a cijena dionice ista. To se mora nekad pokazati.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt