1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. greenhorn

Posts by greenhorn

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• greenhorn
    • March 3, 2020 at 6:45 AM

Pitanje za admina, a i ostale.

Vidim da su neki članovi bili kažnjeni na 1 ili 3 dana zabrane. Jasno mi je da se nekad u raspravi ode predaleko, da se pretjera u međusobnoj komunikaciji. Ili da se druka bez pokrića, ovisno o vlastitim željama a ne stvarnosti...

Međutim, smatram da tih kazni zabrane pisanja ne bi trebalo biti - nek ljudi pištu što hoće dok stvarno to ne postane vrijeđanje na osobnoj razini. Nisam baš pristalica strogog moderiranja (zato i nikad nisam sudjelovao u radu PD).

Dovoljna kazna za spamanje jest brisanje takvih postova ili prebacivanje u recimo novi topic imena Trash. Tamo bi moglii birati Trashera mjeseca, odnosno onog tko ima najvise trash postova - osim što bi se tako zabavili, siguran sam da bi se tenzije tako spustile. :)

Što vi mislite?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• greenhorn
    • March 2, 2020 at 9:38 AM

Da nije i njih napalo, kao INA-u?

• greenhorn
    • March 2, 2020 at 9:28 AM

To vam je kolega bull trap, kako ste i sami napisali na nafti. A nakon toga slijedi bear trap.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• greenhorn
    • March 1, 2020 at 8:13 PM

Nafta pala ispod 50 USD za barel. Zato oprez!

https://oilprice.com/

pad cijene nafte #zbog straha# -->smanjuje se potražnja #zbog smanjene gospodarske aktivnosti#--> kako će to utjecati na prijevoznike nafte? :(

• greenhorn
    • March 1, 2020 at 8:09 PM

Tako je kolega Bum.

A i potražnja za naftom se smanjuje - što u konačnici znači -jako jako loše za tankere

https://oilprice.com/ ispod 50 USD zvoni na uzbunu

• CORONA virus

• greenhorn
    • March 1, 2020 at 7:03 PM

Bio je užitak slušati ga danas...

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…rusom/10035388/

• Best buy

• greenhorn
    • March 1, 2020 at 6:25 PM

Best buy vam je,ali ozbiljno, osim ako ne ide smak svita:

https://markets.businessinsider.com/stocks/bud-stock

• Best buy

• greenhorn
    • March 1, 2020 at 6:10 PM
    Quote from harpun
    Quote from zlocesti

Zamislite samo što bi se moglo desiti ako se u americi ponovi talijanski scenarij

Nažalost, već se događa:(

https://www.nasdaq.com/articles/drink…irus-2020-02-05.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• greenhorn
    • March 1, 2020 at 5:36 PM

Bez namjere da se igram odvjetnika, pa ovaj rezultat i nije nešto s čime bi se trebalo oduševljavati. Osim toga, već sam i tu spomenuo kako je ključna stvar brodarstva ponuda (brodova) i potražnja (za prijevoz rasutih tereta) i ova situacija nije nimalo bezazlena. Znam da risikiram odgovore kako trivijaliziram ^^, al ičinjenica je da trenutno Plovidba može kupiti ispod 300 kn.

Izostao je neki veliki pomak u Q4, a to su svi očekivali i ja stvarno ne vidim, u dogledno vrijeme, eksploziju brodara.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• greenhorn
    • February 28, 2020 at 6:05 AM
    Quote from calypso
    Quote from zlocesti

IMHO ne bi bilo zgodno da burzovna cijena premaši cijenu iz ponude. Ili ponuda.

Moje je očekivanje u rasponu 7,50 kn do 11 kn

Oprosti, ali ovo je situacija kada ti gledanje u kristalnu kuglu nece pomoci... Svaka cast na TA analizama, ali ovdje imas sve parametre vec poznate i nemas sta puno gledat u kristalnu kuglu... Zasto bi pobogu burzovna cijena premasila cijenu iz ponude? 7.5kn da netko ponudi, ne nasmijavaj, pliz...

Dosta je nevjernika glede TA, koja polazi od premise da tržište u svakom trenutku uzima u obzir sve relevantne faktore i uključuje ih u cijenu.

znači po tome su i sva ova zbivanja o kojima govoriš uključena i mogu se analizirati kroz matematiku, statistiku tj TA. Znači nije bitno jel korona, prodaja, nema ponuda ima ponuda.... zbog nečega jest tako kako jest i to TA percipira. Nju jednostavno ne zanimaju uzroci i razlozi.

Don't kill the messenger....

• greenhorn
    • February 27, 2020 at 7:41 PM

Nikome se ne piše, čak i oni koji su se "dobro zabavljali" kad je počeo pad. Oni promoćurniji mudro šute pa će nahrliti kad i ako se preokrene. Kolega Neo se nakrcao i ja navijm za vaš rasplet,iako je sutra petak, #samohrabro#

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• greenhorn
    • February 27, 2020 at 7:21 PM

Dobro se mi i držimo kolega.

Te usporedbe si možemo okačiti mačku o rep. Hint Agrokor-Borg.

• greenhorn
    • February 27, 2020 at 7:13 PM

Nisam neki vježa za Brazilce, ali vjerojatno se poklopilo par stvari ( COVID samo posredno utječe). Brazil kao izvoznik ruda (u Kinu) shvatio da se i njih to dotikavlje (ako Kinezi ne proizvode onda im i ne trebaju rude) , a paniku potpirila i situacija na US i EU burzama. A ti njima objasni da su pregrijani i da su se trebali korigirati, ionako .

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• greenhorn
    • February 27, 2020 at 6:56 PM

U trivijalnom tonu, evo ga KOES zbraja gubitak. Seljački, da se razumije:

• greenhorn
    • February 27, 2020 at 11:17 AM
    Quote from Bug0

ali o tome se ni ne priča za TVu, medijima, samo se siluje negativom, ustasama, cetnicima, disi bija koje godine .... valjda je nekome u interesu da osiromaši svoje stanovništvo i rasproda sve

Ima još jedna zanimljiva stvar. Mediji vole proglašavati gurue vezano uz TK i gospodarstvo. Evo već neko vrijeme je izrazito popularan Goranko Fižulić - najavljuje ga se isključivo kao bivšeg ministarstva gospodarstva. Nitko da bi naveo da je bio vlasnik Magme, kao da se toga treba sramiti ili nedajbože zataškati.

• greenhorn
    • February 27, 2020 at 11:12 AM

KRAŠ skoro bez bida. Jel bilo izvješće?

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• greenhorn
    • February 26, 2020 at 7:00 PM

Ok, konačno pristojan odgovor.

Nemam ja ništa protiv tvojih očekivanja, razilikujemo se upravo u tim očekivanjima. Ja, za razliku od tebe, polazim od pada prihoda u posljednje,koliko- 4 godine? (ispravi me ako griješim ne pratim toliko SAPN detaljno) - i meni ta tvoja budućmost ne izgleda blistavo, osim ako se tu ne radi o nečem drugom (a spominješ prodaju MRSK, možda ima toga još? ja ne znam). Ali pitanje je što će oni raditi s tim novcem - pa gledaj kako se SLPF guši unatoć većem NAV-u.

Dakle, ajmo se složiti da se tu ne radi o organskom rastu :)... Da je to vrijedniji biznis od VLEN tu se isto slažemo, htio sam te malo isprovocirati. I valjda sam uspio.

Poanta je u tome da ja ne vidim organski rast (da to je ta seljačka logika koja je u HRV tako okarakterizirana) i od tuda je počela ta rasprava. Postoje neke druge kombinacije koje mogu podići vrijednost SAPN do tko zna koje razine. Ali to nisu fundamenti i bilo bi to korektno navesti. Mislim da ih je nestali forumaš kupoprodajnik ili nešto slično naveo.

Složimo se da se ne slažemo, ali dajmo budimo na razini. Jer to ovaj forum zaslužuje.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• greenhorn
    • February 26, 2020 at 6:28 PM

Aha - i vilenjaci postoje.

Shvati, ne možeš dobiti ovu raspravu floskulama i izbjegavanjem odgovora na sve što te ja pitam.

Evo, već ti i na VLEN EV/EBITDA nije bitna, jer oni tamo šaraju. A ovdje je super što daju u bescjene svoja potraživanja jer čiste bilancu.

Mislim da tu završavamo raspravu.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• greenhorn
    • February 26, 2020 at 6:13 PM
    Quote from Iknow

A kako ti misliš da će oni loše prodati Marasku?

Ja mislim da prema vlastitom samopriznanju vi ne razumijete stosta i da je očito da uglavnom brojite lovu u tudjem novčaniku. To vam je losa navada.

Saponija ima daleko vecu vrijendost od trenutne, a to će vam uskoro nadam se pokazati prodaja Maraske. Ako me shvaćate... ako ne, opet dobro.

Ovo je baš bilo ružno:). Nemojmo biti licemjeri - pa normalno je da i vi sa svojom EBIDTA brojite lovu u tuđem novčaniku. Ako ste htjel nešto drugo poručiti, pazite na jezik jer govorite objede. Nije problem što vi lupetate, problem je što lupetate javno.

Da, ja kad nešto ne razumijem i pitam onoga tko se razumije u to (vas na temi opte za ht) i nemam nikakvih problema s time. A da se slažemo o tome da SAPN ima daleko veću vrijednost od trenutno UKOLIKO dobro prodaju MRSK - slažemo se 100 %. Valuacije su divna stvar, ako sam dobro proučio i sastavnice Agrokora su imale divne valuacije...

S obzirom da ste ignorirali onaj dio o padu prihoda a govorite o prodaji MRSK - shvaćamo se mi vrlo dobro, stoga mi je nejasan vaš crusade.Lijepo javno napišite u čemu je stvar :)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• greenhorn
    • February 26, 2020 at 5:29 PM

Nakrcala se ekipa, skup z menom, vidi se po postovima forumaša. Što je slijedeće, preuzimanje?

Ajde ljudi, di ste bili dok je grmilo? Realno, očekivati je 3+ 10 ali ni 3+9 meni nije razočarenje. Koliko god dividenda bila dobra, zapamtite da nam država uzme poreza pa nam uvijek dionica padne više od onoga što zaradimo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt