Mislim da to ide automatskiu onu srednju kategoriju (B)?
Posts by greenhorn
-
-
Koliko ce to utjecati na vrijednost postojeceg novca... netko tko ima 100k u banci... koliko ce imati kupovnu moc za 3-4 godine??.
To njih (FED, predsjednik) nije nimalo briga. http://uniteordie-usa.com/the-petro-yuan…lue-since-1913/
-
sad se ne mogusjetiti jesu li me tražili osobnu. Vjerojatno jesu. ,
Da srebro trenutno izvan fokusa, odnos 1:111. Vjerojatno i zbog njegove primjene u industriji. Izgleda dobra prilika ali to sam mislio i na 1:88.
Pdv na srebro je jedan od razloga njegove neatraktivnosti među investitorima. Mislim da je i spread veći kod kupi prodaj zbog toga, ali nisam u tome toliko.
-
nema Skupštine, nema Odluke, nema dividende, odgađa se
5 mil kuna prometa. Ne znam jesu li i dalje svi uvjereni da je podjela dividende neupitna (ili u tom iznosu)
-
Mislim da nije zgorega pratiti cijenu kretanja zlata i u odnosu na euro. Ako se ne varam, upravo je na ATH. Bitno je imati oko i na USD, jer odnosi tih dviju valuta isto mogu odrediti kretanje cijena zlata (u određenom postotku).
Glavni razlog rasti cijena zlata jest korona-emitiranje usd i eura a koja će biti granica - e to je izvan mogućnosti nas malih. Otvorio sam ovu temu upravo kada se spominjala i najavljivala nova kriza i očekivao sam takav rasplet. S obzirom na emisiju valuta, ok oni pričaju, ali hoće li se ostvariti nitko ne može znati.
Za Kokanovića ne znam, postoji Moro.hr i oni su profesionalni.
-
Eto, jedan uravnotežen tekst o cijelom ovom slučaju. Već sam napomenuo da ne treba ići u krajnost (jer odlazak u krajnost uvijek rezultira ekstremnošću, na to je kolega mislio kada je spomenuo tipa s brćićima a ja bih dodao i tipa s brkovima a vi ste se pitali kakve to veze ima). Nažalost, pri sagladavanju problema glavni utjecaj na formiranje mišljenja ima karakter.
Uživajte.
-
... malo ste pogriješili kolega upravo suprotno ADPL sam kupio i prodao s blagim gubitkom ali nešto zaradio na predujmu dividende...i tada sam rekao da da nikad više u ADPL...za TPNG sam sve napisao...4 broda su na ugovor na vrijeme...što je jedan osigurač...a što se tiče ovih na spotu vidjet ćemo...TPNG ima jednu od najmlađih flota ...očigledno je da su htjeli mogli su i druga dva broda staviti u dugoročni...no čini se da trenutno ostvaruju jako dobar profit na spotu...da li će doći do pada spota...pa hoće ...pitanje je kada i koliko i šta će do tada TPNG napraviti sa ta 2 broda...vidjet će mo razvoj nakon Q1....svaku sreću vam želim s vašim ulaganjem.
Kolega, bojim se da ja nisam ništa pogriješio - ovo je vaš zadnji post na temi ADPL, vaš odgovor na moj post. Nakon toga ste nestali. Slobodno pogledajte, dole je i link. Pustite vi sad ove vaše floskule spot, vidjet ćemo, pad. i , bit će sve super,, optimizam i slično. Dajte neku konkretnu.
...trajanje virusa je ograničeno...kao i trajanje virusa gripe...još 30 dana i gotovo..za 10 dana biti će objavljeno kako se broj novozaraženih drastično smanjuje a ne bih se čudio ni da izbace neki lijek koji drastično ublažava simptome..na kraju krajeva čujemo se nakon Q1...
-
https://zse.hr/userdocsimages…s79hdAt8g==.pdf
Skupština je otkazana do daljnjega. O divki ni riječ.
Seljačka logika, bez gledanja u cash flow i odnos duga i budućeg duga kaže: željeli bi isplatiti dividendu jer to jako paše i DT, ali s obzirom na situaciju (evenutalno dugoročnu situaciju oko Covida i zabrane isplate dividende?) čekaju da se sve ovo stiša i sredi u kratkom roku?
-
oooo kolega tin, pa vratili ste se vi nama.
Da vas malo priupitam, jer se vi kužite u te nafte i plastike. Što će se dogoditi kad se napune sva skladišta nafte, svi tankeri - a potražnja za naftom je smanjena xy% u odnosu na razdoblje prije korone?
To me posebno zanima i zbog ADPL, tamo je optimizam vsših postova prštao prije mjesec dana (9. ožujka) na cijeni adpl od 160 kn, kakva je projekcija za dalje. Ja srećom tada nisam kupio, ali možda je sada trenutak? Evo, prošao je mjesec dana pa da se čujemo?
Ja bih to shortao s obzirom na situaciju, a vi?
-
Vidim lokot kraj njegovog imena, pa je valjda u karanteni
to je najveći problem ovog foruma. Karantena za sitnice, Nek ljudi pištu što žele i što misle dok ne vrijeđaju druge. Sloboda za sve.
-
A tko će ga znati. njega je jako iživcirala ta izmišljena spika o virusu. Možda je otišao u Ameriku i tamo mlati teške pare, oni, što više mrtivih, to više rastu. Kao stvoreno za trejdere.
-
Krenulo je iskipavanje svugdje, bilo je samo pitanje kad će
A forum zašutio baš prije tog iskipavanja
-
Krenulo iskipavanje na Podravci. Što se zbiva, samo profit taking?
-
Je samo možeš mislit da ćeš prepoznati dali će pasti :), a budući da je CROBEX na popriličnom ATL poziciji u duuuuugogodišnjem rasponu, pogotovo u sve okolna trzista kapitala,,,, pa ti budi pametan dali će i dalje pasti ili se totalno refrešat
Moguće da si u pravu, ali evo jedna je odletjela bez milosti.
- PODR (polagano se približava svojoj vrijednosti prije krize, možda i griješim)
-
Jel se planiraš zadržati duže u ovoj dionici?
ATGR je odlična firma, da se sada ne ide komentirati u detalje, ono što je meni minus jest ta podjela dionica zaposlenima pa oni mogu raditi pritisak na prodaju. S druge strane, mirovinci podmeću leđa često pa se to opet sve više manje izravna. I skupština je inače njima kasno zar ne? Ako do tada sve prođe sa ovim kovidom možda i legne dividenda
-
Malo će bit offtopic, al u pravilu se nikad ne govore gubitci ili propuštene zarade. Uvijek se pišu samo pobjede i masne zarade da se pokaže drugima kako se zapravo uspješno trguje.
Potpuno točno. Rijetko tko zna prepoznati situaciju na tržištu, a ako i to skuži pitanje je jel proda na vrijeme (govorim o svom slučaju). Ja sam imao glupi "limit" u glavi pa sam čekao predugo - na kraju prodavao sve gdje sam bio još uvijek u zaradi, i tako zapravo smanjio svoju dobit. Iz ADPL sam izašao s 10 % gubitka (aj to sam se držao stop lossa) i nikad se nisam vratio tamo.
Prilikom odbijanca (promjene trenda???) - u neke druge dionice (ponajprije defanzivnog sektora) isto nisam ušao na dnu kao svi majstori ovdje, ali spreman sam ovoga puta izletiti sa no regrets čim se okrene smjer. Jer mislim da hrvatski pad BDP-a od nekih 10 % koliko prognoziraju stručnjaci mora ostaviti DUGOROČNE posljedice po TK. I da će biti vremena za ponovne ulaske.
-
Eto i službena potvrda tko je i zašto prodavao u onim danima kada je sve padalo po 10 % i više.
Ovdje se povela rasprava koliko će hrvatski BDP pasti, pa evo što struka kaže:
-
Jeli moguce da Ameri znaju više nego ostatak svijeta? Dok svi palamude kako će tamo svi pokrepat, eno i danas sve u plusu u njih i malo po malo indexi se vraćaju gdje su bili. Mi se s druge strane ne vraćamo nimalo, pa se pitam jeli moguce da smo previše pali, nekih 20ak posto više nego smo realno trebali sudeći po Amerima? Vidit ce mo ovih dana
Ma ja sam se to isto pitao, tu sam i naveo pitanje, jel moguće da Trump ima nekog zeca u šeširu (sjetimo se trgovinskog rata)... da tržište u US toliko dugo može biti odvojeno od realnosti, teško je vjerovati. Počele su stizati optimistične informacije, boj novozaraženih se smanjuje...
Ali ovaj drugi dio vašeg posta - pa naravno da je moguće, tek će se vidjeti koliko je naše gospodarstvo pogođeno, a mi nemamo instrumente koje imaju Ameri. Ovaj je pad dakle samo odraz nepostojanja gospodarske politike, uhljebizma, nepostojanju vlastite proizvodnje, osjetljivosti BDP-a na potrošnju (tko će sad trošiti na minimallcu?). Kad bi se barem ovo mogao iskoristiti kao reset u glavama političara ali i naroda pa da se napokon počnu graditi zdravi temelji... (sanak pusti).
-
Europa i USA uglavnomu plusu.
Brodari sad već spadaju pod fenomen:
Meni je zanimljivo kako nafta danas pada 7% us, odnosno 10% eu, a trzista bericetna.
-
Hjah, ljudima već pomalo ide na jetra ova karantena, a valjda i ostavlja posljedice po psihu, htjeli to ne htjeli. Trgovanje je mlitavo i to bi mogao biti dobar znak - da je dno postignuto. Kako se ono kaže slaba likvidnost to znači upravo to. Pogledajte samo HT. Nitko ne želi prodati više, a s obzirom na nesigurnu situaciju ne trgaju se ni mirovnici s kupovinom - očito ni oni ne znaju jel bi... ili bi....
Mislim da je, dakle, dno tu, sad se samo čeka neki driver, bilo pozitivan ili negativan. Vjerojatno se čekaju podatci kvartalnog BDP-a i financijska izvješća pa će onda lupiti po bidu ili asku ovisno i o kretanju DAX-a
kako mislite da je dno tu a i sami kažete kako je moguć driver koji će pokrenuti negativu?
Pa tako, to ti je kao i tehnička analiza. Za sada je ovo dno, ali tko zna sa sigurnošću kakve će točno biti posljedice (dubinske, dugoročno/kratkoročno, V shape oporavak, dugotrajno mučenje s virusom)... i prema tome kad se bude više znalo tako će reagirati - pozitivno ili negativno.