1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. havi

Posts by havi

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• havi
    • September 1, 2020 at 11:17 AM

bit ce zanimljivo vidjet izvjesce, turizam ako su na 50-60 posto, tu ce nesto zaradit, croatia osiguranje radi dobro, cijena pricam za povlastenu od nekog vrha pala cca 22 posto do sada, ako se rijesi corona do druge godine i pocne se koliko toliko radit , tj bolje nego ova sezona, mozda uopce nije lose za ulaz,

para na racunu imaju , mislim da nije losa dionica, reklo bi se laganini, rast cijene, plus dividenda koga takav nacin investiranja zadovoljava.

po ovim cijenama su negdje kao kaj su bili 2015-2016 godine

• CORONA virus

• havi
    • August 31, 2020 at 2:58 PM

https://www.worldometers.info/coronavirus/

malo zafrkancije, al i ozbiljno , moze li netko od tehnicara nacrtat graf od corone ?

gledajuci razne mudrace koji su vise manje sve fulali mozda da uzememo neki drugi pristup rjesavanju problema ;)

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• havi
    • August 30, 2020 at 8:50 AM

MIslim da jedino da prodaju vecinski udio, onda bi najvjerojatnije bila lijepa zarada;)

ako prodaju manjinski mislim da bi puno manja bila, pricam o cijeni po dionici,

tipa ja dam pare a opet mi hdz sdp vodi firmu i uhljebljuje svoje ljude, nije ko djuro i slicne firme ali slicno .

bez obzira firma je dobra , nije u fokusu ali se to promijeni .

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• havi
    • August 28, 2020 at 3:46 PM

Obzirom da niste sudjelovali u skupstini lijepo pricekajte skupstinski zapisnik pa kao dionicar posjetite trgovacki sud gdje ga mozete sa svim pitanjima i odgovorima procitat i uputiti se u raspravu.

ovdje ima nekoliko ljudi koji hoce dijelit informacije, a vec sam 15 i vise godina po forumima, pa si razmisljam zasto uopce postoje forumi gdje svatko gleda samo svoje interese za par kuna gore dole , samo mi se u tih xx godina javilo par ljudi koji su htjeli hebenu knjigu dionicara podjelit da ne kazem nesto vise .

razocaran uglavnom

lp

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• havi
    • August 28, 2020 at 2:57 PM
    Quote from naim

Jel bio tko na skupštini?

Svi pametujetei pisete svasta, puna usta svega, analiza i misljenja, a za skupstinu su bila prijavljena trojica dionicara, zaba, ht i jedan mali ali malo veci dionicar, Rasprava je bila zanimljiva. :)

• MDKA (Medika d.d.)

• havi
    • August 27, 2020 at 2:16 PM
    Quote from JosefBeuys

Divka 1320, da bi reč rekel;)8)

Ivana ce kupit autic , bravo Ivana :thumbup::)

• CORONA virus

• havi
    • August 25, 2020 at 2:03 PM

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…drucja-15015294

Da bar uspori na nulu ;)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• havi
    • August 21, 2020 at 4:01 PM

5000 komada, dogovorena transakcija, zanimljivo

• Nekretnine opcenito u HR

• havi
    • August 21, 2020 at 3:48 PM
    Quote from mikromakrto

da, ali u zagori ili slavoniji ljudi nemaju po pet nekretnina koje se ne koriste, a cilj je takve oporezovati, a ne one u kojima se živi.

Ma imaju, znam neke ljude koji su porjeklom iz takvih krajeva, pa su kupili stan u Zg , ali su u nasljedstvu od svojih i zeninih nasljedili neka zemljista , stare kuce , stale, kaj ja znam , prodat kako je cini mi se st brajo napisao nemaju kome, jer se ljudi masovno iseljavaju iz takvih krajeva, samo imaju trosak kakvog takvog odrzavanja. Sretni su ako im netko od onih koji su ostali hoce obradjivat zemlju i kosit travu da ne nastane sikara. A da iz zg idu 300 kilometara dalje pokosit travu , ne znam.

Ocigledno nije tako jednostavno . Ja prvi da mi netko hoce prodat kucu u slavoniji u nekom selu za 100 eura, pitao bi se pa kaj ce mi ta kuca .

Mozda ce na kraju drzava otkupljivat takve kuce i naseljavat izbjeglice iz arapskih i drugih zemalja sta me nebi zacudilo, nista se vise ne prica o kvotama koje su za svaku clanicu eu donesene .

Zahebano jednostavno .

• Nekretnine opcenito u HR

• havi
    • August 21, 2020 at 10:57 AM
    Quote from mikromakrto

Po meni, porez na nekretnine kako je najavljivan kod nas, bi bio odličan potez; za državu, za građane, za tržište nekretnina.

Po meni, porez na nekretnine kako je najavljivan kod nas, nikada neće proći iz jednog jednostavnog razloga - vlasnika nekretnina koji bi dobili po džepu.

A tu su prvenstveno banke s hrpom stanova po Zagrebu i obali koji godinama stoje prazni.

A teško da nešto u Hrvatskoj može proći, a da banke opali po džepu.

Samo pitanje kako bi taj porez funkcionirao ?

Netko moze imat nekoliko nekretnina u slavoniji, lici, zagorju i imat vrijednost manju od nekoga tko ima jedan stan u Zg, ili netko moze imat tri stana u Zg a netko jedan stan u Zg ali taj jedan moze bit tri puta skuplji nego necija tri.

Ako ga uvedu onda bi najpostenije bilo po vrijednosti svih nekretnina, stanova, kuca , zemlja....

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• havi
    • August 20, 2020 at 2:40 PM
    Quote from noviulagac

ZSE za pocetak treba promijeniti naziv u HDZSE.

Nakon toga ubaciti logo sa zastavom i eventualno covjeculjka koji drzi ruku na srcu.

Ocekujem najmanje 200 000 novih investitora nakon toga

Jos dodati HDZSDPZSE

Koliko se sjecam sdp uveo porez na kapitalnu dobit, predstecajne nagodbe, hdz nije ukinuo, isto sr..... drugo pakiranje .

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• havi
    • August 16, 2020 at 8:57 AM
    Quote from Parica
    Quote from mitkko

ADRS2 i dalje izgleda dobro. Jučer smo imali pullback odnosno retest trokuta. Cijena je pala na povećanom volumenu i zatvorila točno iznad vrha trokuta. Uz to se formirala dragonfly doji svijeća koja obično označava dno. Sada je ključno vidjeti u kojem smjeru ćemo u ponedjeljak. Poželjno bi bilo da dobijemo nekakvu zelenu svijeću koja bi potvrdila preokret.

Indikatori su i dalje bullish, još uvijek nema sell signala, treba dalje pratiti.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Hvala, micem prodajni nalog:)...samo mi je tesko vjerovat da ADRS moze gore ako ce RIVP dolje...

Adrs ima i Croatia osiguranje , nije full turist, tako da mozda i moze gore. Vidjet cemo uostalom.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• havi
    • July 30, 2020 at 5:15 PM

https://zse.hr/UserDocsImages…NotREV-K-HR.pdf

evo i izvjesca.

• CORONA virus

• havi
    • July 29, 2020 at 12:51 PM

Demokracija će platiti zato što će pokušati odgovarati svima.

Siromašni će htjeti imetak bogatih. A demokracija će im to dati.

Mladi će htjeti biti uvažavani kao stari, žene će htjeti biti kao muškarci, stranci će htjeti prava starosjedelaca. A demokracija će im to dati.

Lopovi i prevaranti će htjeti važne državne funkcije. A demokracija će im to dati.

A kada lopovi i prevaranti konačno demokratski preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teže moći, nastaće gora tiranija nego u vrijeme bilo koje monarhije ili oligarhije.

• CORONA virus

• havi
    • July 28, 2020 at 3:47 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ih/2201409.aspx

nadam se da su uhvatili padajuci trend i da ce zadrzat pozitivne brojeve.

• havi
    • July 22, 2020 at 9:37 AM

Ide na bolje, vec sa tri firme se trgovalo.

• havi
    • July 22, 2020 at 9:35 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Moller

^^:D^^:D ovo ka utakmica na početku 0 0

evo, 1:0 za ERNT.

na ostalim dionicama siesta.

Netko je vec napisao da bi radno vrijeme moglo bit sat vremena dnevno i gotovo, steta struje i vremena koje svi zajedno potrosimo :)

• havi
    • July 21, 2020 at 4:19 PM
    Quote from tollway

kolega havi

zar niste krajem prošle g napisali da ste gotovo sve rasprodali? po pisanju sada mi ne izgleda tako. ili vrag nije dao mira?

Dobro pamtite kolega, jesam i bio sam u cashu cca mjesec , dva , ovisnost je to ;)

• havi
    • July 21, 2020 at 4:06 PM

Burza nam je katastrofa, to se slazem, ali uvijek ce bit prilika.

Prezivio sam 2008, gdje je izgubljen jedan lijepi auto, pa se nisam predavao, nego pokusao ucit i pratit neke trendove koliko sam znao i mogao.

Uglavnom valjda sam bio 90 posto vremena u dionicama.

Od onog soka koji sam pretrpio 2008 nesto je ostalo novaca i krenuo sam dalje.

Ne da se hvalim, ali zarada do sada je ne u postocima nego u puta 16-18 tu negdje, nisam racunao.

Mislim da se ne treba zamarat nekim malim minusima tipa 10 ili vise posto nego pokusat sagledat cjelu sliku koliko firma vrijedi i onda ako se ima da oproste kolegice muda , uci sa velikim dijelom portfelja a ne ga rasipat na xxxx dionica.

Iskreno uzeo par puta po 10-20-30-40 posto, ali mi vjetar u ledja uvijek bile dionice koje nitko nije htio u nekom trenutku ( naravno imao sam i srece ali mislim da je i neko znanje presudilo. Tipa hmst na 130 cini mi se kuna ,arnt valjda 80, adpl 100, rivp ni ne znam, auhr cini mi se cca 450-500 opte prosjek nekih 2,30 a prodaja kud i kamo veca.

Hocu reci da koliko god katastrofa ova nasa zse bila da ce prilika bit, pitanje dal cemo iskoristit ili ne i koliko cemo imat strpljenja cekat.

Po meni ne treba niti puno trejdat, nego jednostavno pustit neko vrijeme pa jbg mozda upali. Tipa dionica je 100 kuna a mi mislim da je mozda u nekom preuzimanju ili i bez toga realna cijena 200-300 , treba ju kupit pa jednostavno cekat par mjeseci godinu , zasto ne , a sad dal padne na 90-85 jbg , valjda ce se vratit :)

Naravno imao sam i pushinga da se razumijemo , nije sve tako bajno.ali i srece kaj nisam ulagao u Agrokor jer nisam vjerovao vlasniku i politici, kao ni Petrokemiju ili Djuru .

Naravno ne mora se samo na zse ulagat.

Druga stvar koja mi se mota po glavi je kaj sa lovom koju imamo ? ako stoji u banci ona realno svake godine vrijedi sve manje i manje , koliko je isplativo imat xx nekretnina ? pa se gnjavit sa podstanarima ?

Bas se raspisao =O

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• havi
    • July 17, 2020 at 5:39 PM

st-brajo

Zasto bi se BDMR integrirao u Saponiju ?

Za Koestlin bi to jos imalo smisla, pod uvjetom da se kasnije ( nakon toga ) odvoje Kandit i Koestlin kao jedinstven entitet i na drugoj

strani kemija i deterdzenti.

Time bi se sigurno znacajno podigla vrijednost postojece dionice kroz dvije nove dionice ; keksi i cokoladas jedne i higijenske potrepstine i deterdzenti s druge strane .

imam dionice sapn

1. Privacy Policy
  2. Kontakt