Čisto iz znatiželje, kako se boduje i određuje status forumaša (početnik... itd). Pretpostavljam na temelju postova, lajkova ili nečeg trećeg?
Postoji li negdje tabelarni prikaz?
Čisto iz znatiželje, kako se boduje i određuje status forumaša (početnik... itd). Pretpostavljam na temelju postova, lajkova ili nečeg trećeg?
Postoji li negdje tabelarni prikaz?
Ako je kome promaklo (meni do danas je ).
Objava utjecaja COVID-19 na poslovanje Adriatic osiguranja d.d.
https://zse.hr/userdocsimages…HWOS8pl7A==.pdf
Iz objave:
...Društvo ne bilježi značajnije odstupanje u odnosu planirane aktivnosti za 2020. godinu. S obzirom na utjecaj bolesti COVID-19 na
temeljne čimbenike, izglede ili financijsku situaciju Društva, ovim putem obavještavamo da se poslovanje Adriatic osiguranja odvija nesmetano, odnosno trenutno nemamo konkretnih materijalno značajnih negativnih utjecaja na poslovanje...
...Iako sam neke stvari prodao na vrijeme, izgubio 13% imovine u ovom padu.
Ostalo mi nešto nelikviduša...
Gledaj pozitivno na stvar. Ako si izgubio samo 13% posto, prošao si bolje od mnogih. Kad jednom krene oporavak, za novac koji si izvukao imat ćeš priliku kupovati po nižim cijenama i zaraditi mnogo više nego što si izgubio.
Dividendu će dobiti svi, a u EVENTUALNOM dokapu ne moraju sudjelovati svi.
Razlika je između ne moraju i ne mogu.
Ovdje postoji mogućnost razvodnjavanja udjela malih dioničara.
Osobno izbjegavam tvrtke u kojima je nefer odnos prema malima. Jer i ja sam, što bi Krešo rekao, Mali dioničar.
Ma odlična dionica, isto kao i Istarska kreditna. Stoički su odolile ovom luilu.
Na zalost izgleda da nisu
IZJAVU O UTJECAJU COVID-19 NA POSLOVANJE
U ovom trenutku Društvo ima informacije o negativnim učincima koje bi bolest COVID-19 mogla imati na poslovanje. Naime, neki od unaprijed dogovorenih poslova u djelokrugu pomorske agenture otkazani su do kraja travnja, od strane cruising kompanija. Radi se o predsezonskim cruising putovanjima. Također, postoji smanjen intenzitet poslovnih aktivnosti u djelokrugu prijevoza roba te lučkih i skladišnih poslova sa zemljama žarištima bolesti COVID-19. Dugoročne financijske izglede i posljedice navedene bolesti za sada ne možemo sa sigurnošću projicirati.
Smanjenje opsega posla je bilo za očekivati. Vidjet ćemo što će biti za par mjeseci i dokle će ovo trajati.
Top 10 za sada nepromijenjen.
Od knjiga na hrvatskom čija je tema WB čitao sam:
Warren Buffettov način od Roberta G. Hagstroma i
Kako to radi Buffett od Jamesa Pardoea.
Prvu preporučam, konkretnija je od druge.
A za razumjeti što se sada dešava, nezaobilazan je Andre Kostolany sa svojom Psihologijom burze.
Vlasnička struktura je takva da za sada nema opasnosti od tooga.
Pretpostavljam da će uskoro, možda već idući tjedan, ići poziv za Glavnu skupštinu gdje će dati prijedlog za ostatak dividende. Barem je tako bilo zadnjih nekoliko godina.
držati dijonice 5-10 godina na ZSE. Pogubno.
Sve ovisi o odabiru dionica. Neke dionice imam u tom rasponu i nije mi žao.
Moja vizija je da ovo ide u preuzimanje za iznos jednogodisnjeg prometa, a to je preko 2 mlrd kn za 3 godine. Mozda i mrvu prije.
Na čemu temeljiš tu svoju viziju?
Ako nije tajna.
... vlasnici dionica mogu očekivati isplatu dividende u ovoj godini.
Riječi ti se pozlatile!
Što nam je za očekivati slijedeći tjedan do 6. ožujka, 16:00 sati na ZSE?
Što je to "PRGNOZA" ?
Izvješće. Nek se nađe.
ICF, nakon što je ranije prodavao, ponovno dokupio ovih dana 40tak komada.
O cem se tocno radi i hoce li bit nekakva kazna, ne znam. Činjenica je da je proslogodisnje izvijesce solidno, nesto losije od 2018. ali i dalje dosta dobro i da ce dividenda biti nekih 4,55-4,65 kn sto je na ovu cijenu odlicno. Rezerve s krajem godine su dignute na 1,1 milijardu kuna, što nije malo novca i u većini scenarija to će biti dostatno za podmirenje bilo kakvih gubitaka. Napunio bi se kao brod da sam u cashu sad dok je cijena ispod 60 kn...
Tu procijenu dividende imaš na osnovu smanjenog prihoda?
Ja sam mišljenja da će ostati u rasponu prošlogodišnje.
Dividenda 4,83 kune. Ex div day 15. travanj. Objavljeno danas.
Kada sam ulazio u JDOS za valuaciju osiguravatelja gledao sam P/B i ROE. P/B za JDOS je prema trenutnim podacima s Mojedionice 0,43 što je jako dobro, a ROE je 5%, što bi moglo bolje, i bilo je nešto bolje kada sam ulazio.
Osim toga, tada je dividendni prinos bio redovit i dosta predvidljiv (najčešće nešto malo preko 200 kn). Tu moram napomenuti da dividenda nije bila isplaćena 2017., a za dividendnu isplatu u siječnju 2019. je u stvari odluka donesena 2018. Ranije je dividenda bila redovita.
Iskreno, ako će nastaviti prijašnju dividendnu politiku, ostajem u njoj, ako ne, u dilemi sam da li izaći (razlika između ulaza i izlaza je nešto preko 25% i oslobođena je poreza) i uložiti negdje drugdje, ili ostati i nadati se da ću je jednog dana prodati po cijeni bližoj Booku.
Usput, pogodio si sve tri.
Osiguravajuća kuća poznata po (skoro) redovitim dividendama.
Baš me zanima hoće li nastaviti s dividendama ili je to prošlost?
Tržište | Redovito tržište |
Sektor: | K |
Vrsta vrijednosnog papira | Dionica - redovna |
Broj uvrštenih | 125.000 |
Nominalna vrijednost | 400,00 HRK |
Prospekt vrijednosnice | PDF prospekt |
Zar nema tema BDI?
Ovo je tema ATPL.
Cape -4.7% $2358
ATPL nema capesize.