Odlično da ne može bolje.
Posts by damirbela123
-
-
Nemirno more zadnjih par dana
-
Jel nas još ima u dionici? ....jesmo i dalje živi?
-
To je poziv za postojeće dioničare da se malo nabildaju ...tko želi naravno
-
O kako smo se isprsili s divkom! ...bit će jagnjetine
-
Trebalo bi samo vidjeti (da bar moguće ) šta na sve to kaže BOŽJAKOVINA D.D. , oni su glavni akter u cijeloj priči i valjda očekuju povrat na svoj kapital? ukoliko nema dividende (i eventualno nekih drugih "mutnih" poslova - stavljamo na stranu sada), kakav povrat imaju - nikakav.
Ovo ispada kao jedna "rovovska" situacija, igra na iscrpljivanje.
S druge strane šta kaže CERP, koji su njihovi putokazi ovdje?
-
Da li netko može postati promjenu strukture dioničara za npr. zadnjih mjesec dana?
Gdje bi se mogao vidjeti taj podatak..?
-
Dobra je to priča...a i cuga nije loša, sve bolja iz godine u godinu
-
Pozdrav
Imam jedno pitanje a vezano na SVEOBUHVATNU DOBIT, koju možemo isčitati iz FI.
Ukoliko je ista cca recimo 14.6mkn, i od toga navedeno "Pripisana imateljima kapitala matice" samo cca 5.25 mkn...ostatak od cca 9.4 mkn navedeno "Pripisana manjinskom (nekontrolirajućem) interesu".
Znači na dioničare bi u teoriji otpadalo 5.25mkn dobiti?
Hvala
-
Pozdrav svima.
Malo sam se zainteresirao za temu pa išao pogledati zadnji godišnji izvještaj na njihovim stranicama.
Molio bi vas pojašnjenje, od temeljnih podataka za 2022. navode sveobuhvatnu dobit kao 14.7 mkn...od toga "Pripisana imateljima kapitala matice" samo cca 5.25 mkn...ostatak od cca 9.4 mkn namijenjeno "Pripisana manjinskom (nekontrolirajućem) interesu".
Znači na dioničare bi u teoriji otpadalo 5.25mkn dobiti?
Hvala
-
Po meni teško bit pametan za ovaj JNAF.... ova tvrtka izgleda super, gledajući fundamente...rezultati poslovanja dobri, biznis stabilan..ono generator love.....a s druge strane benefit za male dioničare upitan...najbolji prikaz je prinos zadnjig 5g (uključujući dividende) koji iznosi 9,76%.
I sad pitanje, da li se onda isplati tu uložit neku lovu?
Imam i sam nešto malo JNAF-a...
-
Da, i meni to tako izgleda...čini se priča za dugoročnije perspektive onda.
Hvala vam na komentarima!
-
Kolege ulagači :)...nisam nikad bio prisutan u KTJV, ali sada kad sam malo gledao u koju "novu" uzdanicu uložiti neka manja dodatna sredstva i pročešljao malo fundamente tvrtke....generalno djeluje dosta dobro, bar meni tako izgleda
Jel netko želi/može dati kakvu preporuku ili dodatnu info vezano za cons/pros uložiti malo u KTJV?
Hvala unaprijed
-
Šta je s ovom atlantskom...sve ide gore, zeleni se..jedino ova plovidba se nešto mrcvari u mjestu...?
A pokazatelji izgledaju i više nego dobro...ili se ja varam?
-
Ukoliko dođe do toga, jel može netko pojasnit kako istiskivanje manjih dioničara funkcionira? Banka ponudi svima otkup po prosječnoj cijeni (zadnja 3 mjeseca?) i onda se svatko odluči da li će prodat ili ne? Van toga sve isto samo ne možeš više trgovat na ZSE već kao i sve ostale dionice koje nisu izlistane?
Neće ti niko ponuditi ništa nego ako dođe do delistinga moraš ići na skupštinu i glasati protiv odluke jedino tada imaš pravo na isplatu dionice, pošto je likvidna ide tromjesećni prosjek da nije likvidna bila mi moguća pljačka di oni angažiraju revizora koji procjeni vrijednost, ako ne glasaš protiv te odluke ostaju ti dionice, ali ih možeš prodat preko njuškala i sličnih oglasa
Da li možete pojasniti kako se računa taj 3-mjesečni prosjek?..To je jednostavno prosjek zadnja 3 mjeseca prije planiranog datuma istiskivanja ili npr. neki prosjek najbolja 3-mjeseca u nekom periodu (godini) ili sl.?
-
Pozdrav svima,
Možda nije tema za ovdje, ali nisam našao posebno grupu za to pa, sory unaprijed...... pitanje vezano za BRNK, s obzirom na zadnja događanja i objave..
Predlaže se otkup dionica pa cca 30kn..šta mislite o tome? da li je po vama cijena oke ili bolje reći da li se prodaja isplati?
Šta mislite o firmi?
Svojevremeno sam kupio nešto malo BRNK-a, po onome što sam gledao kompanija mi je izgledala dobro, pogotovo bilanca...iako vođenje možda i nije baš najbolje s obzirom na poslovne rezultate..
hvala unaprijed na komentarima