1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• my moon
    • August 6, 2023 at 11:49 AM

Ako ja smijem reći koju....

Taj ALB je prošao klasični loop, o kojem sam pisao; a ide: mrtva usta ga fale ( na vrhu tromjesečnog kanala), to sve pet, litij i ostalo, dividenda, uprava, onda su ga srokali i proglasili ga hold u najboljem slučaju. E sad je na dnu tromjesečnog, sad bi mogao gore. ja sam lijepo pogubio novce jer ne vjerujem sebi i ne želim šortati.

Još bolja prilika za šort je bio LAC , po istoj shemi.

dakle sa mog psiholološko diperskog point of view trebalo bi razmotriti ALB

P.S.

Bilo bi dobro da seciramo tu i tamo koju dionicu, tj zato i jesmo tu. Možda ne baš tako stručno ko ja sada ALB, ali svaki doprinos je mali kamenčić u mozaiku naših stremljenja.

Tkođer ne bi trebali secirati Malibu boats ili EDAP jer ako troje s ovog foruma to kupi ili proda , propade dionica. ako se baš obogatimo onda možemo na Malibu boats popit koju. ja zovem :).

• my moon
    • August 4, 2023 at 10:18 PM

Rasprodao saM sve, osim Malibu boats MBUU.

Grade [i luksuzna plovila], pa tko zna , jednog dan@...

Ovdje gotovo od postanka tupim o Polarisu, PII. e pa on je pośteno odradio svoje bez mene a mbuu mu je kao ista niśa ( ne i proizvodni program).

MBUU je lijepih financijskih pokazatelja i imao je ogroman dip jučer, kakav samo zdravostojeće slabolikviduśe mogu imati.

Ja kao stručnjak za dna nakrcao sam se pośteno na samom dnu. i sada čekam.

Inače nekad uspijem kupiti dionicu koji cent ispod dna. kao jučer RC. ne znam jel to do burze ili IBKR.

e i edap sam digo 6 posto u 6 minuta ali ne bi preporučavao da to na tako žlundravoi dionici pokuśavate kod kuće.

Inače nisam tako uspjeśan. Tako da sam zadnji tjedan spaśavao portfelj. Sve sam morao raditi da ga spasim, ko sajgonska kurva.

čak i short

• my moon
    • August 3, 2023 at 8:40 PM

Mislim da je vrijeme Balana, vozarina, muvarina, trendova i ostalo prošlost.

Da sam pola godine držao bilo koju dionicu koju sam ovdje spomenuo do sada imao bi prinos od 30 do 50 i više posto [ zvučna imena poput NEWT i slično].

OXLC lijepo kad padne ispod 4.9 naraste na 5.5 [na IBKR navedenu dionicu ne daju kupiti već treba proći test/potvrditi "da razumijem poslovanje dionice".]

Da sam kupijo Bitkojina kada sam ovdje napisao, na 22000 dolara, sada je na 30000.

Overhinking vezan za dionice kargo je kult i krajnje neisplativ.

Trebalo je odstrijeliti nešto " što nemože propast" i gledat kako raste, APPLE, MSFT, ... ili barem Teslu koja je u trendu.

čim se ukopam u proračune cijene litija, nafte vozarina, cjepiva, čelika, dijabetesa, mršavljenja.... gubitak je siguran.

tj ne računam ja već skupljam pamet drugih.

drugi su korumpirani, zaglavili u svojim oblacima, i proračuni su im jednostavno nesvrsishodni.

pametno odabran dip jedino.može konkurirati Bitkojinu.

• my moon
    • July 31, 2023 at 10:48 AM

Nafta i litij su loše, generalno, pa je pitanje hoće li se skupa i rekuperirati.

Gladam LAC, opal je dosta.

Homo sapiens se brzo prilagođava, trubilo se o gladi za litijem no vrlo brzo je stvorena hiperprodukcija, uz to ev se dosta teško ukorijenjuju, pa se zapale, pa stanu...

• my moon
    • July 26, 2023 at 6:11 PM

Doživio sam i to;neki dan mi VIR opandrkno 45%.

Dosta sam spasio pripetavanjem na odbiću od kojih 12%.

No to je u mene izazvalo revolt pa mlatim buzdovanom.

Danas sam.prodao jučer nakrtožen PRU i RC.

Sad čekam da korekcija u 18.00 pusti panže pa da vidimo čiji broker crne provizije prede

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• my moon
    • July 19, 2023 at 6:19 PM

Hvala. valjda neće dugo....

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• my moon
    • July 19, 2023 at 5:21 PM

ispričavam se zbog spamanja.

IBKR nemaju termina za interviju. ne daju mi kupovati, no niti prodati ništa. Mislio sam rasprodati pa kud koji mili moji, ovo je užas. prtljao sam ujutro nešto po svemu, tada još nisam kužio što je i nudili su neki termin za 25.07., dakle, kako bih rekao, validan sam za termine ali nema ih.

Moj život nema smisla....

bez dnevnog trejda.

Ima li ko kakvu ideju u rasplet događaja. isplati li se pisati kome'

• my moon
    • July 19, 2023 at 1:46 PM

previdio sam taj intervju. to je jedino logično objašnjenje.

tj nisam vidio mail.

kad ugovaram intervju ugovaram po našem vremenu ?

• my moon
    • July 19, 2023 at 12:33 PM

Interactive brokersi su mi blokirali trgovanje.

Ispunio sam traženu formular da jesam, a jesam amater, no sada traže i video intervju.

mislio sam da se śale.

ima li netko skičnih iskustava?

• my moon
    • July 17, 2023 at 5:05 PM

Baš sam kukavno kukao. Ja, vrli My Moon, koji se (davno) obogatio na crobex tržiśtu, tvrdeći da je bitno oće Jozo dojavit Peri, a ne koliki je p/e, koji se ufao u Hysterix Drukex i Promoćurix, ja, otišao van i gledam p/e.

PoraAz.

Tu sam objavio da kupujem Bitkojin na 22000. al nisam naśo platformu. pa sam onda ipak računo, prevrto....

pogriiješio sam

1. śto nisam kupio Bitkojina

2. što sada i u Ameriki nisam gledao Drukex, Hysterix i Promoćurix

No agende se mijenjaju. Možda i meni svane.

Eto, otišo mi Frog u nebo , i Msft ..... i još neki.

al zato TRMD propade....

• my moon
    • July 1, 2023 at 9:46 AM

Kada me oplete onda se postavljam prenisko. Tako mi je pobjegao INSW, brodar, kojeg sam uz DAC i EAGLE htio kupiti, al eto ga sedam dana bježi sedam dana ga gonim ispred sebe ....

Oćel reli, što kažu u Atlanskoj :)

nešto govore i da bi litiju srodne dionice trebale ić ap , tu sam odvojio LAC I ALB

• my moon
    • June 30, 2023 at 9:22 AM

Kod mene poraz za porazom.

Evo jedan moralni :

:)

Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie

• my moon
    • June 16, 2023 at 4:24 PM

evo, za obožavatelje teme :

Medical Properties: Don’t Ignore The 20%+ Short Interest
    The current short interest on Medical Properties stands above 20%. In my mind, such a high short interest is for good reasons. Click here to read my analysis.
    seekingalpha.com

• my moon
    • June 15, 2023 at 10:41 PM

Prodao sam sav HIMX (kupujte).

Dokupio T.

Sitno kupio VIR (hoću niže)

Ostavio sam si TRMD, EDAP,ABCL i RC

mada potonji.... dobio sam ga jer je progutAo BRMK.

Ovaj rast danima... Svrbi me da sve rasprodam. kaće Kata Klizma?

• my moon
    • June 14, 2023 at 2:23 PM
    Omega Healthcare A Better Buy Than Medical Properties Trust (OHI) (MPW)
    Omega Healthcare and Medical Properties Trust are healthcare REITs with high yields and strong long-term dividend track records. See which one is a better Buy…
    seekingalpha.com

evo , to je rasprava koja traje godinama

• Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

• my moon
    • June 11, 2023 at 10:35 PM

Hvala.

JOPPD sam sa ponosom ispunio sam, došao u Poreznu uzdignute glave. Prvi put. Nadalje sam ga slao poštom.

Ne možemo mi dividendi navuć u godinu dana kolko ekipa iz Slovenske može povuć na noć, no poanta je da si ne želim dozvoliti da me se nateže i rasteže zbog 100 dolara dividende koju sam pokupio slučajno trejdajuć [ nisam lovac na dividende, ali mi dividenda služi ko zaklon. ko kad se mali avion pripije uz veliki da izbjegnec radar. pa nakon dividenda dejs kad je dip ja skočim....].

istina, utopijski si slažem "dividenduše" ; za kad zaradim prvi milion mogu rasporedit i ništ ne radit.

e onda bi se poreznicima isplatio.. il ne bi ovisi o zakonu :)

• my moon
    • June 11, 2023 at 9:49 PM

Ok.

usa tržište, potpisano dvostruko oporezivanje, samo prijavim da sam dobio dividendu, porez platio u usa.

čist račun , duga ljubav.

ne isplati se pitati tete.

dopisivao sam se sa poreznikom , to je već lakše, bilo je nekih tehničkih problema našli smo riješenje [ poziv na broj uplate poreza, zamolba da preknjiže... pečat tri primjerka biljeg, ovjera zamolbe, prijevod, domovnica, rodni list, ŠALA]

• my moon
    • June 11, 2023 at 6:25 PM

Redovito sam plaćao porez, dok sam zarađivao.

Koliko sam shvatio dividendu prijavljujem, ako je dionica bila na moje ime ["a ne na" 212], svakako, bio u minusu dotične godine ili u plusu. to.mi nije jasno.

( mislim neš ti zarade od dividendi)

usa tržište

prijavio sam poreznoj da trgujem vani

• my moon
    • June 11, 2023 at 12:51 PM

Na IBKR se može shortati

• my moon
    • June 11, 2023 at 12:03 PM

Meni osobno kompliciran je preko pc platforme pa i za obično trgovanje jer zahtjeva personalizaciju, p0dešavanje.

i samo kupi/prodaj zna biti zahtjevno, bez brige :)

Trgujem preko mobitela i tu je situacija jednostavnija no i dalje prikazi same dionice, trgovanja , postotaka, trenutne dobiti i slično zahtjevaju personalizaciju.

Povijest trgovanja je također kompliciranija, zahtjeva puno više klik0va [napr naredba "izlistaj dividende"], osobito za neke stvari koje ne trebaš svaki dan.

To su moje subjektivne procijene no intuitivnost je kod 212 za pet a ibkr jedv@ za tri :).

na 212 je sve podešeno na ibkr zahtjeva maltene programiranje.

Trgujem preko ibkr jer je brži i precizniji tj 100 posto precizan [pisao sam o dogodovštinama na 212].

ibkr dozvoljava trgovanje i van radnog vremena burze

1. Privacy Policy
  2. Kontakt