ovdje pa drugačiji podaci?
Jako narasli operativni troškovi?
Što operiraše, koronu?
ovdje pa drugačiji podaci?
Jako narasli operativni troškovi?
Što operiraše, koronu?
a jel ima netko ideju zašto im se neto dobit prepolovila u prvom kvartalu?
https://www.mojedionice.com/dionica/KOEI-R-A
tolko isplate za dividendu, sad neđe oko lipnja.
Ovako odoka izgleda mi ko tipfeler.
sad sam iskopao ovo
https://lider.media/poslovna-scena…15-posto-130335
Dionica nit smrdi nit miriši, dosta je degradirana, u dioničkom smislu zlatni dani su iza nje.
Nu, pala je u krizi, nije baš korona rizična , kao turisti recimo, tako da sam je stavio u svoj Buket Razmatranja zajedno sa drugim božurima našeg kriznog tržišta.
Dalekovod se dosta čudno ponaša zadnja dva tjedna, kao da se giba van smjernica ostalog tržišta.
Dionica na kojoj su se izredali razni gurui investiranja i bome poštemo se opekli. Sada se nekako pretrpava u tišini.-
Podvučeno
1. imamo jedan fond koji jako hoće izaći i zabija cijenu naniže
2. ekipa koja je digla Petrokemiju navodno je ušla u Dalekovod (ovako il onako) a kad se pogleda gdje su sve ušli, to bi za Dalekovod bio , barem u smislu vrijednosti na burzi, pun pogodak
3. Pod jedan i dva daje ponovno Petrokemiju, jer je Petrokemija po iostom rukopisu postala zvijezda domaćeg tržišta, iako mnogi tvrde suprotno ( da nije zvijezda tržišta) pa su zbog rasta čak i zazivali Hanfu.
Zaključak: jedna od dijonica koju bi trebalo razmatrati nekako van ostatka tržišta, kako bih to rekao, OPTE napr ima svoj pečat, jedinstveni, a tako drugačiji no jedinstveni čini mi se da ima i DLKV.
Doktrina: ulaziti po malo jer se ne zna koliko su tanki živci fondu koji izlazi, oćel zatuć to na dvojku ili će ovako uključivat dionički rimfuzomat između 3, 3 i 3 ,9.
Rizk: velik. Firma je u dubiozama i uloga Prvog plinarskog društva nije do kraja jasna. Kako bi rekli vodeći teoretičari foruma preporučljivo ući u DLKV sa 15,33% do 20,45 % portfelja
Tovarish, kolega
vidim da me tovariš sa 'palac dolje'... evo najnovija vijest, rano ste se poveselili: Predsjednik poručuje česima da uzivaju u domovini
Ja sam već toliko okošto da kad vidim tako što u novinama prvo si postavim pitanje " bavi li se Predsjednik dionicama?".
osnovni problem otkupa trezora i dijeljenja meneđerima je taj što meneđeri to prodaju. To je, kako bi rekao, narodni običaj najbolje izražen na ATPL.
Uz njega ide jedan meni zabavni običaj da sljedba traži razloge zašto meneđer prodaje izvrsnu dionicu. "Kupuje sinu kuću", "baki umjetni kuk", itd, i tako se narod veseli.
Tak da nemam ekstazu glede trezora i meneđmenta.
Eto sad i ovo.....
Pomalo komplicira stvari.
https://www.vecernji.hr/vijesti/jedan-…s-zalbi-1394673
Da, i po meni je Končar preglomazan,neki konglomerat kombinata i high techa.
Klasična priča,da ga se makne od utjecaja politike vjerojatno bi bio super, i smanjila se ivisnost o domaćim natječajima koji su sve manje ziceri.
Šta se ovo dešava? Svi se umirili. Dajte malo tračeva iz Hta, Optime, Zabe...... Frend radi tamo, rođak onamo... čuo ovo, čuo ono....
Ne mora biti 100% istina, ne mora biti ni 50%, samo nek se napaćeni ulagački puk veseli
ili neki novi izračun, 11.45 do 13.50 kuna
Ameri ZELENO !
Futuresi jutros u zelenom
Pa mi valjda , ako nećemo gore, nećemo ni dolje
zaboravlja se da je prije par dana bio onaj euforični val na ne tako malim prometima,tako da su se onda upucala sredstva i opeklo se. sada svi čekaju pad, pa da se natovare, ili rast pa das utrče.
ovo je jednostavno novo dno i oko njega se možemo vrtiti duže vrijeme, sitno drobljenje po prodaju će biti iz više razloga, uključujući i socijalne.
Phoney war.
Hvala na odgovoru
Kanadski dolar. Australski, USA, Funta, Euro, svi odradili. Ovaj bi još mogo
https://www.xe.com/currencyconver…From=CAD&To=HRK
Usput, jel se isplati mešetariti devizama kod neke velike matične banke gdje imam sve račune i dionice, ili se i za to koriste platforme? Osim Forexa, već ono, kupovanje nasuho?
Ugrubo možemo reći da prevladava crveno. Ako ovako ostane i sa Evropom moje je mišljenje da ćemo opet preći na "pršut" fazu, znači stiskanje i cijeđenje na malim prometima, prije no što se iznese na buru.
Ono malo ćemo kukati kako nitko ništa ne kupuje pa ni fondovi, i prometi su mali i tako....
Još nećemo zazivati HANFU.
Burze koje danaske rade /Rusija, Daleki Istok, Novi Zeland/: minusi oko 1 , 1,5 posto. Izuzev NZ i Tahlanda koji su u malom plusiću.
TSHC Neće biti načeta jer se sa njom ne trguje od 2018
Europćani i Amerićani pertubiraju oko nule, plus jedan minus pola posto u budućnosnicama.
Moje je mišljenje da ćemo na valu euforije ploviti i danas. Trn u šapi mogla bi biti Optima jer tamo traje specijlani rat
Nakon prvog vala igrice koju su veliki odigrali spustivsi cijenu sa 8,9 do 3,8 /niti jedna dionica nije ovoliko pala/ slijedi drugi val igrice koju igraju. Pa zar ste mislili dobro zaraditi bez ovih igrica, tko je to mislio neka proda dionice i ode sa burze. Samo je pitanje koliko ce tih igrica biti do prodaje, hoce li u igru ubaciti i sedmu silu/novinare/, itd. Upravo zbog ovih igrica na burzi dobro prode samo 5%ulagaca jer treba imati cvrste zivce. Na burzi sam od 2008.g. tako da me ovo ne sekira i ovako nesto do finala sam i ocekivao. Sretno
Ah nakon Enrona, pa potom Magme i agrokora, dalekovoda, Ingre, Vijadukta, Zdenke, IPKK, Finvesta i ostalih raznih otključanih vrijednosti ne bih Spomenicu iz 2008. nosio ko orden
- što znači rast na velikom prometu ???
Po staroj školi to znači da su dijonicu počele kupovati kumice sa placa i čistači cipela. Obrnuto, rast na malim prometima znači da su dijonicu počeli kupovati vrhunski stručnjaci, uglavnom etablirane velične sa foruma Poslovnog
Napada se iz svih oružija. Ali to je tako.eto vam ovo....... Bijelosvijestki analitičari kopaju po Optimii..... Zašto? zašto im se to isplati ako je prosječna provizija brokeru prosječne dionice na prosječnoj bjelosvijestkoj burzi jednaka cijlom prometu na ZSE.
Iz svakog grma skače zec.
Il pokojnik il pukovnik, taka je to igra.
Što crnji i katastrofalniji komentari na ovom forumu to burza više skače. Ne treba nam tehnička analiza ovo nam indikatordovoljan indikator.
Je, štovani kolega ja tako trgujem i računam indexe DRUKEX i HYSTERIX koji daju PROMOĆURIX. Treba imat živaca za to, kao danas na Optimi. Ono što bi se reklo pregrijali se indikatori.
Što znači taj MKT?