zelenilo vani jača, kod nas pa p0šteno crveno; klasična zse diskrepanca.
To što u nas pada "rizično" je.
Mozda i kod nas krene seletivno rast i padat.
Toliko za danas..., samo sam htio prokomentirat otvaranje.
Jučerašnja zvijezda, TPNG, stoji.
zelenilo vani jača, kod nas pa p0šteno crveno; klasična zse diskrepanca.
To što u nas pada "rizično" je.
Mozda i kod nas krene seletivno rast i padat.
Toliko za danas..., samo sam htio prokomentirat otvaranje.
Jučerašnja zvijezda, TPNG, stoji.
danas slabašno zelenilo, uključujući i budućnosnice u USA.
Imponira kao klasični slabašni odbijanac.
koje monsunske kiše crvenila, baš ništ zeleno
draže mi je kad rokne 5 ili preko pet posto nego ovo, oko 3-4, tada nema odbijanaca nego curi li ga curi.
Nema vani dobre vijesti niti jedne, pa makar od Mare na kamen studencu.
Teške se kiše spremaju, ovo otrežnjenje od korone je gadan mamurluk. Odjednom ništ ne funkcionira, još malo pa će i struje nestat.
Budem kešom vratio kredite i basta.
Sad će i ponuda za Optimu bit jedva dvoznamenkasta....
Meni je nekako , sada u krizi Končar privlačan.
Sjećam se dana kada je bio hoh dionica, taman su razvijli tramvaje, dionica je na svaku vijest skakutala, pa i napr "ZET će povisiti cijenu tramvajske karte".
Onda je došao KODT-PA i KOEI je polako pao u zaborav. Čim se potegao razgovor o dijonicama prvo su te pitali jel imaš KODT, PA aaa?
Tak da sam ga ja onomad prodo , mslim oko 1200 kuna, i po dobrogu ga se sjećam
Sada i dalje dolaze pozitivne vijesti, ali ih nitko ne komentira
https://www.koncar.hr/pustanje-u-pog...-koronavirusa/
Dionica se klatari na mirnome fondovskom moru.
No, vratimoi se nazad, zašto mislim da bi mogla biti dobra, nije rizična ko turisti, nije atraktivna ko IT sektor tj teleoperateri pa nema šokova šnjom, i čak ta dividenda oko 3,5 posto godišnje veseli.
U zadnje vrijeme sam srednjeročni trejder ali ovo mi izgleda vesela kombinacija sigurnosti i blue chipa. I klasična je hrvatska firma ( kupujmo domače); ima povoljan omjer uhljebitosti i poduzetnih geekova sa ETF a, pardon, FER a
oduvijek sam govorio da je ovo dionica i pol :).
Malo kasno pali
Solidni minusi vani, onako, porcijaši, pa tako i kod nas, jedino na TPNG neka pretumbacija, ne kužim tehničku stranu priče, valjda je oddma pihnula u gornju blokadu ?
Da, gornja blokada. Danas premjestanje artiljerije na strateske pozicije.
izgleda da se artiljerija premješta sa ADPL
Solidni minusi vani, onako, porcijaši, pa tako i kod nas, jedino na TPNG neka pretumbacija, ne kužim tehničku stranu priče, valjda je oddma pihnula u gornju blokadu ?
mi i da oćemo besplatno naftu nemeremo jer svoju naftu kupujemo na "Mediteranskom tržištu" , a to je u kamenu uklesano.
Dakle ne strepite od besplatne nafte,bar dok ste na rodnoj grudi
e i čini mi secda ćemo po besplatni benzin morat ić u Bosnu il Sloveniju, naši se ne daju...
Eto što kažu na jahu finace, baš to da sad svi bleje. I dobro i loše, ali više loše
https://finance.yahoo.com/news/us-stocks…-184558311.html
With much of the global economy suspended due to the coronavirus, physical demand for crude has dried up, creating a global supply glut as billions of people stay home.
"Oil down is normally good for the rest of the sectors, but you can make the argument that it is so low that it's not good for anybody in terms of what it's going to do to unemployment and economic growth," said Jake Dollarhide, chief executive officer of Longbow Asset Management in Tulsa, Oklahoma. At 2:26 p.m. ET, the Dow Jones Industrial Average was down 1.79% at 23,807.69 points, while the S&P 500 lost 1.27% to 2,838.15.
financijski dkv izgleda grozno.
Tko se nije na dlkv barem tri puta opeko, u uadnji godinu dana, nije živio.
Kokodakalo se previše i na kraju krajeva uzalud oko ove dionice, još tamo od petljanja gurua i dokapa. Sada se sve stišalo.
Dakle u svemu se slažemo osim u postotkuu kojem bi trebalo imati dlkv u portfelju
Mislim da nam je ostao još koji mjesec da to odlučimo; PBZ fond prodaje, OTP kupuje a oko njih ćipiripaju mali, ufajuć se da ne nerviraju ova dva velika, jer bi ih oni, kao puno puta dosad, mogli otrest ko muhe.
Ponavljam: PPD je enigma. Zanimljiva enigma.
Vani su konsternirani padom nafte, no ipak neke dijonice zbog tog padaju, neke bezbobzira na naftu rastu.
netflix, amazon, alibaba, Volkswagen , biogenetičke, farmaceutske i šta ti ja znam: rastu.
Kolko sam shvatio njih to ne zanima. Naftne padaju, što bini osnovnoškolcu bilo jasno.
"Energetski sektor" i .e. General electric i slično, rastu
Indexi generalno padaju. Vix raste
Meni se čini da ni vani još nisu uračunali posljedice pada nafte na čitav hranidbeni lanac.
Recimo aviokompaniji je jeftinija nafta plus jer jeftinije tanka, no opet manje je bogati Arapa koji letu vamo tamo. Uglavnom meni je to zbunjujuće i ne kužim ništa.
Pokušavam sjetiti kak je bilo 1999. Kada je nafta bila toliko, no onda sam bio mlad pa se samo avantura sjećam. Mislim, bilo je dobro.
ovdje pa drugačiji podaci?
Jako narasli operativni troškovi?
Što operiraše, koronu?
a jel ima netko ideju zašto im se neto dobit prepolovila u prvom kvartalu?
https://www.mojedionice.com/dionica/KOEI-R-A
tolko isplate za dividendu, sad neđe oko lipnja.
Ovako odoka izgleda mi ko tipfeler.
sad sam iskopao ovo
https://lider.media/poslovna-scena…15-posto-130335
Dionica nit smrdi nit miriši, dosta je degradirana, u dioničkom smislu zlatni dani su iza nje.
Nu, pala je u krizi, nije baš korona rizična , kao turisti recimo, tako da sam je stavio u svoj Buket Razmatranja zajedno sa drugim božurima našeg kriznog tržišta.
Dalekovod se dosta čudno ponaša zadnja dva tjedna, kao da se giba van smjernica ostalog tržišta.
Dionica na kojoj su se izredali razni gurui investiranja i bome poštemo se opekli. Sada se nekako pretrpava u tišini.-
Podvučeno
1. imamo jedan fond koji jako hoće izaći i zabija cijenu naniže
2. ekipa koja je digla Petrokemiju navodno je ušla u Dalekovod (ovako il onako) a kad se pogleda gdje su sve ušli, to bi za Dalekovod bio , barem u smislu vrijednosti na burzi, pun pogodak
3. Pod jedan i dva daje ponovno Petrokemiju, jer je Petrokemija po iostom rukopisu postala zvijezda domaćeg tržišta, iako mnogi tvrde suprotno ( da nije zvijezda tržišta) pa su zbog rasta čak i zazivali Hanfu.
Zaključak: jedna od dijonica koju bi trebalo razmatrati nekako van ostatka tržišta, kako bih to rekao, OPTE napr ima svoj pečat, jedinstveni, a tako drugačiji no jedinstveni čini mi se da ima i DLKV.
Doktrina: ulaziti po malo jer se ne zna koliko su tanki živci fondu koji izlazi, oćel zatuć to na dvojku ili će ovako uključivat dionički rimfuzomat između 3, 3 i 3 ,9.
Rizk: velik. Firma je u dubiozama i uloga Prvog plinarskog društva nije do kraja jasna. Kako bi rekli vodeći teoretičari foruma preporučljivo ući u DLKV sa 15,33% do 20,45 % portfelja
Tovarish, kolega
vidim da me tovariš sa 'palac dolje'... evo najnovija vijest, rano ste se poveselili: Predsjednik poručuje česima da uzivaju u domovini
Ja sam već toliko okošto da kad vidim tako što u novinama prvo si postavim pitanje " bavi li se Predsjednik dionicama?".
osnovni problem otkupa trezora i dijeljenja meneđerima je taj što meneđeri to prodaju. To je, kako bi rekao, narodni običaj najbolje izražen na ATPL.
Uz njega ide jedan meni zabavni običaj da sljedba traži razloge zašto meneđer prodaje izvrsnu dionicu. "Kupuje sinu kuću", "baki umjetni kuk", itd, i tako se narod veseli.
Tak da nemam ekstazu glede trezora i meneđmenta.
Eto sad i ovo.....
Pomalo komplicira stvari.
https://www.vecernji.hr/vijesti/jedan-…s-zalbi-1394673
Da, i po meni je Končar preglomazan,neki konglomerat kombinata i high techa.
Klasična priča,da ga se makne od utjecaja politike vjerojatno bi bio super, i smanjila se ivisnost o domaćim natječajima koji su sve manje ziceri.
Šta se ovo dešava? Svi se umirili. Dajte malo tračeva iz Hta, Optime, Zabe...... Frend radi tamo, rođak onamo... čuo ovo, čuo ono....
Ne mora biti 100% istina, ne mora biti ni 50%, samo nek se napaćeni ulagački puk veseli
ili neki novi izračun, 11.45 do 13.50 kuna