1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • April 23, 2020 at 4:43 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from rambo_5

Stigle crne limuzine pune para, ko nekad na Đuri :)

sad ću i ja jednu konstrukciju kao i novinarka Poslovnog.

ako pogledamo u sudski registar što u vlasništvu imaju Inspire investments, vidimo da su to sve firme vezane za trgovinu i turizam.

https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=1…18C4411DE704F3C

pretpostavka je da će Fortenova preuzeti Inspireov udjel u Konsolidatoru, a Inspire preuzeti turistički i uslužni dio Agrokora (onaj sitniš izuzev jakih firmi po kojima ih svi znamo).

sad ide legitimno pitanje, što će Agrokoru Konsolidator, tj. 60% DLKV-a i zašto PPD kupuje Agrokorov dug od koga god može, a kupio je i dug DLKV-a?

Display More

Možda će Dalekovod izvoditi dogradnju Petrokemije ? Odgonetalice mi nikada nisu išle, više sam štreberski tip.
    Samo da ne bude nešto gdje ćemo morat računat tromjesečni prosijek ili se palit na neke tužbe na Trgovačkom sudu i tako.....

Bilo kako bilo, PBZ ima još oko 600000 dijonica što nam daje vremena da uskočimo, a sad koliko vremena, mislim da je to majka svih pitanja.

Meni stvarno nije jasno jel ova vijest za unić ili izić, pa makar i sazad.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• my moon
    • April 23, 2020 at 4:35 PM

Vani zeleno. Kad je zeleno četvrtkom, kao danas, veća je šansa da će sutra crvenit, a petkom se općenito voli rasprodavat, znači sutra bi moglo bit veselo.

Mene će morit gotovinski svrabež, uvijek mi podivlja kada se crveni.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • April 23, 2020 at 4:19 PM

A tko će ga znati..... nešto se šuškalo prije manje od godine dana....

Obzirom da tržište nije reagiralo sumnjam da je neki investicjski vatromet u pitanju.

Ali ajde, barem se nešto prrevrće, meni je to po ukusu, a ne da se kiseli.

"Tvrtka koja nije u 100-postotnom vlasništvu Fortenove, a koja bi mogla, zbog svega što se događalo, osjetiti ozbiljne posljedice jest Dalekovod, u kojem Agrokor preko tvrtke Dalmarina (koja je pak suvlasnik Konsolidatora, većinskog vlasnika Dalekovoda, u partnerstvu s fondom Inspire Investments) ima 35 posto vlasničkog udjela. Iako se bori s novčanim tokom zbog bremena predstečajne nagodbe, Dalekovod ima dobre poslove u inozemstvu (80 posto prihoda dolazi iz izvoza).

Fortenova je trenutačno potpuno neaktivna u sazivu Nadzornog odbora i skupština Dalekovoda. Njezin udio mogla bi preuzeti neka građevinska tvrtka (iako je danas teško naći neku zdravu), ali kandidat bi mogao biti i konkurent Dalekovoda, kanadska kompanija Valard, koja se nadmeće na javnim natječajima u Hrvatskoj i konkurira mu na skandinavskim tržištima."

https://lider.media/lider-intellig…re-tvrtki-25842

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• my moon
    • April 23, 2020 at 4:08 PM

je, kod mene na gledalici još ostalo na bidu

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • April 23, 2020 at 12:10 PM

svaka dionica ima svoju mantru koja kada dođe do kraja, najčešće se ne dogodi ništa, alajd, neka igra i zabava postoji.

Ovdje je jedna od najjačih mantri PBZ OMF koji duže vremena prodaje dionicu a čak dva OTP fonda kupuju ,/ uravnoteženi i indeksni/.

Neke su se dionice lansirale kada je fond izašao. Nekada su bile sasvim druge okolnosti.

Sada kada svi skrušeno čekaju pad tržišta, šanse za lansiranjem /i/ ovdje su sve manje.

Ako bi prodaja išla ovim tempom, za oko 6 tjedana je PBZ vani, dakle ima se vremena čekati rasplet situacije.

• my moon
    • April 22, 2020 at 6:48 PM

vjerojatno u ovoj emisiji:

https://vijesti.hrt.hr/606960/vujcic-…amatnim-stopama

No naštampano nema o tome...

Ne gledam TV, zapravo ga niti nemam veći dio vremena. Odviko se još ko maturant, možda ću morat počet...

• my moon
    • April 22, 2020 at 5:57 PM

mene od prvog dana mori misao da je sve smišljeno da bi se pare /stvarne, zlatne, virtualne/ koje su zaradili svi, izbavile iz sefova, fondova i računa, upumpale potrebitima i na kraju završile u odabranih.

Nekakakva nakrtožena više manje virtualna dobra, na kraju procesa, u pravim rukama, postati će stvarna.

Dio će i preko burze, zato sam na referendumu koji se ovdje sprovodio "Ugasiti privremeno burzu?" , bio protiv.

Žedan pored tolke vode.

A ista te voda i odnijet može.

• my moon
    • April 22, 2020 at 2:27 PM

Ne bih se složio, u koroni su se volumeni iznimno povećali, odakle te pare, iz čarapa? Volio bi da jesu.

Danas se trguje oprezno. euforija pobijede nad koronom, jenjava a počelo se raspravljati o ekonomskoj krizi, novom ekonomskom poretku, sugerira se da ćemo iz stanova izaći psihički bolesni.

Danas sa 2500000 kuna tržište su digli hrabri sa viskom novaca, takvih je malo. Ostali čekaju, takvih je puno.

To mi daje puno veću sigurnost da već se para okretati i da ću imati kud i sa cim uletiti nego ono mučenje prije korone.

• my moon
    • April 22, 2020 at 9:35 AM

zelenilo vani jača, kod nas pa p0šteno crveno; klasična zse diskrepanca.

To što u nas pada "rizično" je.

Mozda i kod nas krene seletivno rast i padat.

Toliko za danas..., samo sam htio prokomentirat otvaranje.

Jučerašnja zvijezda, TPNG, stoji.

• my moon
    • April 22, 2020 at 9:20 AM

danas slabašno zelenilo, uključujući i budućnosnice u USA.

Imponira kao klasični slabašni odbijanac.

• my moon
    • April 21, 2020 at 8:56 PM

koje monsunske kiše crvenila, baš ništ zeleno

draže mi je kad rokne 5 ili preko pet posto nego ovo, oko 3-4, tada nema odbijanaca nego curi li ga curi.

Nema vani dobre vijesti niti jedne, pa makar od Mare na kamen studencu.

Teške se kiše spremaju, ovo otrežnjenje od korone je gadan mamurluk. Odjednom ništ ne funkcionira, još malo pa će i struje nestat.

Budem kešom vratio kredite i basta.

Sad će i ponuda za Optimu bit jedva dvoznamenkasta....

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• my moon
    • April 21, 2020 at 10:42 AM

Meni je nekako , sada u krizi Končar privlačan.

Sjećam se dana kada je bio hoh dionica, taman su razvijli tramvaje, dionica je na svaku vijest skakutala, pa i napr "ZET će povisiti cijenu tramvajske karte".

Onda je došao KODT-PA i KOEI je polako pao u zaborav. Čim se potegao razgovor o dijonicama prvo su te pitali jel imaš KODT, PA aaa?

Tak da sam ga ja onomad prodo , mslim oko 1200 kuna, i po dobrogu ga se sjećam

Sada i dalje dolaze pozitivne vijesti, ali ih nitko ne komentira

https://www.koncar.hr/pustanje-u-pog...-koronavirusa/

Dionica se klatari na mirnome fondovskom moru.

No, vratimoi se nazad, zašto mislim da bi mogla biti dobra, nije rizična ko turisti, nije atraktivna ko IT sektor tj teleoperateri pa nema šokova šnjom, i čak ta dividenda oko 3,5 posto godišnje veseli.

U zadnje vrijeme sam srednjeročni trejder ali ovo mi izgleda vesela kombinacija sigurnosti i blue chipa. I klasična je hrvatska firma ( kupujmo domače); ima povoljan omjer uhljebitosti i poduzetnih geekova sa ETF a, pardon, FER a :) :)

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• my moon
    • April 21, 2020 at 10:06 AM

oduvijek sam govorio da je ovo dionica i pol :).

Malo kasno pali

• my moon
    • April 21, 2020 at 9:48 AM
    Quote from LodeRunner
    Quote from my moon

Solidni minusi vani, onako, porcijaši, pa tako i kod nas, jedino na TPNG neka pretumbacija, ne kužim tehničku stranu priče, valjda je oddma pihnula u gornju blokadu ?

Da, gornja blokada. Danas premjestanje artiljerije na strateske pozicije.

izgleda da se artiljerija premješta sa ADPL

• my moon
    • April 21, 2020 at 9:36 AM

Solidni minusi vani, onako, porcijaši, pa tako i kod nas, jedino na TPNG neka pretumbacija, ne kužim tehničku stranu priče, valjda je oddma pihnula u gornju blokadu ?

• my moon
    • April 20, 2020 at 9:29 PM

mi i da oćemo besplatno naftu nemeremo jer svoju naftu kupujemo na "Mediteranskom tržištu" , a to je u kamenu uklesano.

Dakle ne strepite od besplatne nafte,bar dok ste na rodnoj grudi

• my moon
    • April 20, 2020 at 9:13 PM

e i čini mi secda ćemo po besplatni benzin morat ić u Bosnu il Sloveniju, naši se ne daju...

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ji/2176622.aspx

• my moon
    • April 20, 2020 at 9:08 PM

Eto što kažu na jahu finace, baš to da sad svi bleje. I dobro i loše, ali više loše

https://finance.yahoo.com/news/us-stocks…-184558311.html

With much of the global economy suspended due to the coronavirus, physical demand for crude has dried up, creating a global supply glut as billions of people stay home.

"Oil down is normally good for the rest of the sectors, but you can make the argument that it is so low that it's not good for anybody in terms of what it's going to do to unemployment and economic growth," said Jake Dollarhide, chief executive officer of Longbow Asset Management in Tulsa, Oklahoma. At 2:26 p.m. ET, the Dow Jones Industrial Average was down 1.79% at 23,807.69 points, while the S&P 500 lost 1.27% to 2,838.15.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • April 20, 2020 at 8:46 PM

financijski dkv izgleda grozno.

Tko se nije na dlkv barem tri puta opeko, u uadnji godinu dana, nije živio.

Kokodakalo se previše i na kraju krajeva uzalud oko ove dionice, još tamo od petljanja gurua i dokapa. Sada se sve stišalo.

Dakle u svemu se slažemo osim u postotkuu kojem bi trebalo imati dlkv u portfelju :)

Mislim da nam je ostao još koji mjesec da to odlučimo; PBZ fond prodaje, OTP kupuje a oko njih ćipiripaju mali, ufajuć se da ne nerviraju ova dva velika, jer bi ih oni, kao puno puta dosad, mogli otrest ko muhe.

Ponavljam: PPD je enigma. Zanimljiva enigma.

• my moon
    • April 20, 2020 at 8:38 PM

Vani su konsternirani padom nafte, no ipak neke dijonice zbog tog padaju, neke bezbobzira na naftu rastu.

netflix, amazon, alibaba, Volkswagen , biogenetičke, farmaceutske i šta ti ja znam: rastu.

Kolko sam shvatio njih to ne zanima. Naftne padaju, što bini osnovnoškolcu bilo jasno.

"Energetski sektor" i .e. General electric i slično, rastu

Indexi generalno padaju. Vix raste

Meni se čini da ni vani još nisu uračunali posljedice pada nafte na čitav hranidbeni lanac.

Recimo aviokompaniji je jeftinija nafta plus jer jeftinije tanka, no opet manje je bogati Arapa koji letu vamo tamo. Uglavnom meni je to zbunjujuće i ne kužim ništa.

Pokušavam sjetiti kak je bilo 1999. Kada je nafta bila toliko, no onda sam bio mlad pa se samo avantura sjećam. Mislim, bilo je dobro.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt