1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• my moon
    • May 28, 2020 at 11:55 AM

Ajmo obrnut pilu i hvalit institucije:!:Sve, od HANFE, drźave, ćate, izbaciti riječ uhljeb, kriminal zvatim nuźnim zlom koje se tu i tamo pojavi ko avet,a naručito dizat u nebesa fondovsku industriju i naše buduće imovine.

tj, sad nemam vremena al od danas pišem samo hvalospjeve.

nadam se da ih neprijatelji ovog poretka i nacije neće cenzurirati.

možda to pokretne tržište. Samo malo pažnje, nježnih riječi i koja pusa.....❣❤🤎💞💓💋💯💫💦😍🥰🤗😘👾

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • May 27, 2020 at 11:28 AM

dva otp fonda tu i tamo kupe

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• my moon
    • May 27, 2020 at 11:25 AM

opet doslovno tumačenje..... pa ne mislim na sve.

Štoviše, vrlo je malo oholo prizemnih forumaša koji su haračili donedavno.

Brzo budu izolirani i ismijani.

Zapravo loš znak, znak premalog interesa za dionice.

No to se može brzo promijeniti.

Podsjeća me na Doba nevinosti interneta, kada se smatralo da internetim komuniciraju samo geekovi i nastrani.

Sad se svi čude koeficijentu digitalne gluposti i nasilja, mene ti uopće nije čudilo, točno sam prorokovao kako će izgledati Mreža kad se gomila dovati digitalne toljage

• my moon
    • May 27, 2020 at 8:37 AM

Ne treba bježati od različitosti. Bit shvaćanja različitosti može, po meni, jako pomoći kod trgovanja na burzi.

Mi smo konzervativni u svemu, pa i u trgovanju. Zatvoreni, nepovjerljivi, obožavamo stvarati i zaboravljati moralne vertikale, dvolični smo, kontradiktorni, pravimo se gluplji no što jesmo u tom smo svjetski prvaci, tu guramo do samoubilačkih proporcija samo da bi nam ego dobio melema.

I takva nam je burza.

Danas ćemi biti zabrinuti zbog kinesko američkih odnosa.....

https://www.index.hr/vijesti/clanak…io/2185957.aspx

"Zahvaljujući golemim fiskalnim i monetarnim poticajima, S&P 500 indeks porastao je oko 38 posto od 23. ožujka, kada je zbog koronakrize zaronio na najniže razine u više godina. Stoga je sada udaljen još samo oko 12 posto od svoje rekordne razine, dosegnute 19. veljače.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 1,24 posto, na 6067 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 1,0 posto, na 11.504 boda, a pariški CAC 1,46 posto, na 4606 bodova."

• my moon
    • May 26, 2020 at 2:09 PM

Imate pravo, u potpunosti, moja greška, ispričavam se forumašima.

Stvarno.

No nekako sam htio reći da se trendovi na burzi ponekad razilaze sa trendovima na forumu.

• my moon
    • May 26, 2020 at 12:19 PM

Problem je što kod nas rast i ne mora značiti rast. Ako ne raste OPTE, TPNG, KODT, DLKV itd kao da ne raste ništa, jer su forumaši, a forumaši su ogledalo naroda, puni tih dijonica ko brod.

P.S.

Izgleda da se Neo bacio u trejd sa ATGR i PBZ

• my moon
    • May 26, 2020 at 8:18 AM

Budućnosnice USA u plusu, trgovanje u Evropi i svijetu u lijepim plusovima, vidi Daxa, cvijeće naše milo preko 2 posto.

Brazilski Bovespa preko 4%!. Prošlo me imponiranje što našu, hrvatsku zbilju gledam tzv Roentgen očima i vidim je kakva je, to me zlurado veselilo i izvrsno mi je pomagalo da trgujem na burzi. Sad me sve to prošlo, umara me, gadi mi se, otuđujem se i gubim apetit.

Što sam tio reć, nije topla voda, al recimo Bovespa; točno su rekli da će rast, i što će rast, i kako i zašto.

Tko je reko?

Pratim tri sajta i imam jednu aplikaciju. Vrlo razumljivo, kratko, jasno, dapače po postupniku; od jednostavnijih sms formata recenzija, do eseja.

Kod nas prvo nema prometa, zapravo prema tim standardima nema burze, drugo "poslovne" novine su pamfletići za politička prepucavanja i farbanja ega meneđerčićima.

Samo me malo sofverskih prepreka dijeli od trgovanja vani, napominjem da je to veliki korak za Homo sapiensa, jer kao pripadnik njegove podvrste Homo zsensis odlazak van mi se činio nepotrebnom gnjavažom i pothvatom poput kolonizacije Mjeseca

• my moon
    • May 22, 2020 at 6:42 AM

Vanjski analitičari ( koji nisu do koljena unutarnjim), kažu da slijedi junska korekcija, koju pravi investitori dočekuju otvorenih ruku. Radi se o famoznoj i izlizanoj ovdanjoj uzrečici "prelazak iz drhtavih u čvrste ručice".

Naime predviđa se pad od najmanje 10% jer će loša izvješća u kombinaciji sa nasitno crnim vijestima polako ispirati tržište prema dolje.

Upozorava se i na još jedan fenomen, koji kod nas nije zaigrao ( viđao sam ga u popularnoj kulturi tj filmovima i serijama) a to je da "domaćice" igraju nasitno sa dionicama, al ono doslovno za sir i vrhnje ( tj prije za weekend zakucavanje hm...)

Kažu da je podosta korona stimulativnih poticaja (90%!!!) završio na taj način u dijonicama.

https://www.cnbc.com/2020/05/21/man…ade-stocks.html

Eto, vani se diše, skakuće, puše, grize, lomi, kupuje, prodaje, analizara, diskvalificira, tweeta, puši, žari, pali, plače....

a kod nas...... Lagano umiranje. Uskoro očekujem Zazivače Hanfe, to bi bio signal da će tržište živnut.

• my moon
    • May 18, 2020 at 10:58 PM

Gledam po sebi, amater sam za ekonomiju, ali u zadnje vrijeme pojavili su se alati koji OBJAŠNJAVAJU, pojašnjavaju i olakšavaju odabir dijonica vani.

Tak da ak ovdje budu karmine , može se van, onako sa profilom domaćice.

Ovdje neće biti žustrijeg trgovanja dok se ne pokrene šira akcija na propagandnom planu glede izbijanja štednje u dijonice (kako smo to vidjeli prije prošle krize).

Možda se čeka mig izvana, pojma nemam.

Prisjetite se zadnje velike akcije oropagiranja Bitcoina. Iskako je uz paštete, uključujući seminare, druženja, udruge, jutarnje emisije, kuharice, vidovnjake, gurue, direktne prijenose itvaranja bitcoin automata, iskrene priče uz prve ruke, reportaže, svečane večere....

• my moon
    • May 18, 2020 at 10:46 PM

Šanse za V oporavak su realne, dosadašnje krize dogodile su se iz punog zdravlja, netko je izmakao letvu ispod galopirajuće ekonomije.

U sadašnjoj krizi virus nas je utjerao u kuće, zdravi dijelovi nacije ostali su netaknuti, treba obrisati prašinu i nastaviti.

Prekarni radnici, nadničari, penzioneri, kulturnjaci, partijaneri, influenceri; oni s isspali ranjivi.

Nema skakanja meneđera kroz prozore sa 50 kata. Jeste li primjetili kako su svi smireni i pozivaju na razum i štednju? Pumpa se novac, koji je ustvari zajedničko , obiteljsko srebro, koji će korisnici potrošiti na sasvim određen način, prištediti si za aviončić i resortić. Mislim da je tu postavljena zasjeda na burzama, koja nam sad izgleda nelogično.

• Turističke dionice i perspektive

• my moon
    • May 18, 2020 at 10:29 PM

United airlines najveći rast u USA, a avijoni još na zemlji rđaju....povlačim analogiju sa turistima.

U svakom slučaju dobra prilika za zaradu, dok Crobex ne padne u uski kanal, između 698,24 i 731,44 poena, kako nam je objašnjeno tu, ranije

https://www.google.com/search?q=unite…mobile&ie=UTF-8

• my moon
    • May 18, 2020 at 9:43 PM
    Quote from Mrcash

Gledam i nevjerujem, pa zar su ljudi stavrno toliko naivni da puse ovakve price. Kakve gluposti , cuj dobre vjesti o mogucem otkricu neke tamo firme i sad svi indexi luduju, odjednom i turiszam se opravlja a to to sto ljudi nemaju za papar nema veze.

proučiti zašto ljudi štede na papru da bi postali turisti; tim proučavanjem na burzi zaraditi

• my moon
    • May 18, 2020 at 6:51 PM
    Quote from Barikb

Lijepo trgovanje jedno vrijeme. Moje glavne perjanice ostale su bez većeg rasta. Očukujem da potegnu sutra barem oko 1.300 kn Ericsson i KODT. I cijena im je zanimljivo ista. Najbolje 2 tj. 3 sa povlaštenom KODT dionice na burzi po meni. Ericsson vani više raste na ZSE stoji na mjestu tako da nudi svima sjajne prilike za ulaz. RIVP je lijepo potegao imam ga tek 15% u odnosu na prije, izgleda da je do kraja tjedna iznad 30 kn ili čak koju kn više

Lijepo je vidjeti optimizam, ovakvo trgovanje posebno na RIVP je raj za trejdere dolazi njihovo vrijeme. Vani nafta ludo raste dionice snažno prate.

Meni to nije iznenađenje. Burza u nas voli mijenjati paradigme, koje su vrlo jednostavne u biti, socialno psihološke.

Obrazlagao sam na drugim, tj trećem forumu još usred krize zašto će turisti ap. Malo pregrubo objašnjenje, pa ga nisam posto tude.

Kodt, opte, čim ne rastu, ovdje suze.

Baš sam se pito kad će Bcin, i eto ga.....

Burza je još neprepoznata životinja, da bi ju slijedio treba koristiti um, miris, okus, smjer vjetra, a ne isključivo pokazatelje i grafove.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• my moon
    • May 18, 2020 at 4:34 PM
    Quote from plavi01

evo ak ne bu ove godine a ak nebu bu neke druge godine uglavnom bit će

ove godine se ukinut may u kalendaru

https://www.marketwatch.com/story/dont-be-…0?mod=home-page

Ključne riječi

"Nemojte se zavaravati!" Pad od 40% mogao bi biti pogođen sljedeće godine nakon što ovaj skup medvjeda na tržištu izblijedi, upozoravaju ekonomski stručnjaci veterani

Senzacionalno i šokantno:!:😮😱😲:!:

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• my moon
    • May 17, 2020 at 10:49 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from my moon

Meni je nekako , sada u krizi Končar privlačan.

Sjećam se dana kada je bio hoh dionica, taman su razvijli tramvaje, dionica je na svaku vijest skakutala, pa i napr "ZET će povisiti cijenu tramvajske karte".

Onda je došao KODT-PA i KOEI je polako pao u zaborav. Čim se potegao razgovor o dijonicama prvo su te pitali jel imaš KODT, PA aaa?

Tak da sam ga ja onomad prodo , mslim oko 1200 kuna, i po dobrogu ga se sjećam

Sada i dalje dolaze pozitivne vijesti, ali ih nitko ne komentira

https://www.koncar.hr/pustanje-u-pog...-koronavirusa/

Dionica se klatari na mirnome fondovskom moru.

No, vratimoi se nazad, zašto mislim da bi mogla biti dobra, nije rizična ko turisti, nije atraktivna ko IT sektor tj teleoperateri pa nema šokova šnjom, i čak ta dividenda oko 3,5 posto godišnje veseli.

U zadnje vrijeme sam srednjeročni trejder ali ovo mi izgleda vesela kombinacija sigurnosti i blue chipa. I klasična je hrvatska firma ( kupujmo domače); ima povoljan omjer uhljebitosti i poduzetnih geekova sa ETF a, pardon, FER a :) :)

Display More

Dovoljno je pogledat bilancu, kratkorocnu imovinu kada sve oduzmes, dug i vrijednost imovine pa nakon trzisnu kapitalizaciju i onda usporedit sa turistima i onda jeftino dobiva novu dimenziju, jedino ti drzavni prstici kvare sliku.

Display More

Pa p/e je između 40 i 50.... To znači da investitori imaju velika očekivanja od dionice, ili je dionica precijenjenna

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• my moon
    • May 17, 2020 at 9:53 PM

Ovo dođe ko pojašnjeni rezime.

Zadnja rečenica je pomalo poetska; što je blizu avionu, daleko je tramvaju, neupućeni bi mogli mislit da će tramvaj na put tramvajskom prugom.

No ima i nekih novih informacija; za vrijeme korona krize vršio se servis lokomotiva /drugih proizvođača?/

https://www.index.hr/vijesti/clanak…va/2183720.aspx

Malo sam gledao graf i promete, ne ulijevaju povjerenje, pada se prilično žustro na velikim prometima, ako nastavi ovim tempom idući tjedan je Končar na 400 kuna. Kadli je bio na toliko zadnji put, bome ne sjećam se, ? zadnjih 10 godina nije sigurno.

• my moon
    • May 15, 2020 at 10:37 AM
    Quote from tepra

Ako se po jutru dan poznaje, log out i pričekat ponedjeljak

Pa nije sve tako crno, ima i drugih dionica osim OPTE.

• Best buy

• my moon
    • May 15, 2020 at 9:21 AM
    Quote from Optimistcro

Kako predviđate kretanje turista u narednim ljetnim mjesecima....

Interesantna mi je situacija sa jednom solidnom dividendušom... Tuho... U cijeloj ovoj situaciji miruje a dionica je na većoj razini nego lani u ovo doba

TUHO je vjerojatno najbolja dionica ever. Tko ju je kupiou krizi 2008, taj do sad nije moro ni orat ni kopat.

• my moon
    • May 14, 2020 at 10:46 PM

pa Ameri narasli u zadnji par sati, inače se oralo u crvenom, dakle padalo se zbog nezaposlenosti, potom sat vremena nskon, nagli rast kaźu stimulativne mjere i vjera u borbu orotiv korone. Vrlo jak obrat

Europa tek sutra stigne reagirati na Amere, no za sada su europske budućnosnice u minusu.

• my moon
    • May 10, 2020 at 8:59 PM

pardon, u mjesec dana...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt