1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Birtija

• my moon
    • June 8, 2020 at 9:23 AM

fantastično! Eja livadarka poznata je kao pokazattelj visoke ptofitabilnosti.

Od nje bolji pokazatelj je samo škanjac mišar, a on će sigurno sviti gnijezdo dogodine

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• my moon
    • June 8, 2020 at 9:16 AM

NASDAQ je u petak dostigao najvišu povijesnu vrijednost. Smallcaps oporavljeni / to su "mali obrti"/.

Globalno se vjeruje u oporavak. Preslagivanje i oporavak.

Kod nas je sve manje dionica, evolucija je učinila svoje i potamanila slabe. Neki se još nekim vradžbinama drže.

Kad kupujem dijonicu imam na pameti da nas je samo 4 000 000, da imamo odlične moralne verikale, domoljube, vrhunske stručnjake i da svi oni čine puno šuma ekonomiji i mute vode u kojima dijoncu treba ulovit.

Koliko sam shvatio ovdje smo podijeljeni /podjele su nam orirodna stanja/ na one koji vjeruju u pad i one koji vjeruju u rast.

Ja bi da sve raste jer će onda jedni i drugi zaraditi. Želim i mir u svijetu i da nam se priroda održi.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• my moon
    • June 7, 2020 at 2:36 PM

no, budimo svijesni da većina naroda percipira dionice kao lihvarenje, pa ako na dionicama zaradiš onda te treba oporezivat, a ako izgubiš tak ti i treba.

U biti sam porez je kompliciran manevar koji odbija buduće potencijalne ulagače i mobiliziranje novaca iz čarapa

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• my moon
    • June 7, 2020 at 12:15 PM

trebalo bi samo došapnut da netko u predizborni plan ubaci izbacivanje poreza na kapitalnu dobit, i da zapravo time , kako je gore navedeno, nitko ne gubi ništa , a barem na propagadnom planu dobiva puno.

Ubrzo bi se ta ideja raširila.

Upakirati u " veću dostupnost dionuca".

Ako i ostavimo srž ideje po strani, tko to postavi u plan, izgledati će kao da se kuži u dijonice.

Gotovo sam siguran da je Sanader učinio isto, SDP je bio za porez "jer se tako pere takkunski novac".

Problem nije bio u dionicama nego u tome što su tajkuni bili pravno nedodirljivi. Kad baba pusti vjetar tučemo psa....

• my moon
    • June 5, 2020 at 3:09 PM

da, to je jedan od uzroka lijepog zelenila vani.

"Futures jump after surprise fall in May unemployment"

https://www.investing.com/news/stock-mar…bs-data-2193318

Džaba im sve, kad se korona vrati, uz požare, jer će ovo biti jedno od najsuših ljeta, pa će to još više raspiriti rasne nemire.....

Pomalo skupljat brašno, germu i wc papir i pomalo rasprodavat dijonice u ovom /kod nas slabašnom/ rastu.

• my moon
    • June 5, 2020 at 2:13 PM

Pođimo od one da je stvarnost iluzija. Dok si ne stvorite slijedeću iluziju, uživajte u sadašnjoj.

Tragovi prave stvarnosti sadržani su u indexima DRUKEX i HYSTERIX, koji daju obrise stvarnosti u indexu PROMOĆURIX.

Istina, interpretacija je u sadašnjem momentumu otežana jer su DRUKEX i HYSTERIX niski, za to je već potrebna virtuoznost tehničke analize.

No pravi tehničari će vas priglasiti šarlatanom i tu se krug zatvara

• my moon
    • June 5, 2020 at 9:12 AM

Teško je biti pametan, pogotovo u petak jer ide vikend, no izgleda da su se prije skorašnjeg kataklizmičkog pada dionice odlučike visoko napucati da bi i pad bio žešći.

https://www.investing.com/indices/major-indices

Blago trejderima.

• my moon
    • June 5, 2020 at 6:53 AM

Budućnosnice vani okrenule u zeleno.

Kod kuće se priča o pozitivnim stvarima, tj piše:

https://www.poslovni.hr/burze/za-dioni…avrsila-4235779

No danas je petak, dan za rasprodaje.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • June 4, 2020 at 9:48 PM

3,8 odokativno.

Današnje nasrtanje na prodaju neće proći nekažnjeno.

To mi govori iskustvo. Čista seizmologija, konda zdrmaš nekog ko drijema na njihaljci na trijemu.

"Good judgment is the product of experience. Experience is the product of bad judgment"

• Što smo danas tržili

• my moon
    • June 4, 2020 at 4:26 PM

u zaradi sam i komotan tako da si mogu priuštiti čučanje na kupnji. Ovakvi seizmički potresi na Dlkv / i ne samo njemu/ uvijek su bili uvod u volatilnu trgovinu.

Mislim da se isolati riskirat i to je to.

Do pada burze, jesenjeg povratka korone, kraha predizbornih obećanja , klimatskih pronjena, požara i nemira može se zaraditi na volatilnosti, to je neka moja teorija. Ako se postavim nisko, smanjujem rizik

• Što smo danas tržili

• my moon
    • June 4, 2020 at 4:11 PM

Prodao sam 2/3 KOEI, postaviti ću se na DLKV, tamo osjećam građanski neposluh, biti će prilike za trejd :)!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • June 4, 2020 at 3:55 PM

Malo popustili živci pa se udara po prodaji. Fondovi su uvijek znali kako kazniti ovakvo ponašanje!!!!

Čekam ih na 3,8 :)

• my moon
    • June 4, 2020 at 9:03 AM

počelo je, taj pad, jel.

Evropa otvara u minusima....

Čak ninive mjere nisu spriječile crvenilo

https://www.poslovni.hr/europska-unija…darstvu-4235616

Samo loše vijesti:

https://www.marketwatch.com/story/italian-…tion-2020-06-03

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • June 3, 2020 at 2:56 PM

Uvijek postoji dionica na kojoj se lome zazubice.

istina, već godinama ako nije atpl onda je dlkv.

Ako dlkv preživi trebali bi ga proglasiti dionicom od pijetetskig interesa za dioničarski pokret RH.

Stvarno je svašta prek njega prešlo.

Pogledajte samo ATH !!!!!!

I što se sve događalo u padu na ovih 4 kune.....

• my moon
    • June 3, 2020 at 2:51 PM

a, postoji taj reset, adrenalin dizanja iz pepela, nažalost nas je mimoišao od osamostaljenja, samo kukamo.

OK, treba redefinirati pad, neće biti u uskom kanalu 700 do 800 poena, već 1100 do 1300, nešto širem

Nadam se da su narikače zadovoljene

• my moon
    • June 2, 2020 at 9:07 AM

kao što rekoh, zeleno.

DAX: auti, autogume, avioprojevoznici natprosječno zeleni.

Brišu se posljedice COVID a.

No, naravno time se ne negira skori pad, no, tržište ima svoje valove.

Jel kod nas korigirano dno od 700-800 CROBEX a, uključujući uski kanal, ili su analitičari još na toj cifri?

• my moon
    • June 1, 2020 at 10:46 PM

meni je trgovanje vani, uključujući budućnosnice i komentare, počelo smrditi na optimizam.

• my moon
    • June 1, 2020 at 7:06 AM

Budućnosnice: vani zbog oprane zle krvi Daleki Istok raste jako, a potom, i istatak budućnosti svijeta iz popriličnih minusa okrenuli u plus.

• my moon
    • May 31, 2020 at 10:14 AM
    Quote from george
    Quote from my moon

samog me mori vanjsko trgovanje, pa sam i pisao tu, gledam to sa povijesnig aspoekta, kada sam dvijetisuće i neke kupio udjel u fondu gledaki su me ko idiota, i ja sam sebe gledao, totalni nepoznati svemir. Onda sam doznao da je fond dionički pa sam išao proučiti dionice, prodao fond i otišao dioničkom savjetniku. Onda me on opelješio pa sam sam počeo trgovati, telefonom, pa OD KUĆE.

Tako će i prijelaz na vanka biti prirodan. Geostrateški sam jako potkovan i nadam se da će mi to pomoći. Malo sam fiktivno vježbao na dieselgateu, Boeingu /Embraer,Airbus/, farmaceutika, rijetki metali, alibabe

i slično i ide to

Prijatelju, ovakve sam postove citao proslo desetljece. Bio je i jedan uvazeni (haha) forumas na pd koji kad vise nije mogao trgovati na inside informacije otisao je u Ameriku. Dva puta se javio kako je super i zaradjuje dobro. U zadnje vrijeme ga ni cuti ni vidjeti.

Puno je takvih koji su otisli u Ameriku i odnijeli gace na stapu. Dobronamjerno vam to govorim jer tamo ce vas pojesti algoritmi, shorteri, i inisideri. A da vam ne govorim o tecajnim razlikama. Razmislite.

Đorđe, sve mi je to jasno, ako sam se ičeg nagledao, to su propale dioničarske vertikale.

No hvala na upozorenju.

Moj protokol trgovanja sam isprobao, i funkcionira, nisam lud da ga smatram savršenim, pitanje je je li blizu dobrog.

Na Embraeru bi recimo zaradio, i prije sam imao takvih uboda, na litiju izgubio itd , no u "plusu" sam.

To sve ako domače je domače tržište zamre.

P. S.

Na njemu sam imao jako brutalnu zaradu u zadnjih godinu dana da me grize savjest od razmišljanja o daljoj zaradi. No klasika, spao sam na male novce pa sam igrao najrizičnije i imao sreće / odgulio PTKM sa trejdovima od 17 do 70,OPTE dva zadnja rasta, itd). Al bi htio bit milioner a daleko to......

Sve zapisato, sve dokumentirano.

• my moon
    • May 29, 2020 at 8:24 AM

samog me mori vanjsko trgovanje, pa sam i pisao tu, gledam to sa povijesnig aspoekta, kada sam dvijetisuće i neke kupio udjel u fondu gledaki su me ko idiota, i ja sam sebe gledao, totalni nepoznati svemir. Onda sam doznao da je fond dionički pa sam išao proučiti dionice, prodao fond i otišao dioničkom savjetniku. Onda me on opelješio pa sam sam počeo trgovati, telefonom, pa OD KUĆE.

Tako će i prijelaz na vanka biti prirodan. Geostrateški sam jako potkovan i nadam se da će mi to pomoći. Malo sam fiktivno vježbao na dieselgateu, Boeingu /Embraer,Airbus/, farmaceutika, rijetki metali, alibabe

i slično i ide to

1. Privacy Policy
  2. Kontakt