1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• my moon
    • July 14, 2020 at 9:21 AM

Pa eto kažu da vani postoji perspektiva i ufanje u dalji rast.

Kod nas bi obzirom na zaostajanje to trebalo biti potencirano na kvadrat.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/marko…ftine/10422952/

• IGH (Institut IGH d.d.)

• my moon
    • July 13, 2020 at 10:26 AM
    Quote from naim
    Quote from trial

Morala se skučiti. Prosvijetljen si. :)

Prošećeš do Tuškanca kbr. 91, baciš pogled i sve ti je jasno.

Ja ne vjerujem u te gluposti.

Slažem se. Priče sa kućenjem, umjetnim kukom za baku, školarinom na otmjenom sveučilištu za sina, udaju kćeri itd. Postale su out još za prošle krize. Možda na Poslovnom bi još prošlo, ali ovdje....

• IGH (Institut IGH d.d.)

• my moon
    • July 8, 2020 at 11:44 AM

Nakon ove objave moźda se p9veća volumen trgovanja, barem 10% :)

https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…pruge/10420480/

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • July 3, 2020 at 8:17 AM

ozbiljne glasine da je Cinčaonica prodana, ista sudbina namjenjena Proizvodnji.

Zahrđali stari pogoni koji se ne uklapaju u viziju nove dinamične tvrtke. Navodno da bi to u svijetu bez korone trebalo funkcionirati, tj supstitut za prodano bi bile tipizirane brze narudžbe od drugih proizvođača.

Za sada je jedino sigurno da bi navedena navodna već gotova prodaja Česima

Pomogla čišćenju dugova.

• my moon
    • July 1, 2020 at 11:40 AM
    Quote from BSOD

https://www.teletrader.com/xetra-says-t7-…4857?internal=1

Kreće se uskoro.

"The outage has been affecting trading in Germany, Austria, the Czech Republic, Hungary, and Slovenia.2

nas nisu ni naveli......... I to puno govori.....

• my moon
    • June 30, 2020 at 9:16 AM

pa ako su stečajuše porasle toliko, onda nas tek čeka eksplozija pravih dionica izvrsnih fundamenata....

• my moon
    • June 30, 2020 at 6:35 AM

Netko kao da se šali sa Crobexom; taman kod zatvaranja kod nas, DAX potegnuo u zeleno.

Danas budućnosnice kao i jučer, blago zelene , no onda je zelenilo u trgovanju bilo jače.

Živi se vani normalnim dion ičaraskim životom: oko 15% Boeing u zeleno, oko isto toliko Facebook u crveno.....

Kod nas sve nekako strvinarski, čuči se i sa visoka čeka da Crobex odapne. A solidni prinosi uopće nisu bajka.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • June 29, 2020 at 1:07 PM

Na stranu jer to drukanje il mukanje, ali lijepo sročena izjava i članak, iz kojeg se ipak vide promjene koje su nastupila u dalekovodu, ma makar i u PR.

• my moon
    • June 29, 2020 at 9:30 AM

Vani sve ide prema blagom zelenom, i trgovanje i budućnosnice. Kod nas očekujem sezonu kiselih krastavaca , ali crvene boje, polako kliženje u minus. Kad bi bar puklo nešto sa Optimom. To bi nas malo propasiralo.

Što se COVID a tiče, imam dojam blagog građanskog neposluha; iako mediji vani i kod nas devereaju o tome u svakodnevnom životu,. koji inače voli drame i histerije, ne trzaju baš.

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• my moon
    • June 24, 2020 at 10:20 PM

Ovi me znaju iznenaditi nekim čudom jednom godišnje.

I dalje mi nije jasno zašto prepakiravaju mlince za kavu i vešmašine..... ne čini mi se da im je ta niša isplativa u Hrvatskoj, možda zajedno sa tzv regijonom. Nije mi jasno jer nam je tržište malo, puno konkurencije, a i u svakodnevnom small talku nisam čuo desetljećima da se neko opskrbio sa njihovim malim kućanskim .

Prije 15 godina kupio sam usisavač za na selo sa njihovim logom, to bi bila ispravn definicija, i super je, još radi, no nisam baš naišao na razumijevanje okoline.

https://www.koncar.hr/specijalni-koc…ma-ledolomcima/

• my moon
    • June 24, 2020 at 9:43 PM

ne bih vjerovao nikome tko se busa da zna kud će.

Sada pada zbog korone, po meni staklene su noge. Neko rezignirano otrežnjenje kao razlog pada to da....

Mislim da će se elite čerupati oko toga koliko je korona opasna. Nakon toliko novaca uloženih u cijepivo mislim da ćemo se cijepiti pa makar korona u crnu zemlju propala.

Očekivao sam objavu "cijepivo nađeno" i zamišljao je kao startni pištolj za još jedan val u zeleno, no sada mi se nekako čini da je taj plus već uračunat.

Više pojašnjenja ovdje:

U novinarstvu svaki članak ima svoje zašto i svoj tajming :)

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-valom-15004410

• Birtija

• my moon
    • June 23, 2020 at 2:57 PM

Današnja prosiječna cijdna je 5,14, znači ipak se gura ap.

Dalekovod se po tko zna koji put prometnuo iz ružnog pačeta u krasnog ptića Feniksa.

Ja mantram na Dalekovod II, slično kao kod Petrokemije /tako pišem tu , crno na bijelo praktično od začetka foruma/

• Birtija

• my moon
    • June 23, 2020 at 9:39 AM

čudno kako se ljudi i strojevi zalijeću u dionice umjesto da štede za brašno, wc papir i germu.

Ali to je tako, iracionalne masivne histerije ciklički se javljaju kroz povijest

• my moon
    • June 18, 2020 at 10:51 PM

danas je svu slavu ukrao IGH..... No, pravo mu budi, pojavio se kao meteor odnikuda.

Čini mi se da je posisao i dosta ostatka tržišta, svi su odjednom zaboravili na OPTE, ATPL i eksploziju brodara te DLKV kojem su na onom portalu već zadali kanal od "50 do 200 kuna".

DRUKEX i HYSTERIX su vrlo visoki na IGH, pojavio se čak i zazivač HANFE, mada mi se čini kao crni labud. Po tim pokazateljima ( ne smijem to postati na tehničku analizu), osobito po Zazivaču Hanfe, uz volatilnio trgovanje to bi trebao ići ap 20%.

Tko nema živce za tako pregrijane indikatore preporučam tektiku "Škarpunič u siću" ( skraćeno ŠUS) tj da love druge dion ice koje padaju, lijep je izbor pa onda kad se IGH umori, čopnu lijepih do desetak posto.

• my moon
    • June 15, 2020 at 8:44 AM

Danas će padat, i kiša i dionice

https://www.investing.com/indices/indices-futures

• my moon
    • June 12, 2020 at 4:37 PM
    Quote from tollway

ma nije moguće! onda si vjerovatno u karinu donjem!

Odmah kupiti nekretninu koja je debelo pala, takva u zaleđa sadašnjem svijetu smrtonosnih epidemija i zombija koje privlači miris germe, brašna i WC papira postati će skupocijeni izolirani resorti do kojih će voziti direktne izolirane linije vlakova iz Češke!

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…odano/10397395/

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • June 12, 2020 at 4:28 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from my moon

A tko će ga znati..... nešto se šuškalo prije manje od godine dana....

Obzirom da tržište nije reagiralo sumnjam da je neki investicjski vatromet u pitanju.

Ali ajde, barem se nešto prrevrće, meni je to po ukusu, a ne da se kiseli.

"Tvrtka koja nije u 100-postotnom vlasništvu Fortenove, a koja bi mogla, zbog svega što se događalo, osjetiti ozbiljne posljedice jest Dalekovod, u kojem Agrokor preko tvrtke Dalmarina (koja je pak suvlasnik Konsolidatora, većinskog vlasnika Dalekovoda, u partnerstvu s fondom Inspire Investments) ima 35 posto vlasničkog udjela. Iako se bori s novčanim tokom zbog bremena predstečajne nagodbe, Dalekovod ima dobre poslove u inozemstvu (80 posto prihoda dolazi iz izvoza).

Fortenova je trenutačno potpuno neaktivna u sazivu Nadzornog odbora i skupština Dalekovoda. Njezin udio mogla bi preuzeti neka građevinska tvrtka (iako je danas teško naći neku zdravu), ali kandidat bi mogao biti i konkurent Dalekovoda, kanadska kompanija Valard, koja se nadmeće na javnim natječajima u Hrvatskoj i konkurira mu na skandinavskim tržištima."

https://lider.media/lider-intellig…re-tvrtki-25842

Display More

sad kad sam malo bolje posložio kockice, čini se da ovdje u pitanju preuzimanje Agrokor Energije.

"Energija gradec upravlja operativnim radom i održavanjem pet bioplinskih postrojenja, a u vlasništvu je A.N.P. Energije, koju su osnovali osnovali Agrokor energija, FGS Prosperus i FGS Inspire (prvobitno Nexus). Jedan od planiranih ciljeva bilo je iskorištavanje sinergijskog potencijala Agrokorovih kompanija u osiguravanju efikasnog, logičnog i troškovno efikasnog miksa sirovina za proizvodnju bioplina te isporuka digestata i otpadne toplinske energije, paralelno sa smanjenjem troškova kompanija koje bi isporučivale te sirovine ili ih upotrebljavale za otpadnu toplinsku energiju. Nije poznato jesu li ti ciljevi ispunjeni i što će biti s tvrtkom i sa njezinim kreditom u Zabi nakon što je nestala zaštitna 'čarolija' 'lex Agrokora'. Potencijalni kandidat mogla bi biti Energia Naturalis."

Quote from PILAPILA

Posrijedi je mogućnost zamjene poslovnih udjela, što pretpostavlja dogovor oko prepuštanja vlasništva s kojim jedan partner raspolaže tako da bi u navedenom slučaju npr. načelno većinski vlasnik Konsolidatora mogao zamijeniti svoj pozamašniji udjel u jednoj atraktivnoj kompaniji za preostali udjel drugog vlasnika navedenog subjekta. No, tek će se vidjeti hoće li to u konkretnom slučaju i biti tako.

https://www.poslovni.hr/kompanije/fort…zivanje-4227946

samo što će ovdje načelno većinski vlasnik Konsolidatora (Inspire Investments) prodati svoj pozamašniji udjel u Agrokor Energiji PPD-u u zamjenu za dug Dalekovoda, a preostali udjel drugog vlasnika (Fortenove) PPD će prebiti sa dugom Fortenove prema njemu.

Display More

Netko se gadno zalljeće, petkom, uz volatilno tržište vani, da se napuni sa DLKV. Čini mi se da je DLKV postao zanimljiv u sferi nestajanja gurua (množina, neodređeno), i da su investitori, a potom i sitnež zainteresirani za filigranske investicijske priče ( vidi zadnje PTKM).
    Bit mog izlaganja ne dodiruje jel DLKV valja, ne valja, jel radi tek tolko da radi, vani, unutra, s gubitkom, krade, ne krade, politika, partizani i ustaše, već da je postao dionik novog trenda. A to nije malo. Sjetite se TODEXA, BAKEXA......

Sad sam na muci kako dati akronim tom novom trendu. Blago vama drugima koji ste na slatkim mukama oće to ap il davn....

• my moon
    • June 12, 2020 at 8:11 AM

a kud danas, nakon pada jučer,futuresi u plusu.....

???

ZSE će biti ko magarc između dva plasta sijena.

• Birtija

• my moon
    • June 11, 2020 at 9:28 PM

Bit će skoro propast svijeta

Ako je DOW na domak minus sedam , a ide petak.

Krobi, krobi, u sitno se drobi...

https://www.investing.com/indices/major-indices

• my moon
    • June 11, 2020 at 2:37 PM

Slijedi zaron! Vani nakon bikovskog zelenila, crveni se sve što crveno može biti.

Sutra je petak, dan rasprodaje, plus loše vijesti, plus na burzama koje rade dva dana veeeelikog crvenila.

Mi ćemo možda rasti, jer je kod nas taj pad već uračunat, jel ? :)

Kad budemo padali mislim da to neće biti u stilu najbržeg prsta, neg kak to kod nas već ide, mic po mic.

Inače najnegativnija vijest vani je drugi val epidemije, nije baš da je daleko odmakla od drugih negativnih vijesti....

Brašno, germa ,wc papir i zlato; sigurna utočišta

1. Privacy Policy
  2. Kontakt