Ovih dana Porečom kruže glasine o prodaji hotela Pical Arapima... Gdje ima dima trebalo bi biti i vatre.
Nisam znao da su braća Pivac Arapi.
Ovih dana Porečom kruže glasine o prodaji hotela Pical Arapima... Gdje ima dima trebalo bi biti i vatre.
Nisam znao da su braća Pivac Arapi.
Prije par godina hit je bila burza Ekvatorijalne Gvineje. Mi smo bili omanji hit tamo negdje 2005.
Možda bi i bili interesantni, no ne zaboravite naše dnevne promete / koji su se p0većali oko 7x zadnji mjesec dva/.
nešto sa toliko prometa vani jednostavno ne zovu burzom.
možda "mijenjačnica dionica"
Nije da je neka razlika, no čini mi se da burza ne radi.....
nisam mislio ulagat jedno vrijeme na ZSE, no ovo me svrbilo pa sam sa naguravao na kupnji i nakupio neke siće, tamo spočetka rujna.
Sad je dionica još u fazi akumulacije, no kad dozri ko Dalekovod, pa kad počnu iznositi prljavo rublje ko na DLKV, bit će ovdje romana.
Meni je da budem iskren teško sve povatat ( dao sam si malo truda prije kupnje).
Eto Bloomberg kaže da bi sutra moglo biti rasprodaje daljnje u SAD u.
O mogućoj lavini i jesenjoj Kata Klizmi za sada vani šute, tvrdeć da ovo nije ispuhivanje već uzimanje profita.
nije baš ugodno slušati te fraze nama koji smo preživili 2008. godinu
We would not be surprised to see the ‘three-day rule’ take effect,” Sluymer wrote in a note. “Steep selloffs often take at least three days to wash out the panic sellers.”"
Majka svih pitanja je novo dno, mislim da je situacija vani samo izgovor. Otp ima još oko 270000 komada no sada su se i drugi počeli nadmirivat, što nije problem jer su volumeni počeki rasti već tamo oko 5,5 kuna.
Tehničari su digli ruke, Neo je dobio noge, a ja svrbež jer mi je DLKV isto što i je PTKM bila /dobro, DLKV sa manjom zaradom/.
sad il naći novo dno il novu ljubimicu, da ne kažem ljubavnicu.
dokupio lkri ali nedovoljno.
počeo sam ulaziti na 22,80, sad mi je prosjek 25
Ekipa koja se muva oko Dalekovoda ima raznog putra na glavi no uglavnom je dobro odradila posao za dioničare u zadnjih, recimo, godinu dana.
Kako to već biva, euforiju je zamijenio crv sumnje, što nas sitnozube stavlja u poziciju magarca između dva plasta sijena. Više ne vrijede poslovi i grafovi. Ne vrijede makroekonomska stremljenja i petoljetke.
Uvučeni smo u tamni svijet Drukexa i Hysterixa, u kojem samo Odabrani vladaju.....
Europa je otvorila u prosjeku pola posto plusa.
Stoga, kod nas očekujem jutarnji minus na malim prometima, da izađubovi što su zakasniki izać,potom blago jačanje kupnje oko podneva koji će apsorbirati ove da izađu do kraja.
Zatim slijedi živost na forumu gdje će se natezati optimisti i pesimisti, osobito oko tzv ştečajuša.
Trend je zadnjih dana pratiti vanjska tržišta. Stidljivo se spominju bikovi; vix je nizak, budućnosnice oko nule, feeling za osjećaj zajednice je 60:40 za bikove /izvor investment.com/.
ponedjeljak je prpošan dan naspram petka.
S@ druge strane svi čekaju jesenju Kata Klizmu, krai bikovskog stampeda i konačno opravdane jadikovke.
Ako do otvaranja ZSE ostane tako kako je barem neće biti bežanije, što će /meni/ dati vremena za taktiziranje nakon moram priznati mučnog tjedna.
Jeste li primjetili kako su Drukex i Hysterix živnuli?
Da ti se u glavi zavrti....
Iga je jednako Igh?
Dosadašnjem vektoru prema dolje, a to je rasprodaja fondova, prodružio se i drugi, a to je negativan trend kretanja dionica u inzemstvu.
Logikom se tu ne može ništa-. Nije logično da se netko silio prodavati iako je u kratkom razdoblju mogao zaraditi gotovo 100%. ako logično gledamo na te nelogične radnje (ili smo tako gledali, Englezi bi to valjda rekli u past perfect continuousu :)) tada se nametao zaključak da to može ići samo ap.
Naspram dionica sličnog obrasca (PTKM, INGR, IGH.....) Dalekovod je jedino u prednosti što je MALO rastao.
No, ponavljam, ako dođe negativan trend jesenje Kata Klizme, i ovako i onako sve pada u vodu, tj u minus. da stvar bude bolja Kata Klizma predstavlja stvarnu rasprodaju bez nekog katastrofičnog razloga, dosadašnji rast ( općenitogovoreći) bio je uračunavanje oporavka koji slijedi.
ako se nekom dokupljuje, ili famozno "snižava prosijek" onda mu je ovo dobra prilika.
A nemojmo plakati. Prometi su na sedam milja, o tome smo mogli samo sanjati. Dolazi do promjene paradigme ulaganja, uzmite odmor, nalaštite, očistite, ukopajte se, popravite haltere; kako već tko ima taktiku ulaganja ( tj hvatanja paradigme).
Nisu samo prometi rasli, novi nickovi su tu /ajme kolko žena 💋/.
Postovi bujaju....
Oporavak njemačke auto industrije, načete i prije pandemije
Raste Wall Street, raste Daleki Istok, budi se Zapad, kao da,se svi žure rasti prije (naše) jesenje kataklizme. Ili bude samo klizma....
Globalno tržište automobila trebalo bi se postupno oporaviti i vratiti se na pretpandemijsku razinu krajem ove i u prvoj polovini 2021. godine, predviđaju u Toyoti.
Izvor Poslovni dnevnik
i dalje su osjećaji podvojeni, i ima krize i nema je . Čeka se tmurn ajesen.
zse čini se ispravno percipira, glede građevine.
"Dok se potrošnja kućanstava sporo oporavlja, podaci za građevinarstvo upućuju na optimizam. U lipnju su građevinski radovi, nakon tri mjesec pada, porasli za 8,5%, pri čemu je broj odrađenih sati radnika na gradilištima zgrada bio veći za 9 posto nego u lipnju 2019., a na ostalim građevinama za osam posto."
Generalno, loše su prošli pesimisti, ziheraši i fundamentalisti.
Što ne znači da njihovo vrijeme neće doći.
Sve je bolje od mrtvila, Crobex se okreće kao štakor u vrtešci, no proizvodi neku energiju
nakon današnjeg šoka sa IGH, ipak nije sve tako crno.
Viro, Ingra, Dlkv nisu doživjeli potop /pa i Atpl i Vlen/.
Mislim da možemo biti presretni sa cijelom pričom , volumenom na burzi i brojem postova ovdje
ovaj na 190 je sve bliži... bas me zanima ima li cohones ostati tu
mislim da ima