Pruga Beč -Rijeka, slovenski interesi glede Luke Koper i ostalo
Posts by my moon
-
-
Vani još jedan dan bez Kata Klizme, no ima vremena. Oporavak Trumpa oporavlja i tržišta. plusići i nisu neki. Najviše Australia.
Mi se možemo vaditi na Kinu, jer ona ne radi danas, pa tavoriti oko nule
-
Eto članka koji pokušava analizirati trumpovu bolest i tržište , uključujući i povijesno slične događaje.
Možda nam pojasni utjecaj an naš KODT, VIRO, ATPL i slične mezimice
https://finance.yahoo.com/news/what-trum…-113552888.html
““How does presidential political turmoil affect the stock market,” asks financial writer John Waggoner? The answer: Usually not much, or for long. “The stock market worries only about events that could trigger a recession,” said Sam Stovall, chief investment strategist of U.S. equity strategy for CFRA. “Politics makes for great headlines, but only recessions put a dent into bottom lines.”">“How does presidential political turmoil affect the stock market,” asks financial writer John Waggoner? The answer: Usually not much, or for long. “The stock market worries only about events that could trigger a recession,” said Sam Stovall, chief investment strategist of U.S. equity strategy for CFRA. “Politics makes for great headlines, but only recessions put a dent into bottom lines.”
So yes we saw the stock market decline yesterday, but only about 1%. That’s actually a bit less than what Yahoo Finance’s Jared Blikre found when he looked at the market in the wake of some other major presidential tragedies (including Reagan being shot, FDR’s death, and the JFK assassination.) In those instances, stocks dropped some 2% on average and recovered in about three weeks.
Ne znam jel ko još primijetio da je forumska aktivnost na najnižoj razini. Čak i drukeri štrajkaju.
Šutnja nije samo zlato. I nedrukanje može biti drukanje. Kada se avetski isprazni forum, popadaju internet provajderi, krene južina, rasplamsa se epidemija; jedna komorna šutnja doprinosi atmosferi kao tiha jeza u horor filmu.
Istina , nama koji ne polažemo u TA i FA već u Hyterix, Drukex i Promoćurix ovakva šutnja znači apsolutnu impbilizaciju i samo se ufamo da je to privremeno stanje.
Tada se povlačimo u mir i meditaciju te transcedentalnim metodama pokušavamo utjecati na tržište
-
Eto, kratki sažetak, kako to vide komšije. pejstam stoga što je ovo kratko i jasno o mogućoj dokapitalizaciji.
-
Pa uz neku donacijicu u gepek....
-
Kod nas neće biti pada tržišta zbog trumpa, tako bi bilo i kod nas da Pinčić Rogoznica objavi da ima koronu !!!
-
Vani budućnosnice do pol posto minusa.
DAX jučer zaključiio sa 0,23 posto minusa!
mi odnedavno niti ne komentiramo tržišta vani, toliko smo se uvukli u vlastitu ljušturu beznađa.
ali, pazite, promet jučer preko 4 000 000 kuna.
a u donedavnoj prošlosti bili smo sretni sko smo orešli 1 500 000
tako da nekog napretka im.
kod nas su promjene brze i skokovite i to dodatno opterećuje živce, no , ponavljam , vokumen se ojvećao a to je tračak nade
-
Bravo kolega Parica! I ja kažem "tko hoće raditi, uvijek nađe posla".
Uspio sam nešto istrejdati Dalekovoda u relacijama 7,04 - 7,5 - 7,35 /unazad jedno mjesec dana/ i potom sam tužno gledao kako je otišao prema osmici i cijeli dan tražim kandidate gdje bi se sa dragim kolegama lipario na kupnji.
Gledam i u tu ATGR, no to baš i nije za moj temperamenti duh.
-
Dax je jako opal pri kraju trgovanja, istina nije jako zaronio, oko pol posto, budućnosnice su mu iz solidnijeg minusa oko 22.00 sati okrenule strmo u plus.
Svi ti pozitivni manevri , na oba kontinenta, mogli bi kod nas početi natezati praćku iako je Hysterix glede nadolazeće Kata Klizme bio visok. Istina Hysterix je stalno podgrijavan prolongiranim nuklearnim reaktorom zvanim Opte.
ovako, nošen člankom u novinama, sada samo Dalekovod na našoj burzi odiše životom, a to je malo.
-
Vani će danas crvenit, tako kažu vijesti i futuresi. Nema nekog posebnog razloga, preslaguje se market i dalje.
pozitivna vijest postoji, povjerenje potrošača u USA je dobro, veće od očekivano pozitivnog, pa bi to značilo i povjerenje u helikopterski novac.
Meni je znakovito da se o pandemiji i dalje priča kao normalnoj i nesvršenoj činjenici.
Nema prevrtanja vijesti o cijepivima.
Nema više čudesnog lijeka p0put Dexamethasona (!).
Tako kod nas očekujem stenjanje na niskim prometima. Tko stisne, tko istisne...Tako.
Zviijzde neće biti nit brodari, nit Optima, nit Vlen. Možda Dlkv (u bilo kojem smjeru).
-
crko maršaL? navodno da THT pretpanicima šteka internet. Premali je ovo promet i za naše velebno tržište.
taman sam mislio trejdat sa desetal dionica
-
No , o ovome sam govorio. Možda /možda/ ipak ne Kata Klizma, već neka zaravnata krizica.
https://www.cnbc.com/2020/09/24/ron…ear-market.html
Stidljivo se pokušava komparirati i analizirati stvari vezane uz turizam.
Ako pomišljam na zavjeru oko korona krize, drugi zavjerenički razlog je turizam. Postao je preveliki napor u ekološkom, moralnom, kulturološkom, financijskom, resursnom i ostalom smislu. Obrazloženje ne želite čitati.
Mislim da će u turizmu doći do preslagivanja.
Obrazloženje ne želite čitati.
-
Kod nas se čeka Kata Klizma, no vani, koje li blasfemije, ima i drugačijih mišljenja.
Možda Naše Gore List, iz JP Morgana , čak nudi tri picka!!!
Šalu nastranu, tržište kakvo god da nam je, možda bi bilo bolje da netko od naših stotinjak analitičkih moralnih vertikala ovako predoči koji put koju analizu.
A možda u nekim od predloženih tickera netko nađe i domaćeg purana, pardon , pandana.
-
U Amerikama rastedu kruzerske kompanije i aviokompanije, valjda se ulagači nadahu svršetku korone i povratku turizma.
Ostale imaju jo jo efekt, ko pretjerana dijeta.
isti izvor navodi mišlenje da će ovo bit jedina financijska kriza u povijesti koja će završiti medvjeđim marketom
izvor Investing.com
Royal Caribbean Cruises Ltd (N:RCL), Norwegian Cruise Line (N:NCLH) and Carnival Corp (N:CCL) jumped more than 6% after a report said Barclays (LON:BARC) upgraded their stock to "overweight".
kod nas, čini mi se, prevladava mišlenje da ni bear marketa neće bit već totalni lom i propast, propadanje, ambis, kataklizma.....
-
Ma, oke, ide kriza, i sve će past jako dolje.
No, vani još nije kriza, barem po padu indeksa.
"Još jedna kriza" , to bi trebalo roknut ko kod prvog lockouta?
-
Amerika odbijanac, Dax i Eurostoxx budućnosnice u plusu, ostatak Evrope kako tako.
Vani se živahno prepucavanje, tko dolje, tko gore, zašto, kako.....Kod nas apatija, utvare, depresija.
Uz to, sutra je petak, dan za glancanje isključenih monitora i tipkovnica.
Zapravo sam zadovoljan tim mizernim pazarlucima petkom na kupnji, nakupi se, ipak, petak po petak
-
ups! ispričavam se, ukucao sam "TEtravagonka Gredelj" u Google.
Sramota još veća jer sam obiteljski vezan za Tatru, pravu Tatru, koja je proizvodila sve što se kreće
-
prati se stanje u Agrokoru i van Hrvatske!
-
Svašta se nađe na internetu....
O ovome nitko ništa od domaćih medija.
Čudno.
Bi li Gredelj u tim slučaju bio konkurenca Končaru i Đuri?
Slovaci žele ulagati u Gredelj
-
Bah! Malo kiselih krastavaca u sezoni kiselih krastavaca. Negdje na forumu je netko provaliio da ove godine DLKV neće dati dividendu. ja sam to shvatio kao crnihumorni ulet.
no izgleda da se stvarno rasprravljaloo dividendi: