1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• my moon
    • February 8, 2021 at 6:35 PM

A šta ja znam..... nakon toliko godina. Neke stvari sam sam zapazio i sad te stvari opažanja iz prirode pletem u dionice. Tko više zna što je tu moje /subliminalno/ iskustvo a što drpim drugima.

Potom dosta preuzmem od drugih /no opet im iz svog iskustva procijenim pouzdanost/.

Seeking alpha, dvije pretplate.

Stocktweet mi pomaže izazivanju tjeskobe i kreativnog nereda.

Yahoo, cnn grafovi, google tražilica....

Zack's

Investing com sve manje...

• my moon
    • February 4, 2021 at 8:29 PM

Tonix, fibromialgija je čorbica u koju svašta stane, no kad bi se registriralo baš za nju nešto, pobrale bi i druge dijagnoze, ili stanja, nešto za sebe, uključujući sindrom kroničnog umora, kemosenzitivnost, i dosta psihosomatike. Tak da m i see čini da ima perspektivu.

Ne doduše ko zadnje dvije koje sam naveo, farmskomedicinske,al eto. Neki pišanac 5% nutra van

• my moon
    • February 4, 2021 at 3:41 PM

baš lijepo raste taj AVXL,možda ne ko SAVA, koji posto niže ||

• my moon
    • February 3, 2021 at 8:51 PM

AVXL moguća nova Sava.

Naglašavam , moguça

• Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

• my moon
    • January 31, 2021 at 8:40 AM

Revolut

Trading212

Detaljne upute zašto najbolje oba, nalaze se na forumu :)

• Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

• my moon
    • January 29, 2021 at 9:30 PM

malo kopam, e sad dal srednjeročno il dugoročno:

IMPUY 13.43 PLATINA- PALADIJ

CC 26.23 kemijska industrija

SAVA 19,97razvoj lijekova , Alzenhajmer

PINS 68.61 društvena mreža

RL 101.94 moda, trikotaža jastućići

ED 71,07 plinovođe, strujovođe, / dividenda!/

ERJ 6.5 avioni uskotrupni putnički, tak do 150 stolica, avioni osobni za bogataše, vojna letala sviju vrsta, alternativni pogoni za letenje

Dugoročno je širok /tj dug/ pojam.

Dividenduše !!!! Vani je jako hoch davati dividendu /ućipiti i koji dobar REIT, oni su dosta dividendno muzni/

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• my moon
    • January 28, 2021 at 9:28 AM

zaključak bi bio da preko interactive brokersa možeš trgovati u pre i post marketu?

Drugi zaključak bi bio da samo 0dređenim dionicama možeš trgovati u pre i post marketu, no njih ima i više nego dovoljno?

Pitanja sevodnose na kapital preko 25000 dolara

• my moon
    • January 23, 2021 at 9:10 AM

Ja sam konzervativan i daljje, u červtak sve rasprodao : Prfx, Gmed i Ralph Lauren, prvi puta nakon dugo vremena u cashu.

Onda sam jučer čeko i čeko i čeko i već svi znaju u što sam ušo: Embraer.

Nisam baš imaoo vremena za neku ozbiljniju igru.

RL, čak je i Seeking Alpha objavio da postoje znakovite glasine da iDe preuzimanje Raplh Laurena : Kering PPRUF je glavni igrač.

Tu za nas koji nismo indijanci nego traperi-lovci na dabrove, ima prostora za lijepi trade/swing.

• my moon
    • January 21, 2021 at 7:01 AM

Ford je prekrasno odradio a AVIS rent a car i dalje p0skakuje kao koza. Ispravak od prijectri posta: Avisovo izvješće nije 16.01 već 16.02

• my moon
    • January 20, 2021 at 10:47 PM

Qs imam u svojim pratilicama ali nemam muda....

Lud dan danas.

Prodao ili kupio/ prodao, pazi sad

Mc Donalds'

Helthcare trust of America

Smile direct club

IBM /!!/

Postavio parangale i zabrbljo se na telefon, uvatio se Polo Ralph Lauren, oko 21.45.

Njega sam već predstavio ovdje, dok je bio oko 90. Istraživao sam luksuzne brendove i odabrao sam njega u Louis Vuittona, koji mi je zbriso jučer /oprez otc tržište drugačijeg radnog vremena u usa, može se trgovati i u UK, pa preć u USA :)/

RL inače svi fale, ja sam ga kupio pp 106,49, no bio je nedavno i 113.

Hvale ga svi, i Zacks ga je danas isfalio.

I da ne zaboravimo : both Joe Biden and Doug Emhoff both were wearing Ralph Lauren today!!!

No, ne zalijećite se, dionica u kojoj prespavam ima samo jedan smjer, dolje :), u zadnje vrijeme.

Imam još Gmed,valjda već sedmi dan, danas mi je dobro potegao, nadam se rastu ko u Rewalk Robotics, i PRFX,valjda već drugi tjedan, njega držim kao podsjetnik da se ne zalijećem na svjetlucave predmete, ko som

Da me nije poklopio Ralph Lauren, poklopio bi ma Macerich , njega od Reitova jako fale, i dividendu dobru daje.

• my moon
    • January 19, 2021 at 10:06 AM

oćel danas Amerika u zeleno ? Azija je zazelenila na ATH, Evropa se isto dobro drži i sve se pomalo trži, najviše se priča tko je kaki lijek testirao i zbog Kine razne rudače se dobro trže.

Danas nakon zatvaranja burze AVIS izlazi sa izvješem.

Pa čim Kina i Brazil rastu, raste tko? Embraer, br@vo :)

Ja sam prespavo u mnogim dionicama pa mi je drag odbijanac

• my moon
    • January 15, 2021 at 7:04 PM

Avis rent a car je i dalje fantastičan za trejd, ko JD, Jinko, Luv, Pins u zlatno doba /prije dva mjeseca :))

Ed i Mcd su mi nekako zlokobno padali zadnjih dana.

Mcd napr je rokno ispod minimmuma predviđenog projekcijskog kretanja, mislim i na zacks i na cnn. A srednja projekcija rasta 240!!! A on trlji ispod 208.

Ed je probio dva dna. Onda odnekud stidljivo da ima puno kredita jer mu pokido uragan žice pa su to morali natezat ponovno.

Mada, mcd i ed za long, ovako odoka, pa penzija na Karibima

• my moon
    • January 13, 2021 at 7:12 PM

REIT ovi , odabrani, počeli prašiti vani. Jasno, bio u nekim i iz svih izašao prerano.

Macerich

HTA

MPW

te kao pratim, al ima još.

Ukratko, iznajmljivači nekretnina u razne poslovne svrhe, zdravoseljački se predmnijevalo da će pokrepat u krizi ili nikad iz nje izić jer su se svi sada navikli živit virtualno.

No, postoje analitičari koji izvlače prosperitetne.

To su sve dionice koje pretkrizno još nisu dosegle i zato ih podsvjesno volim :)

• my moon
    • January 12, 2021 at 10:32 PM
    Quote from alias
    Quote from karlo

Što mislite hoće li biti pada na BA(Boeing) zbog pada zrakoplova? ući pa izaći nakon korekcije?

Vec je dionica pala i mislim da je to to. Nije to novi avion, pa da njegov pad ima jaci utjecaj na cijenu, jer su kod padova tih kompanija najcesci krivac piloti i lose odrzavanje, a ne sam avion ili problem s njim

Od prvog dana ovdje Embraer kujem u nebesa, rado ga imam, kupujem i prodajem.

Moja jest teorija, koji već znaju i vrapci na forumu, da je BA u problemima sa Maxom, Airbus sa svim i svačim pa i Brexitom i da je Embraer u zahvalnoj niši uskotrupaca kao stvorenih za skakutanje po Kini i Indoneziji napr.

TAKOda je bilo za očekivati da će nakon zadnjeg pada Boeinga, iz ma kojeg uzroka, Embraer uzletit i eto ga , danas 10 posto !

INače, samo me pegula prati, što prodam raste, što kupim, pada.

Danas sam prodao sa dobitkom PAG š to ga je lansiralo u još veći plus.

Onda sam se dosjetio jadu pa sam mali dio PRFX prodao sa nemalim minusom što je gotovo trenutno rezultiralo lansiranjem u plus dotične dionice. Tak da sa ostatkom čekam i nadam se da bi to mogao biti novi APWC.

Uložio sam dosta novaca danas u konzervativnije dionice McDonalds i prije i u Consolidated Edison. Potonja je poznata jer redovito isplaćuje izašnu kvartalnu dividendu od 1860. godine. Analitičari se slažu da ore po dnu, meni je preorala i drugo, dvostruko dno, no svakakih sam se jada nadoživio u zadnje vrijeme, pa reko, nije niti to najgore i nadam se boljem, tj da to ide ap.

E i omrsio sam se i sa Avis rent a carom, taman pred počinak.

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• my moon
    • January 8, 2021 at 9:19 AM

meni je isto rečeno da se može birati.

• my moon
    • January 7, 2021 at 10:30 PM

Nisam stigao prići tržištu cijeli dan te sam umoran i i očajan zadnjih petnaest minuta imao sindrom prejedanja stoga se konzervativno natovario sa Consolidated Edison.

• my moon
    • January 7, 2021 at 6:17 AM

ja sam bio u gužvi i uz put trgovao, tek sam iza 22.00 čuo za Kongres. Blaženo neznanje. Tak da sam onaj pad smatrao " prirodnom korekcijom" i kupio Nike, zaradio, i tako anulirao jednu griješku debelog prsta prije.

Meni se čini da je odlučeno da tržište bude bikovsko. FUturesi jesu pali, ali se nisu zacrvenili, sad samo treba pamet u glavu i u pravo vrijeme u shopping. Imam dosta keša.

Pitanje je ići na najbrži prst il čekat?

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• my moon
    • January 6, 2021 at 7:59 PM

Danas mi je Investing 212 zablokirao trgovanje, nije mi dao prodavatu. To me koštalo oko 600 dolara rasta na Csiq u.

"the maximum remaining quantity for short position with this instrument is 0"

To mi je stalno javljao.

Tek kad sam SE ulogirao na PC mogao sam prodavati.

Objašnjenje sam.našao na netu:

Maximum trading quantities for both long and short positions are subject to immediate change, without prior notice. It can depend on multiple factors such as:

Underlying market conditions - which include insufficient liquidity and unfavorable trading conditions.

Control of exposure

The minimum and maximum trading quantity for every instrument are defined by our Risk Management Team after analyzing the technical and fundamental factors which influence its development. The parameters of the quantities are aimed to maintain the safe trading environment for our customers and to create the best possible conditions for a wide base of existing and potential clients to enter that market. '

NIJE DOBRO, DOBRO NIJE, IMAJU DISKRECIJSKO PRAVO UKINUTI TRGOVANJE

• my moon
    • January 6, 2021 at 7:48 PM

Danas je lepi dan na tržištu, no kod nas se druge stvari tresu :(.

Moje ljubimice od jučer dale sve od sebe.

Kupio sam danas Auris medical, mazohistički nadokupio Pain reform, ostalo sve rasprodao, Csiq je raketiran.

Being kupio i prodo isto.

Viđe Embraera sokola moga

Sad idem prevrtit ove vaše.

• my moon
    • January 6, 2021 at 12:04 AM

mene Kineza bilo strah, tako da miljenike JD i Jinko nisam dirao, na osobnu ßtetu.

Danas sam sretno trejdao Ralph Laurena i Embraer.

PakTIV EVERgreen je trebalo biti skalpiranje no iščupao sam samo trepavicu i zaradio 17 dolara.

Obećajem da više neću kupovati CSIQ, taj me živaca košta, danas mu je Goldman Sachs meni iza leđa snizio rejting, nadam se sutra sitnom minusu ili plusu pri bijegu.

Imam jos i Consolidated Edison i Avis CAR, za nas početnike kako trejdati , usporeni film

Imam i jednu skroz neovisnu dionicu koja je sramezljiva prometom i rastom no nju čuvam da me obogati: PainReform.

Sad mi je lakse kad sam vam se izjadao.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt