jd, csiq,
ne daje tako kratke poruke postat
ayx!
jd, csiq,
ne daje tako kratke poruke postat
ayx!
što ste stali sa crtkanjem? Razmišljam, i oni prepovijesni crteži na u spiljama su zapravo isto bila tehnička analiza, malo ovog,malo onog, ovo gore ovo dolje i na kraju u napikanu jamu upade medvjed il bik.
ja sam sa zadnjim preostalim dijelom keša u iznosu od 1,75% ukupnog portfelja danas na dnu kupio
AUUD
i naravno, raste , / to od neki dan kupujem sve na A: AYX i AVXL/.
Nedavno je bio IPO dionice i uvrštenje, radi se o umjetnoj inteligenciji koja olakšava slušanje medija, uglavnom zabave.
Tak, morti sam ubo neš poput MVIS, tješim se
Znam da je Palantir ovdje na pijadestalu, no ospod radara prolazi "mali Palantir" : AYX.
Njega preporučuju kupiti neki analitičari na SA, jer je pokazateljno dobar a i privlačan je "dip" stratezima / čitaj početnicima/ , naime "dipno" je pošteno.
Baš tako, "mali Palantir"!
pokušao sam to ja jučer.
imao sam nešto fobrih uboda no ubi me ovo danas, spavao sam popodne i ode sve...
ovo je klasna borba, istresanje iz gaća sitnozubih.
svima kojii su predviđali Katu/korekciju plus pet, jer su nam je lijepo projicirali, tu nemam zamjerke, mislio sam da će biti više likovanja
Konačno došla Kata Klizma i sve uvatila spuštenih gaća, čak i najdežurnije katastrofičare. znao sam! kad ih trebaš onda šute.
ja sam je lijepo dočekao, u PINS i TNXP, ili sado i mazo, kak vam je ljepše.
da, bilo bi lijepo imati neke prijedloge za najzdraviji i najjači odbijanac.
No kvalitetne dionice i nisu toliko roknule ko moji visokorizični primjeri
ne kužim pod 2
porezna samo kaže da smo dužni voditi evidenciju /koju izdaju na dnevoj/tjednoj/godišnjoj većina brokera, no na kraju samo predajemo ispunjen porez na dobit, bez ikakvog podastravanja prometa.
dakle hipoteskki poreznik može tek naknadno tražiti evidencijun prometa.
ja ju vodim seljački i mimo brokera, i meni služi korisno ko podsjetnik.
imam tabele i u nji pišem zašiljenom olovkom
kolko ja vidim moj dugoročni portfelj je za mjesec dana zaradio cirka oko otprilike približno
27%.
znam da je to sića za mahere koji drmaju domaćim tržištem kapitala, no za mene neukog siročića, amatera, priučenog nabadala tickera, koji nema nit atlansku nit optimu nit bc institut, koji je tek od studenog sve rasprodo doma i otišo van trgovat kontra robota i ljudiju guštera: to je velik uspjeh.
IMPUY 13.43 16.30 16%
CC 26.23 23.53 -12.7%
SAVA 19.97 48.48 150%
PINS 68.61 80.58 16.38%
RL 101.94 117.8 9.35%
ED 71.07 65.65 -25.13%
ERJ 6.5 8.8 35.38%
svima sreću želim i sa kratkim i sa dugim
ulaganjima,
puno si pomažemo, hvala!!
😘🤗
Kao da se /poput u socu kave crne/, počela nazirati "korekcija" koju sada nazivaju "rotacija".
Naime ako se želi istresti iz gaća Reddit rebelione tada je dovoljno ostaviti prenapucane dionice da krepaju prirodnim putem, a ulagati u donekle zdrave.
Naveliko se priča o njima, zdravim dividendušama i ostalo. Naravno da će svugdje vrag doć po svoje, no preslaguju se portfolia naveliko.
Ja sam u dvije, najviše tri dionice i to kratkko pa to nosi svoje osobitosti. no umori se duša lako u krizi , sad si u minusu, sad si u plusu.
Spavam u VLO i TNXP.
Što se TNXP tiče uz AVXL meni je osobno možda najveći kandidat za ostat duže, kupit i zaboravit negdje tamo do kraja ljeta, pa na kraju kupit il mečku il biciklić, dakle jako rizično , no prihvaćam rizik.
I na kraju, da sam ostao u dionicama koje sam predložio za dugoročno ulaganje na istoimenom topicu sad bi bio car.
Mislim da je jedino ED u minusu tamo, ako budem imo vremena baš ću izračunat zaradu nakon mjesec dana /to je za mene dug0ročno/
glavno da sve ostaje u obitelji
drhtavim prstom prodao LRCX
debelim (debilnim) prstom kupio csiq
tak da bi danas mogo bit na nuli
Semikonduktori prašiju jer danas nakon zatvaranje amerićanske burze ide objava plana te potpisivanje tog plana,ma što to značilo, da će SAD u biti nacionalni, prvi i izdašni prioritet podsticanje domaće pokuvodičke industrije.
ja sam se nakrco prije par dana LRCX jer je jako pao, no onda je pao još.
LRCX nije baš cozy izbor za na špicu sa semikonduktorima no ima širok izbor što finišera što kopača rijetkih zemalja.
dosta su tromi jer nisu dijonice od pol dolara.
ja sam pun LRCX da imam žgaravice. srednja žalost
vjerujem da će ovo užariti domaći forum, ako već nije, i preporoditi domaće tržište, no i nama prekobarnim tržiteljima nek stoji ko podsjetnik
/nisam siguran kako otvara naslove sa Seeking Alpha/
Jel to sada napokon mozemo nazvati eksplozijom brodara?
obzirom na iskonsko iščekivanje, ispravan naziv bi bio Veliki Prasak
vjerujem da će ovo užariti domaći forum, ako već nije, i preporoditi domaće tržište, no i nama prekobarnim tržiteljima nek stoji ko podsjetnik
/nisam siguran kako otvara naslove sa Seeking Alpha/
Ili još bolje na frankfurtskoj burzi obzirom da se očekuje daljnji pad Amerikanca
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Baš me svrbi europćanska burza, malo trejdat dopodne, pa se preselit popodne na Amere.
Imate li kakvih tipova?
Osim Airbusa, VolkSwagena, Aston Martina i Moet Louis Vuittona nisam tromjesečnim pronatranjem iskopao ništa dovoljno volatilno/prometno, nit skupio hrabrosti da sa gore navedenima trejdam
Koliko vidim svi komentirate neka sitna kockanja sa 1000-2000$ u neke čudne papire vani. Šta radite s ozbiljnijom imovinom. Imate keš, nekretnine, gomilu srebrnih poluga, indeks ili šta? Zaradite ili izgubite par tisuća $ kockanjem, a s druge strane na inflaciji gubite desetke tisuća $ godišnje?
Ostao sam u glavi keš-centričan, pa sam zadnjih godinu dana realno izgubio dosta. Kud s tom gomilom gotovine. Boli me đon za 1000-2000$ ako mi inflacija godišnje jede 20-30000$ a nemoćan sam i kompletno zbunjen.
Postoji čitava nauka o dividendušama i ostalim dušama , vani , i kako se sačuvati od inflacije.
Samo otkrhak toga posložio sam u "dugoročnom investiranju" i da ste u to investrali prije mjesec dana, s tom ogromnom svotom, imali bi za jahtu.
Dakle, zaboraviti na BCIN, KODT, OPTE, Tvornice čarapa za noge i Tvornice kruha, preptplatiti se na neki ozbiljniji portal i nakon mjesec dana složite portfelj. Ne kažem da nema rizika no samo na tome kako pobijediti rizik i inflaciju na Seeking alpha imate 100 članaka.
Manu indikator dakle ima manu
Ja sam se malo bacio u preporuke što ako pukne balon.
pa kažu da to nije strašno ( možda je netko i od vas produkt punutog balona, pa eto vas...... bez falinke), te da ima dionica koje će valjati, "mirnije su", divoidenduše su itd.
Zaprav ih je dosta spomenuto u "dogoročnom ulaganju".
I raskokodakaše se vani u platini . raste. pa kao Impala zato raste (IMPUY).