1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• my moon
    • May 20, 2022 at 7:55 PM

pa evo poceli napucavat ranije

• my moon
    • May 20, 2022 at 6:36 PM

petak u orincipu crven, joś točniji obrazac, rast do 18:00 [ tj ovisi kakav je bio četvrtak] , onda pad.

kao neizvjesnost vikenda.

Mada često počnu napucavat oko 2100

• my moon
    • May 20, 2022 at 4:20 AM

Dugo mi niie bio ovako dobar dan. mnośtvo transakcija.

VIR ZIM MMAT PRU RL

baś tim redom!!

tako i spavam u prve tri

• my moon
    • May 19, 2022 at 1:43 PM

Uglavio sam se u VIR i ZIM. naravno jedan pada, drugi raste

• my moon
    • May 17, 2022 at 9:40 PM

Poslao mi je ibkr upoz0renje za

TGT, ttj Walmart, ako da pratim.

danaas neki traljav dan umene, oko nule, sad treba donijeti odluku spavati li u dionici [ostao mi je samo VIR] ili zaradit za petak, za lignje il za lososa

• my moon
    • May 17, 2022 at 9:03 AM

meni je jučerašnji trgovinski dan odgovarao, zaradio sam trejdavši na pola rastaMeta materials,

...VIR, RL zaradio kupovinom na dnu, imam već par dana RHHBY....

Malo sam se bacio na medicinu i preporučam:

VIR

MMAT

SIBN

SWAV

Dobro je što jašu na podosta neovisnim valovima, znači nisu ovisni o Tesli ili Apple ili RIO :)

Također od novih LAD, to je isto što i PAG samo još nije odradilo rast ( nešto ko naša auto hrvatska, dosta i prevoze, zatučeno onom zadnjo9m "propašću kamiondžija)

Naravno tu je i na preporuku kolege Accountanta TGT.

PRU sam pecao ali nisam upecao.

Plinovođe i nafotovođe i slično mi isto utekli

OXLC čini mi se traži dno, negdje između 6,25 i 6.35 pa ga još čekam

• my moon
    • May 14, 2022 at 7:45 PM

Ćao Akcionari, teška su vremena.

Gubim puno novca, stepeničasto, grickam dobro, onda uđem, padne izađem naraste. Klasične griješke, velik ulodg, bez stop lossa na 2% , izlazim na dnu.

Zadnja tri promašaja Marketa, penske automotive u sada ShockWave medical.....

najbolje od svega , tko me slušao o tim dionicama mogao je super zaraditi, ali po nekoliko desetaka posto, no nisam slušao sebe i smanjio si račun za jedno 10 posto. Horor.

No vratimo se na Shockwave medical (SWAV), dionicu je podigla vijest da posluju dobro i imaju fin prooizvod na kojem dugo rade. radi se o borbi protiv arteriosklerotskog plaka. oni ga tzv neinvazivno melju što smanuje potrebu za stentiranjem i operacijama. Moja je proporuka bila da se nakon objave dobrog izvješća i rasta dionice pričeka pad , pa onda kupi. no dionica je rasla , ja sam je kupio na vrhu, potomm pala , pa sam ju prodao, onda je narasla da bi zaradio i kupovinom na tom vrhu....

Kada smo kod medecine, ožalošćen odlučio sam izvršiti akcionarski sepuku i kupio Roche , RHHBY. RHHBY je pak opal jer mu lijek za mikrocelularni karcinom pluća nije prošao treću fazu. Rasprodaja je bila pritisnuta i općom situacijom. Roche inače stoji dobro, a očekuje se uskoro i objava lijeka za Alzenhajmer. Kako kaže šef obiteljske tvrte Roche; svako igranje sa lijekom za alzenhajmer je rulet, onaj ko dokaže da ga je našao biti će lansiran ne samo u financisku orbitu već i u orbitu ljudske povijesti. no kupio sam ga osrednje na dnu jučer. OTC tržište, dakle preko 212 se mora kupovat. ima i dividendu.

Još o medecini.

MMAT meta materials je rastao što od odbijanca a što od toga da je konačno objavio da je proizveo usvojio i misli staviti u promet senzor za glukozu, dakle glukoza u krvi će se mjeriti bez pikanja, bez krvi, moći će se monitorirati poput saturacije kisika. Tu bi preporučio taktiku kao u SWAV, mada MMAT stoji lošije financijski

SA Citatovanje:

"Meta Materials reported solid revenue growth in Q1 2022, growing revenue sequentially by 30% compared to Q4 2021. It also is seeing a large amount of cash burn, with its cash balance going from $50 million at the end of 2021 to $30 million at the end of Q1 2022.

Some of that cash burn is due to working capital changes, but adjusting for that, Meta Materials has enough cash for a bit over two quarters of operations with a $14 million per quarter cash burn rate. Thus, it seems likely to utilize its at-the-market equity program during 2022."

Završeno citatovanje.

napominjem marqetu, obećao sam ući na 6.48, nisam i sad brojim desetke postotaka gubitaka.

U petak sam igrao valjda sa najgorim long dionicama tog momenta, PRU i OXLC. Zaradio sam unatoč mlitavosti istih 300 dolara.

PRU bi navodno morao ići više (tržio se i ispod 100 dolara) a o OXLC niko niš ne zna, osim da će mu mjesečna dividenda skoro preći 1,5 %, no zanimljiv je zbog dividenda daya u ponedjeljak, tada sve te dividenduše roknu puno više no iznos dividende , a padale su i par dana prije, onda počnu rast za dan dva.

pa je kupim, zaradim, da mogu gubiti na drugim dionicama.

Zadnja taktika je bila na naftaškoj dividenduši Dorchester minerals, prestavljena je ovdje, taktika, nedavno, i tko ju je štovao sada isto ima desetak i više posto zarade. Dionica se ne trguje preko 212.

• my moon
    • May 11, 2022 at 12:04 PM

malo se neke stvari bistre..

AMD ipak ide prem a gore, znači poluvodiči, nešto rumore da bi se onda ( iz ovih i onih razloga ) i NO pokrenuo.

SWAV je mala medicinsko tehnološka kompanija za "razbijanja kamenaca po krvnim žilama", ozbiljnoi rade još od 2008. godine i super su izvješće objavili, sad treba čekat da malo sve padne pa onda probat zajašit.

dodao bi još i MITSY, japansku kompaniju koja je zbog kosih očiju an OTC tržištu pa traži živaca za kupiti je, samo preko 212 , preko IBKR nemere. Oni su onako prava kompanija metalurgija, nafta i slično, teška industrija. trebale bi joj pomoić igre oko Rusije , inače super stoji, posluje, ima pokazatelje i sasvim solidnu dividendu

• my moon
    • May 10, 2022 at 10:27 PM

Klasika, zaradio sam na oxlc dvjesto dolara, tako ću 50 vamo 100 tamo tjedan dana i onda ću sve pogubit u pol sata, na Marqeti recimo

• my moon
    • May 10, 2022 at 6:50 PM
    Quote from my moon

Postavio sam parangal ( teško da će se nešto upecat al ajd)

RL 99.00

PRU 105.79

DMLP 26.44

i MQ 7,84 ( :) :) :) )!!!! tu sam se malo šalio sam sa sobom, no usnio sam prije mjesec dana da će marqeta ispod 7

Eto koristi od apaurina

• my moon
    • May 10, 2022 at 5:56 PM

Taj Upstart, jel to za uletit? Pitam za prijatelja dinosaura.

• my moon
    • May 10, 2022 at 10:30 AM

Oko mene su svi u kriptu [barem šest] i radosno pozdravljaju svaku pojavu novog i znaju nekog tko se na tim novom obogatio. sav slobodni novac odma pretvaraju u kripto. mene gledaju sažalno, no dobri su i blagi prema meni, skuvaju mi kavu, popričamo o vremenu i tako...

• my moon
    • May 10, 2022 at 6:50 AM

Polako nam se zbilja mijenja. nastaju čitavi ekosistemi, napr biofarma.... Tko li se još sjeća svih tih molekula, faza IIa na III, rijetkih bolesti i egzotičnih firmica..... Tko se sjeća da je My moon izjavio da se "nove molekule i lijekovi izmišljaju zbog burze a ne zbog bolesti". Nitko. Slično je i sa čudima digitalnog svijeta , auta koji ne idu na ništa, aplikacija koje miču šum sa reklama i pretvaraju ga u pijev slavuja....

mni je bolo oke jer sam zanat na CROBEX u ispečen na Drukexu, Hyterixu i promoćurixu mogo i tu upotrijebiti ( dok je forum živahan uspješno sintetizira i proslijeđuje, možemo reći prevdene, navedene, indexe).

Vraćamo se krampu i motiki. Zdravim seljačkim firmama koije imaju dobre pokazatelje, zdrav upravni odbor i dividendu, koje imaju čak i tržište.

Tako, došlo je vrijeme za preslagivanje Poglednih plahti ( Wachlista)

• my moon
    • May 9, 2022 at 7:33 PM

sad se ustabililo čini mi se. tu će mrtvit neko vrijeme pa onda bi mogo opet mini odbijanac.

zanimljivo da pii i, pag i oxlc odolijevaju.

oxlc sam nešto i strejdao no ukupan dojam je antidojam

• my moon
    • May 8, 2022 at 8:38 PM

Puno zujimo malo meda dajemo. Ajmo štob moglo rast i zašto i kako.

Odštopava se prometni konđeščn recimo, pa su kamiondžije ( od mojih LAD i PAG) odradili rast, ja sam se preplašio i prodao PAG od 92 do 90 dolara jer ide Kata klizma, eto ga na 112 dolara....

Some good news for supply chains: 'Fluidity has improved,' BofA finds (yahoo.com)

, odradio je rast i litij, nemalih 30 tak posto:

Lithium Rush: It’s High Time To Buy Livent Stock (NYSE:LTHM) | Seeking Alpha

Neke su dijonice zbog uzleta nafte jako rasle, od mojih CC ( kemija),

TZV digitalne dionice, uglavnom pokolj, marqeta 0re po dnu, SQ je imao dobro izvješće, nema razloga da nema i marqeta uskoro, za meqetu se svi kunu da je dionica 21 stoljeća, posluje dobro, novaca ima, no pada pada pada pada, mogao bi reći najveće razočaranje/fulanje u ovoj godinu, ne za mene , već za analitičare. istina nema niti p/ e, al kažu da vrijedi :)

Marqeta, Inc. (MQ) Stock Price, Quote & News | Stock Analysis

Marqeta Price Target & Analyst Ratings (NASDAQ:MQ) (marketbeat.com)

• my moon
    • May 6, 2022 at 8:08 PM

Krpice, osiguranje, nafta i kartično poslovanje.oxlc je nešto sa nečim oko zajmova (?)

To se zove disperzija :)

nisu baš likviduše, no to znači da ih čak i jamogu splašiti i slično.

sve osim MQ imaju mali p/e i uglavnom štimaju brojke, tako kažu

Bitno je i da DMLP i OXLC, za sada, ne prate indexe, neka svojeglava niša

• my moon
    • May 6, 2022 at 7:04 PM

Zadržao sam ( mudro) OXLC i lijepo mi je rastao danas. Izašao sam na nuli sa ralph laurenom, što će reći prerano pa vam eto ideje za dionicu na kojoj ćete zaraditi.

Dorčester mineralz koji sam prodao jučer, pogađate fino raste, stamen ko stijena, tiha voda brege dere.

no ne žalim se biti će danas oko 250 dolara plusa.

Postavio sam parangal ( teško da će se nešto upecat al ajd)

RL 99.00

PRU 105.79

DMLP 26.44

i MQ 7,84 ( :) :) :) )!!!! tu sam se malo šalio sam sa sobom, no usnio sam prije mjesec dana da će marqeta ispod 7

LVMUY mi je zapromotrit , lijepo je opal , i iako je izložen Rusiji, on kad grune, leti

• my moon
    • May 6, 2022 at 9:24 AM

Jučer sam strpljiivo čekao pad. prodao sam dorčester mineralz i zaradio 400 dolara, sa drugim dijelom portfelja sam radio marifetluke, pa sam ACRE kupio i prodao sa malim gubitkom, potom na dnu dna kupio Ralph lauren i OXLC, i sa tim nemirno spavao. danas ćemo vidjeti, ako uspijem riješio bi se toga i u predtrgovanju, uglavnoim sada sam u malome plusu sa tim.

malo mi je nelogično da danas tržište raste, uz to je petak, kada se pada, tako da bi na prvom mini odbijancu bežal van.

ne postavljam prodajne naloge jer imam dosta toga na srazmjerno manje likvidnim dionicama, pa me onda roboti pokušavaju zeznut, tak da se il sitresem il pomalo nadodajem . To mi je problem jer ne mogu stalnio visiti na tržištu. Ak je mastan ručak onda i zaspem.

• my moon
    • May 3, 2022 at 9:29 PM

Istrejdao sam abnb, može se lijepo,još nisam prodao Dorčester Mineralz DMLP, juče je rokno zbog isplate dividende, sada fino raste, danas na dnu kupio Oxlc, Oxford lane capital, vrlo eksotično društvo za unovčavanje.... nečega iz bankarskog sistema kreditiranja.... opal je insajderski jako tako damu je mjesečna dividenda sada preko jeda posto [ isplaćuje se mjesečno]. a reko čvaknuću mždakojijedan postodanas nanjemu.

Ralph Laurenme ne sluša al imavremena , da se barem približim nuli.

Radno!!! ko oće radit, uvijek nađe posla

• my moon
    • May 3, 2022 at 7:28 PM

od famoznih kamionaša pratim PAG, penske automotive.

Kada je počela famozna hajka na kamionaše prije par tjedana roknuo je na 92 dolara a sada je na 110 i ne misli stat.

Po meni čista manipulacija.

Danas horori prijete turizmu, pratim ABNB i pred gašenjem je čini se.

Izvješe after closing bell. možda imamo novi paypal ili netflix

1. Privacy Policy
  2. Kontakt