Ja sam se jučer natrpo sa FNF što je bilo dovoljno za parsto dolara minusa.
Danas ako bude odbiće bum bežal
Ja sam se jučer natrpo sa FNF što je bilo dovoljno za parsto dolara minusa.
Danas ako bude odbiće bum bežal
Rado imam CSIQ, mislim da mi je među najstarijim pratećim dionicama. čak sam i Jinko prestao pratiti.
Čekam ga niže, ali po osjećaju za feeling
NYSE - NYSE
Eto ta dijonica je je zlato koje sija ko dijamant i još curi ko naftna bušotina. Mislim da je u t0p 10 dijonica od svi dijonica i na SA i na Zacks.
No pada , već je probila pet faza ćuđenja zbog pada, pojašnjeno da se takav pad dogodio na zse ne bi se zazivala samo HANFA već i USKOK.
Tako da je možda vrijeme za kakv ulaz/trejd ., naravno uz potrebitu pažnju i šire sagledanje
Display More... Inače nešto za klasičare / dummies, dionice koje rastu kako nevolje u Ukrajini rastu ( i obrnuto padaju ako se najave uspješni pregovori)
su napr Mosaics, CF i Ande.
Potonji bi po analitičarima ( vidi uvod) , bio daleko najbolja opcija za kupnju. Mislim jedino da je small caps
...
kolega my moon išao sam virnuti ovaj ANDE
i napravio listu mojih 10-ak kandidata iz consumer defensive sektora koji raste usprkos padu S&P (u prijevodu: na dobrom si mjestu bar neko vrijeme dok ne prođe bura oko FED-ovih opaski)
pa evo liste na kojoj odmah možete primjetiti da su sve dionice rasle jučer u crvenom danu
jedina opaska za ANDE: vrlo mala profitna marža; ako to riješe onda ok, ako ne možda je bolji izbor neka druga diona s liste?
farmacija i dalje raste, kao i umj. gnojiva iako bi potonjima mogao biti problem rast cijene plina
Tu ekipu sam izučavao , držao na nišanu i prva kupovima je pala 14. siječnja ove godine. Poslije sam sve zbrljao sa pokušajem trejda, trebalo je dakle ostati long (moja n@jklasičnija griješka).
Sada ću pomno proučavati ekipu, no naravnoučenje je da SLIJEDEĆU nišu koju "otkrijem" , prodiskutiram (ovdje) pokušaam zadržati dva tri mjeseca.
Tržište je ko morski psi u oblačku krvi, grize na prazno, učas pade /eto Tritona/ ili raste /etoTwitera/, logike nema, sad je Ukrajina, onda je nafta,iako su luke pretrpane i to treba razvozit kopneni i morski prometdionice padaju.
Danas guru, sutra prosjak.....
Čak mislim da je najpametnije reducirati /trejd ne short/ za 90%,odražavsti formu sa ovih 10% i zaraditi za režije.
Transport , kamioni, i dalje padaju, PAG nije samo transport već i msloprodaja svih vozila.
No , sad već par dana iz specijaliziranih izvora dolaze upozorenja o krahu branše, no svi vodeći financijski portali/savjetnici/analitičari još nisu korigirali stavove i projekcije i dalje , PAG, REcimo drže na 30 do 50% veće cijene odd sadašnje po projekcijama.
Ovo je opasno za DIP trejdere, provjeriš dionicu na 10 mjesta, svugdje minimim buy rating a zapravo joj prijet krah.
Jučer sam uteko sa pol portfelja i tu sam bio u zaradi , sada mi ostaje muka na 212 izaći iz PAG....
jer
1. gubitak
2. teško se trguje sa njom preko 212, ne sluša
Inače nešto za klasičare / dummies, dionice koje rastu kako nevolje u Ukrajini rastu ( i obrnuto padaju ako se najave uspješni pregovori)
su napr Mosaics, CF i Ande.
Potonji bi po analitičarima ( vidi uvod) , bio daleko najbolja opcija za kupnju. Mislim jedino da je small caps
ja saM ga okreno par puta, još i prije Ukrajine
Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, naime, kako prenosi ruska novinska agencija RIA, rekao je da će kupci plina i dalje taj plin plaćati u eurima kao i dosad.
"Istovremeno, finalno plaćanje će ići prodavaču Gazpromu u rubljima tako što će se ti euri pretvoriti u rublje. Ovo je još uvijek prototip sustava. Ali nemamo dvojbe da će u budućnosti biti primijenjen i na novu skupinu dobara i da će imati više prostora u našim trgovinskim relacijama", rekao je Peskov.
Peskov je još rekao kako "Rusija ne želi komplicirati živote svojim kupcima, pogotovo stoga što drži do svoje reputacije pouzdan
Zanimljivo, prije desetak dana zacks i nasdaq su tvrdili suprotno. tko ih je dlušao nije se baš dobro proveo
https://www.nasdaq.com/articles/4-top-trucking-stocks-to-gain-from-strong-freight-demand
Da, zato padaju i kamionski retaileri....
pa ti budi DIP trejder, svako malo ovakva mina.
Pag je inače radio ko urica kolko dolje, tolko gore....
Prodao sam OXLC , zapeavo ne znam zašto,dugo sam ga držao,nakrco sam se sa PAG , prosjek 96.
mada sam poslije vidio daje čitava /egzotična/ branša pala, nešto se događa
Paypal mrtva usta fale; Mootley fool, Sa...
na Ibkr danas 4 članka strong buy, kako kojinizađe paypal rokne za pol posto minimum
PAG je baš opal, ak bhbispod 97 kupujem
Oxlc, Zack's buy, trebao bi orati po dnu, radi to tjednima. Dividenda se isplaćuje mjesečno i iznosi 1% mjesečno
Ovdje objašnjena moguća kompetitivnost paypala i apple.
Kao nema je.
No, nevezano za apple and paypal, eto nek svatko da jednu sličnu analizu i eto nam slatkih briga
Naravno nakon ove vijesti dionica je rasla da bi nakon par sati izašla vijest zbog koje je dionica (i njoj slične( pala.
Vijest da Apple kreće u sličan financijski biznis kartičnog, internetskog i bezkontaktnog plaćanja.
Opet raj za shortere
Naravno, na ovu objavu oštar pad, no to je uobičajeno u xadnje vrijeme, osobito ako SA bolda vijest
Kupio sam i za sada zarada na Tritonu.
pypl i pag možda buy on dip
Bio sam van burze jedno sedam dana. Godi
sada se polako vraćam pa gledam što ostade.
Prvo na što sam naletio je
da su američke agrikulturne dionice pale zbog pregovora u turskoj, što će reći ako su pregovori propali tj bili ruski manevar, onda bi danas možda mogli rasti. Pratim NGVC i ANDE
Ima li netko preporuku za ovu igru oko ZIM dividenda dan,opal je u predttrgovanju oko17%?
Dal da se kupuje u predttrgovanju, poslije, nikad?
Situacija je bljutava.
Kina, oćel bit kaki dip prilika. Ja sam na JD.com ( mada je i csiq zaoravo Kinez)
Nafta?
Marqeta,kako doooooobro radi, e sad to je kao dionica koja bi trebala duplat, no nikako da krene.
Ima li netko prijedlog za zamjenu za Seeking alpha?
Meni ne funkcionira na Androidu, tj funkcionira loše.
Malo ste se svi uvukli u intelektualne ljušture. ajmo živo
Oxlc daje 1% dividende mjesečno,i isplaćuje ju, no sada kakti ore po dnu , da se ćapit još koji posto na raztu. ali, navodno da su svi (findovi) tog tipa malo u nevolji,pao mu je NAV, nešto insajdera razbježalo. u svakom slučaju dugo nije bio ovako nisko.
Triton i zim?
Ja sam prodao Marqetu u premarketu, bilo me straj