evo tu je pojašnjeno glede Japana.
Baš da je trebalo roknut 5%?
https://www.ft.com/content/b9fdd8f2-b1ee-409b-9066-ccb0460e5b80
Američkih dionica imam dosta. No za nijednu niste čuli , pa bi stao na tom
evo tu je pojašnjeno glede Japana.
Baš da je trebalo roknut 5%?
https://www.ft.com/content/b9fdd8f2-b1ee-409b-9066-ccb0460e5b80
Američkih dionica imam dosta. No za nijednu niste čuli , pa bi stao na tom
U ponedjeljak će, zbog doalaska na vlast novog premijera, koji će uvesti finacijske restrikcije, Japan prestati postojati. Jen će pasti ka nuli, sepuku i harakiri uobičajena stvar, dionice će se rasplinuti....
Zanimljivo je da su još u petak dionice rekordno rasle, potaknute i nekim člancima, od kojih sam jedan pejstao ovdje, i onda iznenada, valjda su Marsovci teleportirai premijera na novu funkciju, nakon zatvaranja japanske burze, Nikkei futures opade 5% u sekundi, sa tendencijom daljeg propadanja.
Tako je to u svijetu dionica. Ove sekunde jesi, druge nisi. Šteta što je puno ljudi kupovalo dionice ko ludo u petak, sada će zaraditi oni malobrojni, slučajni shorteri koji su zaboravili promijeniti naloge iz shorta u long. koji Alzenhajmer sretnici !!!
Ja sam prodao DSCSY , sa 12% zarade bubno mi je na 1,5%, jer sam uspio i nešto smrdat debelim prstom.
TDK sam prodao u četvrtak, ništa ne sluteći, 5% zarade.
E, sad , Mazda, ima p/e oko 1,5 (jedno cijelo pet ) u ponedjeljak je dividenda dej, oko 5% je prinos taj dan ( malo je komplicirano, ali vjerojatno je taj dan DD), tako da sam sa 6% zarade pao na nulu no to sam ostavi, neka se kiseli i neka me podsjeća na dane kada sam bio mlad i naivan i mislio da se premijerska mjesta mogu pretpostaviti mjesecima ranije.
Ima još lijepih japanskih dionice ( spominjao sam ih ranije), koje će se u ponedjeljak rasplinuti, pa eto, nekom kriza , nekom prilika
Meni je zanimljiv Sodexo, Pink tržißte.
Prvo je pao zbog neke vandredne dividintetine , ko u 10 brodara izraelskih, a danas zbog glasina o preuzimanju američke konkurentske tvrtke [sodexo je francuski].
samo glasine tipa kuiš na uredskoj zabavi je netko rekel
xxxxxxxxx
Kada se objavi pozitivno padne a negativno raste, malo manipulacije short long. par dana çekanja pa se vidi kud ide.
ARIS pada već dva dana on to ko kamen pa onda praćka. 'nako,pada mu se.
HIMX bilo bi glupo da opet raste nakon pada al izgleda da mu se oće
Eto, sjetio se i ĐP MORgan, a dok sam ja pričo....
France's young finance minister acknowledges scale of job as markets fret By Reuters (investing.com)
Na burzi se zarađuje na shortu, koji je iracionalan i većini nepredvidiv, tako da kad zvijer postane gladna neće long kostiju biti ni za juhicu
Postupak za zaboravne, naročito je zanimljiv priloženi obrazac:
Ako spuste za 25 onda Japan stagnira, a ako 50 onda pada.
Sijaset je dobrih japanskih dionica na dnu, barem po financijskim pokazateljima.
TDK bi mogo biti oko odbića, shorteri su se najeli tu.
Mazda 30 tog ima jednokratnu dividendu od 5% tako da iz shorta bježim u long.
Od europskih čini mi se da Sodexo struže dno.
U Ameriki mi super ide zadnji 10dana, pa se spremam stat i pokušati odraditi rast s Europom i Japanom.
U Americi su neke dividenduše in, [pun o ih je sa DD 30. rujna. ] RC napr, no i ARES, te vječni OXlc je pao nakon nedavnog DD.
Koliko vidim aranžira se sumanuti pokolj u ponedjeljak.
Detsche bank je smanjilo rejting svima i svemu, jen se približava 140 [ sve japanske projekcije su vezane za jen 145 dolara , pa sad kad je opal, moraju nanovo projicirati i Nikkei mora još pasti].
Amerika će samo pasti a mi ćemo već naći razlog čemu je to tako.
Boring.
Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie
rate cut of the benchmark Fed Funds rate would mean lower interest rates for consumers, meaning cheaper loan payments on cars and more attractive overall prices for cars — both new and used.
The high-rate effect is very real for car buyers. Vehicle research and data firm Edmunds found that 3 out of 4 used car shoppers are targeting an interest rate between 0% and 5%, but 6 out of 10 car buyers who financed a used vehicle in July 2024 agreed to an interest rate between 6% and 11%.
A Fed rate cut would be welcome news for car buyers this fall, and Fed Chair Jay Powell sounds like he is amenable to it.
Japanska auto industrija će prestati postojati, zbog kombinacije neprilagođenosti ekološkim zahtjevima i administrativnim barijerama.
City je Mazdu skinul sa 1600 na 1000 jena.
Da stvar bude bizarnija pokazatelji Mazde su fantastični, no dionica ide prema nuli.
Dakle, short, tko moze.
Rokaju i drugi japanski auto proizvođači no Mazda predvodi, tako da je u njih short još sigurniji
As Mazda Motor Corp (7261:JP) (OTC: MZDAF) faces a downgrade from Citi, it's essential to consider the company's financials and market performance for a comprehensive overview. According to InvestingPro data, Mazda currently has a market capitalization of $5.11 billion, indicating a significant presence in the automobile industry. Mazda's Price/Earnings (P/E) ratio stands at a low 3.32, which is lower than the last twelve months as of Q1 2023, suggesting the stock may be undervalued relative to its earnings.
InvestingPro Tips highlight that Mazda is trading at a low Price/Book multiple of 0.41, which could be appealing to value investors looking for assets trading below their net asset value. Additionally, Mazda has been profitable over the last twelve months, which is a positive sign for potential investors considering the company's ability to generate earnings.
Despite the concerns raised by Citi, Mazda's recent dividend growth of 22.22% and its ability to raise its dividend for 3 consecutive years show a commitment to returning value to shareholders. This is complemented by a strong dividend yield of 4.68%, making Mazda an attractive option for income-focused investors.
Ja se na tim solarima uvijek opečem, valjda je sunce prejako.
nešto saM zaradio na fslr , njega volim
Dosta OTC Pink tržiśta otvaraju na Interactive
Rweoy
Dscsy
Mzday
samo su neki
Ne kužim po kojem ključu to otvaraju
Saćese cijelo svjecko gospodarstvo urušit zbog tako lošeg izvjeśća?
Short, tako jednostavnonprosta stvar drma svijetom.
For the three months ended Jul. 28, the company reported Q2 adjusted earnings of $0.68 a share on revenue of $30.04 billion, beating estimates of $0.64 and $28.68B respectively.
The stronger quarterly results were supported by a 154% surge in data center revenue to $26.27B from the same period a year earlier.
Preletite po PAGS izvješću, potom danaśnji minus paodlučite volite li riskirati u životu s dijonicams
Pobjednik godine, ovdje češće spominani ASTS.
pa pogledjate taj sjajan rast.
Ko nekada na farmi, 1000%
Jel vrijeme da se polako OXLC skuplja?
Display MoreDisplay MoreProdao aeye u četvrtak, bojao se izvješća, u petak plus 40.
Nu, nabolje trejdana dionica za mene ove godine.
PII se odljepio.
Naravno s pričom za malu djecu.
.Poštovanim kolegama Bezbitkojinašima koji trguju na OT C tržištu obraćam pažnju na DSCSY i naravno Mazdu.
Šorterski kraj i Raj se bliži.
I plakanje za prolivenim mlijekom MMM. Jednostavno smetno. Starim. Gužva. Obaveze. Politika..
Nu holding , šta je tu za očekivati ???
Ima netko kakav filing !
nu, je śeretska skraćenica za no , nego, eto.... dakle odnosila se rečenica na aeye, koja je najbolje trejdana....
detalji su na podforumu o trgovanju an stranim tržištima.
Ukratko, za nepenzionersko i dinamično trgovanje u USA koristi se interactive brokers platforma.
Na američkom tržištu se, pod labavijom uvjetima , može trgovati i sa dosta stranih dionica, takvo trgovanej se odvija preko OTC Pink ili kako se već zovu tržišta. Interactive brokerski VEĆINOM ne dozvoljavaju trgovanje s tim dionicama tj za njih treba tražiti posebne dozvole koje nitko ne zna kako ishoditi ( napr RHHBY se može trgovati , MZDAY ne može)
212 je zgodna polupenzionerska plaforma u kojoj en postajete vlasnik dionica, trguje se s NEŠTO manje dionica no preko Interactive brokresa no MOŽE se trgovati s većinom dionice na OTC i PINK tržištu, također bez posebne procedure neke dionice na tržištima van USA dozvoljava trgovati ( recimo u kanadi, Švedskoj, za druge en znam)
212 je "neprecizna" znači zadavanje naloga ne prolazi u sekundi i ne ide u cent. kod slabije likvidnih dionica to zna živcrati, kao i na OTC/PINK USA tržištu.
Znači da Japanske dionice kupujem na američkom OTC/pink tržištu preko plaforme 212.
Američke dionice kupujem većinom preko interactive brokersa. Tu se shorta, brzo radi, ulazi, izlazi, plače , kune i moli.
na 212 je sve sporije.
Općenito su interactive brokerski naspram 212 kompliciranija platforma u svemu. IB je prava profesionalna platforma, od koje ja koristim vrlo jednostavnu Android platformu i jedva sam si je namjestio, znači da korstim jedno 5% mogućnosti IB platforme.za više od ovoga pravac na podforum
Nikkei preko 3% plusa danas.
Imaju dionica u podrumu, koje bi htjele bar do prvog kata.
Softbank, Disco, Komatsu su moji favoriti.
Jučer oću kupiti DSP [Viant] na dnu, zatuklo ga prije izvješća i na IB ne da, trebam psebnu dozvolu... Tvrtka iz Kalifornije, uredno izlistana...
Kupio sam je prek 212 bez problema.
Tako da mi se sviđa ta kombinaciia IB / 212.
na 212 još imam Norsk Hydro, Bombardier i Mazdu, ništa to ne bi mogo na IB. Jedino nema preciznog pecanja kod kupnje/prodaje neg kak majstor odoka odmjeri. Tako da znam držati dijonice i oo 10 dana
COCO
, ekipa može jedno pitanje ?? Nisam ovo prije pratio , nešto mi nema ni glavu ni rep trenutno .
Šta se ovdje čeka , da ih kupi neka velika riba !!
Nije li , Celsius Holdings, Inc. (CELH) , bolji za trejdanje ?? Pogotovo jel je trenutno prilično nisko pao .
Nemam ga , ali mislim uči , uskoro
coco je bio u trendu za svašta. sada se izlizao. klasika: falili su ga u nebesa da bi se igralo short longa [ povremeno iako je Nebeski je pao na "strašne" vjesti zadnja je bila nešto sa ppskupljenjem transporta. onda je došlo lošije izvješće]. sad je dojadio.