pa ako se počelo pisati o zelenilu, ovdje, zna se što slijedi
Posts by my moon
-
-
Ovo sam pejstao s početkom mjeseca, djelovalo mi je uvjerljivo, mada naravno, ništa viśe od toga.
Pa etomalo retrospekcije:
Are Stocks Gearing Up For A Big Q4 Rally?A strong labor market is just one of several positives that investors are ignoring right now. But Kevin Matras can look behind the headlines and help you take…www.zacks.comxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
VIR i HALO od farme, mada za moj ukus , previše u up trendu, no njih znam otprije , čini mi se da su se probudili. To su lijepe stamene dionice , kad krenu tutnje ko nosorozi, ne gledaju ni lijevo ni desno
-
obratiti ću pažnju na ebergetičare.
Od mastodonata Exxon, od mojih štenaca HES i DK
-
do sada sam uspješno puzao sa dobicima i onda u ovako zelenom petku debakl.
lac, litij, i car avis rent a car, zeleni dobitnici.
MPW crveni gubitnik , skoro sedam posto minusa. Pokušao sam naći razloga, no zapravo ga i nema. Niti analitičari ovo nisu očekivali [što me ne čudi :)]. ostali reit ovi se kako tako drže. tako da bi tu moglo biti nekakvog dobitka ak9 dođe do odbijanja 50% pad u godinu dana i 1o.5% dividende momentalno.
Ja sam jednostavno bio u krivoj dionici. Slažem si novi tim za ponedjeljak
-
takav bull da sam konačno na nuli
alvr danas anemičan
-
Jučer sam iskoristio onaj pad ALVR i prespavao u njemu.
Četvrtak na petak baš nije dan za prespavljivanje, čak je bolje prespavat vikend.
Možda do korekcije u 18.00 bude raslo....
-
Jučer sam sve prodo, samo ICFI ostavio.
-
I zašto baš Hess, a ne neki drugi naftaš? Što je na njemu posebno?
Sory nisam vidio pitanje. Ne biram dionice po sektoru već po pokazateljima. Nekim putovima koji su komplicirani izabrao sam u zadnjih par tjedana DK i HES od naftaša( uz ostale dionice/sektore). razliku između ove dvije presudila je tehnička analiza. Oba su imala super ocjene, jučer sam prodao DK jer je pao u negativno i kupio HES jer je ostao pozitivan ( tehnički) , onda mi je sve to smrdilo pa sam prodao i HES ( koristeći nekako sintezu svega geoplitičkoga i instinkt, bojao sam se pada nafte). Sve sa zaradom dakle, što nije uvijek slučaj, naravno.
Navučem si tridesetak čestrdesetak dionica. Onda kada imam neko svoje vrijeme i kada sam odmoren , svakih deset dana sjednem i maknem sa popisa dvije tri i metnem dvije tri nove. najviše gubim ako odma navalim na nove, trebaju se malo kiseliti. Tako da mi i folderi promatranja osim po sektorima imaju dionice i po fazama "kiseljenja"
( ovo sve pišem da ne ispadne da ja to 'nako. Ja sam dip trejder parazit. Sišem više domaćina. )
Budućnosnice rastu. I nešto čudno se događa CPTN koji se jedva miče i u uredovno vrijeme preko noći mi je narastao na 7.1% plusa.o0stalo je u prosjeku jedan posto pllusa. Ako bi ostalo ovako cmizdrit ću što sam samo 50% portfelja u dionicama.
ako bi sve ostalo kao sada ( zeleno) tada će mi biti problem uvaliti 50% portfelja u dionice. REIT ovi koje kupujem u tom slučaju jer su tromi jučer su divljali kao gazele.
jednostavno želim iskoristiti svojih pet minuta, jer kada promjene narativ tržišta pokušati će mi sve zarađeno uzet , i to popriličnu uspiju.
meno je dosta pisanja , pa vas sve pozdravljam
-
hes sam zamjenio sa icfi.
pa budemo vidli sutra
-
Hess Corporation, an exploration and production company, explores, develops, produces, purchases, transports, and sells crude oil, natural gas liquids (NGLs), and natural gas. The company operates in two segments, Exploration and Production, and Midstream. It conducts production operations primarily in the United States, Guyana, the Malaysia/Thailand Joint Development Area, and Malaysia; and exploration activities principally offshore Guyana, the U.S. Gulf of Mexico, and offshore Suriname and Canada. The company is also involved in gathering, compressing, and processing natural gas; fractionating NGLs; gathering, terminaling, loading, and transporting crude oil and NGL through rail car; and storing and terminaling propane, as well as providing water handling services primarily in the Bakken Shale plays in the Williston Basin area of North Dakota. As of December 31, 2021, it had total proved reserves of 1,309 million barrels of oil equivalent. The company was incorporated in 1920 and is headquartered in New York, New York.
-
Prodo sam HES. Strah me te nafte.
-
Ja sam si malo kupil ctkb, cptn i hes. već malo i zarađuju.
Gledam oxlc , on će zbog dividenda dana grebat nisko.
al sam izgubio transcedentalnu vezu s njim kakvu smo nekad imali....
još ću ga čekati niže
-
I jel to bilo tako teško. kupit u petak i prodat danas :)?
Kakogod uložio sam u Delek holding 99.3% [dk] portfelja u petak i danas digao 3.4%. prodao ga na vrhu.
zaboravio mobitel kod kuće i otišao u teretanu.
ondak sam si rekao , nek ladna voda nosi sve.
performanse u gimu su mi bile savršene kao i kada sam došao do mobitela. nadam se istom i u ostatku dnevnih aktivmosti☯️
no ne mislim ponavljati experiment
-
Ode plin u crveno. oko 6%, ma to je niš
-
-
Sada je crude oil futures oko 1% plusa. Kažu zbog Kine i OPEC @ .
koje igre.
no , tko se u dipu u petak natrpo nečega za naftu vezano , ako ovako ostane, danas će profitirati ( i ispast pametan) jer je nsftna /plin energetika rokala pošteno [ ja pratim HES, SWN, DK, Dorcester minerals.....]
moje slabolikviduše se slabo trguju u pretprodaji, pa uglavnom moram čekat otvaranje , što baš nije extaza. a i gim mi počinje u tri.
-
Mene bi nafta danas mogla spasiti ako crude oil ne ode u minus.
Petak minus 4, za sada u plusu pola do tričetvrt posto [crude oil futures].
Lijepo sam mogao sa plusom izać u petak al ne.... zaboravio na burzu dok sam večero a ne stavljam naloge jer me ona na mojim slaboprometnim dionicama nađu davit algoritmi.
Znam da zvuči shizoidno no obožavam zbunjivat algoritme na niskolikvidnima pogotovo dok sam imao dva računa.
-
To su dionice koje duže vremena pratim. daleko su od blue chippova, srednje rizčne do visokorizične ali nekako mislim da imaju "Čvrsto dno", tj da ja to dno znam prepoznat .. Imaju sigurno tržište, uglavnom dobre pokazatelje , jako ugrubo ( imaju niski pee eee napr). farma nije vezana za jedan lijek, za Alzenhajmer ili neku egzotičnu bolest , već su prilično opipljive dijagnoze.
provjerio sam ih, prorešetao, isprevrtao kroz tri sita minimum, te još malo sa strane, i imaju ocjene vrlo dobar do odličan ( sjedi).
Tri sita su: 1. opsežni eseji, tipa seeking alfa, drugo je krompjuterska sinteza analitike i čiste tehničke analize i treća tehnička analiza.
Plus je tu i tamo koji dodatni članak iz bespuća interneta, nešto klasične sinteze. Dakle sve analize ( osim opće kulture i opće makroekonomije tipa " prodavaonica kitolovne opreme u Sahari će propasti") uzimam od drugih i svakom pojedinačno ne vjerujem ništa jer i tu postoje fluktuacije< Seeking alpha je degradiran, recimo, i to jako.
Gledam da disperziram , no nije uvijet ( napr DK i HES su ista košara), kod farme kompetencija ne vrijedi.
i volim nešto maznut sa foruma pa propusitit kroz sito
Eto par rečenica.
Nisam od tipova koji misle da filipinske posade na brodovima zato što jedu kiseljene krastavce kojima je porasla cijena zbog rata Ukrajini povisuju vozarine, pa neke dubinske analize , zapravo nisam radio niti ih znam raditi.
mislim da dionicu po dionicu nema smisla objašnjavati , kog zanima vidjet će jesul plinovođe il aspirini il ženske gaće.
-
ja sam kratko u dionicama i u tri tjedna zaradio sam 8%. E , sad , da sam malo više long ne bi škodilo, tj bilo bi i bolje, no nakon tako dugog vremena u minusima ovo je pravo osvježenje. a više long nisam jerbo me strah.
Jučer sam pobjegao u keš, jer danas neću moći biti uz tržište, tj nešto nasitno.
iskreno, nema mi logike da danas pada nakon onolkog odbijanca (prvo) pa rasta ( drugo) i uz to je još petak. dakle tri razloga za pad jednako rast :Č)
možda korekcija oko 18.00.
razmišljam da kada uzmognem popeti se na burzu pokupujem šest sedam dionica
REGN
DK
ICFI
KRP
CTKB
ALVR
pa što bude, naravno ovisi u kojem ih stanju zateknem, jerbo sam fetivi diper.
Još promatram i
SBUX
FNKO
CPTN
HES
A svaki put kažem neće mi Victoria secret pobjeć (VSCO) pa mi u 80% slučajeva zbriše, jučer je rasla 10 posto.
Za prvu grupu dionica mislim da su dobre, imaju svoje valove i valunge ali se uvijek dočekaju na noge.
E , sad , kada gospodin Market Algoritmić odluči promjeniti agendu gaće idu na štap, tj fokusiran sam na to da znam stati.
Druga strana štapa su ta razna izvješća, pozitivn a negativna a i atomske bombe
-
Marketa jedina nije rasla...
No mislim da Algoritmi namjerno ostave jednu dionicu u dipu, ko mutavu zebru samu u savani, da bi je bacili u još dublji dip i tako potukli [ionako prekobrojne] dip trejdere