- Poštovani, u dioničarstvo slabo vjerujem, jedva se razumijem, u cijene dionica još manje, a doista se ne bih želio kontrestati s bilo kojom osobom koja iznosi osobno mišljenje na forumu no logika bi rekla da sadašnja politika "balice" za stolom bez kantuna, tavulinom, vodi isključivo zadržavanju "lukrativnih" privilijegija a to se može postići jedino ako se postigne jedna vrsta simbioze, primjera radi, lupam ko grilje po burnom šiloku, određeni broj dionica preusmjerite prema fondu. Nadalje, ako taj fond vode ljudi tipa ala.., da ne imenujem i prozivam sad, "prisvojili" ste kviska za bar dvije naredne generacije. Eto toliko, mojih 11 smještajnih jedinica navegaju i za najjače delumbije, po buri i po kiši a još dvije uskoro kupujem u povijesnoj gradskoj jezgri ili ti ga spomeničkoj baštini. E, buržuj jesam! Sretno svima koji kupuju-prodaju, drže do svoji načela i brišu sol s čela!
Posts by Volzio1409
-
-
Ovdje se takve gluposti valjaju da je kazin. Pa ako najveci dionicar kupuje po trenutnoj cijeni valjda je indikativno za cijenu dokapa. Uostalom zasto ne bi Bilbija povecao udjel ako moze, pa zar on nije jedan od vecih igraca na zse koji je znao u proslosti dobro oploditi ulaganja. Pa svaki mali dionicar moze uloziti u dokap i izbjeci razvodnjavanje ako zeli.
Mislim da je problem u "cijena nije pala kako se ocekuje nakon vijesti o dokapu"......
Drama. Idealan ste kandidat. Primamo Vas u članstvo.., to je iznimna i velika čast, molim ću lijepo. Dodijeljenim dionicama se ne gleda u zube! Imate potpuno pravo, netko je Gospodinu doista "kupio" 1975 dionica ove nekad slavne kompanije. Molim da mi oprostite, vrlo Vas cijenim i poštujem.
-
- Poštovani, nas desetak, možda uskoro i više, štovatelja odnosno poštovatelja lika i djela najvećih Gospara koji su navegali brodovima APa, oformiti ćemo komitet za "spas" kompanije, koja nam je nekad davno pogače davala. Parola stara al je nama srce ogrijala a glasi; "Atlatska živi vječno, uprava je prolazna", te "Ploviti se mora, udijeliti se dividenda ne mora" .., dakle, djeco draga, namjeravamo se pojaviti na "skupštini" u lakiranim crevljama ili postolama s našim bricom iz komiteta kako bi smo dali "glas za spas" preciznije, protiv smo isplate dividende jer je kucno čaš da se "prolaznici u kompaniji" osujete u naumu izvlačenja solada iz nama mile i premile brodarske kompanije. Gospodo, kao što vidite, vozarine su u nemilosrdnom padu i nije vrijeme za nepromišljenost, eskapadu. Nisam vlasnik ali ni suvlasnik dionice ATPL no moj kunjado, zvani i znani kao Munjado, jest kao i moja tetka iz Sovića!
P.S. Poštovani, ako se naš netom objavljeni post ne uklapa u Vaše vizije, vrlo oštru korekciju molim! Također,nadam se kako će dionica cjenovno uskoro krenuti prema neslućenim visinama kako bi tetka iz Sovića kupila nekretninu u Dbk. Vaja živjeti od ljetne rente. L.P.
-
- Poštovani, pozdrav svima, prvi put se javljam iz debele hladovine pod odrinom stare loze. Dakle, kako nisam vičan trgovanju na burzi pa ni kadar a ni kapač razumjeti većinom Vaše komentare koje sam pročitao u zadnjih par setemana, a slijedom događaja moja duhovita i bezvremena supruga kao i ja, naslijedili smo manje pakete dionica ATPL-a od familije pa to namjeravamo ovih dana i ponuditi na burzi. Nadalje, kako su mirovine mizerne, nominalna vrijednost dionice je sasvim pristojna za podebljat kućni takuin . Inače, govore po Gradu kako se ovaj brod pod tužbama opasno naginje u bandu. Što Vi kao izvanredno upoznati s svim informacijama imate za rijet? P.S. Ako sam na bilo koji način zakoračio u nečiju privatnost, ili je na bilo koji način kažnjivo objaviti gore postavljenu fotografiju koja zorno prikazuje kako trenutno izgleda danaske lentrano mjesto bivše zgrade Atlantske plovidbe , molio bi administratora da ne objavljuje moj osvrt. Hvala te L.P.