1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Mladen Milicic

Posts by Mladen Milicic

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Mladen Milicic
    • October 21, 2021 at 10:46 PM

Pitanje za poslovne ljude. Zašto bi za nešto platio više nego što sam zakonski obavezan? Drugi put !

Ako imam društvo npr Telemach (vidi na https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=1…T_MBS:080492341 ) koje vrijedi malo više miliončića nego što to vrijedi drugo društvo npr Optima i napravim spajanje društva što će se dogoditi s novonastalim dionicama i novim društvom koje će nastati spajanjem? (samo info iz sudskog registra - Temeljni kapital 3.235.200.000,00 kuna)

Sjeća li se još itko spajanja Jadranturista i Anite Vrsar i plova njihovih dionica prije rađanja nove tvrtke? Ili možda sudski tužbi kojima mali dioničari pokušavaše zaštiti svoje dionice.

• Mladen Milicic
    • October 21, 2021 at 10:11 AM

Pitanje poslovnim ljudima. Ako zakon propisuje tocno odredjenu cijenu otkupa zasto itko ocekuje da ce biti visa cijena. Kad bi netko u mojoj firmi platio nekome vise od nuznog troska razliku bi platio iz svog djepa. (Princip poslovne i porezne logike). Uvijek se radi s tudjim novcima.

• PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)

• Mladen Milicic
    • October 19, 2021 at 9:30 AM
    Quote from pod_zidom
    Quote from pod_zidom

Guglao i ja.

Društvo se bavi zaštitom osobnih podataka. Sad mi je jasnije kako je došao do mojih podataka, adrese i ostalog. Ukrao je!

Ljudi poput ovoga su, najblaže rečeno, lovci u mutnom, varaju neinformirane.

Najobičniji varalica!

Zaletio sam se, povlačim ovo da je ukrao i ispričavam se.

Sad znam da su do mojih podataka mogli doći na legalan način ako su dioničari PBZ.

Što se ponude tiče, mislim da je lov u mutnom, jer se dionicom trguje od 600 do 740 kn nakon delistiranja.

Display More

Svaki dionicar ima pravo uvida u knjigu dionica. Tamo je u bazama vidljivo osim adrese i oib dionicara. Tvrtke imaju pravo slati svoje ponude. Ovo je sve uvjetno. Npr fizicka osoba moze ne dozvoliti telefonske ponude dok pravna ne moze. Pravna osoba i fizicka ne smiju primati spam. Itd

• Mladen Milicic
    • October 17, 2021 at 11:18 PM

Jedan od načina da se izvuče novac je da se izmisle fakture. Npr konzultantske usluge. Želite li da se napravi spisak takvih društava u kojima povlašteni posišu novce. Ili npr prodaja dijelova društva ispod cijene.

• Mladen Milicic
    • October 16, 2021 at 10:58 PM
    Quote from pod_zidom
    Quote from Mladen Milicic

Dioničko društvo ne mora biti na burzi kao ni trgovačko društvo. Ovo što je PBZ napravio je blago rečeno bezobrazluk jer je cijena dizana sukladno stanju na tržištu uz obećanje rasle i to više od planirane dividende. Zatim slijedi državom regulirana zabrana isplate dividende. Taj novac ostaje u PBZ. DRŽAVA ne definira zabranu povlačenja bankama s burze. Cijena dionici pada i veliki broj onih koji su ušli kratkoročno u dionicu (a burza želi i takve ulagače kao i država) prodaju dionice PBZ. Gubitak ili zarobljavanje sredstava za mnoge.

Ne stoji vam baš priča. O namjeri PBZ da delistiraju dionicu znalo se otprilike godinu dana prije nego što je provedeno delistiranje. Kratkoročni tu nisu imali što tražiti.

Ostaje samo pitanje je li pravedna cijena koju su ponudili onima koji pobijaju odluke skupštine. Meni se činila mala, zadržao sam dionice. Možda sam pogriješio možda nisam.

Za priču treba dodati datume

1 Kriza s covidom - blokade kretanje vezane uz početak pandemije

2. Najave delistanja i blokade isplate dividendi bankama

3 datum delistanja i to staviti u kontekst rasta cijena vezano uz dividendu. To nije pitanje morala uprave i vlasnika nego pristup s neprimjerenim akcijama prema malim članovima zajednice. Za paralelu vlada sad čini nepravdu naftašima tj velikima ograničavajući cijene na njihovu štetu. Opet sve po zakonu.

• Mladen Milicic
    • October 16, 2021 at 9:48 AM
    Quote from gcox

Pozdrav. Jedno pitanje za upucene...

Zar nije u procesu squeeze outa PBZ prebacio sve dionice manjinskih dionicara na sebe?

Naravno uz isplatu izglasane otpremnine.

Moze li neko dati malo vise detalja o pravima malih dionicara u ovakvim slucajevima... Npr. Da li mali dionicar moze ostati dionicar kompanije koja nije uvrstena na sluzbeno trziste? Pod kojim uvjetima to moze ostvariti? Itd

Dioničko društvo ne mora biti na burzi kao ni trgovačko društvo. Ovo što je PBZ napravio je blago rečeno bezobrazluk jer je cijena dizana sukladno stanju na tržištu uz obećanje rasle i to više od planirane dividende. Zatim slijedi državom regulirana zabrana isplate dividende. Taj novac ostaje u PBZ. DRŽAVA ne definira zabranu povlačenja bankama s burze. Cijena dionici pada i veliki broj onih koji su ušli kratkoročno u dionicu (a burza želi i takve ulagače kao i država) prodaju dionice PBZ. Gubitak ili zarobljavanje sredstava za mnoge.

• Mladen Milicic
    • October 13, 2021 at 1:09 PM

Još nema službenog iznosa za otkup.

• Nekretnine opcenito u HR

• Mladen Milicic
    • October 11, 2021 at 11:40 PM
    Quote from KultLicnosti

Centar Zagreba se prazni, stranci kupuju na obali, a Hrvati stanove od 50-ak kvadrata

"Već nam petinu kupoprodaje čine stranci. Oni čine većinu kupaca nekretnina u priobalju, što je utjecalo i na povećanje cijena, ali samo nekretnina na Jadranu", kazao nam je Ranilović.

Eto ga konačno smo svoji na svome nakon 1000 godina. :*

Neka zato barem "developeri" zgrću bogatstvo preko leđa bauštelca bosanca i korumpirane lokalne vlasti. :love:

Gospodin Ranilović ima djelomično točne podatke obzirom da je interes i kupnja nekretnina na obali u puno većem obimu nego što je to trenutno evidentirano.

• Mladen Milicic
    • September 25, 2021 at 3:20 PM

Još će prodaja propast. Ako kupac vidi neke ugovore zabolit će ga glava. Npr višestruko plaćanje iste usluge .

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mladen Milicic
    • September 23, 2021 at 5:50 PM

Usput rečeno Zaba je već vratila 10% uplaćenog novca za SPAN.

Quote from barbosa 2.0

i zb je po uvrštenju skočila na 45 kn...pogle je sad ?(

Usporedba nije primjenjiva.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Mladen Milicic
    • September 22, 2021 at 2:11 PM
    Quote from tollway

sutra je početak trgovanja. kakva se cijena očekuje?

Do 290 kuna rast pa onda sporo padanje tokom vremena , stabilizacija pa opet rast ovisno o izvještajima veći ili manji. Uzeo sam 200 dali mi 180 dakle 10% su vraćali. Nije mi izgledao veliki interes za dionicu ali obzirom da mi moja firma ovisi o Spanu..... bar ću malo više biti (prisilno) informiran.

• Mladen Milicic
    • September 16, 2021 at 9:29 AM

Pa i ovdje se mogu ponuditi pa ako netko zeli kupiti ili prodati pbz - zar ne ?

• Mladen Milicic
    • September 15, 2021 at 8:46 AM

Što će se zbiti ako se većinski odluči dokapitalizirati ? Nakon isplate.

• Mladen Milicic
    • September 4, 2021 at 11:46 AM
    Quote from MickeyM

Obećao sam pa ću onda i napisati svoja viđenja iz knjiga usporedno sa dva datuma koja ja posjedujem a to su 09.07. i 02.09. ove godine.

Dakle pojavila su se dva nova računa sa skoro identičnim brojem dionica a ukupno je to 883193 dionice, ujedno još jedan račun od postojećeg dioničara je uvećan za 95000 dionica.

Ima i nekih sitnijih kupnji ili prodaja ali to ne držim za važno!

Može nekakav rezime . . .

• Mladen Milicic
    • September 3, 2021 at 6:17 PM
    Quote from MickeyM

Rajfica u "ključnim" momentima "zahebava" pa nije to prvi puta u ovoj dionici!

Quote from rambo_5

Hvala im. Meni je 12% u par mjeseci skroz OK...

Ne znam jel se to smije? Molim upućenije i pametnije da me savjetuju, ali bih vam knjigu novu poslao svima, ovdje!

Na knjigu dionica pravo imaju dioničari Mislim da javna objava nije baš kao za trgovačka društva ali dioničar ima pravo uvida u svom društvu. Problem su skrbnički jer za njih treba sudski . . .

• Mladen Milicic
    • September 3, 2021 at 6:12 PM
    Quote from NaBiduAsku

što se ovdje dešava? na ovu cijenu imamo mogućnost zarade od 12% ako cijena bude 5,36... ako još padne postati će vrlo primamljivo.

Ili netko zna da će male otfikariti kao npr dalekovod ili "dokapitalizirati" tako da ne bude potrebe mukotrpnog skupljanja do 95%

• OPTE prodaja - kladionica

• Mladen Milicic
    • August 11, 2021 at 11:29 PM

Optima mi u godinu dana nudi četvrti put ugovor. Tri puta sam potpisao pa ću i četvrti put.

• Birtija

• Mladen Milicic
    • August 10, 2021 at 10:49 PM
    Quote from MickeyM

mitkko i @milicic

jeste se onda na kraju dogovorili koliko kuća vrijedi a koliko je kupac spreman platiti?

Samo nemojte sad jedan od vas se sjetiti da kuća ima i "olimpiski bazen" kojeg ste zaboravili uključiti u vrednovanje!😅😅

Sve je poznato po pitanju kuna jedino nije sigurna budućnost kuće . Ne znamo u kom smjeru će ići renoviranje. Možda će ići renoviranje zapuštenog bazena 4x8 metara.

• Birtija

• Mladen Milicic
    • August 10, 2021 at 5:02 PM
    Quote from mikromakrto

Pretpostavimo da je u polovici kuće bilo 10 vlasnika koji su sa svojim udjelima trgovali tako da su 3 mjeseca prodavali i kupovali svoj udio za 50% višu cijenu npr za 7.500 EUR umjesto 5.000 EUR novi kupac im mora ponuditi za drugi dio kuće 75.000 EUR tako da bi cijela kuća bila 125.000 EUR + dug .

Ne miješati cijenu i vrijednost...

Tako je. A sad pogledajmo scenarij gdje je dug 90.000 EUR. Dolazi kupac i plati 25.000 Eur za pola kuće. Onda shvati da je lokacija neatraktivna i prihod od rente će biti mali. Trebao bi uložiti još 90.000 da je uredi. No onda shvati da to nema smisla i onda odustane. Kuća propada a on i suvlasnici se svađaju zašto im vrijednost ne raste. Da li je ova usporedba bliža stvarnom stanju ili će doći do uuspješnog poslovanja , vraćanja duga i stvaranja profitabilne tvrtke ili će se dug riješiti dokapitalizacijom po HR modelu gdje će neki lošije proći.

• Birtija

• Mladen Milicic
    • August 10, 2021 at 3:20 PM
    Quote from mitkko

Moli se jos mali dodatak kroz primjer. Ako kupis 50% kuce i kredit je 20.000 Eur. ( A recimo da je kuća za najam da sačuvamo duh priče.,)

I dalje je EV firme isti, bez obzira koliki dio si ti kupio. Ti si onda suvlasnik u razmjernom dijelu i kredita i novaca u sefu :)

Pretpostavimo da je u polovici kuće bilo 10 vlasnika koji su sa svojim udjelima trgovali tako da su 3 mjeseca prodavali i kupovali svoj udio za 50% višu cijenu npr za 7.500 EUR umjesto 5.000 EUR novi kupac im mora ponuditi za drugi dio kuće 75.000 EUR tako da bi cijela kuća bila 125.000 EUR + dug .

1. Privacy Policy
  2. Kontakt