I kaj sad kad se sve zbroji kod gazde koji će dati ponudu. Što se očekuje.
Posts by plavi01
-
-
Meni se čini da bi mogla i repriza 2008 jer se vani črleni zbog švic banaka i da ovo nije samo korekcija nego ide nešto loše i u nečiji a onda teško i ostalima u EU
-
Za koji kodt se ovdje piše.
-
Ako ne znate sve o mediki za ostalo pitajte ivanu7 a ja kao neupućeni imam malo končar a i ne znam za koji kodt se ovdje piše.
-
Pa tko ti je kriv kaj si na burzi u Beču budi na ZSE pa nemoj propast jer kod nas je sve jasno. Recimo adris dobro raste a povlašteni dobro pada. Ako imaš oba adrisa u portfelju nisi na gubitku jer je redovna bolje narasla. Hahaha.
-
A kaj ako se pojavi neki novi igrač pa cerp da svoj dio na prodaju jer nešto se sveukupno događa na jadranu. Rijeka luka, Omišalj lng. Zašto netko ne bi kupio AP i Jdpl. Dubrovnik, Split, Zadar, rijeka. Moglo bi to postati neko čvorište.?
-
Adris grupa kada transparentno najavi pitanje rješavanja suvlasništva u grupi onda se mogu očekivati promjene cijene na burzi pošto o tome nema nekih najava od IC-a i adrisa cijene dionica iz grupe će se kretati na ovim razinama a to vjerojatno nekome odgovara a TK sigurno ne.
-
Pa da bi vidjeli u budućnost na internetu moraju sjediti na guzicama. A za što koriste glavu i kud je treba usmjeriti ne uče ni u školama jer inače u njih ne bi dolazili sa mačetama ito u prvoklasnom gimnaziji u kojoj vrlo često dolazi do skandala.
-
Odgovor možda leži u usporedbi upravljanja sa končar grupom gdje njegove sastavnice imaju likvidnost na burzi/novi direktor. Adris grupa treba te promjene jer je upravljanje loše. Netko je spomenuto neku analizu od prošle godine od IC-a pa bi bilo dobro da ju vidimo. Ja ju nisam čitao pa ne mogu komentirati.
Kod maistre dobit prikazana u dvije stavke a kod adrisa samo u jednoj. Ja ovo ne pišem da bih samo kritizirao nego vidim ovo kao dionicu koju bi narod mogao kupovati zajedno sa fondovima i njome zaradit
-
Poštovani,
P to svi otprilike znamo ali ne znamo zašto adris ide u takve investicije. Zašto adris nede u akviziciju koja će odmah vraćati novac na uloženi kapital kao što recimo valamar kupuje gotovo poslovanje u austriji. Adris je najavljivao akvizicije u sloveniji i dobio odgovor slovenaca da traže garancije od države da nije dovoljno samo od adrisa. Prema tome nešto nije transparentno u adris grupi a po meni je to tko je vlasnik čega. Adris je bogat ali to je fatamorgana jer kad treba prikazat vlasništvo izgleda da nisu transparentni papiri.
-
Adris je nekad imao 10% AP ako se ne varam i Hpb neki postotak a sada AV već 10 tak godina najavljuje poslije Hupz da su spremni na akvizicije. Vjerojatno je to hotel Marjan u planovima započet negdje 2015 a završetak investicije je blizu 2026.
ROE je super oo (wc)
Mašala.
-
Tv dnevnik nakon 7 godina od početka ulaganja u hotel Marjan danas je počelo djelomično rušenje hotela. Otvorenje hotela predviđa se 2026.znači preko 10 godina traje posao. Koliko je do danas koštalo je netransparentno isto kao što je netransparentno danas rečeno u tv dnevniku. Djelomično rušenje što je to.
Ako to ne zna adris možda zna DV koji je prodao dionice adrisa na vreme i otišao iz adrisa kao i PC. Mašala.
-
Možda krene u energetiku a ja velim možda krene i na mars. Koje sve advokat ima AV ovdje na forumu a ja opet velim da je adris popušio cjeli TDR a da nije kupio novu akviziciju koja bi zarađivala kao duhan a i duhan je prodao prekrasno. Država je srušila/spasila agrokor i vrijeme je da se prekine samovlada vlasnika koji nije vlasnik i da država naplati svoju imovinu. Dionicu AVRov. Stop. Treba staviti na promatranje.
-
Meni tu sve nešto smrdi što se tiče suvlasništva države u adris grupi. Šef za drž. imovinu GM je načelo da adris mora kupiti preostali dio CO a ako ne da će CO na prodaju. Ostalo statusquo. Koji su ugovori i zašto to može tako. Čije je adris vlasništvo i kome se polažu računi za državni dio. Po meni moraju se privatiziran hp, Hpb, CO
-
Pa tu smo bili kada se je na veliko pisalo o stečaju. Dugovi su vraćeni. Dobivaju se poslovi a dionica tovari.
-
Poštovani,
Ako se da podrška ht i adrisu crobex se može još oporaviti. Ovako mala burza a imamo toliko crobexa.
-
Mogla bi povući AP ali adris i ht ne daju gore burzi
-
Ina i ht treba vidjeti prospekt što se je tada prodavalo.
Span ipo treba pogledati prospekt.
Hep ipo. U prospektu treba stajati da država ostaje i dalje većinski vlasnik bla, bla. Kako je u EU rješeno državno vlasništvo od posebnog interesa tako će biti i u CRO. Kad je energija u pitanju opreza nikad dosta. Kako je EU do sada bila u raljama rusa je primjer
-
Nitko od vas ne gleda da je to već godinama uložen mrtvi kapital koji se je mogao oploditi negdje drugdje a ovdje se govori tek o 2026 g. Adrisovo povrat na kapital i ležanje novca na računima odnosno novca koji se ne isplaćuje kao dividenda iz sastavnica grupe jede inflacija svaki dan cijena za nešto što bi kupili raste. Kupnja dionica maistre je računica na dugačkom štapu jer može trajati do imendan. Dionica postaje interesantna na tržištu kad se na njoj može nešto zaraditi za dvije godine. Ovdje to ne zna ni IC- a kamoli netko drugi.
-
Adris je ostvario rast ključnih pokazatelja poslovanja u sva tri svoja posla: turizmu, osiguranju i zdravoj hrani.
ali cijena dionice i dividenda to ne pokazuju a otvara se nova rupa bez dna/hotel marjan za koji se ne zna koliko je do sada koštao ni koliko će koštati do završenja./otvorenja