1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. plavi01

Posts by plavi01

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• plavi01
    • September 3, 2020 at 5:04 PM

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionica…idDrz=1&idNac=2

Quote from Paulie
    Quote from plavi01

poštovani,

ne kupuje samo trezor dionice nego i skrbnički 3 .... kom

ht poništava svoje dionice a adris nije dao dividendu a dionice dijele samo sebi kao nagradu iako imaju plaču i po 10 000 eura

gdje je u toj firmi poslovni moral/transparentnost neka vele forumaši/dioničari adrisa

O istom problemu sam pisao prije nekog vremena, i dobio sam odgovore gdje sam shvatio da jednom dijelu dioničara ne smeta da uprava ovako nagrađuje sama sebe.

Meni je osobno problematično što Adris kupuje poprilično ozbiljan broj dionica s kojima nagrađuje svega nekoliko ljudi u upravi.

Takoreć uprava odluči da se dionice kupe novcima svih dioničara, a onda uprava odredi da se te dionice pokl

Display More

obrana od neprijateljskog preuzimanja je prošlo svršeno vrijeme

• obrana od neprijateljskog preuzimanja je prošlo svršeno vrijeme
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• plavi01
    • September 3, 2020 at 12:59 PM

Možda nekom akvizicijom u susjedstvu

Ili prodajom ht nekom jačem

Malo laprdam

• plavi01
    • September 3, 2020 at 9:50 AM

poštovani,

ne kupuje samo trezor dionice nego i skrbnički 3 .... kom

ht poništava svoje dionice a adris nije dao dividendu a dionice dijele samo sebi kao nagradu iako imaju plaču i po 10 000 eura

gdje je u toj firmi poslovni moral/transparentnost neka vele forumaši/dioničari adrisa

• plavi01
    • September 1, 2020 at 6:25 PM

Izgleda da će Agrokor u rasprodaju pa se šuška da će Ledo pod Podravku a Adris nema love za jamnicu jer teško da će što dobiti od Agrokora koji tone

Adris je prodao duhan i pola od te love potrošio na investicije koje teško da će se vratiti . No nema zime Adris može nešto i prodati a Podravka je spremna na akviziciju od 2 miljarde kn

Dečki korona će pokrenuti tk

• plavi01
    • September 1, 2020 at 6:11 PM

U zlatnim godinama Plive smo za upravu znali reći da se ponaša ko pijani milijarderi a što radi Adris?dali je za sve kriva korona

• plavi01
    • September 1, 2020 at 12:56 PM

https://www.poslovni.hr/hrvatska/uvaze…-nagodbu-357227

Upitani za komentar, u Adris Grupi ponavljaju da uz sva nastojanja i želju da se postigne nagodba Adris nije i ne može podržati tu nagodbu. "Ne možemo podržati nagodbu koja nije ni pravedna ni poštena. Upitna je zakonitost cijelog postupka, a vrijeme će pokazati koliko je ovakva nagodba u hrvatskom nacionalnom interesu. Agrokor smo ostavili u prošlosti i krajnje smo usredotočeni na postojeće poslove. Ulažemo, osobito u turizam i zdravu hranu, i ostvarujemo zapažene rezultate", poručili su iz Adrisa.

Podsjetimo, Adris je naplatio samo manji dio pozajmice Agrokoru od milijardu kuna, odnosno 15 posto, za što su dobili 1,4% udjela u tvrtki, a Raiffeisen banka prošla je i gore

Adris bi trebao bar nešto nagovjestiti dali je to pozitivno ili negativno a po rastu dionice i trgovini vidi se da se nešto događa pozitivno

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• plavi01
    • June 15, 2020 at 4:55 PM

Poštovani tehničari ima li kakva TA za crobex

Idemo li ispod 1620

• Birtija

• plavi01
    • May 20, 2020 at 2:09 PM

kada prođu izbori učlanit će je u hdz a karamarka staviti na čelne funkcije

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• plavi01
    • May 18, 2020 at 3:59 PM

evo ak ne bu ove godine a ak nebu bu neke druge godine uglavnom bit će

ove godine se ukinut may u kalendaru

https://www.marketwatch.com/story/dont-be-…0?mod=home-page

Ključne riječi

"Nemojte se zavaravati!" Pad od 40% mogao bi biti pogođen sljedeće godine nakon što ovaj skup medvjeda na tržištu izblijedi, upozoravaju ekonomski stručnjaci veterani

molim majstore za TA jedno remek djelo za crobex

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• plavi01
    • May 8, 2020 at 9:28 AM

Dubravko Štimac govorio je o projektima gledajući kroz prizmu veličine portfelja mirovinskih fondova. Njima su najzanimljiviji megaprojekti poput HEP-a ili autocesta. No, postoji i sljedeći ešalon projekata u kojima se, bilo domaći, bilo strani private equity može pojaviti. Radi se o kontekstu privatizacije državnih poduzeća srednje veličine. Imamo ACI, Hrvatsku poštu, Hrvatsku poštansku banku, Narodne novine, državu s više od 20 posto u Podravki… S desetak projekata srednje veličine, zajedno s velikim projektima, bitno bismo promijenili tržište kapitala. To su tzv. game changeri - predložio je Šonje te naglasio da to prije svega ovisi o Vladi.

gdje ima dima ima i vatre i lova od daljnje privatizacije uz kredite bit će vjerojatno jedan od glavnih izvora IPO na vidiku

• Birtija

• plavi01
    • April 20, 2020 at 12:15 PM

https://www.poslovni.hr/hrvatska/ipak-…gadanja-4227178

zavisi o situaciji no dobro je da se razgovara i službena izjava je da kreće javni prijevoz ali da će biti obavezne maske ali ima jedan propust nitkone veli gdje da nabavimo maske.

gdje god sam poslao upit za info vele da nemaju pojma ali koliko je meni poznato maski koje štite od korone ima ali ih mogu kupiti firme a ne pojedinci.

• Birtija

• plavi01
    • April 20, 2020 at 12:09 PM
    Quote from komot

G. Bakić je jučer djelovao suvislo, ali njegove prognoze uglavnom su bile nepouzdane. Nešto pogodi, nešto ne. Ne bih ga uzimao kao referencu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• plavi01
    • April 6, 2020 at 5:27 PM

dame i gospodo uživajmo David_Copperfield_(illusionist)

https://www.investing.com/indices/major-indices

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• plavi01
    • March 23, 2020 at 7:46 AM

o moj zagreb ja imam te tak rad

• Turističke dionice i perspektive

• plavi01
    • March 14, 2020 at 6:43 AM

amerika je na rubu ulaska u medvjeđe tržište/trump će poduzeti sve da do toga ne dođe a isto tako i europa i italija.

ako bude lijepo vrijeme do kraja godine turisti će se-hoteli izvući i uspješno završiti i ovu godinu.

Po meni sada sve ovisi o prognozi vremena do kraja godine.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• plavi01
    • March 14, 2020 at 6:37 AM

Financijska tržišta

- izjava

Valamar Riviera d.d., sa sjedištem u Poreču, Stancija Kaligari 1, OIB 36201212847 (u daljnjem tekstu:

Društvo ili Valamar), u skladu s izdanim preporukama ESMA od 11. ožujka 2020. i

žalba HANFA-e od 12. ožujka 2020., upućena izdavateljima i sudionicima financijskog tržišta u

povezano s otkrivanjem poslovnih aktivnosti u vezi s utjecajem virusa COVID-19 na

financijska tržišta, navodi kako slijedi.

Zbog nepredvidive prirode daljnje eskalacije COVID-19 (i s tim povezane aktivirane prevencije

ali i sanacijske mjere) u Republici Hrvatskoj i važnom vodećem izvoru tvrtke

tržišta, za sada je rano donositi kvantitativne procjene u vezi s mogućim učinkom COVID-19

o Valamarovom poslovanju u budućem razdoblju.

Iako je trenutno godišnje stanje knjiženja u knjigama (3. 3. 2020.) Bolje u odnosu na prošlu godinu, unos je

novih rezervacija znatno je usporeno od eskalacije COVID-19 u Italiji. Pod trenutno neizvjesnim

okolnosti, nije moguće presudno predvidjeti konačni negativni učinak usporavanja rezervacije na

poslovanja, s obzirom na mogućnost njihovog nadoknade kroz "last-minute" rezervacije, kao i pojednostavljene

pravila otkaza rezervacije. Trenutačno zabilježeni otkazi za rezervaciju uglavnom se odnose na razdoblje

od ožujka do svibnja 2020. i samo u manjoj mjeri do ostatka glavne sezone, što je prekoračilo

85% godišnjih operativnih prihoda.

Od pojave COVID-19, Društvo pomno prati razvoj

situaciju te je angažirao i usmjerio sve svoje resurse na provedbu preventivnih mjera zaštite

zdravlje gostiju i zaposlenika. U isto vrijeme, pripremili smo i aktivirali cjelovitu opremu

• plavi01
    • March 4, 2020 at 12:25 PM

sve što velite je točno no ja sam ipak uplatio najnižu članarinu od 200 kn

oni koji imaju milione davaju i veće donacije udruzi i dobivaju i informacije koje nisu dostupne većinskom članstvu što po meni nije u redu i ne znam dali je to uopće tako dozvoljeno u nekoj registriranoj udruzi.Koliko se sjećam postoje neki razredi uplate prema kojima dobivaš i informacije.

Neka mi oproste u udruzi ako sam pogrešno upamtio.

Ne znam što o tome misli tajnik/predsjednik/članovi.

• plavi01
    • February 28, 2020 at 4:28 PM

https://valamar-riviera.com/pdfjs/viewer.h…idirani-pdf.pdf

REZULTATI POSLOVANJA 1.1.2019. - 31.12.2019.
    4
    DOBIT
    Dobit prije oporezivanja smanjena je za 26 milijuna kuna na 232 milijuna kuna. 10%-tni pad posljedica je a) povećanog troška amortizacije (+64 milijuna kuna zbog ranije provedenih snažnih investicijskih ciklusa) te b) lošijeg financijskog rezultata (-38 milijuna kuna; ranije pojašnjeno). Neto dobit Grupe je zabilježila rast od 67 milijuna kuna na iznos od 306 milijuna kuna prvenstveno kao posljedica viših poreznih prihoda s osnove većeg jednokratnog priznavanja odgođene porezne imovine, a sukladno Zakonu o poticaju za investicije i unapređenju investicijskog okruženja (114 milijuna kuna u 2019., u odnosu na 26 milijuna kuna u 2018.). VRIJEDNOST KOMPANIJE I NETO DUG Usporedno s rastom svjetskih i domaćih burzovnih indeksa vrijednost kompanije zabilježila je pozitivan trend rasta (+9%). Pokazatelj neto dug / prilagođena EBITDA je zabilježio 6%-tni pad na razinu od 2,90 potvrđujući time razborito i održivo upravljanje dugom i rastom kompanije.
    INVESTICIJE
    Završen je investicijski ciklus Grupe vrijedan gotovo 800 milijuna kuna. Ulaganja su se odnosila na repozicioniranje kampa Istra prema Premium segmentu čime je postao najveći kamp s 5* u Hrvatskoj, novi luksuzni obiteljski hotel Valamar Collection Marea Suites 5* u Poreču, daljnji razvoj smještaja, proizvoda i usluga prema premium kampiranju u Istri te na otocima Rabu i Krku, rekonstrukciju i repozicioniranje Valamar Carolina Hotel & Villas 4*, kao i značajna ulaganja u smještaj za sezonske zaposlenike. Svi investirani objekti bilježe izrazito dobru potražnju i popunjenost te se puni pozitivni efekti očekuju u narednom dvogodišnjem razdoblju. Više informacija možete pronaći u poglavlju “Investicije 2019.” na 26. stranici.
    Stabilna bilanca, snažan novčani potencijal iz poslovnih aktivnosti i održiv omjer neto dug / EBITDA omogućavaju nesmetan nastavak investicijskih aktivnosti. Time se pozitivni efekti investicijskog ciklusa Grupe za 2020. godinu u iznosu od 826 milijuna kuna na rast prihoda i EBITDA-e očekuju u razdoblju od 2020. do 2022. godine. Investicije predstavljaju nastavak strategije ulaganja u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti kroz početak izgradnje luksuznog ljetovališta Valamar Collection Pinea Resort 5* u zoni Pical, ulaganje u Valamar Parentino Hotel 4*, nastavak ulaganja u Istra Premium Camping Resort 5*, kao i kroz druge projekte KLJUČNE PORUKE
    / nastavak
    OMJER NETO DUG / PRILAGOĐENA EBITDA IZNOSI 2,90x
    POTVRĐUJUĆI RAZBORITO I ODRŽIVO UPRAVLJANJE DUGOM I RASTOM KOMPANIJE

REZULTATI

• JDRN (Jadran d.d.)

• plavi01
    • February 27, 2020 at 9:44 AM

https://zse.hr/default.aspx?id=95501

JADRAN d.d. sa sjedištem u Crikvenici, Bana Jelačića 16. OIB: 56994999963 (dalje u tekstu:

Društvo), sukladno odredbi članka 133. Pravila Zagrebačke burze d.d. objavljuje da je dana

25. veljače 2020. godine održana sjednica Nadzornog odbora na kojoj su razmatrana i

utvrđena nerevidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća Društva

za 2019. godinu, koja uključuju i tromjesečna financijska izvješća za četvrto tromjesečje

2019. godine. Predmetna izvješća objaviti će se u propisanim rokovima sukladno relevant

• plavi01
    • February 25, 2020 at 1:58 PM

1.znači da će dividenda biti brutalna u postotku :D

2.a možda i ne bude dividende

Ovo drugo prije bi moglo hahahah

1. Privacy Policy
  2. Kontakt