DT prodaje HT i Optimu
Nije napisano što je sa ostalim cro djelom jer država je najavila prodaju svojeg vlasništva u svim firmama osim u INI koju kupuje. po ovome najavljenom ima da lete purani na ZSE
DT prodaje HT i Optimu
Nije napisano što je sa ostalim cro djelom jer država je najavila prodaju svojeg vlasništva u svim firmama osim u INI koju kupuje. po ovome najavljenom ima da lete purani na ZSE
U ta vremena Slovenija je vodila i pregovore sa adrisom i slo su rekli da Adris nema garancija za kupnju isto natezanje kao i z a Mercator Agrokor i Slovenci su poručili da će oni kupiti CO Treba malo pogledati unazad
a
https://tradingeconomics.com/croatia/stock-market
a kam bu krenula ZSE
CROBEX je porastao za 67 bodova ili 3,85% od početka 2021. godine, prema trgovanju na ugovoru o razlici (CFD) koji prati ovaj referentni indeks iz Hrvatske.
Očekuje se da će se hrvatska burza dionica (CROBEX) trgovati na 1764,77 bodova do kraja ovog tromjesečja, prema globalnim makro modelima Trading Economics i očekivanjima analitičara. Veseleći se, procjenjujemo da će trgovanje iznositi 1702,98 za 12 mjeseci.
https://www.seebiz.eu/kolumne/poklon…milleru/249167/
Poklonici bitcoina žele vjerovati Billu Milleru |
KRIPTOVALUTE
Za manje od mjesec dana vrijednost se bitcoina udvostručila i popela preko 40 000 na 20 000 USD, a altcoin je imao sličan (ili čak veći) rast. Tržišna vrijednost bitcoina (770 milijardi po cijeni od gotovo 42 tisuće dolara) već je premašila Facebookovu. Novčana mreža tako vrijedi više od društvene. Ključno je pitanje je li to kao i 2017. godine opet spekulativni balon i - naravno - hoće li uslijediti novi pad od 80%, što je bitcoin već doživio. Ovaj put priča bi trebala biti drugačija, jer je prošlogodišnji rast poduprt "pametnim" novcem institucionalnih investitora koji bitcoin vide kao zaštitu od svih posljedica divljeg tiskanja novca. Neke su tvrtke čak sve svoje novčane (dolarske) rezerve pretvorile u bitcoin. JPMorgan predviđa da bi bitcoin mogao dugoročno dosegnuti razinu od 146.000 USD. Divlji rast kriptovaluta također je privukao pažnju laičke javnosti, što bi polako mogao biti znak za uzbunu. Google sada ima rekordan broj upita za ethereum, ali trećinu manje za bitcoin nego u ludilu 2017. Burze Coinbase i Binance, kao i mrežne platforme poput Revolut i eToro, bilježe snažan porast interesa novih ulagača. U SAD-u bi čak i oni koji imaju pravo na 600 dolara pomoći mjesečno željeli ulagati novac u bitcoin, u ništa drugo i nigdje drugdje u svijetu. Svi su uvjereni da su kupnjom bitcoina napravili posao stoljeća da će brzo barem udvostručiti ulaganje. Njih ne zanimaju prošli lomovi bitcoina, pred očima im je tek prošlogodišnji rast. Učinak FOMO (strah od propuštanja) - strah pojedinaca da će propustiti vlak kad je ulaganje vruće, a koji bi trebao juriti samo prema gore (time dodatno gura cijenu). |
poštovani točno ali je nedugo napisano da i poznate svjetske banke će izdavati svoj crypto a ameri će zavrtjet sve što je u njihovu korist pa će se postavit pitanje a što je to dolar/euro.
onako u šali ostati u kunama jer pitaj boga u šta se je vujčić upregao.
Ja zaista ne znam kam će ova dionica i hoće li na 500, 600 ili 800. Ja komentiram zastario i neprimjeren način upravljanja kao i situaciju u kojoj je većina starih dionicara postala svjesna da su taoci jedne osobe koja s četvrtinom kapitala kontorlira 100% procese i poslovanje. To je uspjeh “kontrolora”, ali i njihov neuspjeh. Podijeli pa vladaj strategija. Jedni su superzadovoljni, a drugi očito prestaju tiho jecati i djeluju.
To nema puno veze s povlaštenima. Njihove dionice su ionako za publiku koju to “ne zanima”. I koja o ničemu ne odlučuje.
moj osvrt na adris grupu je uvijek bio na i:da ovaj otkup/podjela dionica ne naličuje poslovnom svijetu. Normalno da pragmatika nema veze sa kupnjom adrisa.
Da nije bilo zastarjelog i neprimjerenog načina upravljanja novac od adrisa bi bio primjerenije uložen a adris bi još uvijek imao financijski top za dalje ulaganje.
Ja nikada nisam napisao da adris ne valja/ne vrijedi nego sam pisao da je novac potrošen u investicije koje novac ne će vraćati potrebito na koliko je uloženo
ovi purani mogu letjeti pitaj boga još koliko dugo a keš još uvijek nije kralj jer lova ide u crypto a tu se priči tek ne vidi kraj jer se uključuju banke /zemlje
držati keš koji kopni je veliki upitnik/koja valuta jer i banke s različitim valutama ulaze u crypto
letjeti će i purani a i sjekire padati samo kada jer sada je situacija kao i potres i jedno i drugo je zna se samo se nezna kada
odgovor ne zadovoljava pročitajte još jedamput što se sve pita
dali prodaja etf-a unutar dvije godine podliježe prijavi poreznoj i kako je to riješeno-prospekt izmaklo mi a i što je sa dividendama pojedinih dionica.
Kada se proda Opte koja dionica bi je mogla zamijeniti u sastavu i dali je broj sastava fiksan.
Dali će se objaviti neko izvješće za 2020 i što će biti sa strukturom sastava u 2021 godini. Ako ulazi/izlazi neka nova dionica promjene za 7CRO
Turisti u zelenom a građevinari u crvenom vani burze u crvenom a ZSE u zelenom Sretna Vam nova paranormalna jer takvo je danas stanje
Ima graf na TA pa bi bilo dobro napisati razlog
Čekam Atlantik grupu na 1250..sapn ugodno iznenađenje. Sve skupa, ništa
a ja čekam crobex na 1250 kad vani počme korekcija
Što znači SHS u razvoju
Gdje se može vidjeti objašnjenje za početnik,student,profesionalac izd ?
ADRS apdejt
Eto, i ADRS2 se opasno zaljuljao, na kritičnoj smo zoni podrške. Ako se ovo danas ne odbije (zatvori iznad 375), ja izlazim.
adris 367 kn danas
a što ako slon u staklarnici poćme ponovo razbijat
ništa dignut kredit i u dokup kupnju. što kažu ostali forumaši?
izut ćemo se iz cipela tamo gdje smo se najmanje nadali
Adris grupa dionice adris i adris2
Dionica Maistra i hupz i Hilton dubrovnik
Dionice CO i CO osig.
Dividendi nema a ove godine imati će i loše poslovanje
https://hr.investiramo.com/ZSE/ADRS2/technical_chart
adris grupa netransparentna i u silaznoj putanji poslovanja u sastavnicama(cromaris beznačajan plus ali stalno troši lovu u investicije)
Ako adris ne izađe s nekom obećavajućom analizom najperspektivnija dionica na burzi ovu godinu nije kandidat za dionicu godine nego upravo suprotno.7cro/crobex adris im je težak uteg za sada
može pojašnjenje za
A i tehnički izgleda dosta zanimljivo.
https://www.rast.hr/hr/trziste/vrijednosnica/ht-r-a
unaprijed zahvaljujem
A zna se i ko najviše buši crobex/7cro
Bojim se da će se nastaviti rasprodaja PC